Kurdum ben uzak masaustunu no machine lubuntuda iyi gelebilir fakat windowsa baglanmak istediginizda berbat duzeyde
ASUS ZENFONE Cihazımdan gönderildi
Windows'ta gerek yok zaten. RDP gerçekten şaheser. Başka bir şeye gerek yok.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kurdum ben uzak masaustunu no machine lubuntuda iyi gelebilir fakat windowsa baglanmak istediginizda berbat duzeyde
ASUS ZENFONE Cihazımdan gönderildi
Windows'ta gerek yok zaten. RDP gerçekten şaheser. Başka bir şeye gerek yok.
Bunlar çöp. Host sağlayıcının sana verdiği bir yönetim paneli vardır web sitesi olarak. Orada yeniden kurulum ile Ubuntu 14.04 Minimal'i kur. Yani sıfırdan başla.
PuTTY'yi indir. IP'yi girip username: root ve şifreni yaz. Root şifresi sana mail ile gelmiştir.
Sonrasında sırasıyla;
Kod:sudo apt-get updateKod:sudo apt-get install --no-install-recommends lubuntu-desktopKod:sudo apt-get dist-upgradeSunucu açılınca yine Putty ile SSH'e giriyoruz.Kod:reboot
Kod:wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.debhttps://www.nomachine.com sitesinden uzak masa üstü programını indiriyorsun. New falan var oradan bağlantı oluştur. IP'yi gir. Ezberimden yazıyorum orada Create A Custom New Session linki gibisinden bir şey çıkacak karşına onu tıkla. Run Command ya da buna benzer bir şey yazar. Orayı seç ve boşluğaKod:sudo dpkg -i nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
Yaz. Sonra birkaç notification penceresi gelir art arda onları geç. Sonuncusunda ya da sondan bir öncesinde karşıdaki makinanın resolution'ını değiştir gibi bir seçenek var. O seçenekteki tiki kaldır.Kod:/usr/bin/lxsession -s Lubuntu -e LXDE
Süper hızlı Lubuntu VPS'in hazır. Task bar ikonları çok küçük. Task bara sağ tıklayıp piksellerini büyütsen iyi olur.
Bunlar çöp. Host sağlayıcının sana verdiği bir yönetim paneli vardır web sitesi olarak. Orada yeniden kurulum ile Ubuntu 14.04 Minimal'i kur. Yani sıfırdan başla.
PuTTY'yi indir. IP'yi girip username: root ve şifreni yaz. Root şifresi sana mail ile gelmiştir.
Sonrasında sırasıyla;
Kod:sudo apt-get updateKod:sudo apt-get install --no-install-recommends lubuntu-desktopKod:sudo apt-get dist-upgradeSunucu açılınca yine Putty ile SSH'e giriyoruz.Kod:reboot
Kod:wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.debhttps://www.nomachine.com sitesinden uzak masa üstü programını indiriyorsun. New falan var oradan bağlantı oluştur. IP'yi gir. Ezberimden yazıyorum orada Create A Custom New Session linki gibisinden bir şey çıkacak karşına onu tıkla. Run Command ya da buna benzer bir şey yazar. Orayı seç ve boşluğaKod:sudo dpkg -i nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
Yaz. Sonra birkaç notification penceresi gelir art arda onları geç. Sonuncusunda ya da sondan bir öncesinde karşıdaki makinanın resolution'ını değiştir gibi bir seçenek var. O seçenekteki tiki kaldır.Kod:/usr/bin/lxsession -s Lubuntu -e LXDE
Süper hızlı Lubuntu VPS'in hazır. Task bar ikonları çok küçük. Task bara sağ tıklayıp piksellerini büyütsen iyi olur.
Teşekkür ederim hocam şuan birtek nomahine kaldı uzak masaüstüne bağlanabildim internette hep eski kodlar var
---------- Spam Engelliyici 21:56 ---------- Önceki Mesaj 21:47 ----------
@Muslera07 hocam nomachine e girip bağlanmaya çalışıyorum enson kullanıcı adı şifre diyor '' The NoMachine service is not avaible'' diyor
Acaba 32 bit mi kurdun işletim sistemini? NoMachine olmadan uzak masaüstü bağlantısını neyle yaptın?
Sunucuya No Machine serverı doğru kuramamışsın gibi geliyor.
Normalde de bu kadar yardımsever değilimdir. Sırf avatarındaki Hitchcock filmi hatrına uğraşıyorum![]()
Low End Box sitesini de bu işteki herkesin takip etmesi lazım.
VirtNetwork $7/month 2GB and $3.95/month 1GB KVM in Buffalo Low End Box
12 çekirdekli muazzam bir işlemciye sahip render canavarı bir VPS sadece 7 dolar. Ve elbette stoklarında kalmamış. Bunları yakından takip etmeniz lazım.
İlk üç haneye uyduruk şeyler yazabilirsiniz. Sonuncusu root şifreniz olacak.
İlk üç haneye uyduruk şeyler yazabilirsiniz. Sonuncusu root şifreniz olacak.
böyle bi konu açtığınız için size tşk ediyorum hocam
peki sony vegas, camtasia bu 2 program linuxta çalışıyor mu
ve bilgisyarın kendi uzak masaüstü uygulaması ile linuxa bağlanılıyomu
[MENTION=9603]Muslera07[/MENTION] doğru hocam nomahine niyeye doğru kurulmuyor şu kodu alıyorum
dpkg: error processing archive nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd.deb (--install):
cannot access archive: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd.deb
wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz
sudo cp -p nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz /usr
sudo /usr/NX/nxserver --install
böyle bi konu açtığınız için size tşk ediyorum hocam
peki sony vegas, camtasia bu 2 program linuxta çalışıyor mu
ve bilgisyarın kendi uzak masaüstü uygulaması ile linuxa bağlanılıyomu
Bu arkadaşın problemi dosyanın düzgün indirilmemesiymiş. .deb uzantısı Windows'un exe'si gibidir. Sanırım sunucu exe indirmesine kısıtlama getirmiş. Ama hayatımda ben de ilk defa gördüm. Aşmak için Linux'un zip uzantısı olan tar.gz formatında No Machine'i indirdik.
Kod:wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz
Sıkıştırılmış dosyayı usr klasörüne extract ediyoruz.
Kod:sudo cp -p nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz /usr
Bu da install emri.
Kod:sudo /usr/NX/nxserver --install
1 GB'lık oldukça düşük donanımlı bir VPS'ti. Lokal bilgisayar hızına yaklaşan bir hızla performans verdi. Ben de bu kadar düşük donanıma kurmamıştım.
---------- Spam Engelliyici 01:52 ---------- Önceki Mesaj 01:43 ----------
Bambaşka bir OS kullanıyorsunuz. Çözümler de başka olur.
Open Shot
Avi Demux
Cinelerra
Blender
Gibi bizim ihtiyacımız olan tüm işleri yapan render programları mevcut.
Uzak Masaüstü için yazdım aslında. Sonradan kuruyorsunuz bunu. No Machine RDP (Windows'taki uzak masaüstü) kadar hızlı hatta daha hızlı bir uzak masaüstü çözümü.
peki bişey daha sormak istiyorum
hani youtube dll diye bişey var, büyük ihtimalle biliyorsundur
youtubeden video indirmek için
bu çalışıyormu linux da
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.