Mac ve İp Adresi Değiştirme [Resimli Anlatım]

YtKoRaY

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ip ve mac adresi kara listeye düşen arkadaşlar için ne yapmaları gerektiğini resimli olarak anlatmaya çalışacağım.Bu anlatımdan sonra açılan kanallarım kapanıyor, mac adresi nasıl değiştirilir ? tarzı soruların son bulması dileğiyle..

Not:Mac adresi tabir-i caizse sizin ev adresinizdir.Bunu değiştirmek başka eve taşınmak gibidir.

İlk önce çalıştır -> cmd komutuyla mac adresimizi öğrendik.

Daha sonra >> Mac Address Changer >> programını indirip kuruyoruz.
Program için: http://goo.gl/yKWPXO

Daha sonra "Random MAc Adress" yazısına tıkladığımızda farklı mac adresleri verecektir.

"Change Now" butonuna baştığımızda Mac adresimizi değişmeye başlıyor.

Ve değişti..

Mac adresimiz değişti.Bilgileri yazmaktadır.

Değiştiğini görmek için cmd komutunu kullanıyoruz tekrar.

Eski mac adresimize tekrar dönmek istersek eğer "Restore Original" tuşuna basıyoruz.

Eskiye döndüğünü görüyoruz.

Tekrar cmd ile kontrol ediyoruz.

İşlem bitmiştir dostlar.Hayırlı olsun.

Not: Mac adresi değiştirmeyi anlattık.IP adres değiştirmek için sadece modeme reset atmanız yeterlidir.

Bilgi paylaştıkça değerli ve güzeldir..Saygılarımla..

Son düzenleme:
Mac adres değişmez diyenler için açıklayıcı bir döküman olmuş

Hocam tedbir amaçlı ara sıra mac adresini değiştirsek sorun olmaz değil mi

Ellerine sağlık hocam. [MENTION=1523]mNote[/MENTION] arkadaşın dediği gibi: mac adresi değişmez bilgisi mevcuttu bir çok arkadaşta.bu onlar için yol gösterici olacaktır :)

Edit : Mac adresi fabrikadan çıkışta cihazlara yazıldığı için sonradan fiziksel olarak değiştirme imkanın yoktur program anlık değiştiriyo olabilir ki büyük ihtimal öyle bilgisayarı kapatıp açınca eski haline geliyodur yanlış anlaşılmasın yani değişmez derken komple fabrikadan çıkmış halini değiştiremezsin

Hocam çok sağolun hallettim şimdi modemide resetleyip ıp adresini değişsin. yarın ilk işim int cafeye gidip sıfırdan adsense açmak . konu sabitlenirse iyi olur aslında

mac adresi değişmez diye biliyorduk yıllardır bu sistem işe yarıyormu yani deneyen oldumu ?

mac adresi değişmez diye biliyorduk yıllardır bu sistem işe yarıyormu yani deneyen oldumu ?

harbi değişti baktım tekrar eski haline aldım yine değişti geri düzeltim yine değişti emin olmak için "ipconfig /all" yazıp baktım yine değişti :D o zaman olmuştur dedim

Edit : Mac adresi fabrikadan çıkışta cihazlara yazıldığı için sonradan fiziksel olarak değiştirme imkanın yoktur program anlık değiştiriyo olabilir ki büyük ihtimal öyle bilgisayarı kapatıp açınca eski haline geliyodur yanlış anlaşılmasın yani değişmez derken komple fabrikadan çıkmış halini değiştiremezsin

Cevap yazmadım hocam sana editten önce biraz saygısızdı üslubun sanki.Program işe yaramaktadır.Restart yapılsa dahi mac eskiye dönmemektedir.

---------- Mesaj saat 22:56:50 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:55:28 civarında gönderildi. ----------

Sonuç olumlu hocam.Olumlu olmasa konuyu açmazdım emin ol.

mac adresi degiştirilir bu eskiden beri bilinen bişeydir zor olan kablosuz adaptör mac degiştirmektir,ki o da degişiyor

o yöntemle windows 7 de de var hocam.bağdaştırıcı ayayrları düzenle var ben ordan yapıyordum
kablosuz ağ bağlantısı özellikleri
microsoft ağları için istemci
yapılandır
gelişmiş
yerel olarak yönetilen mac adresi
burdan değiştiriliyordu.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri