Mehmed Bir Cihan Fatihi - Yeni Dizi

nasıl bi dizi ise başlayacak başlayacak başlayamadı gitti merak ediyorumda muhteşem yüzyılı , muhteşem yüzyıl kösem'i dirilişi 2 defa baştan sona izleyen bir insan olarak ki dirilişi takip ediyorum şuan aktif olarak biran önce başlamasını bekliyorum mart dediler bakalım

Toplamda 620 yıl hüküm süren büyük Osmanlı devletinin en beğendiğim 3 padişahını say deseler muhtemelen Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve II. Beyazıt derim...

Koskoca cihan padişahı Sultan Süleymanın hayatını TV dizisi yapacaz diye rezil rüsva halinde gösterdiler insanlarımıza, işi gücü harem olan biriymiş gibi tanıttılar...

Umarım aynını Sultan Mehmet için de yapmazlar...

Türk dizisi izlemememe rağmen eğer olması gerektiği gibi yansıtırlarsa ekranlara izleyeceğim nadir dizilerden biri olacak...

Hakkımızda hayırlısı...

Muhteşem yüzyıl gibi olur, başka birşey beklemeyin.
( Muhteşemi izlemedim, Bunuda izlemem )

İzleyecek olanlara iyi seyirler. . .

Muhteşem yüzyıl gibi yurtdışında izlensin yeter

Bana muhalefet olacak olan çoktur şu anda eminim,
Ancak şunu belirtmeliyimki bu diziyi çeken yayın organı ile , Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan dizisini çeken yayın organı aynı :)
Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan Dizisi fiyaskosunun ardından, yeni bir fiyasko çıkmaz inşallah :)

Ufak bir notta ben düşeyim,Harem-İstanbulun Fethi ile bizanstan osmanlıya geçmiş olan bir bizans geleneğidir..Yani Fetih öncesi Osmanlıda Harem yoktu..

muhteşem yüzyıl, osmanlı padişah'ın entrika dolu harem dolu hayatını konu almıştı. hatta osmanlı padişahlarının kadından başka derdi olmadığını yansıttığı için pek çok kesimden tepki geldi sanırım sende rahatsız oldun. sana eleştiri yapacaklar olanlar olaya buradan baksın. ama kenan imarzalıoğlu'na böyle bir senaryo uymaz, gitmez. muhtemelen fatih sultan mehmet'in haremde olan değil de sahada olan hayatı konu alacak o zaman güzel olur.

Bana muhalefet olacak olan çoktur şu anda eminim,
Ancak şunu belirtmeliyimki bu diziyi çeken yayın organı ile , Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan dizisini çeken yayın organı aynı :)
Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan Dizisi fiyaskosunun ardından, yeni bir fiyasko çıkmaz inşallah :)

Önceki fatih dizisinde İstanbul'un fethi yoktu bunda alırlar inşaAllah. Fatih dizisi yapıp İstanbul'un fethini koymazsan biter. 4 bölümde bitmişti.

Ama bu sağlam gibi duruyor. Muhteşem yüzyıl gibi entrika ve haremden ibaret bir dizi olmayacak inşaAllah. Diriliş ve Payitaht gerçekten o dönemdeki adabı ve edebi gösteren bir dizi oldu.

Muhteşem Yüzyıl batılı kafasıyla yapıldığı için haremden çıkarmadılar Sultan Süleyman'ı. İnşaAllah kaliteli bir dizi olur. Teaserlardan kalite akıyor adeta.

---------- Spam Engelliyici 16:47 ---------- Önceki Mesaj 16:44 ----------

Ufak bir notta ben düşeyim,Harem-İstanbulun Fethi ile bizanstan osmanlıya geçmiş olan bir bizans geleneğidir..Yani Fetih öncesi Osmanlıda Harem yoktu..

Yanlış. Harem sizin düşündüğünüz gibi padişahın eşlerinin doldurulduğu bir odadan ibaret değil. Enderun erkek okuludur harem kadınların okuludur. Fatih Harem'i Topkapı Sarayına Kanuni taşımıştır. Normalde harem farklı bir yerdeydi.

Batılı kafasıyla düşünürsek öyle olur. Topkapı Sarayı ziyarete açıldıktan sonra hep akla kazındı bunlar.

en sevdiğim sultandır kendileri ... tarihi gerçek yansıtırlarsa seyrederim.

forumda sosyal medyada çoğu yerde muhteşem yüzyılı hep eleştirirler. ama reytinglerde tavan yapmıştır ve diziden herkesin bilgisi vardır o da ilginç

Gerçeklik olayına neden bu kadar takılıyorsunuz.Yönetmenin asıl amacı gerçeğe uyarlamak değil nasıl insanları etkilemek olmalı.

Hayır, Dizi'den tarih mi öğrenmeyi amaçlıyorsunuz.

Bir öz doyurum dizisi daha. Halkın gidişat kafa belli olunca, izle izle kendini tatmin et bizi de zengin et dizisi.

içine yine cinsellik entrika kadın vs sokarlar, yoksa izlenmez.
Normalde 10 yıldır türk dizilerini izlemem ancak kaliteli görünüyor.
Yinede kanal d doğan grubunun olduğu için kesin yine tarih çarptırılacak, keşke trt çekseydi hem dini taraf ağır basar hemde reyting ve maliyet katkısı olmazdı...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri