Lucid Rüya ( Rüyanı Kontrol Etme )

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar belki aranızda bilenler olabilir, 3 yıl öncesine kadar denk gelmişti bana biraz araştırmıştım ama yapmaktan korkmuştum. Bugün 1-2 arkadaşım konuşuyordu onun üzerine yine nette araştırmaya çıktım.

Hiç bu tarz şeylerle ilgilenen oldu mu veya yapan ? (Astral seyahat vs..)

Bu link ile google da aratabilirsiniz daha detaylı bilgi için (nasıl yapılır vs..) : https://www.google.com.tr/#q=lucid+rüya&safe=off&spell=1

Benim asıl merak ettiğim şu arkadaşlar ; rüyamızda kendi normal hayatımızda yaşar gibi yaşarken ama tabii biraz farklı olarak yani hayal gücümüzün hayal ettiği herşey olurken biz de kendi şu an hayatımızda yaşarken gibi yaşıyoruz fakat asıl sorun şu ; ya eğer uyadan kalkamassak ? Uykuda kalırsak ?

Yani böyle bir şey mümkün mü aklıma takıldı çok :)

Merhaba arkadaşlar belki aranızda bilenler olabilir, 3 yıl öncesine kadar denk gelmişti bana biraz araştırmıştım ama yapmaktan korkmuştum. Bugün 1-2 arkadaşım konuşuyordu onun üzerine yine nette araştırmaya çıktım.

Hiç bu tarz şeylerle ilgilenen oldu mu veya yapan ? (Astral seyahat vs..)

Bu link ile google da aratabilirsiniz daha detaylı bilgi için (nasıl yapılır vs..) : https://www.google.com.tr/#q=lucid+r%C3%BCya&safe=off&spell=1

Benim asıl merak ettiğim şu arkadaşlar ; rüyamızda kendi normal hayatımızda yaşar gibi yaşarken ama tabii biraz farklı olarak yani hayal gücümüzün hayal ettiği herşey olurken biz de kendi şu an hayatımızda yaşarken gibi yaşıyoruz fakat asıl sorun şu ; ya eğer uyadan kalkamassak ? Uykuda kalırsak ?

Yani böyle bir şey mümkün mü aklıma takıldı çok :)

Islam Dini bunu cok net bir sekilde acikliyor. Bir insan uyurken ölüme en yakin anidir... Her uykudan uyandiginda, uyandigin icin Allah'a sükretmemiz gerek

Böyle birşey mümkün. Çok yaşarsan bu olayı gerçeği ayırt etmede sorun yaşayabilirsin.
Uykudan uyanamama vs. hikaye bu denilenler..

Islam Dini bunu cok net bir sekilde acikliyor. Bir insan uyurken ölüme en yakin anidir... Her uykudan uyandiginda, uyandigin icin Allah'a sükretmemiz gerek
Aynen dostum bu dediğine tamamen katılıyorum.. Fakat böyle bir gerçekte var yani yalan değil, o konuşan 1-2 arkadaşımın birisi dün akşam uykusunda yapmış onu anlatıyordu o yüzden :)

Nasıl rüya gördüğüne bağlı. :D
Ahaha :D Kişiye göre değişir :D Kimse üstüne alınmasın tabii ki bu sözüm sizlere değil ama bu konuyu ve nasıl yapıldığını, rüyada ney nasıl olur diye bir konu açsaydım bir abaza forumuna falan eminim çok tutardı :D

bizimkiler rüyada da spam yapar :D

Bir insan uyup daha sonra ölen cok oldu nasil hikaye? Benim dedem uykuda vefat etti bir daha uyanmadi kalkamadi...

Hocam öncelikle Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun inşAllah.. Fakat bizim konumuz tamamen farklı; ama tabii ki Allah yazdıysa yerin en dibinde olsakta, evrenin en uzağında bile olsak ölümden kaçış yok..

O değilde beyler bugün gördüğüm rüyamı anlatayım size şimdi yolda yürüyorum arkamda 3 tane bakan bisiklet sürüyolar ama yani şu an ki bakanlar değil hatta daha önce hiç görmedim bu adamları.Sonra benim bi yerden sağa dönmem gerekiyo ben tam dönerken arkamdan gelen bakanlardan biri bana çarpıp bisikletten düşüyo sonra karışıklar derken bi bakıyorum mahkemedeyiz sonra birden mahkeme bitiyo ne olduğunu anlamadan eve dönüş yolundayım yürüyorum neyse eve geliyorum tam o sırada elektrik faturası gelmiş bizimkiler faturaya bakıp bağırıp çağırıyolar ben ne oldu diyorum 3600 TL elektrik faturası gelmiş diyolar sonra bana kızıyolar ne biçim rüya bu rüyayı bi yorumlayabilir misiniz

Arkadasim bu tur ruyalari gormek ciddi bir egitim istiyor.. Bu konu hakkinda yazilmis bir cok makale ve kitap mevcut.. Boyle bir deneyim icin en az 3 senelik bir egitim esasen sart. Guzel oldugu kadar riskli de..

Egitimin temeli farkindalik uzerine kurulu...

Gercek hayatta olup, ruyalarda olmayan bazi seyler mevcut. Bunlari ogretiyor bu kitaplar. Ayrica kendini de sartlandirman gerekiyor.

Ornegin;

"Eger ben bilgisayar basindaysam ruyada degilim"

"Eger ben yemek yiyorsam, ruyada degilim"

gibi sartlandirmalari yaparak, ruya gordugun anda bu ruyanin bilincine varip ruyani kontrol edebilmen gerekiyor..

Bu da anlatildigi kadar kolay degil..

Soylenene gore de deneyimsiz kisilerin ve hatta bazi deneyimli kisilerin uyuduktan sonra bir sure uyanamamasi soz konusu...

Arkadasim bu tur ruyalari gormek ciddi bir egitim istiyor.. Bu konu hakkinda yazilmis bir cok makale ve kitap mevcut.. Boyle bir deneyim icin en az 3 senelik bir egitim esasen sart. Guzel oldugu kadar riskli de..

Gercek hayatta olup, ruyalarda olmayan bazi seyler mevcut. Bunlari ogretiyor bu kitaplar. Ayrica kendini de sartlandirman gerekiyor.

Ornegin;

gibi sartlandirmalari yaparak, ruya gordugun anda bu ruyanin bilincine varip ruyani kontrol edebilmen gerekiyor..

Soylenene gore de deneyimsiz kisilerin ve hatta bazi deneyimli kisilerin uyuduktan sonra bir sure uyanamamasi soz konusu...

Yani hocam diyosunki Inception 'daki gibi topaç dönüyorsa rüya değildir:D

Ornegin;

Kesinlikle hocam, yapılan en iyi yorum budur bence :) Hatta "Inception (Başlangıç)" adında bir film bile var bu rüya konusu üzerine :)

O değilde beyler bugün gördüğüm rüyamı anlatayım size şimdi yolda yürüyorum arkamda 3 tane bakan bisiklet sürüyolar ama yani şu an ki bakanlar değil hatta daha önce hiç görmedim bu adamları.Sonra benim bi yerden sağa dönmem gerekiyo ben tam dönerken arkamdan gelen bakanlardan biri bana çarpıp bisikletten düşüyo sonra karışıklar derken bi bakıyorum mahkemedeyiz sonra birden mahkeme bitiyo ne olduğunu anlamadan eve dönüş yolundayım yürüyorum neyse eve geliyorum tam o sırada elektrik faturası gelmiş bizimkiler faturaya bakıp bağırıp çağırıyolar ben ne oldu diyorum 3600 TL elektrik faturası gelmiş diyolar sonra bana kızıyolar ne biçim rüya bu rüyayı bi yorumlayabilir misiniz

Tek açıklaması var. Bi yeriniz açığa kalmış :D

Bu nasıl rüya :O

Beyler o değilde bu şeylere cidden inananları merak ediyorum bi ara duydum astral seyahat bilmemne yok rüyada istediğin yere gidiyosun şöyle böyle gerçekle eş zamanlı olduğunu söylüyorlar cadde madde izliyorlarmış canlı olarak rüyada dediklerine göre yahu öyle olsa ösym sorularına baksın gitsin adam ha çok uzağa gidemiyor mu soruların olduğu bina neredeyse oranın karşısından ev tut kira kardeşim gir bak gece rüyanda :D ya hadi belkide ben yanlış anladım astral seyahati uyanamamak nedir birader ölüyosun falan aklım almıyor böyle şeylere inananları bilemiyorum artık :/

Ben ruyamda şifreli bir şekilde ertesi gun olacakları gördüm Kısaca anlatayım ruyamda deniz gibi büyük bir gölde kıyıda yeşil çalılıklar var balık tutuyorum balık tutarken m-1 e benzeyen tüfekle dedemi öldürüyorum Sonra bir subay dört de asker geliyor Subay ifademi alıyor nasıl yaptın diye soruyor Sonra beni 4 askerle görükleye(bursa ilşçesi) sevk ediyorlar münübüsle pek ayrıntıya (girmeden anlattım) Ertesi gün Saat 15 civarı ganyan bayıden eve geldım içeri girer girmez 1-2 dk sonra bir acı baırma duydum duymamla zaten dısarı cıktım Komşularda çıkmıslar ses bir alt katımızdan gelıyor hemen ındık o kata Dede diye hıtap ettığımız yaşlı adam alt kat komşum kendını asmış Onu ipini kopardık ama artık o can vermıstı Kısa bir süre sonra polislerle savcı geldı ifademızı aldı rahmetlıyı görüklede bulunan uludağ unıversıtesıne sevk etti (biz onu morga götürdük) Ruyamda olan büyük benzerlık dede ölüyor ruyamdakı ifademi alan komutan olayda ıfademı alan savcı ruyamdakı sılahlı askerler olaydakı polısler ruyamda 4 kişiyle ve munubusle görukle ye hapıshaneye gıtmem gercekte 4 kişi ve aynı ruyamda gördüğüm münübüsle görukle morguna gidişimiz olay birebir benzerlıkle gercek hayatta oldu Bu dunya boş değil

Bir gece her zaman ki gibi uyuyordum birden uyandım kalkıp su içtim herşey yerli yerindeyken tam yatağıma geri dönecekken yatağımdan yaklaşık 10-15 cm havada uzunlamasına yatan birşey gördüm korkuyla ışığı yaktım sonra garip bir ses duydum uğultu gibiydi o anda korkuyla karışık kaçma duygusuyla haraket ederken bir adım attım ve birden yatağıma düştüm tekrar gözlerimi açtığımda ışık açıktı bu dediğiniz şey mi :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri