Köpek ısırması kuduz?

şıvanştayger

Kayıtlı Üye
5 gün önce köpek oynarken elimi ısırdı. ilk zamanlar birşey yoktu şimdi elim morardı ve yara kapanmadı. kuduz olmuş olabilir miyim? not:köpek ormanlık alanda yaşıyor ve ölmedi.

edit:aşı yaptırdım köpeği gözlem altında tutmam gerekiyormuş 10 gün. 6 gitti 4 kaldı köpek canavar gibi birşe yok şimdilik:)

Son düzenleme:
Hocam doktora gideydinya ihmale gelmez bu is ayrica kopek neden ölsunki seni isirinca :D

Mobilim yazim hatasi olabilir.

bir doktora gözükün hocam ve köpeği isteyebilirler sizden.Nedenini bilmiyorum ama bana doktor köpeği bulun dediydi

Bir baktırın kapmış olabilirsiniz şakaya gelmez

5 gün oldu aşı olmak fayda eder mi?

---------- Spam Engelliyici 16:19 ---------- Önceki Mesaj 16:18 ----------

tamam gidiyorum

Aynı olayı yakın bir arkadaşım yaşadı köpeği de getirttirmişlerdi.Kontrol için

Hocam acilen gidip aşı olman gerekiyo aslında ilk 36 48 saat içinde olman gerekiyodu köpek 1 hafta içerisinde ölürse kuduz olma ihtimali yüksek demektir. Ki 1 hafta içinde ölmemesi de bi şey değiştirmez bazılarında kuduz tükürüklerde olmasına rağmen köpek henüz kuduz belirtileri göstermemiş oluyo kısa bi süreliğine taşıyıcı durumda olan bi köpek olabilir seni ısıran. Durduk yere saldırdıysa kuduz olma ihtimali de yüksek

Beni ayağımdan kaptı. Tırnaklarını geçirdi. 10 tane iğne yedim

Edit: Sahibi köpek aşılı demesine rağmen gittim ben. Sen iyi durmuşsun

Son düzenleme:
Köpeği götürürsen iğnesiz kurtulabiliyorsun (bakıyorlar köpeğe kuduz mu değil mi diye). Köpeği götürmezsen her türlü iğneyi vuruyorlar usta (yakın zamanda olmadıysan). 5 gün geçtiyse işe yarar yaramaz napmak lazım onu doktor bilir. Şimdi bile acile gidebilirsin bana böyle böyle dediler diye. Zaman geçirmeye gelmez bu işler.

benim bi arkadaşım vardı böyle önemsememişti..

sonu biraz

neyse abi sen git doktora ^^

Isıran köpek kuduzmu bilemem ama annemi 10-15 yıl önce kuduz köpek ısırmıştı tavuk çiftliğin de çalışıyorduk orda yaşıyorduk bi yabancı yavru köpek bütün köpeklerimizi ısırıp ölümüne yol açtı annemin ayağından dişledi hemen köpeği orada vurmuşlar poşete koyup hastaneye gitmişler

sonuç köpek kuduz ve zamanında müdahaleden dolayı annem ve kardeşim (hamileydi ) hayatta komple karantinaya almışlardı hepimiz düzenli aşılanmıştık bu arada şöyle de bir şey demişler sadece kafası yeterliymiş köpeğin kafatasını açıp beynine bakıp anlıyorlarmış 15 yıl önce tabi bu

Noluırsa olsun anında gidip doktora görünmek lazım hocam geçmiş olsun

fayda sağlaması garanti değilmiş ama aşı vuruldum. 5 gün köpeği takip edecekmişim ve sağlık ocağına bilgi verfecekmişim. işi bulduk birdaha köpek sevmem hacı

5 günde çok şey olabilirdi bence birşeyin yok hocam rahat ol tabi yinede doktora git bi

köpeğin kuduz olması için nolması gerekiyor peki? sokakta gördüğümüz köpekler eğer aşılanmazsa kesin kuduz mudur?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri