Matlaba hakim olan arkadaşlar bakabilir mi ?

EaglePaw

Kayıtlı Üye
1)Dışardan girilen fonksiyonun köklerini ikiye bölünme yöntemiyle yazdıran MATLAB proğramı? (nümerik analiz)(gereken değişkenler dısarıdan girilmek şartı ile)

2)dışarıdan girilen fonksiyonun köklerini Newton Raphson yöntemiyle bulan matlab programı ?(nümerik analiz dersi için sayısal çözümleme olarak da bilinir)(gereken değişkenler dısarıdan girilmek şartı ile)

3)dışarıdan girilen bir fonksiyonun köklerini Sabit Nokta İterasyon Yöntemiyle bulan matlab programı ?(nümerik analiz dersi için)(gereken değişkenler dısarıdan girilmek şartı ile)

sayısal yöntemler. ilk önce ilgili konulara bakın çözmek istiyorsanız

bunların hepsini daha önce üniversitede yapmıştım ancak maalesef bulamadım silmişim herhalde. veya ingilizce arattırırsanız bulursunuz, madem hazıra kaçıyorsunuz, hazırı internette var :)

---------- Spam Engelliyici 00:20 ---------- Önceki Mesaj 00:16 ----------

Bu arada bunlar garip filan değil. Günlük hayatta karşılaştığımız sorunları çözmek için kullanılan bir takım iterasyon yöntemleri. Diyet programı dahil! :)

Mesela çok bilinmeyenli yüksek dereceli denkelmler çıkıyosa karşınıza ve çözemiyorsanız bu yöntemler ile çözebilirsiniz. Ama tabi elle yapmak uzun sürüyor. Mesela ben 80 denklemle mi ne uğraşmak zorunda kalmıştım. Matlabta bu programları yazarsanız hemen çözer :)

Bu sebeple programcılığı seviyorum, bilenlere saygım var. Hayatımızı çok kolaylaştırıyor. Keşke daha çok bilseydim :)

Son düzenleme:
bende de bu programla ilgili bir sürü not vardı ama, okul bitince sildim hepsini. Biz de depremlerin 3 boyutlu çözümleri için matlabı kullanıyoduk. Zorlarsam belki bişeyler çıkar ama, çok zor. :)

Matlab dersi vardi 1. Sinifta ne icin veriyolar niye öğretmeye calisiyolar anlamadim. Tum muhendisliklerde var insaat makine pc endüstri elektrik.. Bence amacsiz bi ders :D hesap falan yaptiriltiyormus programa. Dil olarakta bildiginiz programlama dillerinin cook coooook temel hali. Bi php bilen bi c bilen cook rahat kullanir yani programi. Komutlar da benzer.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Matlab nedir yaa,Bedri ile Rahmiden sasmam.:)

Bir işi Bedri 8, Rahmi 12, Eyüp ise 16 günde bitirebilmektedir.
Buna göre, Bedri ve Rahmi’nin birlikte 14 günde bitirdiği başka bir işi Rahmi ve Eyüp birlikte kaç günde bitirir?

sayısal yöntemler. ilk önce ilgili konulara bakın çözmek istiyorsanız

bunların hepsini daha önce üniversitede yapmıştım ancak maalesef bulamadım silmişim herhalde. veya ingilizce arattırırsanız bulursunuz, madem hazıra kaçıyorsunuz, hazırı internette var :)

---------- Spam Engelliyici 00:20 ---------- Önceki Mesaj 00:16 ----------

Bu arada bunlar garip filan değil. Günlük hayatta karşılaştığımız sorunları çözmek için kullanılan bir takım iterasyon yöntemleri. Diyet programı dahil! :)

Mesela çok bilinmeyenli yüksek dereceli denkelmler çıkıyosa karşınıza ve çözemiyorsanız bu yöntemler ile çözebilirsiniz. Ama tabi elle yapmak uzun sürüyor. Mesela ben 80 denklemle mi ne uğraşmak zorunda kalmıştım. Matlabta bu programları yazarsanız hemen çözer :)

Bu sebeple programcılığı seviyorum, bilenlere saygım var. Hayatımızı çok kolaylaştırıyor. Keşke daha çok bilseydim :)
ders benim dersim değil hocam arkadaşımın .. bende kodlardan az çok anlıyorum ama bu kodlardan hiçbişey anlamadım intertten biraz baktık ama pek bişey bulamadık :)

---------- Spam Engelliyici 16:25 ---------- Önceki Mesaj 16:24 ----------

bende de bu programla ilgili bir sürü not vardı ama, okul bitince sildim hepsini. Biz de depremlerin 3 boyutlu çözümleri için matlabı kullanıyoduk. Zorlarsam belki bişeyler çıkar ama, çok zor. :)

eyvallah hocam :)

---------- Spam Engelliyici 16:26 ---------- Önceki Mesaj 16:25 ----------

Matlab dersi vardi 1. Sinifta ne icin veriyolar niye öğretmeye calisiyolar anlamadim. Tum muhendisliklerde var insaat makine pc endüstri elektrik.. Bence amacsiz bi ders :D hesap falan yaptiriltiyormus programa. Dil olarakta bildiginiz programlama dillerinin cook coooook temel hali. Bi php bilen bi c bilen cook rahat kullanir yani programi. Komutlar da benzer.

matlab kolay derse bu derste herşey çorba oluyor cos sin fonksiyonlar felan benim aklım yetmedi .. ders ödev benim değil arkadaşın , normalde bende az çok anlıyorum yapıyorum ama bundan hiçbişey anlamadım :)

Aslında mesele dil bilmek değil. Yani tabiki bilmeniz gerekiyor. Ama temel bilimler üzerine oluşturulmuş teoremleri de bilmeniz gerekiyor. Mesela fizik kimya, matematik teoremleri (Difransiyeller falan filan). İşte o zaman bir işe yarıyor.

Ben kendi alanımdan örnek vereyim. İnşaat mühendisiyim. El ile deprem hesabını yapabilecek bir babayiğit arıyorum. Fazla değil, 5 katlı bir binada depremden dolayı oluşacak yükleri hesaplasın :). (Aslında amerikayı yeniden keşvetmeye gerek yok, yine bu diller ile yazılarak oluşturulmuş statik programlar mevcut, başkaları yapmış :) ) Yani olay sadece dil bilmekle olmuyor. Başka bilgiler de lazım. Benim bitirme tezimi yapmamda gerçekten çok işime yaramıştı. Bitirme tezim matlabla alakalı değildi ancak yüzlerce denklemi çözmekten kurtardı beni.

Yardım ederdim ancak yeniden konulara çalışmaya üşeniyorum :)

Aslında mesele dil bilmek değil. Yani tabiki bilmeniz gerekiyor. Ama temel bilimler üzerine oluşturulmuş teoremleri de bilmeniz gerekiyor. Mesela fizik kimya, matematik teoremleri (Difransiyeller falan filan). İşte o zaman bir işe yarıyor.

Ben kendi alanımdan örnek vereyim. İnşaat mühendisiyim. El ile deprem hesabını yapabilecek bir babayiğit arıyorum. Fazla değil, 5 katlı bir binada depremden dolayı oluşacak yükleri hesaplasın :). (Aslında amerikayı yeniden keşvetmeye gerek yok, yine bu diller ile yazılarak oluşturulmuş statik programlar mevcut, başkaları yapmış :) ) Yani olay sadece dil bilmekle olmuyor. Başka bilgiler de lazım. Benim bitirme tezimi yapmamda gerçekten çok işime yaramıştı. Bitirme tezim matlabla alakalı değildi ancak yüzlerce denklemi çözmekten kurtardı beni.

Yardım ederdim ancak yeniden konulara çalışmaya üşeniyorum :)
Oyleymis bende insaat 3 teyim üstadım ^^ O zaman matlabi ogren diyosun :) peki o denklemleri çözmek icin yine programlar yapilmamismi yada deprem hesabi yapan programlar mevcut degil mi?

Oyleymis bende insaat 3 teyim üstadım ^^ O zaman matlabi ogren diyosun :) peki o denklemleri çözmek icin yine programlar yapilmamismi yada deprem hesabi yapan programlar mevcut degil mi?

Zaten söylemiştim, dediklerim mevcut. Ancak yinede deprem hesabını yapan program yazmak gerekebilir. Çünkü varolan programlar doğrudan sonucu veriyor. Bazen sadece sonuçlar lazım olmayabilir :). Mesela ders hocan, sonuçlardan ziyade sistemi nasıl çözdüğünü ister muhtemelen. Yoksa inşaat mühendisi olmayan adam da ideCAD'İ kullanabiliyor. Ayrıca denklemleri çözen programlar var mı emin değilim :)

Mesela açı yöntemiyle hiperstatik sistemi çözen program yazmıştım ben. El ile haftalarca uğraşmak yerine 1 hafta programla uğraştım sadece. Sonra hocaya çıktı alıp götürdüm, el ile çözmüş gibi :)

Veya sap2000'inde tek tek uğraşmak yerine, sadece o amaca uygun program yazabilirsin. işini saatlerce kısaltmış olursun

benimde bitirme tezim matlab la ile alakalıydı. 100 lerce veri vardı. oradan 3d grafik elde etmiştim. çok sağlam ve akademik bir program.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri