Karavan ile Geziyorum özgün vblog kanalım hakkında yorumlarınız..

• Kullanıcı serserin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
hocam fikir olarak oldukça yaratıcı. özgünden beklenen de tam olarak bu. ancak tv programı tadında gereksiz bir resmiyet sezdiriyor izleyiciye.

izleyicilere sadece gezdiğiniz yerleri gösterip tanıtmak yerine, izleyici ile beraber geziyormuş gibi bir hava yakalarsanız yani izleyicileriniz ile daha samimi bir bağ kurarsanız çok daha fazla izlenir, Türkiye'de ki popüler videolar arasında yerinizi kısa zamanda alırsınız

sonradan seslendirmek yerine video çekimleri sırasında konuşma yaparsanız konuşmanızdaki resmiyette zamanlar azalma olacaktır :) biraz daha amatör görünse de bu şekilde çok daha doğal bir vlog kanalı olabilir diye düşünüyorum.

kısacası içinizdeki yaşam enerjisini biz izleyicilere hissettirin :) yolunuz açık olsun

Neredeyse aynı yorumu ben yapacaktım ama arkadaş yapmış zaten.

Videoların kalitesi, ortamı, her şeyi güzel anlatımda güzel ama trt de belgesel izliyormuşuz gibi bir hava var. Sunum olayını yavaş yavaş değişirseniz çok sağlam kitlelere ulaşabilirsiniz.

Neredeyse aynı yorumu ben yapacaktım ama arkadaş yapmış zaten.

Videoların kalitesi, ortamı, her şeyi güzel anlatımda güzel ama trt de belgesel izliyormuşuz gibi bir hava var. Sunum olayını yavaş yavaş değişirseniz çok sağlam kitlelere ulaşabilirsiniz.

Evet onu değiştirmeye çalışıyorum şimdilerde. Bazen sonradan eklemek zorunda kalıyorum seslendirmeyi ama en azından okumuyorum artık :) videoyu çekerken de kayıt alıyorum artık sonraki videolarda iyi olacak umuyorum.
Teşekkür ederim.

---------- Spam Engelliyici 20:49 ---------- Önceki Mesaj 20:42 ----------

bence seslendirme videolarla olsa daha iyi olur seslendirmeler sonradan eklenmiş. heleki selfie olan kısımlarda hareket ve ses aynı olursa izleyenlerin kafası karışmadan takip ederler.

Selamlar, ben aksiyon kamerası kullanıyorum genelde ve ses ile görüntüyü aynı anda almayı beceremedim henüz çünkü ses daha hızlı ilerliyor. Ya alde çekim yapabileceğim başka bir kamera edinicem ya da elimdekinin farklı ayarlarını deniycem elbet birini tuttururum :)

Avrupa kamp alanlarında genelde emekli grubu ya da aileler var o nedenle çok eğlenceli olmuyor. Geçen sene daha çok Almanya'daydık ama bu sene Balkanlar seyahatindeyiz. Bir kaç alternatif kamp alanında genç gruplar ile tanıştık ve işlerini internetten yapanlar var ya da para biriktirip her şeyi bir sene erteleyenler var.. ya da karavan değil de çadırla seyahat edenler, otostop yapanlar, bisiklet ile ülkeler kat edenler, motorcular vs.. var da var..

Gençlerin yapabilmesi için ya internetten para kazanıp her yerde işini yapabilmesi lazım zaten yada dediğiniz gibi para ayarlayıp 1-2 yıl tatil yapması.Bu arada kanalınızı çok beğendim.İzninizle bir öneri de bulunmak istiyorum.Videolarınıza biraz hareket katıp bir de seslendirme konusunda daha rahat olup sesleri canlı olarak kayıt sırasında kaydederseniz çok iyi bir konuma gelebilirsiniz.Hatta başarılı bir ingilizce sunumla global anlamda iyi bir seviye yakalayabilirsiniz.Son eklediklerinizi henüz izleyemedim ama ilk videolar biraz ağır ve yavaş olmuş.Karavanla gezip tozarken,off road karavanla dağ bayır çamurdan çamura atlarken güzel bir müzikle harmanlarsanız abone sayısınız ciddi miktarda artacaktır.

Son düzenleme:
izlenme süresi önemli ama şöyle bir örnek vereyim 2dk lık bi video çektiniz bunun bi başlangıç reklamı çıkar birde 7. saniyede bir reklam çıkar böylece 2 reklam göstermiş olursunuz ama örneğin 20dk bi video çektiniz başlangıç reklamı, 7.saniye reklamı, 5-10-15-20 dk ve video sonu reklam koyarak reklam sayısını 7 çıkarış olursunuz 3dk lık bi video aldığınız 2 reklamı 20 dk videodada alırsınız eğer izlenmeye değer bişeyse insanlar izler ve 5-10-15 dk lık reklamlarıda almış olursunuz anladınız mı olayı ? yani zaten 2 reklam cepte adam 7 saniye kadar izlemicekse o kadar sıkıcı bişeydir yayınlamaya deymez ama ne kadar ilgi çekici çekersen reklamları 5-10-15 dk larındaki reklamlarıda göstermiş olursun. umarım anlatabilmişimdir

[MENTION=12282]serserin[/MENTION] kanal çok güzel görünüyor gayet başarılı ama yukarıdaki arkadaşın fikirlerine katılmıyorum bana sorarsanız kanal daha yeni olduğu için kesinlikle ilk başlarda para kazanmayı amaç edinmeyin yani videoyu uzun tutup araya reklam koyarak insanları bunaltıp abonelerinizi kaçırmayın ilk amacınız daha çok izlenimi çoğaltmanız ve aboneninizin artması olsun zaten kanalınız ilerde büyüyüp oturduğu zaman zaten istemeseniz de kazanmaya başlıcaksınız he şuda var gene videoları uzun çekebilirisiniz ama mesela 20 dk lık videoya tek reklam koyarsanız izleyicinizin yinede kaçmayacağını düşünüyorum nacizane tavsiyemdir bol kazançlar.

amatörce yapılan her iş güzeldir.bırakın bu şekilde devam etsin kanalınız.

bu arada yazılan bir yanlıştan da bahsedeyim.
a videosu 7dk ve 1 reklam var ve her giren tamanı izliyor
b videosu 22dk ve 4 reklam var ve girenler ortalama 2dk izliyor...

a videosuyla b videosunun aynı sayıda izlenim aldığını varsayarsak a videsou aramalarda daha yukarlarda yer alarak bir süre sonra b videosuna göre 2 kat izlenim alır.bunun sebebi de kanala giren izleyicinin kanalda kalma süresidir.yani her uzun video kazandırır diye bir kural yoktur.

amatörce yapılan her iş güzeldir.bırakın bu şekilde devam etsin kanalınız.

bu arada yazılan bir yanlıştan da bahsedeyim.
a videosu 7dk ve 1 reklam var ve her giren tamanı izliyor
b videosu 22dk ve 4 reklam var ve girenler ortalama 2dk izliyor...

a videosuyla b videosunun aynı sayıda izlenim aldığını varsayarsak a videsou aramalarda daha yukarlarda yer alarak bir süre sonra b videosuna göre 2 kat izlenim alır.bunun sebebi de kanala giren izleyicinin kanalda kalma süresidir.yani her uzun video kazandırır diye bir kural yoktur.

Evet izlenim süresinin öneminden bahsetmişlerdi aynen dediğiniz gibi o nedenle uzunm olması değil de sıkıcı olmadan izlenir video olması önemli denmişti bana hatırlıyorum. O nedenle şimdi yeni çekimlerde aralarda hareket verecek sahneler ekliycem bakalım. teşekkür ederim..

---------- Spam Engelliyici 00:18 ---------- Önceki Mesaj 00:14 ----------

Gençlerin yapabilmesi için ya internetten para kazanıp her yerde işini yapabilmesi lazım zaten yada dediğiniz gibi para ayarlayıp 1-2 yıl tatil yapması.Bu arada kanalınızı çok beğendim.İzninizle bir öneri de bulunmak istiyorum.Videolarınıza biraz hareket katıp bir de seslendirme konusunda daha rahat olup sesleri canlı olarak kayıt sırasında kaydederseniz çok iyi bir konuma gelebilirsiniz.Hatta başarılı bir ingilizce sunumla global anlamda iyi bir seviye yakalayabilirsiniz.Son eklediklerinizi henüz izleyemedim ama ilk videolar biraz ağır ve yavaş olmuş.Karavanla gezip tozarken,off road karavanla dağ bayır çamurdan çamura atlarken güzel bir müzikle harmanlarsanız abone sayısınız ciddi miktarda artacaktır.

Evet ilk videolar yavaş sanki biraz ama daha hareket katacak sahneler çekmem gerekiyor ve son iki defadır yapmaya başladım.. Bakalım son çektiklerimden birini montajlarsam yakın zamanda fikrinizi alırım umarım tekrar.
Ingilizcesini yapıyorum başka bir kanalım da var ama o yavaş gidiyor.

---------- Spam Engelliyici 00:20 ---------- Önceki Mesaj 00:18 ----------

[MENTION=12282]serserin[/MENTION] kanal çok güzel görünüyor gayet başarılı ama yukarıdaki arkadaşın fikirlerine katılmıyorum bana sorarsanız kanal daha yeni olduğu için kesinlikle ilk başlarda para kazanmayı amaç edinmeyin yani videoyu uzun tutup araya reklam koyarak insanları bunaltıp abonelerinizi kaçırmayın ilk amacınız daha çok izlenimi çoğaltmanız ve aboneninizin artması olsun zaten kanalınız ilerde büyüyüp oturduğu zaman zaten istemeseniz de kazanmaya başlıcaksınız he şuda var gene videoları uzun çekebilirisiniz ama mesela 20 dk lık videoya tek reklam koyarsanız izleyicinizin yinede kaçmayacağını düşünüyorum nacizane tavsiyemdir bol kazançlar.

Teşekkür ederim yorumunuz için, bence de izleyicinin sıkılmayacağı videolar olması çok önemli. Eğlenceli olunca zaten 20 dk da yapsan izlendikten sonra sorun yok daha iyidir. Bakalım son çektiklerim daha hareketli sanırsam birini hemen montajlayacağım.

Size bu programı tavsiye etmek istiyorum. Sizin kanalınızın konseptiyle farklı görünse de, her iki tema da aynı ''Gezelim Görelim''. Siz bunu karavanla yapıyorsunuz bir başkası başka bir biçimde ama işin özü aynı. Dış ses kullanmanız önemli fakat bazen bu tarz kamera önü konuşmalar, tanıtımlar kanalınıza daha ciddi bir hava ve kitle katabilir. Bu programdaki montaj teknikleriyle görüntü geçişlerinide süsleyebilirsiniz. Vallahi keşke beraber çalışıyor olsaydık, sıkı bir iş çıkartabilirdik. :p Bol şans..

https://www.youtube.com/watch?v=CEESTNb5eVE

bütün videolarınızı izledim,böyle devam edin :)

Size bu programı tavsiye etmek istiyorum. Sizin kanalınızın konseptiyle farklı görünse de, her iki tema da aynı ''Gezelim Görelim''. Siz bunu karavanla yapıyorsunuz bir başkası başka bir biçimde ama işin özü aynı. Dış ses kullanmanız önemli fakat bazen bu tarz kamera önü konuşmalar, tanıtımlar kanalınıza daha ciddi bir hava ve kitle katabilir. Bu programdaki montaj teknikleriyle görüntü geçişlerinide süsleyebilirsiniz. Vallahi keşke beraber çalışıyor olsaydık, sıkı bir iş çıkartabilirdik. :p Bol şans..

Selamlar, dış ses mecburen zaman zaman kullanıcam ama kamera karşısında konuşmaya da özen göstericem bundan sonra. Yani tv programı gibi değil de aslında bir günlük gibi olsun samimi olsun istiyorum kanal videolarım.. üzerinde çalışıyorum bakalım..

Yorumlarınızdan sonraki ilk videom..

Selamlar..

Sizin yorumlarınızı dikkate alarak son çektiğim kliplerden bir video oluşturdum. Vaktiniz var ise izler ve öncekilere göre nasıl olmuş fikrinizi söylerseniz sevinirim..

Çok eğlenceli bir gündü ve doğa şahaneydi, umarım aktarabilmişimdir..

http://www.youtube.com/watch?v=7wJ63Vsc0dk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri