Kafayı yemek üzereyim bıktım bu sonuçlardan

• Kullanıcı th3just
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

th3just

Kayıtlı Üye
...... silinebilir....

Son düzenleme:
Youtube'da seoya inanmıyorum önemsemiyorum kendi kanalımda da. Özgün işi bana göre tamamen doğru kategoriye nokta atışı yapmak, kaliteli içerik üretmek ve birazda şans.

Yeni kanal açıp yükselenler, genelde başka kanallardan aşırı bi yönlendirme alıyor. Bunlar ya kendi kanalları oluyor, ya tanıdıkları yada para ile anlaşılan kanallar.

...... silinebilir....

Son düzenleme:
Bende inanmıyorum artık inancımı yitirdim. Hocam kimsenin yapmadığı içeriği yapsam dahi youtube beni 10.Sayfaya falan atıyor. Kim arama yaparken 10.sayfaya kadar inip tıklar ki? Böyle bir kaos ortamında ben bir çare kaldım ve başarabilenlere hayret ediyorum. Ya ben çok gerizekalıyım o kadar bilgiye rağmen sonuç elde edemiyorum ya da onlar bende çok çok önde.

Artık kanallara yüklemediğim videoları yüklemek bile beni yoruyor çünkü biliyorum ki ne aramada çıkacak ne de izlenecek. İnsanın şevki bu derece kırılır yani. Niş kategoriler (Kimsenin yapmadığı videolar) yapsam bile biliyorum ki aranma hacmi düşük olduğu için izlenmeyecek. Nitekim Yaptım ve izlenmedi de.

Blogger blog açıp SEO çalışması yaparak rahatlıkla 1.Sıra google üzerinde çıkabilirken ne yapıp etsem de youtube algoritması bırak 1.sırayı ilk sayfaya atmıyor beni. Trafik kaynağı 0 olursa bir kanal nasıl patlar ki. Bu işin sırrı ney çok merak ediyorum hala bir şey anlamadım ve kafamda bir ton soru işareti var.

Spam kanallarından biri sana yardım ederim ama 1000 TL alırım dedi düşünün yani ortada bir sır var sanırım ama kimse paylaşmak istemiyor haklı olarak.

Ben kendi açımdan konuşuyorum herhangi bir sırrını bilmiyorum olduğunuda düşünmüyorum. Tamamen dediğim 3 konu etken bu işte.

Youtube algoritması webe göre çok daha adil bana göre. Izleyiciyi cezbeden yukarı, edemeyen aşağı..

...... silinebilir....

Son düzenleme:
Webde arkanız güçlü değilse yukarı çıksanız da tepetakla oluyorsunuz 1 günde ama youtube öyle değil güzel bir kanal yap özgün ol gerçekten abone çok olsun sırtın yere gelmez istediğin her konuda video atıp yukarı çıkarsın web hiç böyle değil Türkçe'den örnek vereyim milliyet , hürriyet bütün konularda ilk sırada hastalıklardan tut , modaya , modadan tut gezi , seyahat , kriptoya hepsinde varlar.

[MENTION=85043]th3just[/MENTION] diyorsun kaliteli içerik ürettim ve nokta atışı yaptım. Peki bu kaliteli içeriği düzenli olarak hergün yükledin mi? Yüklediysen kaç ay devam ettin bu düzene?

Sıkı çalışma ile spam bile bitmedi deyip güzel rakamlar kazanabilirsiniz her ay, lafım sana değil, genele konuşuyorum; bol paralar bulup onları ezene kadar aylar yıllar ara verip sonra buraya dönenler büyük bir acı gerçekle karşılaşıyorlar. Youtube'yi tekerrür ettirmeyenler algoritmayı çözemiyorlar ve başaramıyorlar.

Abartmak gerekiyor bu ortamda, abartın. Abartmak için siyahı gri diye gösterin ama beyaz sunmayın.

...... silinebilir....

Son düzenleme:
[MENTION=85043]th3just[/MENTION] tahmin ettiğim cevap geldi aslında 20 gün çooookk az bir süre öyle hoop diye para kazanmak nerdee. Sen o izlenmiş bu izlenmişi boşver. Sen kendi kanalına bak. 6 7 ay devam edersin ısrarla, sonuç değişmez o zaman anlarım. Kategori değiş derim yada içeriğin kaliteli değildir yada yaptığın içerikte rekabet çok fazla olduğu için önerilmedin derdim fakat 20gün bir süre özgün için kocaman 0. Zaten büyük şans olmadığı sürece bu sürede bir başarı beklemek doğru değil. Genele söylüyorum özgün yapmak isteyenlerde genel beklenti şu ' hemen izleneyim hemen para kazanayım' malesef bu işler o kadar basit ve hızlı olacak şeyler değil. Ki zaten her özgün kanal izlenecek diye birşey de yok.

...... silinebilir....

Son düzenleme:
Hocam eğer spam çalışıcam diyorsan haber programları veya spor programlarını kaydedip paylaşabilirsin fakat maks 1 ay dayanıyor artık.

3 senedir sadece bu kategoriyi yapıyorum başka bir şeye elimi sürmedim çünkü getirisi çok yükseti ve 5-6 ay dayanıyordu fakat artık tutmuyorlar o kadar 1 aya patlıyor. Fakat 1 ayda 4-5 kazanırsın.

Eğer özgün olucam dersen her zaman güncel çalış. Slayt hazırlayıp arkadan seslendirme mi yapacaksın her zaman güncel konuları değerlendir. Haber slaytı mı yapacaksın? Anlık haberlere gir, siyasete bak (siyaset işe yarar Türk insanı seviyor) spor mu bakacaksın, güncel konulara bak.

ALTIN CEVAP = GÜNCEL KONU UNUTMA

hocam pardonda öyle bir yazmışsınız ki sandım ki yıllardır bu işlerle uğraşmışsınız da olmamış gibi algıladım sonra "20 gündür uğraşıyorum" diyince şöyle bir irkildim ben yaklaşık 5 yıldır uğraşıyorum türlü türlü başarısızlık yaşadım bende buraya yazmaya kalksam heralde destan olurdu daha son 1 senedir doğru düzgün en azından asgari şartlarda kazanmaya başladım yani daha yolun başındasınız size verebileciğim tek tavsiye özgünden şaşmayın

kendinize ve yaptığınız işe güveniyorsanız geriye sadece sabırla devam etmek kalıyor ben kanalımı açtım video yüklemeye başladım 6. ayda 100 videom oldu para kazanma yeni açıldı hedefim aynı kalitede 200. videoya ulaşmak kendinize kçük hedefler koyarak ilerleyin. 20 30 günde sonuç beklemeyin önce elinizden geleni yapın hocam. ben tam bir ay oldu para kazanma açılalı yeni kanal şimdiye kadar 15 dolar kazanmışım bir ayda elektrik faturam çıktı :) yazdıklarım tamamen moral vermek amaçlıdır. başarılar dilerim.

Ben spama başlayalım 5,5-6 sene civarı oldu yanlış hatırlamıyorsam. Bu zaman diliminde gerçekten başımıza gelmeyen kalmadı. Adsense banları, adsense kesintileri, toplu kıyımlar, toplu para kazanmalar, partner olayları, 1k izlenim şartları sonrasında 1k abone + 4k saat izlenim vs vs sayacak çok şey var . Kaç kere 0 a düştüm, kanallar kapandı paralar gelmedi felan. Herkes yok spam bitti yok şöyle oldu deyip durdular. Ben 5,5-6 yıldır çalışıyorum. Spam, özgün işi yada manuel onay işi... Buralara gelmek kolay mı oldu dersen ? HİÇ KOLAY olmadı. Ne yaparsan yap işini her zaman severek yap. Takıldığın yerleri sor bunca insan var formda yardımcı olur. Ama sorarken formdaki birçok insan gibi sende Balık İsteme. Balığın tutulması için gerekli tüyoları iste...

Arkadaşların dediklerine katılıyorum Web Site yerine YouTubeyi tercih ederim. Kaliteli ve rekabeti çok olmayan içerikte kaliteli videolar üretirsen zamanla belli bir yere gelirsin...

...... silinebilir....

Son düzenleme:
bi mantığım vardır. her şey olması gerektiği için olur derim.

madem bu kadar bırakma delisisin, bırak. olması gereken buymuş de geç. niye kafayı yiyosun. sal.

hayali olanlar, hırslı olanlar, bin tane zorlukla da karşılaşsa yılmayıp devam edenlere kalsın bu sektörler. sen sal.

...... silinebilir....

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri