Kanada'da yaşamak için birkaç nedenim !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jakabvo

Kayıtlı Üye
- Devletin ne olduğunu açıkça birey olarak olsun, aile olarak olsun hissetmek ve devlete aslında adından da olması gerekendir!! Güvenmek,
- Birey olarak birey olduğunuzu her an hatırlamak ve hissetmek,
- Özgürlüğü sadece ayaklarınızın istediği yere gittiği olarak değil düşüncenizde, yaşantınızda, tercihlerinizde hissetmek,
- Geleceğinizi sağlam temeller üstüne kurabileceğinizi bilmek,
- Aslında kanımızda genlerimiz de olan ve ne yazık ki belkide yıllardır dışarı vuramadığımız yada başka nedenler yüzünden körelmiş olan Saygı, Nezaket, Dürüstlük, Yardım severlik, Toplum olabilme, Topluluk olabilme gibi kişiselliğin öne çıkması ve geri kazanılması
- Eğitim kelimesinin gerçek anlamını yaşamak
- Sağlık kelimesinin gerçek anlamını yaşamak
- Kültür - Sanat vs anlamını yaşamak
- Hoş görü, inanç özgürlüğü yaşamak
- Çocuklarınızın sizin sahip olduğunuz Türk örf ve adetleri üzerine ayrıca modern bir toplum topluluk yaşayış adaptasyonu ile ileride dünya vatandaşı olabiliceğini görmek bilmek
- İşinizde, mesleğinizde daha evvelki gördükleriniz yaşadığınız tecrübelerin dışında ( Yalakalık, Torpil vs vs) gerçek hakkın hakedene verildiğini görmek
-Siyah, beyaz, sağcı, solcu, radikal, militan vs vs.. o şu bu diye sıfatlara ayrılmamanın hissini yaşamak
- vs. vs. vs.

Aynen öyle dostum bunu sadece Kanada olarak düşünmeyelim şu an İsveç ve Avusturya'dada durum böyledir.

Torpil, rüşvet, hortum cart curt oluyor, önü alınamıyor.. Eğitim desen sistem çok acayip :S Sağlık, yeni yeni toparlansa da sistem oturmamış, hala geride. ( Bazı branşlar da çok başarılı doktorlarımızı, bilim adamlarımız, hastanelerimiz var. O kadar da olsun ). Yaşam özgürlüğü dersen, kısıtlamalar var, kimi devlet tarafından, kim Halk tarafından -ki örf, adet, ananelerimize göre, bence doğru. Abartanlar da var. Yaşam standartları çoğu ülkeye göre geride. Burada yaşamamak için birçok sebep var...

Bunlara rağmen eğer Ülkemden, Vatanımdan, Toprağımdan ayrılırsam, vazgeçersem, Allah birdaha bu rahatlıkta yaşatmayı nasip etmesin !

Türkiye' yaşamak için nedenlerim
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Bende ilerde türkiyeden ayrılmak istiyorum okulum bitsin temelli gideceğim bu ülkeden.

Bende ilerde türkiyeden ayrılmak istiyorum okulum bitsin temelli gideceğim bu ülkeden.

cok doğru bi karar...altyapını oluştur ve mutlaka git...hayatın kurtulur..burda para kazansan da yaşanmaz...sığır, hoşgörüsüz insan kaynıyor heryer (sözüm meclisten dışarı, kimse üzerine alınmasın)

---------- Mesaj saat 15:33:38 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:32:11 civarında gönderildi. ----------

Torpil, rüşvet, hortum cart curt oluyor, önü alınamıyor.. Eğitim desen sistem çok acayip :S Sağlık, yeni yeni toparlansa da sistem oturmamış, hala geride. ( Bazı branşlar da çok başarılı doktorlarımızı, bilim adamlarımız, hastanelerimiz var. O kadar da olsun ). Yaşam özgürlüğü dersen, kısıtlamalar var, kimi devlet tarafından, kim Halk tarafından -ki örf, adet, ananelerimize göre, bence doğru. Abartanlar da var. Yaşam standartları çoğu ülkeye göre geride. Burada yaşamamak için birçok sebep var...

Bunlara rağmen eğer Ülkemden, Vatanımdan, Toprağımdan ayrılırsam, vazgeçersem, Allah birdaha bu rahatlıkta yaşatmayı nasip etmesin !

sizden kacmak istiyoruz zaten :)...sizler gitseniz biz kalırız...sizler burdaysanız biz gidicez... :) Aynı havayı solumak bile zulum...

Kanada çok güzel bir ülke şansım olsa orada okumak isterdim o olmayacak gibi ancak en azından yaşamak isterim yaşayamasam bile mutlaka göreceğim ülkeler arasında. Allah izin verirse..

cok doğru bi karar...altyapını oluştur ve mutlaka git...hayatın kurtulur..burda para kazansan da yaşanmaz...sığır, hoşgörüsüz insan kaynıyor heryer (sözüm meclisten dışarı, kimse üzerine alınmasın)

---------- Mesaj saat 15:33:38 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:32:11 civarında gönderildi. ----------

sizden kacmak istiyoruz zaten :)...sizler gitseniz biz kalırız...sizler burdaysanız biz gidicez... :) Aynı havayı solumak bile zulum...

Gitmezseniz hatrimiz kalir :)

Kanada çok güzel bir ülke şansım olsa orada okumak isterdim o olmayacak gibi ancak en azından yaşamak isterim yaşayamasam bile mutlaka göreceğim ülkeler arasında. Allah izin verirse..

Aynen öyle katılıyorum, hatta bundan 2 , 3 ay önce falan diyodum YouTube işi tutarda Yeterli parayı kazanırsam Kanada da yaşıcam diyordum,

Allah izin verirde görürüz inş, Dünya çok büyük..

Kanada yaşamak istediğim yerlerden birisi. Hep hayalini kuruyorum Amerikada olmak oralarda yaşamak için umarım bunu başarabilirim.

Amerikan Hayaline fazla kapılmışsınız sandığınız gibi değil her şey .

yeni zellanda,norveç,avustralya,kanada hangisi olursa :D

normalden kat kat fazla kadar vergi veriyoruz kimin cebine giriyor Allah bilir

48 avrupa ülkesinden asgari ücret listesinde sondan 3. yüz

en yavaş internete en fazla ücret ödüyoruz bu da yetmezmiş gibi şimdi de sansürle boğuşuyoruz

değersiz ergen kezban hatunların triplerini çekiyoruz (hiç bu kadar ciddi konuşmamıştım! )

gençliğimizin en güzel yıllarını 2000tl maaş alabilmek için ünide harcıyoruz

gece 10dan sonra içki alamıyoruz

sigara 10tl iphone 2500tl

benim de hayalimde bu ülkeden gitmek var. İnşallah youtube ile başaracağım İnşallah!

Kanada aynı zamanda kolay vatandaşlık kabul eden ve göçmenleri de kendi vatandaşıyla bir tutan bir ülkedir. Soğuk bir memlekettir fakat refah düzeyi oldukça yüksektir. Hayat standartları da bir o kadar iyidir. Dünyanın suç oranı en düşük birkaç ülkesinden biridir. Dünyanın hiçbir ülkesinde vize sorunu yaşamadan seyahat edilebilir.

Gelgelelim ülkemize;

- Türkiye sağlık sektöründe adından söz ettiren bir ülkedir. Yanlış uygulanan politikalar sebebiyle ne yazık ki halk memnun değildir. Sağlık hizmeti neredeyse tamamen özele geçiş aşamasındadır ve her şey ücretlidir.

- Kanada'nın göçmenleri vatandaşlarla bir tutma görüşünün aksine Türkiye'de göçmenlere sınırsız (açık büfe tarzında) özgürlük vardır. Üniversite sınavsız, sağlık hizmetleri ücretsiz ve çok kolay vatandaşlık veriliyor.

- Eğitim konusu hükümetten hükümete sistem değiştiği için henüz rayına oturmuş değil. AB üyeliğini eleştirdiğimiz ve beğenmediğimiz küçük ülke Slovenya'nın 2 üniversitesi geçen yıl Avrupa Birliği'ne 80 proje yollarken bizim 100 küsür üniversitemiz sadece 6 proje yollayabilmiş. Eğitim halini siz düşünün.

- Komşulardaki karışıklık da eklenirse halkın refah seviyesi çok düşüktür. Suriye ve Irak'taki karışıklık, İran'la ilişkilerin soğuk olması, Ermenistan'la ticaret hacminin hiç olmaması, Gürcistan'ın kendine bile yetememesi, Yunanistan ve Bulgaristan'la tarihten gelen bir anlaşmazlık... Türkiye kendi yağında kavrulmaya çalışan bir ülke...

Tüm bu olumsuzluklara rağmen de dimdik ayakta olan bir mozaik.. Yani Aynı şartlarda değil Kanada, Rusya ve hatta ABD bile dayanamaz, tarihe karışırdı. :)

beyler dayım uluslararası bir geminin aşçısı, ülke ülke geziyor işi gereği.kanadayada çok gidiyor haliyle.kanadada çektiği resimleri bir görseniz yada kanadayı anlatışını bir dinleseniz daha da fazla isterdiniz orada yaşamayı.şahsen resimleri bile görünce benim dibim düştü :) kendısıde orada yaşamak istiyor işi bırakıp yalnız vize işi biraz zormuş

Amerikan Hayaline fazla kapılmışsınız sandığınız gibi değil her şey .

Her konuda zıt bir yorumunuz var mutlaka. Amerikan hayalini nereden çıkartıyorsunuz hadi çıkarttınız bu şekilde yazmaktansa edindiğiniz tecrübeleriniz varsa paylaşın bizde bilelim

avrupa ve kuzey amerika ülkeleri niye bu kadar zengin ve hayat sdandartları iyi hiç düşündünüz mü?
oralarda hayat cok iyi bunun nedeni 2. ve 3. sınıf ülkelerin haklarını yemeleridir.
çok çok fazla israf yapmalarıdır.
dünyanın en zengin yüzde 1lik insan nüfusunun parası ile insanların yüzde 50si cok rahat bir bicimde yaşardı.
türkiyede yaşamak çok kolay değil. burada önemli olan ülkeden kaçmak mı yoksa kalıp ülkenin gelişmesi için çalışmak mı
istiklal savaşında atatürk ve arkadasları kuveyi milliye ülkeden kaçsaydı ne olurdu hiç düşündünüz mü. onlar cehennemde kalıp cehennemi cennet yapmaya çalıştılar. ve barasırı oldular da.
eğer bir gün bu ülkeden kaçıp giderseniz. bulunduğunuz ülkeden türkiyeye sakın nutuk atmayın ve türkiyeyi eleştirmeyin. çünkü buna hakkınız yok.

Param olsa bir dakika durmam eğitimimi kesinlikle orada tamamlamak isterim ama imkansızlıklar işte :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri