Maliye bakanından vergi açıklaması

• Kullanıcı bigmans1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

bigmans1

Kayıtlı Üye
Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın AA'ya yaptığı açıklamada öne çıkan hususlar şöyle:
*Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın, isterse video çekerek twitler atıp oradan gelir elde etsin. Her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek."

*Kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamlarda yürütenler ya kendiliğinden gelip mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve resen mükellef yapacağız"

*"Vergi mükellefi olmanın yaşı yok. 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi kimse onun adına beyanname verecek"
Kaynak:
https://www.google.com.tr/amp/www.p...cikladi-fenomenlere-kotu-haber-haberi-1403937

bu kazançların vergisi %50lere dayanıyor sanırım. Bunlara düzenleme gelmesi lazım %18e düşürülürse kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

1.1 Gelir Vergisine Tabi Gelirlerin Vergilendirilmesinde Esas Alınan Tarife

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınan tarife, 2018 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde esas alınmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

14.800 TL'ye kadar

15%

34.000 TL'nin 14.800 TL'si için 2.220 TL, fazlası

20%

80.000 TL'nin 34.000 TL'si için 6.060 TL, (ücret gelirlerinde 120.000 TL'nin

34.000 TL'si için 6.060 TL), fazlası

27%

80.000 TL'den fazlasının 80.000 TL'si için 18.480 TL, (ücret gelirlerinde

120.000 TL'den fazlasının 120.000 TL'si için 29.280 TL), fazlası

35%

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınan tarife, 2018 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde esas alınmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

14.800 TL'ye kadar

15%

20%

27%

35%
Hocam kanun çıkarsa geçmiş kazançlar üzerine vergi hesaplanır mı

Diyelim ki videolardan para kazandım.Ödemeyi sanal cüzdana attım.Sanal cüzdandan da banka hesabıma çektim.Devletlerin bundan nasıl haberi olacak?

Devletler gerçekten iyi yönetilse vergi vermek için sıraya girersin ama devletler iyi yönetilmiyor ki.

eğer 2015 gibi bu kanun cıksaydı(ki hala çıkmadı) yt işinin bitmemesi için Türkiye bile çabalardı :D

Son düzenleme:
Butip haberler aslında bir bakıma iyi.
Bu her Ergenin birazda olsa Youtuber olması sevdasını törpüler, Cumali Ceber gibi ucube film çekip milyonları cebe indirenler bir Zahmet Vergisini versin.
Hele o Twitter'dan reklam yapıp bilmem kaç yüzbinlik çantayla dolaşan Oğlan'larda vergisini vermeli.

Biz spamcılar her zaman butür konulardan korkuyoruzda bize sıra gelene kadar kimler var kimler.

maliye bakanlığı telefon destek hattını aradım. dedim irlandadan gelir unsurlarım oluyor. ama ticari deil bireysel bazdayım dedim. ne vergisi öderim dedim. birde paranın geldiği ülke irlanda bunun uluslar arası vergi lerde çifte vergilendirmeye girmeme adına ne yapmalıyım dedim...
15 dk lık telefon beklemesine dail oldum. yasa net deilmiş. memurun dediği tek bildikleri youtube ye çocuk videosyu yuklenıyormuş, gelişim videoları anımasyonlar felan bunlardan elde edilen gelir mevcutmuş. bunuda bağlı oldugu vergi dairesine yonlendırdık yazılı görüş alsın diye dediler...
yani ortada net bilgi, vergi vb.. yok. memura durumu anlatıyorum algılayamıyor bile...
özetle: bağlı bulunduğunuz vergi dairesine yazı ile başvurun ve görüş alın ona göre vergilendirmenizi yapın diyolar... bu işi anlayan kimsede yok.
ses soluk çıkatmadan işlemlere devam...
birde gide rgösterebilirmiyim dedik tel, internet evkiramın yarısı vb.. :D yokk yokk dedi. ticari faliyet olmadan gider olmaz kabul olmaz dedi...
yani bir sürü masraf yop gider yok.. ama az bir gelir olacak gelir var :D yani inanılmaz ilkel ve geri yasalar.

444 0 189 http://www.gib.gov.tr/

Son düzenleme:
maliye bakanlığı telefon destek hattını aradım. dedim irlandadan gelir unsurlarım oluyor. ama ticari deil bireysel bazdayım dedim. ne vergisi öderim dedim. birde paranın geldiği ülke irlanda bunun uluslar arası vergi lerde çifte vergilendirmeye girmeme adına ne yapmalıyım dedim...
15 dk lık telefon beklemesine dail oldum. yasa net deilmiş. memurun dediği tek bildikleri youtube ye çocuk videosyu yuklenıyormuş, gelişim videoları anımasyonlar felan bunlardan elde edilen gelir mevcutmuş. bunuda bağlı oldugu vergi dairesine yonlendırdık yazılı görüş alsın diye dediler...
yani ortada net bilgi, vergi vb.. yok. memura durumu anlatıyorum algılayamıyor bile...
özetle: bağlı bulunduğunuz vergi dairesine yazı ile başvurun ve görüş alın ona göre vergilendirmenizi yapın diyolar... bu işi anlayan kimsede yok.
ses soluk çıkatmadan işlemlere devam...
birde gide rgösterebilirmiyim dedik tel, internet evkiramın yarısı vb.. :D yokk yokk dedi. ticari faliyet olmadan gider olmaz kabul olmaz dedi...
yani bir sürü masraf yop gider yok.. ama az bir gelir olacak gelir var :D yani inanılmaz ilkel ve geri yasalar.

444 0 189 Gelir İdaresi Başkanlığı

hep böyle olmadı mı zaten bu durum? bu konuyu çok gündeme getirmemeli, yoksa cidden alır eğitirler vergi dairesindeki tipleri :D Yeterince vergi veriyorum ben... Yetirsinler verdiğim miktarı sarayın giderlerine falan.

ben her ay muhasebecimle ve vergi dairesi ile konuşuyorum bu konuda işte vergi verecektik biz,noldu o iş diye ama hiç kimse henüz böyle bişeyin varlıgından haberdar degil.kimse sorsak şuan öyle bişey yok,olursa ödersin sen arada gel sor diyorlar.

Sen devlet olarak önce kendi görevini yerine getir istihdam yarat, bolca maaş ver, yaşam standartlarını yükselt. İstihdam yarattığın zaman kimse gelip youtube ile uğraşmaz.Ortada bir vergi vermeme durumu da olmaz.

14.800 TL'ye kadar

15%

20%

27%

35%

yani 10 bin tl kazanırsak vergi verecek miyiz yoksa muaf mı oluyoruz?

---------- Spam Engelliyici 11:17 ---------- Önceki Mesaj 11:17 ----------

Hocam kanun çıkarsa geçmiş kazançlar üzerine vergi hesaplanır mı

kanun çıkmadı mı halen?

Ödemelerimi Bulgaristan'daki arkadaşım elden getiriyor Türkiye'ye. Para onun adına yatıyor, gelsin benden vergi alsın kanıt bulursa:d

Otomobilden yüzde 192 vergi alacağı yere yüzde 30 alsın. Benzinden yüzde 62 vergi alacağı yere yüzde 20 alsın. İnsanların temel ihtiyaçlarını özel tüketim diye kısıtlamasın. Aldığım maaşın yüzde 40 nı devlete vereceğim yerine yüzde 10 nu vereyim. Doğuda kaçak elektrik kullanımını engellesin genel geçer vergisi almasın otorite kursun. Ağaoğlu, koç, ülker, sabancı, vestel gibi şirketlerin vergilerini silmesin alsın. O zaman vergimi veririm. Onun harici her yıl böyle haberler yapıyorlar pek bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Youtubela uğraşan kitle Türkiyedeki yandaşların yüzde 0.1 i bile etmez.

Her ay düzenli olarak yaptığım işlerle vergimi veriyorum.
1 Aldığım pc laptopun vergisini alırken veriyorım
2 Avrupaya göre çok pahalı ve hızı çok düşük internet faturamı öderken vergimi veriyorum
3 Kullanmış olduğum Elektriğin vergisini veriyorum
Sırf aklımı kullanarak internetten birşeyler üreterek Yurtdışında ülkeme para girişi oluyor bunuda yine ülkemde harcıyorum bundan dolayı benden vergi alacaklarda diyecek bi şey bulaıyorum !!!!

bu kadar vergi ödemek yerine bir balkan ülkesinde yaşamak mantıksız olmaz her halde

Hep beraber Papua yeni gineye göçelim şöylede bi boyandıkmı kimse bizi bulamaz :D

deepnature-982-1462432991.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri