Ölmekten beter şeyler yaşıyorum

Bu işten beri bende de olan hadise. Özellikle otobüs-uçak vs. gibi toplu taşıtlarda fenalaşıyorum.

gecmis olsun, benim de kulagim bir suredir 24 saat boyunca cinliyor. Hem de hic durmadan :) Alistim neredeyse, artik yadirgamiyorum cinlamalari.. O kadar doktora gittim, ilac kullandim nafile.. Ilk zamanlar sirf cinlamalari duymayayim diye uyuyordum ama artik gecmeyecegini anladim ve cinlamayla yasamayi ogrendim :)

Geçmiş olsun hocam.Benim ev arkadaşımda aynı sorunu yaşıyor genetik sanırım öyle dedi.

Çok lanet bir şeydir bu atak herşey kafada bitiyor içine atma kardeşim sen üzülcene etrafındakiler üzülsün

Arkadaşlar merhaba.

1.5 aydır üniversite için memleketimden uzaktayım ve memleketimde hiç olmazken burada panik ataklarım başladı.. 3-4 kere psikiyatriye gittim ilaç tedavisi teklif etti ama ben istemedim çünkü babam kullanıyor ve halini çok iyi biliyorum bir süre sonra daha beter oluyor insan..

Son 1 haftadır neredeyse her gece panik atak krizleri geçiriyorum, ölecek gibi oluyorum her yerim terliyor, uyuşuyor neredeyse bilincimi kaybediyorum. Panik atak insanı öldüren bir şey değil bunu çok iyi biliyorum, yüzleşmeye çalışıyorum sürekli iyi şeyler düşünüp ama o anda aklımdan geçen düşünceler beni içten içe bitiriyor, öldürüyor her saniyemde bir kaygısızlık var ama nedeni belli değil. Dinimden de çok uzaklaştım valla korkuyorum imansız gidicem diye bu haldeyken sürekli böyle şeyler düşünüyorum etraftaki insanlardan iğreniyorum ve bu GERÇEKTEN ELİMDE DEĞİL.

10 dakika içinde maksimum seviyeye ulaşıyor panik atağım ve yarım saat içinde azalıp bitiyor. Ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum da.

Ve sebebini bilmiyorum gerçekten.. Sevdiklerimden de çok uzaktayım, batıdan geldiğim için burada deniz ve ağaçlık falan da yok Konya'da okuyorum sırf istediğim bölüm kaliteli diye geldim..

5-6 yıl önce ailem dağıldı ve aralıksız 1 sene öncesine kadar sürekli kavgalar, olaylar devam etti ama hep kendim kendimin doktoru oldum ve hiç üzülmemeye çalıştım, içime attım. Merak ediyorum acaba onlar mı çıkıyor ? 2 oda arkadaşım var ve ben her gece o hale girince, bağırmaya başlayınca onlarda paniğe giriyorlar onları da üzmek istemiyorum ama elimde değil gerçekten başa çıkamıyorum sadece uyumak istiyorum yıllarca.

Lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olmaya çalışın, hiç iyi durumda değilim çekmeyen bilemez..

dostum allah yardımcın olsun ,her acı her bunyede farklı hıssedılır,
yanlız oldugu zaman ınsan herseyı dusunuyor,

Tek çare ilaç tedavisi. Bende panik atak geçirdim geçen yıl. Hala ilaç kullanıyorum Tranco Buscas ve Secita. Nasıl tavsiyede bulunsam bilmiyorum ama sana şunu söylüyeyim. Bölümünden memnunsun heralde isteyerek gitmiştin ama eğer şehirden hiç memnun değilsen ve Konya'da yaşamak istemiyorsan dön. Tek tavsiyem bırak. Ben Balıkesir Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini kazanmıştım. Bölümüde sevmiyordum şehride. 3 gün kaldım sonra kaydımı sildirip döndüm. Bir şey kaybetmezsin. Tavsiyem Çanakkaleye dön kısa bir süre. Orda zaten atak geçirmiceksin büyük bi olasılıkla. Sonra tekrar gitmeyi dene. Kafanı dağıt Çanakkalede. Ben 2-3 kez atak geçirdim berbat bir his. İlaç kullandığımdan beri atak geçirmiyorum. Çok nadiren heyecanlanmalar oluyor ama problem olmuyor.

---------- Spam Engelliyici 02:57 ---------- Önceki Mesaj 02:55 ----------

Namaza baslayip,Mümkün oldugunca namazini cemaatle camii de kil 1 ay bak bakalim panik manik kaliyormu.

Alakası yok. Olay kafada bitiyor...

Not: İlaç tedavisini kabul etmediğini şimdi gördüm. İlaç tedavisi olmadan iyileşemezsin kolay kolay ve inan ilaçların bi zararı yok. Paxil+Tranco Buscas kullan zaten ilaçları içince psikolojik olarak rahatladığını hissedeceksin. Günde 2 tranco buscas ve günde 1 Paxil/Paxera/Secita bu üç ilaçtan birini kullan yeter. Eğer doktorun Selectra vs. yazarsa kullanma iyi bir ilaç değil. Tranco Buscas mutlaka al bu tam olarak anti-depresan sayılmasada bir çok şeye faydası var + anti depresan olarakta yazdığım gibi paxil paxera ya da secitadan birini kullan. Düzene sok ilaçları rahatlarsın yoksa malesef zor.

---------- Spam Engelliyici 03:05 ---------- Önceki Mesaj 02:57 ----------

geçmiş olsun..ben herkesin aksine farklı bir şey tavsiye edeceğim..Aşık olmayı dene !

Daha beter tetikler bence :)

---------- Spam Engelliyici 03:05 ---------- Önceki Mesaj 03:05 ----------

gecmis olsun, benim de kulagim bir suredir 24 saat boyunca cinliyor. Hem de hic durmadan :) Alistim neredeyse, artik yadirgamiyorum cinlamalari.. O kadar doktora gittim, ilac kullandim nafile.. Ilk zamanlar sirf cinlamalari duymayayim diye uyuyordum ama artik gecmeyecegini anladim ve cinlamayla yasamayi ogrendim :)

Sebebi ne peki? Kulak Burun Boğaz bir teşhis koymadı mı? Beyin emarı falan çektir bence.

Son düzenleme:
Sebebi ne peki? Kulak Burun Boğaz bir teşhis koymadı mı? Beyin emarı falan çektir bence.

4 ayri doktora gittim. Beyin MR'i, boyun MR'i, kan tahlilleri, odyometrisinden tutun da diger tahlillerine kadar herseyi yaptilar. Cikan sonuc "stres" :)

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION] öncelikle geçmiş olsun ama , arkadaşlarında dediği gibi , Baba da olan yan etkiler sende olcak diye birşey yok , farmakogenetik diye birşey var , her ilaç her bireyde aynı etkiyi ve aynı yan etkiyi göstermez . Psikiyatrinin önerdiği ilaçları denemelisin diye düşünüyorum . Tekrardan geçmiş olsun .

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION] geçmiş olsun.öncelikle elinden geldiği kadar düşünmemeye calıs. ama desemde düşünceksin illa ki böyle bi yapın var belli ki. öncelikle insanın şunu bilmesi lazım.şunu idrak etmesi lazım.ALLAH dan geldik. ALLAH'a gideceğiz. dünyada emanetciyiz. bunun farkına varman lazım biraz. o yüzden teslimiyet içinde olman lazm biraz. beklediklerini bizden ytparadan doktordan değil ilk olarak ALLAH dan beklemelisin.tabi ki tıp önemli doktorlar hap ilaç herşey önemli zaten böyle buyruluyor ama ALLAH ol derse olur. Olma derse olmaz. O(Rabbimiz), ol dedi 6 günde dünya oldu.. işe biraz bu boyuttan bak. daha sonra tavsiyelerim ise;

o durumun yaklastıgını hissedince git abdest al, hatta gün boyu abdestli gezersen daha verimli olabilir.ama bunu yapamıyosan bile o durum yaklasırken "abdest al, yatağa sağ tarafına elini basının altına koyup, dizlerini hafif büküp yat" bu şekilde kendini dinlendir.kötü şeyler düşnme iyi şeyler düşün. hiçbişey düşünemiyosan öldüğünü ve seni mezara kefenle koyup üzerine toprak attıklarını düşün. o zaman dünyaya niye geldiğimizi nereye gideceğimizi biraz daha idrak ederiz belki.

daha sonra tavsiyem ise.

*her gün yatağa girdiğinde. "estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyul kayyum ve etubü ileyh" bunu 3 kez oku.

*her gün sabah uyandıkdan sonra ayetel kürsi yi bir kez oku.ve evden yurttan. kısaca yaşadığın mekanın kapısından çıkarken yada dışarı çıktıgında "fatiha,ihlas,felak,nas" surelerini bir kez oku.

*Cuma günleri cuma namazından önce el ve ayak tırnaklarını kes.

Herşeyden önemlisi, Şifa'yı ALLAH dan bekle..

Bunları bi dene, seni eminim ki rahatlatacakdır. denemekle bişey kaybetmessin. ALLAH yar ve yardımcın olsun. takma kafana o kadar..

Bütün olay Bu kardeşimizin anlatıklarında gizli uygularsan iş biter Allah c.c yar ve yardımcın olsun bende şuan panik atak var doktor xanax verdi kullanıyorum ama tavsiye etmem eğer yatamıyorsan papatya çayı iç ..ve en önemlisi Oğuzalp kardeşimizin dediklerini uygula Allah'ın izni ile bir şeyin kalmaz İnşAllah

Güzel kardeşim benim öncelikle geçmiş olsun, eğer psikiyatr teşhisi koyduysa panik atağın vardır ama ilaç tedavisi teklif etti diyince bu işte bir yanlışlık var dedim. Detayını bilemiyorum tabi ama bu hastalık tekliflik bir şey değil. Enfeksiyon kapan birine antibiyotik teklif etti doktor demek nasıl garipse bu da öyle garip. Bunun uzun süreçli ve hastanın durumuna göre ilaçla desteklenen tedavi yöntemleri vardır.
Diğer bir konuya gelecek olursak eğer bu beni daha da üzdü. Kimsenin inancına bir şey demeyeceğim fakat tek çözümü inanç yollarında aramak çok saçma. İnançla desteklenen bir tedavi mükemmeliyete götürür durumu o başka. Ama herkes her şeyi boşver namaz kıl sure oku demiş. Böyle bir tedavi mümkün değildir. Ayrıca bunu diyen kişiler panik atağın ne olduğunu biliyorlar mı? Neye göre bu tedaviyi söylüyorlar?
Daha yazacak çok şey var burada da kendimi kısıtlıyorum.

Emin ol ölümden başka herşeyin bir çaresi var
sadece biraz inanmak gerekiyor bazı şeylere
benim bu tür durumlar için hep şu aklıma geliyor o anlardaki yapabileceğin en iyi şey duadır
çünkü dua maneviyat zırhıdır insanın
elinden geldiği ölçüde maneviyata yönel duayı dilinden,gönlünde ve ruhundan kesinlikle eksik etme emin ol her şey yavaş yavaş yoluna girecektir

Dua Her kalbin her bedenin ilacıdır..
Rabbim tez zamanda gönül , ruh ve beden şifası versin.

Kardeşim geçmiş olsun öncelikle moral seviyeni yüksek tutmaya çalış ama önerim uzman doktorlardan yardım al. Psikiyatriye görünmüşsün bir de nörologa görün iyice arastır ilaçsız tedavisi yoksa ve aynı durumlar tekrarlarsa doktor kontrolünde al ilaçlarını.

Ben de anti-depresan tarzı sinir sistemini etkileyen ilaçlara karsıyım ama mecbur kalırsan alışkanlık yapmasına izin vermicek sekilde kullan.

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION] dostum, buna benzer şeylerden hatta daha beterlerinden ben de geçtim ve hala da geçiyorum. rahat biri olmasaydım kafayı yerdim. ilaç filan kullanma sakın. genç yaşta mahvetme kendini, herşey gelir gider ama sağlık gitti mi gelmiyor. bu işin tek bir püf noktası var. beni hep hayata bağlayan biri oldu. ne yap et bir kız arkadaşın olsun. onlayken her sorunu unutabilirsin. ama ona sorunlarından bahsedip onu da üzme.

Tekrar söylüyorum kardeşim Dr. Ofelya Cabral panik atak sorununu ilaçsız bir şekilde bitiriyor 3 sene evvel ankaraya yakınimi götürdüm halen sıkıntısı yok tedavi oldu.

ben de panik bozukluğuyla ilgili uzun süre ilaç tedavi gördüm. 5 yıl sonra yenebildim. sorunun ne olduğunu tam anlatmamışsın hep içine attığın bişey mi? sana tavsiyem korkuların neyse üzerine git, korkularından kaçtıkça güçlenir. bir de insan bilmediği şeyden korkar. seni hayata bağlayan şey neyse onun peşinden git para,kız,doğa.. libidonu hep yüksek tut.

Son düzenleme:
Yaşamayan asla anlamaz bunu bende uzun yıllar yaşadım. Babaannemi kaybettikten sonra başladı bende. Dotora gitmeye asansöre binmeye korkuyordum ve hala asansöre binmiyorum. ÇArpıntı uyuşmalar bilincini kaybedecemiş gibi olmalar lanet bir şey tamam bu sefer son ölüyorum dediğim çok zaman oldu. İlaç konusuna gelince kullanan arkadaşlarım vardı ama memnun değillerdi bende bu yüzden korktum hep ilaçtan. Tartışmak kavga kapalı alan hep korkuttu beni. Sonra bir gün maden suyunun bana iyi geldiğini fark ettim maden suyu içince hemen geçiyordu atağım. Emin ol Önemli bir yere gideceksem beni korkutan elimde maden suyuyla gidiyordum atağım gelirse hemen içeyim k urtulayım diye arabayla bir yere gideceksem arabaya paket maden suyu alıyordum ilaçsız böylece gecişdirdim. Sevdiğim arkadaşlarımla takıldım hep sonra biter çikolatayı keşfettim bir elimde maden suyu diğerinde biter çikolata en büyük kurtarıcım olmuştu. Sonra dedim ki kendime bunları ne maden suyu nede çikolata yapıyor bunu kendi beynimle ben yapıyorum dedim. İlaç kullanmadan böylece geçirdim şimdi normala döndüm kötü havalarda yine kötü hissediyorum uzun zamandır atakda geçirmedim korktuğum şeylerin üzerine gitmeye çalıştım ama çok da zorlamadım kendimi. Sana tavsiyem sana iyi geldiğine inandırdığın bir şeyle başla bu bana iyi geliyor de bunu içtiğim de yediğimde atak geçirmeyeceğim de beni yenemezsin ben güçlüyüm. Uzun oldu ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Panik atağı, ''korku-fobi-aşırı heyecan veyahut özgüven kaybı'' olarak adlandıranlar var bu çok yanlış arkadaşlar! Her aşırı heyecan ya da korku yaşayana panik atak demek anlamsız ve yanlış. Panik atak kalp krizini dahi tetikleyen bir sağlıksızlık örneği. Şöyle ki an içinde anlamsızca soğuk terler dökme, aşırı titreme, kalbin yerinden çıkacakmışçasına çarpmaya başlaması, dudakların ve dilin kuruması, baş dönmesi, mide bulanması işte bunlar panik atak krizinin habercisi hareketlerdir. Mesela ortada tek bir sorun yokken bindiğim uçakta krize, afedersiniz ama ihtiyaç gidermek için girdiğim lavaboda krize yakalandım. Tuvalette bildiğiniz yere düşüp, kaburgamı zedeledim yıllar önce. Evet doktora gitmeye korkuyorum çünkü bende ilaç ile tedaviye karşı duranlardanım. İlaç bir yerden alıp bir yere veren bir sistem bana göre. Yani psikolojimi iyileştirmeye çalışırken iç organlarıma hasar bırakabilir. Özellikle 2 yıldır bu işe girdiğimden beri hiç olmadığı kadar panik krizine girdim. 30 dakika mesafede olan şirketime 4 otobüs değiştirerek gittiğim, bazı günler neredeyse yolun tamamına yakın kısmını yürüyerek gittiğim günleri bilirim. Panik atak zordur, yaşamayan bilemez. Son günlerde kalbimde sık sık ağrı ve sansı hissediyorum özellikle geçen ay adsense ödemelerine 5 gün kala neredeyse bu ağrı hiç gecmedi. Ödemeler tamamlanınca resmen yok oldu gitti ağrı. :) Gelmiş geçmiş olsun hepimize. Bu arada sağ kulağımın içinden 1 yıldır saçma bir çınlama duyuyorum. Ve bu da panik atakla alakalı bunu da hissediyorum..

---------- Spam Engelliyici 19:02 ---------- Önceki Mesaj 18:59 ----------

Yaşamayan asla anlamaz bunu bende uzun yıllar yaşadım. Babaannemi kaybettikten sonra başladı bende. Dotora gitmeye asansöre binmeye korkuyordum ve hala asansöre binmiyorum. ÇArpıntı uyuşmalar bilincini kaybedecemiş gibi olmalar lanet bir şey tamam bu sefer son ölüyorum dediğim çok zaman oldu. İlaç konusuna gelince kullanan arkadaşlarım vardı ama memnun değillerdi bende bu yüzden korktum hep ilaçtan. Tartışmak kavga kapalı alan hep korkuttu beni. Sonra bir gün maden suyunun bana iyi geldiğini fark ettim maden suyu içince hemen geçiyordu atağım. Emin ol Önemli bir yere gideceksem beni korkutan elimde maden suyuyla gidiyordum atağım gelirse hemen içeyim k urtulayım diye arabayla bir yere gideceksem arabaya paket maden suyu alıyordum ilaçsız böylece gecişdirdim. Sevdiğim arkadaşlarımla takıldım hep sonra biter çikolatayı keşfettim bir elimde maden suyu diğerinde biter çikolata en büyük kurtarıcım olmuştu. Sonra dedim ki kendime bunları ne maden suyu nede çikolata yapıyor bunu kendi beynimle ben yapıyorum dedim. İlaç kullanmadan böylece geçirdim şimdi normala döndüm kötü havalarda yine kötü hissediyorum uzun zamandır atakda geçirmedim korktuğum şeylerin üzerine gitmeye çalıştım ama çok da zorlamadım kendimi. Sana tavsiyem sana iyi geldiğine inandırdığın bir şeyle başla bu bana iyi geliyor de bunu içtiğim de yediğimde atak geçirmeyeceğim de beni yenemezsin ben güçlüyüm. Uzun oldu ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Maden suyu bana da iyi geliyor. :D Sebebi de geğirtme özelliği olması. Geğirdikçe içinin ferahladığını ve tüm sıkıntılardan kurtulduğunu düşünüyorsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri