Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Vergi müfettişlerine "abi yıllık 600 bin liraya kadar vergi yok dediler" diyelim. Bakalım neresiyle gülecek![]()
Arkadaşlar gelir varsa vergide var. Bankadan döviz satarkende vergi verirsiniz. Kulaktan dolma, "bence" "sence" yok.
Her şeyi geçtim. Sanat eserleri vergiden muaf değil mi ? evet muaf. Buyrun: https://www.telifhaklari.gov.tr/res...VE-ISTISNALARI-HAZINE-VE-MALIYE-BAKANLIGI.pdf
E peki zamanında forumdada tartışılan bu videoların yani kendi üretimlerinizin vergisi alınmıyor mu? Hemde çatır çatır alınıyor.
Bir diğer mesele: Yazılımcıların oluşturdukları yazılımlar ayrı bir yasaya tabi: https://www.sozcu.com.tr/2018/yazar...asinda-para-kazananlara-vergi-var-mi-2173710/
Peki sırada yurtdışına freelance yazılım yapanlardan vergi alınacağına dair haberleri okumuyor muyuz?
Sözün özü. Para lazım.

vergi memurlarına hiç bi şey detaylandırmadan dümdüz konuşursan onlar sadece senin cehaletine güler.
ayrıca hakkımda konuştuğunda beni etiketle ki haberim olsun, cevabını vereyim.
bu arada varlık barışı ile haziran ayına dek parayı yurtdışı borsalarından ülkenize " dolar, euro " olarak alıp yararlanabilirsiniz diye biliyorum.
şurada daha detaylı inceler meraklısı : https://bitcointalk.org/index.php?topic=5314858.0
edit. sözlerimi destekleyen bi mali müşavir yazısı buldum.
sizi kandırmalarına, korkutmalarına izin vermeyin. isterlerse dava açın.
link : https://medium.com/mali-müşavir-evr...lirlerine-vergi-ne-zaman-geliyor-ba714911621f
Ben size yazmadımda.. neyse..
hasılı benim şu anda kripto paralarla alakam yok.
fakat siz devletin/hükümetin düşünce yapısını anlamamışsınız. dava mava uğraşırsanız belki.. aksi halde o vergi alınır.
39 yıldır bu ülkede yaşayan biri olarak söylüyorum.
hadi kolay gelsin.
600 bin muhabbetini yapan benim. " Vergi müfettişlerine "abi yıllık 600 bin liraya kadar vergi yok dediler" diyelim. Bakalım neresiyle gülecek " yazısını yazan sizsiniz. haliyle benim söylediğim üzerinden kendinizce alay ettiğiniz anlaşılıyor buradan.
neyse.
Foruma ne zaman katıldınız bilmiyorum ama zamanında bu vergiler alınır dediğimizde hep bu argüman vardı burada. Şimdi herkes vergi derdine düştü. Kripto paralardada aynısı olacaktır. Türkiyedeki işlem yapan şirketlere bir telefon.. Kambiyo vergisi gelir. Ben uygulamam diyemezler.
Yurtdışında işlem yaparım diyenlerde paralarını türkiyeye aktardıklarında eğer devlet isterse kaynağını açıklamakla mükellefiz. Açıklayamaz yada açıklamazsakta vergiyi koyabilir.
Ezcümle: Devlet isterse vergisini alır.
Bakarsanız dünyadada vergisi veriliyor bunun. Bizim ülkeye özel değil.
foruma ne zaman katıldığım sağ üstte görülebiliyor.
youtube işlerinin vergisi olduğunu biz de söylüyorduk o zamanlarda hatta kayıt tarihinize bakılırsa bizler çok daha öncesinde söylüyorduk. dün bu konuyla ilgili benzer şey söyledim zaten alt kısımda
https://www.ytpara.com/1911521-post18.html
burada tartıştığımız mesele ise 600 bin muhabbeti üzerinden öyle bir şey yokmuş gibi tavra bürünüp üstüne kendinizce dalga geçme çabanız. kanunu önünüze koymama rağmen hala bi şeyler anlatıyorsunuz. kalın selametle.
ne alınganmışsınız ya.. genele bakamıyorsunuz heralde.
vergi memurlarına 600 bin kanunu gösterir ve söylediklerimi hatırlarsınız umarım.
sözlerim size değilde alındıysanız size olsun.
iyi günler.
bu duruma da zeytinyağı benzetmesi yapabiliriz herhalde. kalk dalga geç kendince karşındaki bi tarafından uyduruyormuş zannedip, önüne kanun konulduğunda hebelehübele moduna geç, hala üste çıkmaya çalış.
özür dilemek zor tabi bu ülkede. haklıymışsınız, dediğiniz gibi bi durum mevcutmuş benim cahilliğim demek zor. 38 yaş. koca 38 yıl. ne diyim.
ne desem boş. biz alınganmışız, biz hatalıyız.
hocam siz anlamışsınız. birde üstüne antin kuntin yorum yapıyorsunuz. heralde okuduğunuzu anlamıyorsunuz. kanun varsa var diyorum. para lazım. siz heralde adalette var dersiniz bu ülkede.
daha fazla yazmıycam size. kanunun değişmeside çok kolay. devlet isterse alır. nokta.
Geçmiş olsun türk borsalarında yüklü miktar para tutanlar var mıydı ? Türk borsalarından devlet kullanıcı bilgilerimizi istemiş. Muhtemelen ytde yaptığı gibi geçmişe yönelik vergi alacaklar
Yalnızca Türk borsası değil hepsinden istemiş, cüzdan vergi noya swifte kadar her şeyi istemiş. Geçmişe dönük vergi almaları bence zor, adsensede olay farklıydı
Hocam gidipte kucoin binance bizim bilgilerimizi vermez. Türkiyede temsilciliği olmayanlar vermez. Ama paribu btctürk falan neyimiz var neyimiz yok vermiştir. Zaten almaya kalkarlarsa geçmişe yönelik dava kesin açılır kazanılır bir şekilde diye düşünüyorum. Ama çoğu kişinin canını yakacaklar belliki. Bi aldığımız nefes kaldı vergi vermediğimiz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.