Kardeş son cümlene kadar hak veriyorum ama o gözlük hoş olmamış
Tabi ki her memur aynı işi yapmıyor, işi rahat olan ya da ağır olanlar vardır. Sabahtan akşama kadar bilgisayarda okey oynayan bile vardır eminim. Ama bu memurluğun gereksizliğini göstermez. Misal bir nüfus müdürlüğünde memur olmasa ne gibi işlerimiz aksar düşünebiliyor musun? Benim mesajım o arkadaşın diğer konuda bir kaç kez sarfettiği "Devlet memur alıp bakmak zorunda değil" cümlesine cevap idi. Anafikri de "Devlet memura bakmaz, memur devletin işleyişini ayakta tutar".
Devlet çalışan bir araç ise memurlar da bu aracın birer parçasıdır. Kimi çok yoğun çalışır, kimi arada bir. Ama sonuçta hepsine de ihtiyaç vardır.
Diğer yandan benim şahsi görüşüm, bu açıklanan rakamların şuan memur ihtiyacını karşılayacak rakamlar olduğunu sanmıyorum. Asıl memur alımı yine bilindik tarzla yapılacaktır. Tanıdık, bildik, referanslı (halk arasındaki deyimle torpilli) olan kişiler alınıp yerleştirilecektir boş bölümlere. Bu tanıdık bildik, referanslı kişiler dururken sırf KPSS adındaki bir sınavdan bilmem kaç almış diye sıradan birini neden yerleştireyim zihniyeti var ortada.
Bunu ve, devletin kendi yaptığı sınav için vatandaşlarından bilmem kaç TL ücret isteyip, toplamda bilmem kaç yüz milyon TL hasılat yapıp,
sınavdan sonra (bakınız önce değil sonra, önce olsa sorun yok) şu kadarcık alım yapcez demesini bir vatandaş olarak insanlar kabul edip sindirebiliyorsa fazla da şeyapmamak lazım zaten.
EDIT Konudaki son mesajımdır. 4 aylık cezamız dün bitti. Çok siyasete kaymamak gerek