Keşke youtube sektörü hiç olmasaydı!!!

salih55445

Kayıtlı Üye
Forumda böyle konu açmak çok garip ama son zamanlarda bunu çok düşünüyorum . Youtube keşke 2013-2016 zamanlarındaki haliyle kalsaydı bir sektör haline gelmeseydi. O dönemler sektör olmadığı için önemli olan abone ve izlenim sayısıydı bunlarla övünürdük şimdi bakıyorum para çok ön plana geçmiş. Bunların yanında youtube sektörünün büyümesi ve youtuber tayfa instagram ve twitter reklam sektörünüde öldürdü. Şuan internette her platformda reklam bu 3-5 youtuberın tekelinde sadece bunlar kazanıyor ve yüzbinlerce tl para alıyor. Bu ünlü youtuber tayfa dışında instagram ve youtube sayfa sahipleri 3-5 kuruşun hesabını yapıyor. Önceden ne güzel herkes eşitti. Benim yakındığım nokta youtube platformunun bir sektör haline gelmesi ve televizyon gibi kendi starlarını ortaya çıkarması ve bu sektörün ve yıldızlarının internet piyasasının dengesini bozması. Eskiden ne biliyim facebook,twitter, vine fenomenleri vardı herkes kendi platformunun ekmeğini yerdi youtube sektör haline geldi geleli burdaki insanlar kendi platformlarıyla yetinmeyip heryerden para kazanır oldu.

Konuyu okumadım ama KEŞKE sende bu Foruma Hiç Girmeseydin.

Konuyu okumadım ama KEŞKE sende bu Foruma Hiç Girmeseydin.

bunu diyen arkadaş ayda internetten 50-60 bin tl kazanıyor sanırım açtığım konu niye zoruna gitti anlamadım? youtube 2013-2016 yılları arasında çok güzel bir mecraydı paradan çok izlenim ve abone sayısı ön plandaydı günümüzde sadece para odaklı oldu. İnternet reklam sektörü günümüzde o günlere göre daha çok para kazandırıyor ancak bunun ekmeğini sadece youtubede ünlü olan 10-15 kanal yiyor kendi platformları yetmezmiş gibi birde üstüne twitter ve instagramdan para kazanıp oranın reklam dengesini bozuyorlar. Eskiden vine,twitter, youtube ve instagram vardı her platformun kendi fenomeni vardı ve herkes kendi platformundan ekmek yerdi. Günümüzde tam tersi sadece youtube ve twitch tayfa var ve sağolsunlar daha çok para kazanmak için her sektöre el atıp oranın reklam dengesinide bozuyorlar adamlar sinemaya bile el attı sen bunu güzel buluyorsun işten anlamıyorsun. Herkes kendi işini yapsın koca sektörü 10-15 kişinin tekeline vermek nedir eskiden böylemiydi?

yt den kazanamayan gencin hazin öyküsünü okudunuz, dağılalım.

O dönemler sektör olmadığı için önemli olan abone ve izlenim sayısıydı bunlarla övünürdük şimdi bakıyorum para çok ön plana geçmiş.

Abone ve izlenim sayısıyla övünmekle elinize ne geçti anlamadım. Sektör haline geldi de en azından buradan para kazanmaya başladı millet. Kazanan var kazanamayan var orası tamamen tecrübe, beceri ve birçok faktöre dayanıyor.

BENCE; İyiki YouTube sektörü var...

Size sadece şurada hak verdim;
Forumda böyle konu açmak çok garip

BOL KAZANÇLAR...

Son düzenleme:
Paranın ne kadar kıymetli olduğunu anlayamamış arkadaş. Yaşı küçüktür, olabilir. 2bin lira için zamanının yarısını psikolojilerinin tamamını kiraya veriyor insanlar. Hayat böyle romantik bir şey değil.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri