Maliye bakanından vergi açıklaması

• Kullanıcı bigmans1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Diyelim ki videolardan para kazandım.Ödemeyi sanal cüzdana attım.Sanal cüzdandan da banka hesabıma çektim.Devletlerin bundan nasıl haberi olacak?

Devletler gerçekten iyi yönetilse vergi vermek için sıraya girersin ama devletler iyi yönetilmiyor ki.

Cok basit bir yöntem bulmussun ama o kadar kolay degil :) Mesela örnek vereyim Almanya'da bankana giren parayi soruyor, sorguluyorlar. Sen sanal kartan banka hesabina aticcan sonra maliye sana bu para nerden geldi diye sordugunda nasil kanitlicaksin? Umut edelim ki isler o konuma gelmesin yoksa her acik kapiyi kapatiyorlar (Almanya gibi). Bu konuyu cok fazla dillendirmeye gerek yok bence gidipte her önüne gelen ben vergi ödücem mi, ödemeli miyim diye ikidebir sormazsa cok güzel olur.

Cok basit bir yöntem bulmussun ama o kadar kolay degil :) Mesela örnek vereyim Almanya'da bankana giren parayi soruyor, sorguluyorlar. Sen sanal kartan banka hesabina aticcan sonra maliye sana bu para nerden geldi diye sordugunda nasil kanitlicaksin? Umut edelim ki isler o konuma gelmesin yoksa her acik kapiyi kapatiyorlar (Almanya gibi). Bu konuyu cok fazla dillendirmeye gerek yok bence gidipte her önüne gelen ben vergi ödücem mi, ödemeli miyim diye ikidebir sormazsa cok güzel olur.

almanya da yt den vergi alınıyor mu ?

alınıyorsa % kaç

bi tanıdık var balkan ülkesinin adını unuttum..

Kendisi iş yeri sahibi beni iş yerinde çalışyıo gösterir sonra oranın bankasından kredi kartı çıkartırım parayı da ordan alırım.

Daha önce bir teklif de bulunmuştu ona güvenerek söylüyorum

Valla hocam benim Bulgaristan vatandasligim var sans eseri aileden birisi sayesinde vatandasi olabildim. O dediginiz sey sanirim o kadar kolay ve basit olmuyor cünkü biliyorum 10k€ karsiligi filan Türkiyeden gelip bulgar kadinlariyla sahte evlilik yapip vatandas olmaya calisanlar var. Vatandas olduklarinda da Bulgaristan Avrupa birliginde oldugu icin tüm Avrupa ülkelerinde oturma ve calisma izinleri oluyor. Sansen bende de öyle oldu o sekilde Almanyaya yerlestim.

---------- Spam Engelliyici 04:38 ---------- Önceki Mesaj 04:31 ----------

almanya da yt den vergi alınıyor mu ?

alınıyorsa % kaç

Kazanca göre vs. degisiklikler gösteriyor ama iyi bir kazancin varsa ortalama %45 civari.

Valla hocam benim Bulgaristan vatandasligim var sans eseri aileden birisi sayesinde vatandasi olabildim. O dediginiz sey sanirim o kadar kolay ve basit olmuyor cünkü biliyorum 10k€ karsiligi filan Türkiyeden gelip bulgar kadinlariyla sahte evlilik yapip vatandas olmaya calisanlar var. Vatandas olduklarinda da Bulgaristan Avrupa birliginde oldugu icin tüm Avrupa ülkelerinde oturma ve calisma izinleri oluyor. Sansen bende de öyle oldu o sekilde Almanyaya yerlestim.

---------- Spam Engelliyici 04:38 ---------- Önceki Mesaj 04:31 ----------

Kazanca göre vs. degisiklikler gösteriyor ama iyi bir kazancin varsa ortalama %45 civari.

%45 ne ya ciddi misin :( yuhh

Kapıma maliye gelene kadar yükleneceğim. Bakalım nereye kadar gidecek :)

peki sanal cüzdanların kartları var.hiç bankayı araya koymadan sanal cüzdanların kartları ile atmden para çeksen yine de almanlar yakalar mı?

bunu hiç bir türlü ispatlıyamazlar ki. Vergi vermek için vergi mükellefi olmanız lazım. Mesela bir iş yeri açmak için vergi mükellefi olmadan açamıyorsun. Şimdi yurt dışından para geliyor buna karışamazlar ki istersen vergini verme oradan para gelmeye devam edecek en fazla bankalara blok koyarlar. Eğer bir gün vergi verme olayı çıkarsa bunları faiziyle alacam ben derlerse o zaman düşünürsünüz. Bana göre şuanda stres yapacak hiç bir durum yok.

peki sanal cüzdanların kartları var.hiç bankayı araya koymadan sanal cüzdanların kartları ile atmden para çeksen yine de almanlar yakalar mı?

Payoneer'den bahsediyorsun sanirim. Onda sorun olacagini sanmiyorum ama cok fazla alternatifi yok. Akillinin biri cikar suraya ödemeleri aliyorlar diye sikayet eder onu da incelemeye alirlar. Mesela Almanya'da Paypal en az bankalar kadar incelenen bir sistem.
Saka gibi geliyor ama Almanyada bu isi yapan herkes vergisini ödüyor. Ödemeyenler sansi nereye kadar giderse sorun yasamaz ama yakalandiginda gecmise yönelik öder ve onun faizini de öder. Zaten bunun korkusuna bircok Youtuber'in ilk isi maliye ile görüsüp vergi mükellefi olmaktir. Detayli bir konu mesela 420€ civari altinda olan aylik kazanca hicbirsey ödemiyorsun.

Hahaha daha iyi açıklanamazdı. :D Ülkemizdeki geneli 35-40 yaş üzerinden oluşan muhafazakar, kapalı fikirli kesim bu kalitesiz zihniyetini değiştirmediği sürece (ki hiç umudum yok) sistem insanları Amerika yönetim şekline bir adım daha yaklaştıracak.

Sorun sadece bir görüşteki, taraftaki insanlarda değil komple bir bütün olarak toplumsal sıkıntılarımız var. Muhafazakar değilim ama tek sorunun nedenini muhafazakarlara yüklemek doğru bir tutum değil. Zaten bir kesim sağlıklı bir durumda olsa bakış, beklenti açısından diğer tarafın kusurlarını, yanlışlarını bir miktar telafi eder.

Ramazan geliyor sorun canlı yayında hoca söylesin Türkiye bilinçlensin ! :)

Bence konu uzamasın hatta admin dostlardan rica ediyorum bu başlığı forumdan kaldırınız. Hosting firmasından forum üye bilgilerini istetirlerse hepiniz vergi dairelerinde kuyruğa girmek zorunda kalacağız. Dallanıp budaklanmasın daha fazla .

Konuyu açmamdaki sebep bu işle uğraşan arkadaşların bilgi sahibi olmalarını sağlamaktı.Herkes siyaset yapsın diye açılmadı.Konu daha fazla uzamadan adminler tarafından kilitlensin

Konuyu açmamdaki sebep bu işle uğraşan arkadaşların bilgi sahibi olmalarını sağlamaktı.Herkes siyaset yapsın diye açılmadı.Konu daha fazla uzamadan adminler tarafından kilitlensin

İçimiz dışımız siyaset olmuş siyaset yapmayın arkadaşlar diyorsun

İçimiz dışımız siyaset olmuş siyaset yapmayın arkadaşlar diyorsun

Hocam aynen öyle herşey siyaset zaten ülkeyi siyasiler yeterince gereyor suni gündemler yaratılarak bazı önemli konuların üzeri kapatılıyor.Burada alttan laf sokup mesaj vermekle olmuyo çözümün varsa söyle çekil kenara laf cambazlığına gerek yok.

aramızda vergi veren varmı..bu vergi olayı nezaman yasalaşacakmış yüzde kaç kesinti olacakmıs hiçbişi belli değilki... hep yuvarlak cümleler...daha ne yapacağımızı bilmiyoruz vergi dairesine gitsek öyle insanın yüzüne boş boş bakarlar

aramızda vergi veren varmı..bu vergi olayı nezaman yasalaşacakmış yüzde kaç kesinti olacakmıs hiçbişi belli değilki... hep yuvarlak cümleler...daha ne yapacağımızı bilmiyoruz vergi dairesine gitsek öyle insanın yüzüne boş boş bakarlar

Hocam konuyu baştan okursanız senelik dilimlere göre % lik olarak bir arkadaş yayınlamıştı
Bende merak ediyorum aramızda Youtube yada diğer sosyal medyalardan para kazanıp vergi veren var mı ?

Özet geçiyorum. Bizim ülkemizde devlet doğrudan vergi almayı beceremiyor. Bu yüzden ötv kdv gibi zımbırtılar anormal yüksek. Ben yakın gelecekte 3-5 yıl internet kazançlarından da vergi alınabileceğini sanmıyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri