Ölmekten beter şeyler yaşıyorum

Çok geçmiş olsun kardeşim geçmişte yaşanan aile olayları belkide canını çok sıkmış içine atarak stress yapmış olabilirsin sen yinede doktorun verdiği ilaçları aksatma kullanmanı öneririm dışarıdaki hayatını çevreni iyi tut gez dolaş belkide biraz kafa dinlemeye ihtiyacın olabilir güzel şeyler düşünerek atlatabilirsin ALLAH Yardımcın olsun

hocam yaşadıklarım yüzünden sanırım bu haldeyim gerçekten üzülmenin nirvanasını yaşadım ve zamanında eridim zor toparladım kendimi ama çok içime attım. o zamanlar da annem götürmüştü beni psikiyatriye depresan tedavisine başlatmıştı 1-2 ay kullandım ama sonra bağımlı olmak istemiyordum ve ileride ilaçsız yaşamak istemiyordum bu yüzden bıraktım. Memlekette iken böyle şeyler olmuyordu bilmiyorum neden böyle oluyor gerçekten.. Ve ileride ilaca bağlı kalmak istemiyorum bir süre sonra etkisi geçiyor ilaçların

Usta geçmiş olsun; ancak 1-2 ay kullanılıp bırakılmaz usta o tarz ilaçlar. En az 5-6 ay kullanman gerekiyor. 1-2 ayda yüzde 10 etkisini ancak görebilirsin uzun dönemlide. Ayrıca anksiyete bozukluğu ortaya çıkmış artık. Panik atak yaşayacak gibi hissediyorsun. Bir süre sonra haliyle yaşıyorsun. Mümkünse ilaç tedavisine başla, bu süreçte de ailenden bazıları yakınında olabilirse en azından başladığın 2-3 ay boyunca, kalabilecekleri yer varsa, işleri uygunsa, arada uğrayabilirlerse en azından çok yardımcı olacaktır bu sana. 6 ay, 1 yıl, 2 yıl bile kullanmak gerekebilir ilaçları; ancak sonunda bırakırsın her türlü, yeter ki doktor kontrolünde yap. Başlarda ayda bir, sonra 2-3 ayda bir doktora git. Gerekirse doktor dışında, psikologlardan da yardım al. Atlatılamayacak bir sıkıntın yok çok şükür, bunu anla ve tıbbı destek al.

Gecmis olsun hocam,kisa zamanda sagligina kavusursun umarim.

Namaza baslayip,Mümkün oldugunca namazini cemaatle camii de kil 1 ay bak bakalim panik manik kaliyormu.

Arkadasin yazdigina aynen katiliyorum.Bir dene istersen.Sonucta ne kaybedersin ki ???

Her şey kafada bitiyor buna emin ol, antidepresanlara boğulmaman iyi olmuş gerçekten. Panik atak geldiği zaman yere sırt üstü uzan kollarını aç ve burnundan derin nefes alıp ver, kısa sürede geçeceğini hayal et, bu şekilde panik atağını tamamen yok edebilirsin, eğer anksiyete, paranoya yaşamaya başladıysan yine kendi kendini iyi edeceksin gündüzleri mutlu olduğun şeyleri yap geceleri dolaşma, sana huzur veren ortamlarda bulun, bir meşgale bul kendine ders harici. İnsanlardan tiksiniyorsan, tiksinmeyeceğin türdekilerle vakit geçir. Din ilede fazla kafayı bozma. İmanlıysan iyi insan olduğunu düşünüyorsan ALLAH'ın sevgili kulu olduğunun bilincinde ol. Kötü huyların varsa insanlara zarar verecek onları bırak yeter.
Ben vahdet vücutcu olmuştum sen yaşlarındayken, hergün kuran okuyup neden daha iyi bir insan olamadım diye ağlıyordum. Fazla kaptırma kendini..Gençliğini yaşamaya bak, bu yaşlarda kafa giderse toparlayamazsın kendini. En önemli şey ruh ve akıl sağlığı. Seni rahatsız eden ortamlardan uzak dur. Geçmiş olsun.

Dostum o bu şu hepsi yalan. Allaha yönel ve bu yöneliş doktoru geri plana asla itmesin. Gerekirse doktorunada git Allahada yalvar. Çünkü daha önceden birisi hastalandığında allah bana yeter o beni iyileştirir dediğinde Allah c.c diyor ki ben seni iyileştirsem dünyadaki doktorun işi ne onun gönderiliş amacı nedir diyor. (Cümleden tam emin değilimde buna benzer bir şey) Allaha yönelirsen dostum namazını kılarsan inan bir süre sonra rahatlarsın buna ciddi anlamda tüm kalbimle inanıyorum

Arkadaşlar merhaba.

1.5 aydır üniversite için memleketimden uzaktayım ve memleketimde hiç olmazken burada panik ataklarım başladı.. 3-4 kere psikiyatriye gittim ilaç tedavisi teklif etti ama ben istemedim çünkü babam kullanıyor ve halini çok iyi biliyorum bir süre sonra daha beter oluyor insan..

Son 1 haftadır neredeyse her gece panik atak krizleri geçiriyorum, ölecek gibi oluyorum her yerim terliyor, uyuşuyor neredeyse bilincimi kaybediyorum. Panik atak insanı öldüren bir şey değil bunu çok iyi biliyorum, yüzleşmeye çalışıyorum sürekli iyi şeyler düşünüp ama o anda aklımdan geçen düşünceler beni içten içe bitiriyor, öldürüyor her saniyemde bir kaygısızlık var ama nedeni belli değil. Dinimden de çok uzaklaştım valla korkuyorum imansız gidicem diye bu haldeyken sürekli böyle şeyler düşünüyorum etraftaki insanlardan iğreniyorum ve bu GERÇEKTEN ELİMDE DEĞİL.

10 dakika içinde maksimum seviyeye ulaşıyor panik atağım ve yarım saat içinde azalıp bitiyor. Ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum da.

Ve sebebini bilmiyorum gerçekten.. Sevdiklerimden de çok uzaktayım, batıdan geldiğim için burada deniz ve ağaçlık falan da yok Konya'da okuyorum sırf istediğim bölüm kaliteli diye geldim..

5-6 yıl önce ailem dağıldı ve aralıksız 1 sene öncesine kadar sürekli kavgalar, olaylar devam etti ama hep kendim kendimin doktoru oldum ve hiç üzülmemeye çalıştım, içime attım. Merak ediyorum acaba onlar mı çıkıyor ? 2 oda arkadaşım var ve ben her gece o hale girince, bağırmaya başlayınca onlarda paniğe giriyorlar onları da üzmek istemiyorum ama elimde değil gerçekten başa çıkamıyorum sadece uyumak istiyorum yıllarca.

Lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olmaya çalışın, hiç iyi durumda değilim çekmeyen bilemez..

1. doktora git psyijatirslere git aynı senin gibi olanları bul acık acık konuş tartış rahatla

" memleketimde hiç olmazken" ----> memleketine git yarım sene okuma kendine gel

"kendim kendimin doktoru oldum ve hiç üzülmemeye çalıştım, içime attım" sen doktor değilsin. hatan ortada içine atmışsın . icine atmıcakdın konuşacaktın birileriyle.

meditasyon ile deneyebilirisn (tabiki kendin değil uzmanla beraber)

Oncelikle cok gecmis olsun Allahn tan acil sifalar dilerim oncelikle ilk etapta doktora gorunmen gerekir gereken ilaclar vs.verildikten snra Allahimiza dua edecgiz geceleri abdesetli uyumaya calis ayet el kursi suresini okumani cok tavsiye ederim mumkunse kulaklik tak kuran dinleyerek uyumaya calis 5 vakit namazlarini zayii etme kesinlikle kisacasi dermani sahibinden istemek gerekir ve ben inaniyorumki rabbimizin izniyle halin duzelecektir.ayrica bulundugun ortamida degistirmeni tavsiye ederim memleketine don mesela

seni çok iyi anlıyorum çünkü bende de panik atak krizleri oluyordu. Daha da kötüsü ha geldi ha gelecek diye sürekli tetikte olma durumu vardı. Ben 2 yıl ilaç tedavisi gördüm. Ve şu an iyi durumdayım.

Zaten kontrol etme hastalığı, kimseye güvenmeme durumları tetikleyicilerinden biri. İlaç tedavisini istememe nedeni aslında bunlardan kaynaklanıyor.

Benim psikiyatristimin verdiği örnek çok hoşuma gidiyor.

Bir arabanın hırsız alarmının bozulduğu düşün diyor. Normalde alarmın tehlike anında ötmesi gerekirken, bu arabada durduk yere tehlike varmışcasına alarm ötüyor diyor. İşte panik atak krizleri de budur diye örnek vermişti.

Yani beynin normalde tehlike anında salgılaması gereken hormonları durduk yere salgılıyor, bu da o an ölecekmişsin hissini yaratıyor. Aslında o an tehlikede değilsin. Ama beynin normal aktivitesi bozulduğu için, senin kontrolun olmadan bu hissi sana yaşatıyor.

Ben ilk gün ağlama noktasına gelmiştim, doktora yalvarıyordum geçecek değil mi? hep böyle yaşamayacağım değil mi diye. Şu an kendimi sağlıklı hissediyorum. Sırf ilaç tedavisi olarak da düşünme tabi. Korkularının üstüne git, kendini sürekli telkin et. Uzun vade olarak düşün bunu.

Hocam seni mutlu edecek kişilerle konuş. Ne bilim sevgilin olun abin ablan olur veya çocukluk arkadaşın olur. Ara onunla sohbet et. Bende kendimi bazen cok yalniz kimsesiz hissediyorum. Aciyorum rehberi ariyorum birilerini mutlu oluyor insan. Gecenin korundede arasaniz biraz sovuyor ama sonra sohbetle mutlu oluyorsunuz. Mesela sevgili edinin(varmı bilmiyorum örnek veriyorum.) onunla geçirdiğimiz o anlar sohbetler cok mutlu edecektir sizi tüm kaygı stresi unutturyor size bir mesaji bile bazen. Geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşmeniz dileğimle.

G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun kardeşim. Bazen bende diyorum en sonunda kafayı yiğcem herhalde.. Hiç bir şey mutlu etmiyor artık.. Dışarı çıkıp geziyorum eve girmek istiyorum. Evde olunca dışarı çıkmak gezmek istiyorum.. Psikolojiler harbiden bitik. Biraz daha Dine yaklaşıyım diyorum. Oda olmuyor. Aksine gidyorum alkol içip duruyorum. Sanki bir faydası var gibi.. Seni çok iyi anlıyorum kardeşim. İnşallah en kısa zamanda düzelirsin..

Arkadaşlar merhaba.

1.5 aydır üniversite için memleketimden uzaktayım ve memleketimde hiç olmazken burada panik ataklarım başladı.. 3-4 kere psikiyatriye gittim ilaç tedavisi teklif etti ama ben istemedim çünkü babam kullanıyor ve halini çok iyi biliyorum bir süre sonra daha beter oluyor insan..

Son 1 haftadır neredeyse her gece panik atak krizleri geçiriyorum, ölecek gibi oluyorum her yerim terliyor, uyuşuyor neredeyse bilincimi kaybediyorum. Panik atak insanı öldüren bir şey değil bunu çok iyi biliyorum, yüzleşmeye çalışıyorum sürekli iyi şeyler düşünüp ama o anda aklımdan geçen düşünceler beni içten içe bitiriyor, öldürüyor her saniyemde bir kaygısızlık var ama nedeni belli değil. Dinimden de çok uzaklaştım valla korkuyorum imansız gidicem diye bu haldeyken sürekli böyle şeyler düşünüyorum etraftaki insanlardan iğreniyorum ve bu GERÇEKTEN ELİMDE DEĞİL.

10 dakika içinde maksimum seviyeye ulaşıyor panik atağım ve yarım saat içinde azalıp bitiyor. Ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum da.

Ve sebebini bilmiyorum gerçekten.. Sevdiklerimden de çok uzaktayım, batıdan geldiğim için burada deniz ve ağaçlık falan da yok Konya'da okuyorum sırf istediğim bölüm kaliteli diye geldim..

5-6 yıl önce ailem dağıldı ve aralıksız 1 sene öncesine kadar sürekli kavgalar, olaylar devam etti ama hep kendim kendimin doktoru oldum ve hiç üzülmemeye çalıştım, içime attım. Merak ediyorum acaba onlar mı çıkıyor ? 2 oda arkadaşım var ve ben her gece o hale girince, bağırmaya başlayınca onlarda paniğe giriyorlar onları da üzmek istemiyorum ama elimde değil gerçekten başa çıkamıyorum sadece uyumak istiyorum yıllarca.

Lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olmaya çalışın, hiç iyi durumda değilim çekmeyen bilemez..

Senin gibi aklı başında mantıklı bir insanın böyle bir şeyle baş edememesi beni gerçekten çok şaşırttı. Yani yorumlarından seninle sohbetlerimizde efendiliğine ve bilgeliğine hayran kaldım ama şimdi bunları yazıp baş edememen beni de korkutmuyor değil. sen yüzleşemiyorsan yapamıyorsan bize böyle bişey gelse intahar edelim o zaman.

Biraz kendine gel bi kaç gün izin al memlekete dön arkadaş ortamına dön inş düzelecektir.

Ya adam namaz kıl 1 aya bir şey kalmaz yazıyor 10 kişi beğenmiş. Oldu olacak Hoca'ya git okuyup üflesin. Arkadaş nasıl olur yani. E sen çözmüşsün arkadaş Dünya'da popüler bir hastalık olan bu panik atak sorununu o zaman. Bu kadar ciddi bir konu da böylesine kesin bir konuşma ve öneriyi neye göre yapıyorsun.

Yani desen ki seni rahatlatacak şeyler yap. İmanı önemsiyorsun namaz kılabilirsin falan anlayacağım ama namaz kıl 1 ay sonra turp gibisin mantığında bir şey yazmak nedir ya. Neyse gece gece dini tartışma çıkartmaya gerek yok ama eğer imanından şüphe ediyorsan en azından iman açısından kendini rahatlatmak için namazını falan kıl. Ha öleceğim cehenneme gideceğim, yanacağım diye kendini hırpalama. Zaten araştırdığım kadarı ile böyle kötü düşünceler panik atağını başlatıyor veya var olan panik atağın seni böyle düşüncelere itiyor.

Ama o işin bir kısmı geri kalan kısmı ise elbet ilaçlar doktorlar vs. Bunlar zaten söylenmiş ve senin de bildiğin şeyler.
İnternette Türkçe-Yabancı kaynaklara göz gezdir. Panik atak hastalığı olan insanların hayat hikayelerini oku. Bu hastalıktan nasıl kurtulduklarına falan bak. Elbet yapmışsındır.

Ben bu tür durumlarda kişisel önerilerin ve hayat hikayelerinin daha çok olduğu sözlükleri kullanıyorum cevap bulabilmek için. Sana 1-2 link vereceğim. Burada en beğenilen yorumları listeleyen sayfayı veriyorum. İstersen her yorumu okursun konu da ki..

Ekşi ile başlayalım. Öncelikle burada okuduğum bir yoruma göre sen daha bunların ilk paragrafını okumaya başladığın an panik atak belirtilerin ortaya çıkmaya başlıyormuş. Yani kendini iyi hissettiğin bir zaman oku. Çok uzun olur çünkü burada ki yorumlar genelde.

https://eksisozluk.com/panik-atak--1337917?a=nice

Incı de çoğu yorumu dikkate alma. Ama güzel hikayeleri olanlar var bu sayfa da. Bu siteyi paylaşmayacaktım ama bilgi bilgidir.

panik atak - en popüler entryler - 1 - inci sözlük

Belki okumuşsundur bunları veya başka yerlerde benzer 100'lerce şey okumuşsundur bilemem. Gerçi bu kadarını yapsan konu açmazdın diye tahmin ediyorum buraya. O yüzden paylaşayım dedim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bende hastalık hastasıyım gibi birşey olmadık şeylere kafaya takıyorum 2-3 ayda bir hastaneye gidiyorum Allaha şükür kötü birşey çıkmadı bu zamana kadar ama nedense insanda ölüm korkusu olunca namaza yöneliyor bence bu en büyük hatam ve hatamız

o antidepresanı kullanacaksın güzel kardeşim başka yolu yok. kendine eziyet etme, antidepresan ağrıkesiciden farklı bir ilaç değildir; antidepresan deli ilacı değildir; antidepresan ömür boyu kullanılması gereken bir ilaç değildir. belli bir süre sonra intihar fikri eskisi kadar uzak gelmeyecek, bekledikçe hiçbir şey iyiye gitmeyecek.

yaşadık, biliyoruz. kullan antidepresanı, lütfen...

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION] kardeşim özele bakarmısın

o yazdıklarının aynısı bende yaşıyordum kardeşim 3.5 sene falan oldu panik atak hastalıgana yakalanalı geceleri uykudan uyanırdım tek başıma yolculuk yapamazdım kalbim sıkışıyor sanki kalp krizi geçiyordum falan yani senin yaşadıklarını çok iyi anlıyorum bende senin gibi dinimden dedim uzaklaştım alkoldür daha kötüleri vs vs iyice azıttımdı bu hastalık belkide bana bu kötülekleri bırakmama sebep oldu allahıma çok şükür olsun 3 senedir alködür kötü alışkanlıklarımı bıraktım bu hastalık yüzünden suan iyim yine panik geliyor ama artık yenebiliyorum onu bu hastalıkta eğer her panik geçirdiğinde doktor ilaç sarılırsak ömür boyu devam eder bu hastalık lütfen kendini kaptırma bu hastalıga onu devamlı yeniceğini düşün panik gelince aman be sen mi beni öldürcen diyip nolcak diyip geçmeye başlarsan atakların cok azalıcak ilk seferde bu dediklerimi bende yapamıyordum panik gelince ne yapcgmı sasıyordum ama zamanla azalıcak atakların devamlı de atak gel hadi falan ne olck böyle atak ne zaman gelir diye bekleme otobüsle bursadan çanakkaleye gidiyordum kaç kere yollarda indim falan seni cok iyi anlıyorum ama şu gerçek iman gücünü kuvetlendirirsen inan allah sana yardımcı oluyor

hocam geçmiş olsun gerçekten üzücü bi durum.

kesinlikle prof destek almalısın.(Psikiyatri öneririm ) Ayrıca iyi düşün ve sadece bi yerden prof destek al farklı farklı yerlere asla gitme.. Tek yerden sürekli destek

Allah şifa versin durumuna üzüldüm hocam uzman psikiyatriden tavsiye al bence her insan da ayni etkiyi vermez ilaç

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

geçmiş olsun..ben herkesin aksine farklı bir şey tavsiye edeceğim..Aşık olmayı dene !

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri