Kansere yenik düşen bir hekimden Hayat Dersi

ripdimebag

Kayıtlı Üye
arkadaslar forumdan hayatını kaybeden arkadaslarımız oldu,ölümden sonrasını hıcbırımız bılemıyoruz ben herseyın daha guzel olucagını dusunuyorum bu konuyu ıcınızı karartmak ıcın acmadım facebookta gordum ve okudum,bende kendıme pay cıkarmak adına bıseyler ogrenmek adına okudum;

Kansere yenik düşen bir hekimden Hayat Dersi

Uşak’ta uzun yıllardır diş doktorluğu yapan ve herkesin sevgisini kazanan Tolga Aydın, iki yıldır tedavi gördüğü lenf kanseri nedeniyle evinde rahatsızlanarak iki gün önce Uşak Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Aydın, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Evli ve bir çocuk babası olan Aydın için bugün Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Aydın’ın yakınlarıyla sevenleri katıldı. Öğle kılınan cenaze namazının ardından doktor Aydın’ın cenazesi Uşak Asri Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Dr. Tolga Aydın, ölmeden önce kanserle ilgili duygularını belirttiği yazısını Facebook’taki kişisel sayfasında paylaştı. Dr. Aydın’ın kanser hastalarına umut veren yazısı şöyle:

GERİDE BU MESAJI BIRAKTI

“Kansere hiç yakalanmamak bizim için daha büyük bir şans olmaz mıydı? Benim yaptığım ise bu olumsuzluktan bir başarı öyküsü çıkarabilmekti sadece. Küçük şeylerin kıymetini daha iyi anladım sayesinde. Önceleri beni ıslatan yağmur kanserden sonra hiç ıslatmadı. Kanserden önce her gün gördüğüm güneş dev bir nükleer reaktör değilmiş meğerse, doğuşu ve batışı başka şeymiş. Kuyruk sallayan köpek, mırıldayan kedi, penceremin kenarında ekmek bekleyen güvercin ne destansı olaylarmış. Damla damla biriken koca bir mutluluk deniziymiş hayat. Hazır bir mutluluk aramak ne büyük gafletmiş. Hiçbir şeye şaşırmamayı, güvenilen dağların çoğu zaman karlı olduğunu, güvensiz sanılan dağlarda ise enfes çiçekler yeşerdiğini ben onunla savaşırken öğrendim.

PAHALI ARABALAR DEĞİL SADECE…

Mükellef sofraların, marka giysilerin, pahalı arabaların, şatafatın mutluluk olmadığını, mutluluğun sadece sevgiden geçtiğini öğrendim. İnsanların bir hedefi olması gerektiğini, o hedefler için savaşılmasını, cesur olmayı, direnmeyi, boyun bükmemeyi ben onunla dans ederken öğrendim. Almanın değil vermenin insanı daha mutlu ettiğini, sorumluluğu, yardım severliği bana o aşıladı. Uyanmayı sadece gözünü açmak olarak bilenler için bir şafak var ki ne kadar da sıradanmış meğer. Hadi aç gözlerini aç yüreğini. Güneşi bizim gözümüzle göremeyen o kadar çok insan var ki.”

Forumda şu ana kadar gördüğüm en değerli paylaşım...teşekürler [MENTION=14702]ripdimebag[/MENTION]

Allah rahmet eylesin çok şey anlatmış aslında
değerini bilmek gerek bazı şeylerin

ALLAH Rahmet Eylesin...

Ben Birisinin Kanser Olduğunu Falan Duyduğumda Çok Etkilenmezdim. Geçeceğini Düşündüğümden En Fazla Geçmiş Olsun Der Geçiştirirdim ama Gördüm ki Bu İllet Öyle Bir şey Değilmiş. Geçmiş Olsun Demeyle Geçecek Birşeyede Benzemiyormuş.

Benim Babam 58 Yaşında ve Dağ Gibi Adamdır. Geçtiğimiz Ekim Ayında 40 Saniye ile 1 Dakika Arasında Süren Nöbetler Geçirmeye Başladı. Doktora Gittiğimizde Beyninde Kitle Olduğu Ortaya Çıktı. Bu Kitlenin Nereden Geldiğini Araştırdığımızda Acı Gerçekle Karşı Karşıya Kaldık. Babamın AKCİĞER KANSERİ'ne Yakalandığını Öğrendik. Akciğerinden Beynine Metastas Yapmış. Kanserin En Son Evresi Olduğunu ve Her Kafadan Çıkan Sesten 6 Ay ya yaşayacağını ya yaşamayacağını duyduk. Neyse ki ALLAH'ın Sevdiği Kuluymuşuz. Benim Eşim Sağlıkçıdır, Onun Sayesinde Türkiyenin Sayılı Doktorları ile Muhattap Olduk ve 6 Ayda Hem Beyninden Hem Akciğerinden İki Ciddi Operasyon Geçirdi Babam. 4 Kür Kemoterapi Gördük ve Şimdi 2 Kür Daha Görmeyi Uygun Gördü Doktorlar. ALLAH'a Şükürler Olsun ki Şuanda Ayakta, Başımızda. Arabasına Binip Geziyor Tozuyor ve Hala Kendisinin Kanser Olduğunu Bilmiyor. ALLAH Onun Yokluğunu Biz Evlatlarına Göstermesin. Onun Gölgesi Yeter!!!

Son düzenleme:
ALLAH Rahmet Eylesin...

Ben Birisinin Kanser Olduğunu Falan Duyduğumda Çok Etkilenmezdim. Geçeceğini Düşündüğümden En Fazla Geçmiş Olsun Der Geçiştirirdim ama Gördüm ki Bu İllet Öyle Bir şey Değilmiş. Geçmiş Olsun Demeyle Geçecek Birşeyede Benzemiyor.

Benim Babam 58 Yaşında ve Dağ Gibi Adamdır. Geçtiğimiz Ekim Ayında 40 Saniye ile 1 Dakika Arasında Süren Nöbetler Geçirmeye Başladı. Doktora Gittiğimizde Beyninde Kitle Olduğu Ortaya Çıktı. Bu Kitlenin Nereden Geldiğini Araştırdığımızda Acı Gerçekle Karşı Karşıya Kaldık. Babam AKCİĞER KANSERİ'ne Yakalandığını Öğrendik. Akciğerinden Beynine Metastas Yapmış. Kanserin En Son Evresi Olduğunu ve Her Kafadan Çıkan Sesten 6 Ay ya yaşayacağını ya yaşamayacağını duyduk. Neyse ki ALLAH'ın Sevdiği Kuluymuşuz. Benim Eşim Sağlıkçıdır. Onun Sayesinde Türkiyenin Sayılı Doktorları ile Muhattap Olduk ve 6 Ayda Hem Beyninden Hem Akciğerinden İki Ciddi Operasyon Geçirdi Babam. 4 Kür Kemoterapi Gördük ve Şimdi 2 Kür Daha Görmeyi Uygun Gördü Doktorlar. ALLAH'a Şükürler Olsun ki Şuanda Ayakta, Başımızda. Arabasına Binip Geziyor Tozuyor ve Hala Kendisinin Kanser Olduğunu Bilmiyor. ALLAH Onun Yokluğunu Biz Evlatlarına Göstermesin. Onun Gölgesi Yeter!!!

allaha sukur dostum,allah buyuklerımızı basımızdan eksık etmesın,

zamanın illet hastalığı...bu zamanlarda kimse normal olarak vefat etmez oldu.gencecik insanlar kanserden hayatını kaybeder oldu.ırsi olarak ailede görülüyorsa kanser olma ihtimali de fazla.

kanseri insanoğlu kendi kendine yarattı ve ektiğini biçiyor diye düşünüyorum.

Mekanı cennet olsun.

Kanser ilerleyen yıllarda grip gibi yaygın bir hastalık olacak giydiğimiz ve yedğimiz şeyler o kadar sağlıksız ki.

Genç yaşında ablamı koparıp aldı benden bu kanser illeti. Şimdi de sıra amcama geldi. Öyle kolay bi hastalık diye düşünmeyin. Atlattı denilen birçok kişi sonrasında vefat etti ( Osman yagmurdereli, kayahan, Kazım kanat ). Hayatınızın tadını çıkarın ailenize şu yazıdan sonra daha çok sarılın. Allah düşmanımın başına vermesin ama bu hastalık yüzünden kaybettigimiz kisilere daha doyamamis oluyosunuz.

Şuan iyi değilim biraz sarhoşum ama anlatacağım. Anneme babama doya doya sarılamıyorum. İlla şu lanet ben tek başıma ayaktayım hissi var ölsün gebersin. Onlara hep ihtiyaç var. Youtube de değil olarak para da değil ee ne diye uğraşıyoruz. Tamam ben de çoğu şeyi kazandım. Yarın ölürsem hepsi bitti gitti bu muydu be hayat?

"Yastığımda kaldı hüzün...

allah rahmet eylesin , çok değerli mesajlar ile veda etmiş günümüzün vefasız ve bi o kadar kurnazca ilerleyen hastalığı aslında gerek yediğimiz içtiğimizle gerek hammaddesi kansere davetiye çıkaran günlük hayatımızda kullandığımız eşyalar , gerek giydiğimiz giysiler gitgide bu amansız hastalığa boynumuzu büyüküyor gün geçtikçe ; her anınızın kıymetini bilin ve dolu dolu yaşayın , mutlu olun özetle zira 1 saniye sonra bile ne olacağımız belli değil :)

sıgarada cok onemlı arkadaslar en kısa zamanda bırakıcam ınsallah

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri