Linux'tan Korkmayın

Herhangi bir engel oluyormu program yükleyince. 4 gblık linux server yeterli midir birde render olayında?

Bunlar çöp. Host sağlayıcının sana verdiği bir yönetim paneli vardır web sitesi olarak. Orada yeniden kurulum ile Ubuntu 14.04 Minimal'i kur. Yani sıfırdan başla.

PuTTY'yi indir. IP'yi girip username: root ve şifreni yaz. Root şifresi sana mail ile gelmiştir.

Sonrasında sırasıyla;
Kod:
sudo apt-get update
Kod:
sudo apt-get install --no-install-recommends lubuntu-desktop
Kod:
sudo apt-get dist-upgrade
Kod:
reboot
Sunucu açılınca yine Putty ile SSH'e giriyoruz.
Kod:
wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
Kod:
sudo dpkg -i nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
https://www.nomachine.com sitesinden uzak masa üstü programını indiriyorsun. New falan var oradan bağlantı oluştur. IP'yi gir. Ezberimden yazıyorum orada Create A Custom New Session linki gibisinden bir şey çıkacak karşına onu tıkla. Run Command ya da buna benzer bir şey yazar. Orayı seç ve boşluğa
Kod:
/usr/bin/lxsession -s Lubuntu -e LXDE
Yaz. Sonra birkaç notification penceresi gelir art arda onları geç. Sonuncusunda ya da sondan bir öncesinde karşıdaki makinanın resolution'ını değiştir gibi bir seçenek var. O seçenekteki tiki kaldır.
Süper hızlı Lubuntu VPS'in hazır. Task bar ikonları çok küçük. Task bara sağ tıklayıp piksellerini büyütsen iyi olur.

Bunu okuduktan sonra devrelerim yandı :D
images-2AAA-77B2-09C7.jpg

mqdefault.jpg

:D :D

Bunlar çöp. Host sağlayıcının sana verdiği bir yönetim paneli vardır web sitesi olarak. Orada yeniden kurulum ile Ubuntu 14.04 Minimal'i kur. Yani sıfırdan başla.

PuTTY'yi indir. IP'yi girip username: root ve şifreni yaz. Root şifresi sana mail ile gelmiştir.

Sonrasında sırasıyla;
Kod:
sudo apt-get update
Kod:
sudo apt-get install --no-install-recommends lubuntu-desktop
Kod:
sudo apt-get dist-upgrade
Kod:
reboot
Sunucu açılınca yine Putty ile SSH'e giriyoruz.
Kod:
wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
Kod:
sudo dpkg -i nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
https://www.nomachine.com sitesinden uzak masa üstü programını indiriyorsun. New falan var oradan bağlantı oluştur. IP'yi gir. Ezberimden yazıyorum orada Create A Custom New Session linki gibisinden bir şey çıkacak karşına onu tıkla. Run Command ya da buna benzer bir şey yazar. Orayı seç ve boşluğa
Kod:
/usr/bin/lxsession -s Lubuntu -e LXDE
Yaz. Sonra birkaç notification penceresi gelir art arda onları geç. Sonuncusunda ya da sondan bir öncesinde karşıdaki makinanın resolution'ını değiştir gibi bir seçenek var. O seçenekteki tiki kaldır.
Süper hızlı Lubuntu VPS'in hazır. Task bar ikonları çok küçük. Task bara sağ tıklayıp piksellerini büyütsen iyi olur.

Teşekkür ederim hocam şuan birtek nomahine kaldı uzak masaüstüne bağlanabildim internette hep eski kodlar var

---------- Spam Engelliyici 21:56 ---------- Önceki Mesaj 21:47 ----------

@Muslera07 hocam nomachine e girip bağlanmaya çalışıyorum enson kullanıcı adı şifre diyor '' The NoMachine service is not avaible'' diyor

Teşekkür ederim hocam şuan birtek nomahine kaldı uzak masaüstüne bağlanabildim internette hep eski kodlar var

---------- Spam Engelliyici 21:56 ---------- Önceki Mesaj 21:47 ----------

@Muslera07 hocam nomachine e girip bağlanmaya çalışıyorum enson kullanıcı adı şifre diyor '' The NoMachine service is not avaible'' diyor

Acaba 32 bit mi kurdun işletim sistemini? NoMachine olmadan uzak masaüstü bağlantısını neyle yaptın?

Sunucuya No Machine serverı doğru kuramamışsın gibi geliyor.
Normalde de bu kadar yardımsever değilimdir. Sırf avatarındaki Hitchcock filmi hatrına uğraşıyorum :)

Son düzenleme:
Acaba 32 bit mi kurdun işletim sistemini? NoMachine olmadan uzak masaüstü bağlantısını neyle yaptın?

Sunucuya No Machine serverı doğru kuramamışsın gibi geliyor.
Normalde de bu kadar yardımsever değilimdir. Sırf avatarındaki Hitchcock filmi hatrına uğraşıyorum :)

Teşekkürler hocam bende severim hitchcock u . Sürüm 64bit hocam 14.04 x64 yazıyor

no machine öncesi putty ile yaptım .Uzak masaüstünü site üzerindeki console ile girdim

[MENTION=9603]Muslera07[/MENTION] doğru hocam nomahine niyeye doğru kurulmuyor şu kodu alıyorum

dpkg: error processing archive nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd.deb (--install):
cannot access archive: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd.deb

İlk üç haneye uyduruk şeyler yazabilirsiniz. Sonuncusu root şifreniz olacak.

böyle bi konu açtığınız için size tşk ediyorum hocam

peki sony vegas, camtasia bu 2 program linuxta çalışıyor mu

ve bilgisyarın kendi uzak masaüstü uygulaması ile linuxa bağlanılıyomu

Hayır linux'ta çalışmıyor.

İkinci soruya gelince o da hayır diye biliyorum.

Linux windows işletim sistemli değil linux zaten kendisi bir işletim sistemi. Open Software işletim sistemi. Yazılım sayısı biraz az tabi haliyle. Özgür platform

[MENTION=9603]Muslera07[/MENTION] doğru hocam nomahine niyeye doğru kurulmuyor şu kodu alıyorum

dpkg: error processing archive nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd.deb (--install):
cannot access archive: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd.deb

Bu arkadaşın problemi dosyanın düzgün indirilmemesiymiş. .deb uzantısı Windows'un exe'si gibidir. Sanırım sunucu exe indirmesine kısıtlama getirmiş. Ama hayatımda ben de ilk defa gördüm. Aşmak için Linux'un zip uzantısı olan tar.gz formatında No Machine'i indirdik.

Kod:
wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz

Sıkıştırılmış dosyayı usr klasörüne extract ediyoruz.
Kod:
sudo cp -p nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz /usr

Bu da install emri.
Kod:
sudo /usr/NX/nxserver --install

1 GB'lık oldukça düşük donanımlı bir VPS'ti. Lokal bilgisayar hızına yaklaşan bir hızla performans verdi. Ben de bu kadar düşük donanıma kurmamıştım.

---------- Spam Engelliyici 01:52 ---------- Önceki Mesaj 01:43 ----------

Bambaşka bir OS kullanıyorsunuz. Çözümler de başka olur.
Open Shot
Avi Demux
Cinelerra
Blender

Gibi bizim ihtiyacımız olan tüm işleri yapan render programları mevcut.

Uzak Masaüstü için yazdım aslında. Sonradan kuruyorsunuz bunu. No Machine RDP (Windows'taki uzak masaüstü) kadar hızlı hatta daha hızlı bir uzak masaüstü çözümü.

Son düzenleme:
[MENTION=9603]Muslera07[/MENTION] çok güzel kurdu nomachine yi.Bağlandım gerçekten windows istemlere göre daha hızlı tavsiye ederim

Bu arkadaşın problemi dosyanın düzgün indirilmemesiymiş. .deb uzantısı Windows'un exe'si gibidir. Sanırım sunucu exe indirmesine kısıtlama getirmiş. Ama hayatımda ben de ilk defa gördüm. Aşmak için Linux'un zip uzantısı olan tar.gz formatında No Machine'i indirdik.

Kod:
wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz

Sıkıştırılmış dosyayı usr klasörüne extract ediyoruz.
Kod:
sudo cp -p nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz /usr

Bu da install emri.
Kod:
sudo /usr/NX/nxserver --install

1 GB'lık oldukça düşük donanımlı bir VPS'ti. Lokal bilgisayar hızına yaklaşan bir hızla performans verdi. Ben de bu kadar düşük donanıma kurmamıştım.

---------- Spam Engelliyici 01:52 ---------- Önceki Mesaj 01:43 ----------

Bambaşka bir OS kullanıyorsunuz. Çözümler de başka olur.
Open Shot
Avi Demux
Cinelerra
Blender

Gibi bizim ihtiyacımız olan tüm işleri yapan render programları mevcut.

Uzak Masaüstü için yazdım aslında. Sonradan kuruyorsunuz bunu. No Machine RDP (Windows'taki uzak masaüstü) kadar hızlı hatta daha hızlı bir uzak masaüstü çözümü.

peki bişey daha sormak istiyorum
hani youtube dll diye bişey var, büyük ihtimalle biliyorsundur
youtubeden video indirmek için
bu çalışıyormu linux da

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri