Yil 2004,Google gibi unlu ve buyuk bir firmayi haksiz kazanc ile 4500 eurosunu gasp ettim.Farkina vardilar.Mektup geldi,diyordu iste su tarihe kadar bu parayi odemesseniz mahkeme acilacak vs dava edileceksiniz cart curt.Ardik konustuk,dedik ok kabul ediyoruz ancak bu parayi aninda odeyemeyiz,su parcada su tutarla geri odeyelim dedik ve ok dediler.6 parcaya boldurdum ve parayi 6 ayda geri odedim.Ne sorun ne mahkeme ne baska birsey,onemli olan sizin o gelen mektuba nasil donus yapacaginiz.Gerisi cok cok aksi durumlarda gecerlidir.
Ve Avrupada ve diger batili ulkelerde kanun derki "Kredi cekeceksen,asiri borclanmissan ve sen bu kredini asiri boclanmani odemek istiyorsun ama gucun yetmiyorsa sana aylik kazancinin 3/1 ini bu kredilerine borclarina ayirarak sira ile odemeni,bir borcun bitince digerine devam etmeni soyler ki oylede yaparlar"Kimse ben borcumu kabul ediyorum odeyecegim dedikden sonra zorla gelip elindeki mali esyayi alamaz.
Burda bi kredi cekiyorsun,diyorsunki maasim 3000 euro,aylik 1.500 euro rahat oderim diyorsun bankaciya,hayir diyor,1.000 lira odeyeceksin.Cunki aylik kazancinin 3/1ine kadar ben alabilirim,fazlasini alamam.Kalan 3/2 si ile senin gecinmen lazi mdiyor.Gerisini siz dusununun..
Mahkeme vs korkmayin,gelirse bi ceza kabullenin durumu belirtin her turlu kolayligi saglarlar.insallah kimseye gelmez.