Forumda böyle konu açmak çok garip ama son zamanlarda bunu çok düşünüyorum . Youtube keşke 2013-2016 zamanlarındaki haliyle kalsaydı bir sektör haline gelmeseydi. O dönemler sektör olmadığı için önemli olan abone ve izlenim sayısıydı bunlarla övünürdük şimdi bakıyorum para çok ön plana geçmiş. Bunların yanında youtube sektörünün büyümesi ve youtuber tayfa instagram ve twitter reklam sektörünüde öldürdü. Şuan internette her platformda reklam bu 3-5 youtuberın tekelinde sadece bunlar kazanıyor ve yüzbinlerce tl para alıyor. Bu ünlü youtuber tayfa dışında instagram ve youtube sayfa sahipleri 3-5 kuruşun hesabını yapıyor. Önceden ne güzel herkes eşitti. Benim yakındığım nokta youtube platformunun bir sektör haline gelmesi ve televizyon gibi kendi starlarını ortaya çıkarması ve bu sektörün ve yıldızlarının internet piyasasının dengesini bozması. Eskiden ne biliyim facebook,twitter, vine fenomenleri vardı herkes kendi platformunun ekmeğini yerdi youtube sektör haline geldi geleli burdaki insanlar kendi platformlarıyla yetinmeyip heryerden para kazanır oldu.