kazancım 20 bin liranın altında resmi bir yere youtuberim desem

• Kullanıcı erola
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
disarida calismak hastaligim nedeniyle gercekten zor Evde bu isi yapabiliyorum issizim demek istemiyorum ama cogunluk soyleme diyor kararsiz kaldim bayramdan sonra gidicegim

disarida calismak hastaligim nedeniyle gercekten zor Evde bu isi yapabiliyorum issizim demek istemiyorum ama cogunluk soyleme diyor kararsiz kaldim bayramdan sonra gidicegim
Kardesim bu is sadece sanal Dünya'da var.
Hatta sanal Dünya'da bile nerdeyse kimse bilmiyor.
Yani demek istedigim olmayan birseye var demek hic bir mana ifade etmez.
Sen en iyisi dogruyu söyle.

Kardesim bu is sadece sanal Dünya'da var.
Hatta sanal Dünya'da bile nerdeyse kimse bilmiyor.
Yani demek istedigim olmayan birseye var demek hic bir mana ifade etmez.
Sen en iyisi dogruyu söyle.

Issizim deyince De neden diye soruyorlar agir sizofren degilim ama disarida calismak zor Benim icin Fikriniz icin tesekkurler

Çalışmıyorum işsizim demek çok mu zor?

---------- Spam Engelliyici 00:45 ---------- Önceki Mesaj 00:43 ----------

Edit: Bu ülkede işsizlik utanılacak bişey değil aksine bu şartlar altında çok normal bir durum.

harbiden biz şimdi yt den para kazanıyoruz mesleğimiz ne oluyor :D youtuber desek olmaz ne alaka yt şirketindemi çalışıyoruz yok reklam alıyoruz desek öyle bir sermaye yok reklam satıyoruz desek gene aynı youtubeye film dizi vs yükleyip para kazanıyoruz desek olabilir :D ama bunun adı ne :D spam desek olmaz spamcılık yapıyoruz desek olmaz neyse ben çok kurcaladım uyusam iyi olur :D

bu ısı meslek olarak veya iş olarak gormeyın,hobı hatta fobi olarak gorun :)

sanırım kredi veya kredi kartı alacaksın.bana da kredi kartı vermiyordu bankalar sigortalı işim yok diye.asgari ücret ile başladım 4000 tl yolladılar sonra işten çıktım :D

Youtube iş ortağı programı: İçerik oluşturucularının ürettikleri içeriklerden reklamlar, ücretli abonelikler ve ürünleri içeren çeşitli yollarla para kazanmasına olanak sağlayan bir ortaklık programıdır. Youtube iş ortağı ise bu faaliyetleri yerine getiren kimsedir. Yani mesleki ünvanınız Youtube İş Ortağı'dır. Sürekli ve sabit bir getirisi olmaması nedeniyle arızi kazanç statüsüne konulabilir. Yani geçici bir iştir. Belirli bir rakamın üzerinde oluşan arızi kazançlar gelir vergisine tabidir.

Youtube iş ortağı programı: İçerik oluşturucularının ürettikleri içeriklerden reklamlar, ücretli abonelikler ve ürünleri içeren çeşitli yollarla para kazanmasına olanak sağlayan bir ortaklık programıdır. Youtube iş ortağı ise bu faaliyetleri yerine getiren kimsedir. Yani mesleki ünvanınız Youtube İş Ortağı'dır. Sürekli ve sabit bir getirisi olmaması nedeniyle arızi kazanç statüsüne konulabilir. Yani geçici bir iştir. Belirli bir rakamın üzerinde oluşan arızi kazançlar gelir vergisine tabidir.

youtube'un yani googlein vergisini ödediği bir kazança bizim tekrardan vergi ödememiz mantıklı değil. O yüzdne yardırın gitsin. Vergi memurları gitsinler bi şehirde 150-200 tane dairesi olanların peşine düşsünler.

youtube'un yani googlein vergisini ödediği bir kazança bizim tekrardan vergi ödememiz mantıklı değil. O yüzdne yardırın gitsin. Vergi memurları gitsinler bi şehirde 150-200 tane dairesi olanların peşine düşsünler.

Mantıklı veya değil ama normal çalışanlar bile maaşları için vergi ödüyorken bunun için hayli hayli ödenir. Peşimize düşen şimdilik yok zaten. Önce sistemi oturtsunlar, bize sıra gelmesine daha var. Vergi sistemi için söylenecek çok söz var ama neyse ki konumuz bu değil.

Arkadaşlar o bu konuyu birazaraştırdım ben öncelikle v-ergi vermeniz gerekiyor. G-oogle veriyor bizim vermemize gerek yok olayı yanlış bilgi.
Bakın burda http://www.ytpara.com/adsense-soru-ve-sorunlar/8631-adsense-vergi-tartismasina-son.html [MENTION=8776]jakabvo[/MENTION] hocam detaylıca anlatmış sadece birkaç eksik nokta var onları belirtiyim.
Öncelikle bütün işi yt olan sigortalı bir işte kamuda vs çalışmayan kişiler Gelir v-ergisi Kanunu'nun 82. Maddesi kapsamında değerlendirilir.
Burada Arızi kazanç (üst limit) belirtilir ve her yıl güncellenir.
Örn:
2015 yılı için 23,000 tl .
2014 ve 2013 yılı için 21,000 tl
2012 yılı için ise 20,000 tl olarak belirlenmiştir.
Yani yıllık hesap hareketleriniz bu tutarın üzerinde ise v-ergini vereceksin diyor devlet.

Kamu memuru olan arkadaşlar varsa eğer onlar kendi hesaplarına 10 tl dahi girse mal bildiriminne eklemek zorundalar. Arızi kazanç kamu memurlarında geçerli değildir.
Özelde çalışıp skk sı bağkuru yatan arkadaşlar da arızi kazanç kısmına girmiyor. Neden derseniz ssk veya bağkurunuz aylık maaşınız üzerinden yatırılmaktadır. Yani v-ergi dairesi sizin maaşınızı biliyor ve üzerinde bir kazanç olduğunda hesabını sorar.
Tek istisna işsiz, sigortasız (benim tabirimle boş beleş yaşayan) kişiler için. O da devlet ne iş yapıyor nasıl kazanıyor bilmiyor. İşte onun içinde limit konulmuş. O limitin üzerine çıktığınızda devlet artık bu bir iş yapmaya başlamış olarak düşünüp v-ergisini istiyor.

şizofreni ise zaten çürük alacaksın mesleğine ne yazdırırsan yazdır fark etmez

Son zamanlarda en çok merak ettiğim konulardan birisi bu :) diyelim ki d.e.v.l.e.t bana bu para nerden geliyor dedi bende direk youtube kanalım var buradan kazanıyorum dedim.

Kazancıma el koyabilir mi ?
Beni vergilendirebilir mi ?

Vergilendirir ama açık çok bu vergi konularında anlayan bulup sıyrılma imkanı olabilir.

İnternetten bazı işler yapıyorum diyorum, tam olarak ne derlerse youtube diyorum.

youtuberim felan demeyin artık izlenimler geçen seneye oranla yarı yarıya düştü hergün yeni spammer geliyor biri sorarsa web site yapıyorum yada blog yapıp reklam koyuyorum ayda 500-600 alıyorum diyinde çocuk dolmasın youtube

lisede istiklal marşından sonra diyeceğim dememiş hocam şubede diyecek adam:D

Askere gitmeden gideceğiniz makamlara Bilgi işlemci olarak bilgi verin,(Şayet yazıcı olmak istiyorsanız) şu yüzden böyle bi öneride bulunuyorum ben muayeneler esnasında bu şekilde bilgi verdim ve usta birliğime gittiğimde gelecek askerler listesinden benim bilgi işlemci olduğumu görmüşler ve yazıcı yapmışlardı.

İlerleyen süreçlerde bölük astsubayınız veya komutanınız zaten sizinle muhabbet edecektir, ozaman söylersiniz youtube işi ile uğraştığınızı, bakarsınız komutanlarınız bi Wınn alıp laptoplarını getirir sizde nöbet yazacağınız yere kanal açarsınız :)

Arkadaşlar o bu konuyu birazaraştırdım ben öncelikle v-ergi vermeniz gerekiyor. G-oogle veriyor bizim vermemize gerek yok olayı yanlış bilgi.
Bakın burda http://www.ytpara.com/adsense-soru-ve-sorunlar/8631-adsense-vergi-tartismasina-son.html [MENTION=8776]jakabvo[/MENTION] hocam detaylıca anlatmış sadece birkaç eksik nokta var onları belirtiyim.
Öncelikle bütün işi yt olan sigortalı bir işte kamuda vs çalışmayan kişiler Gelir v-ergisi Kanunu'nun 82. Maddesi kapsamında değerlendirilir.
Burada Arızi kazanç (üst limit) belirtilir ve her yıl güncellenir.
Örn:
2015 yılı için 23,000 tl .
2014 ve 2013 yılı için 21,000 tl
2012 yılı için ise 20,000 tl olarak belirlenmiştir.
Yani yıllık hesap hareketleriniz bu tutarın üzerinde ise v-ergini vereceksin diyor devlet.

Kamu memuru olan arkadaşlar varsa eğer onlar kendi hesaplarına 10 tl dahi girse mal bildiriminne eklemek zorundalar. Arızi kazanç kamu memurlarında geçerli değildir.
Özelde çalışıp skk sı bağkuru yatan arkadaşlar da arızi kazanç kısmına girmiyor. Neden derseniz ssk veya bağkurunuz aylık maaşınız üzerinden yatırılmaktadır. Yani v-ergi dairesi sizin maaşınızı biliyor ve üzerinde bir kazanç olduğunda hesabını sorar.
Tek istisna işsiz, sigortasız (benim tabirimle boş beleş yaşayan) kişiler için. O da devlet ne iş yapıyor nasıl kazanıyor bilmiyor. İşte onun içinde limit konulmuş. O limitin üzerine çıktığınızda devlet artık bu bir iş yapmaya başlamış olarak düşünüp v-ergisini istiyor.

Hocam ben devlet memuruyum yillik kazancim yukarda belirtyigin tutarlardan fazla benden nasil vqeri alacak
birde annem babam emekli diger adsenseler onlarin uzerine onlarda vqeri acisindan sorun cikarmi bildigim kadari ile emeklilerde gelir vqergisi oliyormu bunla4ida cevaplandiririsan sevinirim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri