hic bir adsense tecrube olmama ragmen kafam rahat cok zorlanan kanalları sılıyorum benım adsenseler tas gıbı valla 10 gundur adsense dondum 2 adsense yardırıyorum valla
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hiç botla kanal bağlamadığım adsensem sağlam duruyor botla bağladığımın para kazanması gitti bot kullanıpta para kazanması gitmeyen varmı?
bende bot kullanmıyorum ama para kazanmam gitti.
Demekki onla alakası yok inşallah çözüm buluruz yoksa yeni adsense açıcaz mecbur gerçe onda da gitme ihtimali var
Hocam ben adsense sorununu çözeyimde siz bot satın almasanızda olur![]()
Üstadım, sorunun üzerine gitmediğimi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Şu ana kadar pek çok test yaptım fakat sonuçlar malesef bende de olumsuz. Eğer olumlu bir sonuç olursa tabiki açıklarım.
Bunun dışında benim bot satmaktan çok daha büyük derdim şu andaki adsense. Sadece kendi adıma değil, oradan aldığı para ile aile geçindiren insanların adına da çok stress altındayım.
Bir diğer yandanda artık youtube'un muslukları kapatmaya başlamasınında etkisi var. Bunca süredir açık bir şekilde partnerler aracılığı ile spama müsade eden youtube hem partnerleri hem adsense üzerindeki spami bitiriyor.
Benim şu andaki tablodan çıkarımlarım malesef çok iç açıcı değil.
Hiç bitmez bir yolunu buluruz diye düşünmeyin. Her adsense'e 10 kanaldan fazlasını bağlatmıyorum der, partnerlere kapanan kanal başına yaptırımını arttırır dolayısı ile spamın önüne geçmiş olur.
Youtube spam konusunda artık yeterli doyuma ulaştı tüm webdeki videoların en az 5 kopyası zaten sistemde. Dolayısı ile artık zaman bunların daha çok defalarca kopyalanmasını engelleyerek son kullanıcıyı kaçırmaması.
Hep işin bizim tarafımızdan bakmamak lazım youtube da son kullanıcı olarak girdiğinde maskelemesiz video kalmadı gibi bişey. Bunun bir sonu mutlaka olacaktı.
Ha herşey bitti mi buraya kadar mı ? elbetteki değil.. Belirli kriterlere göre partnerlerle çalışmaya devam edeceğiz. Şimdiki gelirleri elde etmek için daha çok çalışacağız.
Ben şu anda alternatif planımı uygulamaya sokuyorum 1-2 gün içinde zannediyorum tamamlamış olurum. Ha inşallah bu sırada başka bir çözüm buluruz aynı yöntem devam ederiz.
Benim uğraşan arkadaşlara tavsiyem, kanalları restore ederek para kazanmalarını açtıktan sonra geri kapanmasını bir avantaj olarak düşünmek deneme yanılma ile kapanma sebebi bulmak.
Benim testlerimden çıkan bir kaç sonuç ( çok extrame sonuçlar değil ama biraz yol gösterebilir diye düşünüyorum )
1) Kapanmaların adsense bazında olması açıkça bu adsenselerin mimlendiğinin göstergesi dolayısı ile aynı adsense e bağlı şekilde para açmayla uğraşmamak.
2) Yöneticilerden bağımsız olarak bir bloke uygulandı, mesela bir adsense hesabıma denemek için yarısını başka bir yönetici ile yarısını asıl sahibi ile bağlamıştım tamamı gitti. Demekki yönetici ekleyerek yapmamız bişeyi değiştirmiyor.
3) Para kazanması kapanan kanalların tekrar açıldığında belirli bir aralıkta tekrar kapanmasından yola çıkarak, cron bir kontrol sağlanıyor sanıyorum 2 haftada bir gibi bir kontrol.
4) Bu kontrol api key bazlı değil aynı api key üzerinde olup adsense bağlannaların para kazanması kapandı ama aynı keydeki partnerdeki kapanmadı.
5) Bağlanan adet sayısı sanıyorum bir kriter değil yazıları okuduğumda 10-20 kanal bağlı adsenselerde gitmiş (bende 100-200 bağlıydı bi adsense'e)
6) Anladığım kadarıyla adsense bir algoritma ile partnerlere uyguladığı yaptırımı kendisine de uyguluyor %xx den fazla sorunlu kanal varsa yada %xx den fazla banlı kanal varsa gibi bir filtreleme yapıyor olabilir.
Çıkarımlarım bunlar..
Kısa vade planı içinde şunu tavsiye edebilirim, restore edip kanalın para kazanması açıkken adsenseden çıkartıp partnere alabilirsiniz. En azından önemli kanalları şu an için taşımış olabilirsiniz.
Bir gelişme olursa tekrar yazarım. Forumda çok fazla yazı yazmak istemiyorum satış konusu dışında, herkes gergin o yüzden uzakdan bakıyorum zannetmeyin üzerinde çalışıyorum.
Para kazanmaların kapandığı günden itibaren 30 günü doldurunca tekrar açılacak diye düşünüyorum. Çünkü bu durum incelemeye giren adsense lere verilen 30 günlük bir ceza idi. Bu süre dolunca tekrar düzelecektir...@acan38 para kazanması giden kanalın kazancı 30 gün sonramı geliyor ? adsense 1 ay sonra düzelecek mi diyorsun ?
Para kazanmaların kapandığı günden itibaren 30 günü doldurunca tekrar açılacak diye düşünüyorum. Çünkü bu durum incelemeye giren adsense lere verilen 30 günlük bir ceza idi. Bu süre dolunca tekrar düzelecektir...
1 Ağustostosda para kazanma giden 1 adsenseye bugun girdiğimde 25 Ağustostan sonra yansımaya başladıgını gördümPara kazanma gittiğinde direk kanalları listeden silmiştim içindeki parayı alıp bırakırım diye. Maile tekrar baktıgımda Screenshot by Lightshot sorunlu kanalı direk silmişim ben bi ara. Hiçbişe yapmadım ondan sonra. 25 inde yansımaya başlamış kazançlar tekrar
![]()
Daha önce benzer bir durum yaşandı mı ? yani 30 günlük ceza alıp sonra tekrar açıldı mı ?Para kazanmaların kapandığı günden itibaren 30 günü doldurunca tekrar açılacak diye düşünüyorum. Çünkü bu durum incelemeye giren adsense lere verilen 30 günlük bir ceza idi. Bu süre dolunca tekrar düzelecektir...
Daha önce benzer bir durum yaşandı mı ? yani 30 günlük ceza alıp sonra tekrar açıldı mı ?
Hayır hocam, bu topluca herkeste para kazanmaların gitmesi istisnai bir durum.
Daha önce yaşadıklarımız gibi, telif, topluluk veya Content ID engellemeleri değil bu seferki,
Ben sadece google ın bu konudaki açıklamalarına istinaden söyledim
https://support.google.com/youtube/answer/1727191?hl=tr
Orada böyle bir ibare var
Geçersiz tıklama etkinliği gibi Googleın AdSense program politikalarını ihlal eden iş ortaklarının para kazanma özelliği 30 gün boyunca geçici olarak askıya alınır
Benim tahminim önümüzdeki ayın ortalarına doğru para kazanmalar tekrar aktif olacak
Ama kesin bilgi değil
Tahmin sadece...
yönetici maili değiştirme de işe yaramadı :S
kara kara düşünmeye başladım iyice :S
2. adsemsem var oda spama düşmüş bunun gibi değil direk kanal bağladıktan 2 saat sonra o hesabım youtube tamamen devre dışı kalıyor ona bir çözüm bilen varmı? ondada yönetici mi değiştirsem
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.