Koronavirüs Salgını - Tek Konu

Arkadaşlar italya'da gençler uyarıları dinlemedi sokaklarda gezdi virüs yayıldı. Ve sonucunda yaşlıları ölüyor.

Türkiye'de gençler uyarıları dinliyor ama yaşlılar geziyor. Şunuda unutmamak lazım vucüt direnciyle alakalı olay mesela 20 yaşında böbrek yetmezliği olup virüse yakalanınca yenik düşende olabilir. 60 Yaşında hiç bir hastalığı olmayıp virüsü yenen dedemizde olabilir.

Yaştan ziyade kişi zaten tansiyon ve organ yetmezliği hastalığı var. Virüs bu insanı kaç yaşında olursa olsun alt ediyor.O yüzden hep şu kafadayım bi hastalığım yok ve düzenli beslenirim virüs bana gelsin korkmam atlatırım.Böyle olunca psikolojiniz dinç olur.

okullar tatil edildikten sonra bizim burda sokaklar boşaldı.mecburen işe gidenleri filan demiyorum tabi.sürekli gezen serseri tayfa yok oldu,sokakda oynayan çocuklar yok oldu filan ama dayılar sürekli gezmeye devam ediyor.ben esnafım,pc tamiri/parçaları ile filan ugraşıyorum.yaşımda riskli grupda degil,evdede yalnızım üstelik.buna ragmen ben dışarı çıkmıyorum,dükkana açmıyorum,evde bi başıma oturuyorum.evde yiyecek-içecek çok eksik vardı onlarıda 2 parçaya böldüm,yarısını geçenlerde çıkıp aldım diger kısmıda bugün yarın çıkıp alacam.geçen markete çıktıgımda bisürü emmi,dayı bi marketin önünde oturmuş çay içip muhabbet ediyordu,çoguda tanıdık tabi ufak yer burası.selam verdim uzaktan,gel otur muhabbet edelim çay içelim diyorlar.yav arkadaş gidin evinizde için çayınızı diyecem,olmuyor.sen bize akıl mı veriyon diye kovalarlar diye agzımı açmadım :D alacakları alıp eve geldim 15dkde... millet böyle toplanmasın diye kahveleri kapatıyorsun,adamlar açık olan bi dükkanın önünde oturup böyle toplanıyor.zorla diyorlar ki sokaga çıkma yasagı ilan edilsin.edilmesin arkadaş,ama işi olmayanda çıkmasın.bu gidişle italya filan boş,en baştan beri söylüyorum bunu ben.bizim insanımız sallamaz hastalık filan,bildigini yapar.bu yüzdende bu olayda en çok zarar görecek ülkelerin başında malasef biz geliyoruz.daha iyi günlerimiz bu günler, sayılar çok daha artar bu gidişle...insanımız beni yanıltmıyor maşallah.

Hocam dert etme,bu dedeler ve amcalar tek tek eksilecek zaten,
nüfus iyice gençleşecek belli oldu..

Hocam dert etme,bu dedeler ve amcalar tek tek eksilecek zaten,
nüfus iyice gençleşecek belli oldu..

öylede hocam bu dayılar birimizin annesi,digerinin babası,digerinin dedesi...hepside birilerinin sevdigi,deger verdigi insanlar.ister istemez insan üzülüyor başlarına bişey gelecek diye ama laftanda anlamıyorlar işte.acısan bi türlü,sövsen bi türlü :)

Az önce migrosa gittim. 3 gündür evden çıkmıyorum ve evden çalışıyorum. Evde yiyecek kalmadı. Markete gidiyim dedim. Ordan da sahile iner bi hava alırım gelirim dedim. Koskoca migrosta almam gerekenlerin çoğu kalmamıştı. Zihniyet ben kurtulayımda geride kalan ne yaparsa yapsın zihniyeti. Markettikilerin %80 i 60 yaş üstü. Sahildekilerin neredeyse hepsi yaşlı. Ya ölmek istiyorlar bu hayattan sıkılmışlar, yada afedersiniz de bana bir şey olmaz zihniyetiyle, bi tarafları kalkmış dışarı çıkmışlar. Arkadaş bizim milletimizin eski kafaları harbiden laftan anlamıyor. Sorsan Allah'ın verdiği canı Allah alır derler. Ulan Allah sana beyinde vermiş. Eğer sen göz göre göre yapma denileni yapıyorsan, intihar ediyorsun demektir bu. Allah'ın verdiği canı kendin alıyorsun demektir.

Bu dayılara teyzelere Allah akıl fikir versin. Bazılarıda yanına almış torunlarını gezdiriyor. Cidden kafasız çok yaşlı var ülkede.

Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor.

riskli grup için sonunda sokaga çıkma yasagı getirilmiş sanırım.keşke en başta yapsalardı...resmen millet sokakda dedeleri kovalıyor,yakalayıp içeri sokmak için :)

Akşam haberlerde izledim adamlar hala piknik yapma, sahillerde gezme, güneşlenme derdinde. Bu salgının ciddi olduğunu milletimize nasıl anlatacağız. Korkunç şekilde büyümeye devam ediyor.

sokak röportajın birinde dedeye soruyor niçin dışardasınız sizin için risk teşkil ediyor cevap şu ya ne olacak hepi topu topu ölecez dert ettiğin şeye bak diyor dede
dede ölmeyi bayılmak sanıyor. hakikaten cehalet başa bela. her yarım saatte bir yeni kararname çıkarılıyor tek seferde sokaha çıkma yasağı getirmediklerinin büyük acısını hepimiz çekecez az kaldı büyük sıkıntıları yaşamaya.

Son düzenleme:
sokak röportajın birinde dedeye soruyor niçin dışardasınız sizin için risk teşkil ediyor cevap şu ya ne olacak hepi topu topu ölecez dert ettiğin şeye bak diyor dede
dede ölmeyi bayılmak sanıyor. hakikaten cehalet başa bela. her yarım saatte bir yeni kararname çıkarılıyor tek seferde sokaha çıkma yasağı getirmediklerinin büyük acısını hepimiz çekecez az kaldır büyük sıkıntıları yaşamaya.

sırayla gidiliyor,umumi yerler kapatıldı,65 yaş üstü sokağa çıkış yasağı aslında nabız ölçmek içindi..sıradaki önlem ülke geneli sokağa çıkma yasağı gibi görünüyor..
hayırlısıda bu olur,2-3 hafta kimse çıkmazsa virüs kontrol altına alınır bu iş biter..

Sokağa çıkma yasağı pazartesi getirileceği düşünüyorum. Vaka sayısının 1000 kişiyi geçtikten sonra tahmin ediyordum. İlk etap 65 yaş gruba geldi. Haber programlarına katılan doktor hafta içi açıklama yaptığında ilerleyen günler sokağa çıkmama yasak açıklanabilir söylemi vardı. (Olasılık olarak) Beklenen gün az kaldığını düşünüyorum. Bu bir seferberlik dönemi umarım sıkı uyum içerisinde bu virüsü yenmemiz gerekli.

sırayla gidiliyor,umumi yerler kapatıldı,65 yaş üstü sokağa çıkış yasağı aslında nabız ölçmek içindi..sıradaki önlem ülke geneli sokağa çıkma yasağı gibi görünüyor..
hayırlısıda bu olur,2-3 hafta kimse çıkmazsa virüs kontrol altına alınır bu iş biter..

yalnız hocam,denilene göre alınan önlemlerin tek amacı bi anda yıgılmayı önleme.yani sokaga çıkma yasagıda gelse zaten bisürü insan şuanda virüsü kaptı çoktan.kapanlar ne kadar rahat rahat dolaşır,daha çok yayarsa hastahaneler için o kadar çok sorun olucak.en basitinden market yagması gibi düşünün olayı.herkes yarın markete akın ederse nolucak,bagzıları çok alıcak bagzıları az,bagzıları hiç alamayacak.ama insanlar farklı farklı zamanlarda gelirse markete,hepside rahat rahat alışveriş yapabilecek.bence bu virüs az yada çok herkesi etkileyecek,hemen hemen herkes bulaştı yada bulaşacak.ama tedavi olmak için herkes aynı anda giderse saglıkcılar kimseyle yeterince ilgilenemez.bu yayılmayı zamana yayarlarsa onlar daha rahat çalışır ve haliylede iyileşme oranı artar hastaların.

yalnız hocam,denilene göre alınan önlemlerin tek amacı bi anda yıgılmayı önleme.yani sokaga çıkma yasagıda gelse zaten bisürü insan şuanda virüsü kaptı çoktan.kapanlar ne kadar rahat rahat dolaşır,daha çok yayarsa hastahaneler için o kadar çok sorun olucak.en basitinden market yagması gibi düşünün olayı.herkes yarın markete akın ederse nolucak,bagzıları çok alıcak bagzıları az,bagzıları hiç alamayacak.ama insanlar farklı farklı zamanlarda gelirse markete,hepside rahat rahat alışveriş yapabilecek.bence bu virüs az yada çok herkesi etkileyecek,hemen hemen herkes bulaştı yada bulaşacak.ama tedavi olmak için herkes aynı anda giderse saglıkcılar kimseyle yeterince ilgilenemez.bu yayılmayı zamana yayarlarsa onlar daha rahat çalışır ve haliylede iyileşme oranı artar hastaların.

çok doğru,aynen

- 65+ Yaşa Fiili olarak sokağa çıkma yasağı geldi.
- Yemek satışı yapılan yerlerde oturmak yasaklandı, gel al yada paket sistemle hizmet verilecek.
( Ben dışarda gezdiğimden görüyordum, kebapçıda bile 30 kişi masalarda goygoy yapıyordu. )
- Virüs sebebiyle ölenler Ceset Torbasıyla defnedilecek, büyük ihtimal mezara bol bol kireç atılır.

- - Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Sayı ve istatistikleri yazmıyorum Bakan açıklıyor ordan takip edebilirsiniz.

Hırvatistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem

fa_9796.jpg

fa_5225.jpg

fa_894.jpg

fa_803.jpg

BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.236 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek.

Dünle kıyaslayacak olursak 289 yeni vaka ve 9 kişi daha ölmüş.

Bence bu kadar artmasının 2 sebebi var ;

1) Ümreden gelen insanlar
2 Yurtdışından gelen vatandaşlar

bunların gelmediğini varsayım yaparsak bu kadar artış olacağını düşünmüyorum artar elbet ama bu kadar hızlı artmazdı bence

Allah sonumuzu hayır etsin inşallah :(

Son düzenleme:
İtalyanın gün gün verilerine baktım Türkiyeninde
İtalyada bizden yavaş ilerlemiş Eğerki Türkiyede bı hızla giderse Allah korusun İtalyayı Geçeriz
Devletimizin daha katı kurallar koyması gerek yoksa durum çok vahim...

Bugün ki test sayısı koca ülkeye göre çoook komik rakam 1700 test nedir ya , test az yapılmasına rağmen bir önceki güne göre artış hızı yükselmiş :(

3685 - 311 - %8,50
2953 - 277 - %9,38
1758 - 289 - %16,41

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri