Kedim öldü.Çok üzgünüm :(

YildirimHiko97

Yasaklanmış
Her şey bir akşam geç saatte eve gelip kapıyı açtığınızda başlar.
Daha doğrusu kapıyı açmadan.
O akşam belki de ilk defa o tanıdık miyavlamayı işitmezsiniz. Anahtarı çevirirken, içerdeki sessizlik içinize hüzünlü bir tenhalığı bırakıp geçer.
Sanki bir çizik atar. İçinize bir kuşku, ne bileyim anlamını çok sonraları çıkaracağınız bir korku bırakır.
Yanılmamışsınızdır. Kapıyı açtığınızda, o kapkara tüyleri, tüylerin içinden bakan o tanıdık cıvıltılı gözleri göremezsiniz.
Anahtar elinizdeyken, -Kedi- diye seslenirsiniz.
On beş yıl boyunca her -Kedi- deyişinizde koşarak size gelen, cıvıltılı miyavlamalar çıkaran, kuyruğunu hiç bitmeyen mutluluk ritimleriyle sallayan o aile ferdinden yine ses gelmez.
Bir daha, bir daha seslenirsiniz. Zaman zaman yaptığı kaprislerden biri diye düşünürsünüz.
Hayır... Bir tuhaflık vardır. Daha doğrusu sessizliğin dili, size iyi gitmeyen bir şeylerin kötü haberini vermeye başlar.

Kediniz artık hastadır. Hem de yaşlı bir hasta.
Geceleri tuhaf ve acılı miyavlamalarla uyanırsınız. Arkasından kusmalar gelir. En sevdiği yiyecekleri önüne koyarsınız. Başını okşayarak yemesine yardımcı olmak istersiniz.
Nafile...
Ve sessiz günler başlar. Miyavlamayan kedinin suskun bekleyiş günleri.

Geceler zorlaşır.
İşte öyle günlerden birinde kedinizin dolapların altına, karanlık kuytulara, evin dışına kaçmaya çalıştığını fark edersiniz.
Kondurmak istemeseniz de, kediniz artık ölüme hazırlanmaktadır. Aranızda son mücadele başlar.
O kuytulara kaçmak ister, siz ise onu daha çok yatağınıza almaya çalışırsınız...
Ve artık ona serum verdiğiniz bir günün akşamında, o çaresiz gözlerdeki ışık iyice sönmeye başlar.
Onu o gece yanınıza yatağa alırsınız.
-Kedi- diye seslendiğinizde, zorla başını kaldırıp size bakar. İyice küçülmüş yüzünde yine de o tanıdık ifadeyi yakalarsınız.
Sabaha karşı uyandığınızda, onu yataktan atlamaya çalışırken bulursunuz. Daha doğrusu düşmeye...
Kucağınıza alıp aşağıya indirir, büyük bir ihtimamla her zamanki yerine yatırırsınız.

Ardından derin bir uykuya dalar. ‘‘Kedi’’ diye seslenirsiniz. Kafası kalkmaz. Sadece kuyruğunu çok hafifçe sallayıp içgüdüsel bir cevap verir.

-Miyav- sesini işitemezsiniz. Çünkü bütün gücünü, son andaki -elveda miyavlamasına- ayırmıştır.
Kucağınıza alırsınız. Hafif dokunuşlarla başını okşarsınız, okşarsınız. Tıpkı 15 yıldır yaptığınız gibi zamanı durdurmaya çalışırsınız.
Nefes alıp verişleri hafiflemeye başlar.
Sonunda çok derinden, uzaklardan gelen üç küçük miyavlama işitirsiniz.
İşte o elveda miyavlamasıdır!

Vakur ve sessiz veda miyavlamaları ile sizi bırakıp giderler...

( Bazilari anlamaya bilir bu duyguyu )

Ne denir bilmiyorum ama Allah rahmet eylesin. Şimdi de bir şey diyeceğim okumadım bu kadar yazıyı okusaydım zaten profesör olurdum.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benim de zeytin diye bir dostum vardı ...ben evlendikten sonra yanıma alamadığımdan annem bakmaya devam etmişti.bir sabah gezdirirken sokakta zehirli bir şey yalamış herhalde...

bilenler vardır belki;köpekler karınları ağrıdığı zaman geçmesi için ot yerler azcık.sokaktan bir şey yememesine alıştırmıştım da işte lanetin nerden geleceği belli olmuyor.sanırım belediye de sağa sola ilaç sıkmış.stritnin mi neydi adı, çok zor bir ölümle karşılaştığı için aklıma geldikçe üzülürüm.direk sinir sistemini etkileyen bir ilaçmış,veterine yetiştirmek bile fayda etmemiş.

sokaktan almıştım onu.arasan en iyi pet shop da bile bulamazdım zaten bu kadar güzelini.

hayvanın dostluğu hiç bir şeye benzemez...

Son düzenleme:
Benimde şu an kucağımda bebek bir kedi yavrum var ona bir zarar gelse canım sıkılıyor hasta olmuş biraz veterinere ***ürdük ilaç sürdü fakat hala onu kaybederim korkusu ile içim pek rahat değil..

Geçmiş olsun umarım depresyona girecek şekilde bir sıkıntı yaşamazsın çünkü zor. :)

Başın sağ olsun, bende 2 tane cennet papağanı besliyorum onları kaybedersem çok fena sarsılırım.

Hayvan sevgisi bir başka oluyor ya . üzüldüm valla , onun yerini doldurabilecek başka bir kedi bulman dileğiyle...

hayvan sevgisi bir başka oluyor. Benimde başımdan geçen bir olay, ben ağladığımı biliyorum, garip gelebilir ama sonuç olarak onu o kadar cok benimsiyorsunuz ki, sanki bir dostunuzu kaybetmiş gibi. Gerçi benim 2 köpeğim vardı. ikiside ynı gün öldü.

uzuldum senin adina kedileri severimde kopeklerden nefret ediyorum ya ..

GT-S5360 cihazımdan gönderildi

Hayvanları severim, kedileri bir başka. Ne diyeceğimi bulamadım ALLAH RAHMET EYLESİN! 'de denmez ki.:confused:

Hayvan sevigi çok güzeldir zaten hayvan sevmeyen insanda insan sevemez bence üzüldüm senin için zor olucak boşlugunu hissedersin devamlı allah kolaylık versin bende kedide köpekte var onlar beni hayata baglıyor desem yeridir hele köpegim ne kadar sinirli olsam sıkıntılı olsam anında anında unutturuyor bana.

benim de zeytin diye bir dostum vardı ...ben evlendikten sonra yanıma alamadığımdan annem bakmaya devam etmişti.bir sabah gezdirirken sokakta zehirli bir şey yalamış herhalde...

bilenler vardır belki;köpekler karınları ağrıdığı zaman geçmesi için ot yerler azcık.sokaktan bir şey yememesine alıştırmıştım da işte lanetin nerden geleceği belli olmuyor.sanırım belediye de sağa sola ilaç sıkmış.stritnin mi neydi adı, çok zor bir ölümle karşılaştığı için aklıma geldikçe üzülürüm.direk sinir sistemini etkileyen bir ilaçmış,veterine yetiştirmek bile fayda etmemiş.

sokaktan almıştım onu.arasan en iyi pet shop da bile bulamazdım zaten bu kadar güzelini.

hayvanın dostluğu hiç bir şeye benzemez...

Çok yakışıklı bir oğlun var hocam Alalh bağışlasın.

Konuyu açan arkadaş içinde çok üzüldüm.

hocam bende kopekleri cok severim benimkiside tavuklari yedigi icin barinaga verilmisti okuldan eve geldim koseyi dondugumde havlayan o ses yoktu ve yikildim hangi durumda oldugunu cok iyi anlayabiliyorum

Onlar bazen herhangi bir insandan daha fazla destek olabiliyor... Üzülmemek elde değil.

6-7 ay öncesi sanırım, alt katta annesi tarafından terkedilen bir yavru kedi görmüştüm, onu yaşatmak için çok uğraşmıştım ne bileyim ilgilenmiştim veterinere falan g-ötürmüştüm fakat maalesef 5-10 gün içinde ölmüştü, inanın sanki bir arkadaşımı kaybetmiş gibi olmuştum çok ağlamıştım. Hayvan sevgisi cidden çok başka hemen alışıyorsunuz, bebeğinize bakar gibi bakıyorsunuz. Size de gerçekten çok üzüldüm :(

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun kardeşim Allah sana sabır versin çok büyük bi acı...

10 yıl önce pazardan aldığım civcivi büyüttüm horoz oldu çiçi gel dediğimde koşarak gelip koluma uçuyodu hala unutamadım...

Her şey bir akşam geç saatte eve gelip kapıyı açtığınızda başlar.
Daha doğrusu kapıyı açmadan.
O akşam belki de ilk defa o tanıdık miyavlamayı işitmezsiniz. Anahtarı çevirirken, içerdeki sessizlik içinize hüzünlü bir tenhalığı bırakıp geçer.
Sanki bir çizik atar. İçinize bir kuşku, ne bileyim anlamını çok sonraları çıkaracağınız bir korku bırakır.
Yanılmamışsınızdır. Kapıyı açtığınızda, o kapkara tüyleri, tüylerin içinden bakan o tanıdık cıvıltılı gözleri göremezsiniz.
Anahtar elinizdeyken, -Kedi- diye seslenirsiniz.
On beş yıl boyunca her -Kedi- deyişinizde koşarak size gelen, cıvıltılı miyavlamalar çıkaran, kuyruğunu hiç bitmeyen mutluluk ritimleriyle sallayan o aile ferdinden yine ses gelmez.
Bir daha, bir daha seslenirsiniz. Zaman zaman yaptığı kaprislerden biri diye düşünürsünüz.
Hayır... Bir tuhaflık vardır. Daha doğrusu sessizliğin dili, size iyi gitmeyen bir şeylerin kötü haberini vermeye başlar.

Kediniz artık hastadır. Hem de yaşlı bir hasta.
Geceleri tuhaf ve acılı miyavlamalarla uyanırsınız. Arkasından kusmalar gelir. En sevdiği yiyecekleri önüne koyarsınız. Başını okşayarak yemesine yardımcı olmak istersiniz.
Nafile...
Ve sessiz günler başlar. Miyavlamayan kedinin suskun bekleyiş günleri.

Geceler zorlaşır.
İşte öyle günlerden birinde kedinizin dolapların altına, karanlık kuytulara, evin dışına kaçmaya çalıştığını fark edersiniz.
Kondurmak istemeseniz de, kediniz artık ölüme hazırlanmaktadır. Aranızda son mücadele başlar.
O kuytulara kaçmak ister, siz ise onu daha çok yatağınıza almaya çalışırsınız...
Ve artık ona serum verdiğiniz bir günün akşamında, o çaresiz gözlerdeki ışık iyice sönmeye başlar.
Onu o gece yanınıza yatağa alırsınız.
-Kedi- diye seslendiğinizde, zorla başını kaldırıp size bakar. İyice küçülmüş yüzünde yine de o tanıdık ifadeyi yakalarsınız.
Sabaha karşı uyandığınızda, onu yataktan atlamaya çalışırken bulursunuz. Daha doğrusu düşmeye...
Kucağınıza alıp aşağıya indirir, büyük bir ihtimamla her zamanki yerine yatırırsınız.

Ardından derin bir uykuya dalar. ‘‘Kedi’’ diye seslenirsiniz. Kafası kalkmaz. Sadece kuyruğunu çok hafifçe sallayıp içgüdüsel bir cevap verir.

-Miyav- sesini işitemezsiniz. Çünkü bütün gücünü, son andaki -elveda miyavlamasına- ayırmıştır.
Kucağınıza alırsınız. Hafif dokunuşlarla başını okşarsınız, okşarsınız. Tıpkı 15 yıldır yaptığınız gibi zamanı durdurmaya çalışırsınız.
Nefes alıp verişleri hafiflemeye başlar.
Sonunda çok derinden, uzaklardan gelen üç küçük miyavlama işitirsiniz.
İşte o elveda miyavlamasıdır!

Vakur ve sessiz veda miyavlamaları ile sizi bırakıp giderler...

( Bazilari anlamaya bilir bu duyguyu )

kardeşim çok güzel yazmışsın benim de kedim var seni çok iyi anlıyorum..

Benim De Lepistes Balıklarımın 30 Tanesi Gitti 80 Tane Yavru Vardı Öksüz Kaldılar :(

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri