Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Arkadaşlar merhaba.
1.5 aydır üniversite için memleketimden uzaktayım ve memleketimde hiç olmazken burada panik ataklarım başladı.. 3-4 kere psikiyatriye gittim ilaç tedavisi teklif etti ama ben istemedim çünkü babam kullanıyor ve halini çok iyi biliyorum bir süre sonra daha beter oluyor insan..
Son 1 haftadır neredeyse her gece panik atak krizleri geçiriyorum, ölecek gibi oluyorum her yerim terliyor, uyuşuyor neredeyse bilincimi kaybediyorum. Panik atak insanı öldüren bir şey değil bunu çok iyi biliyorum, yüzleşmeye çalışıyorum sürekli iyi şeyler düşünüp ama o anda aklımdan geçen düşünceler beni içten içe bitiriyor, öldürüyor her saniyemde bir kaygısızlık var ama nedeni belli değil. Dinimden de çok uzaklaştım valla korkuyorum imansız gidicem diye bu haldeyken sürekli böyle şeyler düşünüyorum etraftaki insanlardan iğreniyorum ve bu GERÇEKTEN ELİMDE DEĞİL.
10 dakika içinde maksimum seviyeye ulaşıyor panik atağım ve yarım saat içinde azalıp bitiyor. Ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum da.
Ve sebebini bilmiyorum gerçekten.. Sevdiklerimden de çok uzaktayım, batıdan geldiğim için burada deniz ve ağaçlık falan da yok Konya'da okuyorum sırf istediğim bölüm kaliteli diye geldim..
5-6 yıl önce ailem dağıldı ve aralıksız 1 sene öncesine kadar sürekli kavgalar, olaylar devam etti ama hep kendim kendimin doktoru oldum ve hiç üzülmemeye çalıştım, içime attım. Merak ediyorum acaba onlar mı çıkıyor ? 2 oda arkadaşım var ve ben her gece o hale girince, bağırmaya başlayınca onlarda paniğe giriyorlar onları da üzmek istemiyorum ama elimde değil gerçekten başa çıkamıyorum sadece uyumak istiyorum yıllarca.
Lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olmaya çalışın, hiç iyi durumda değilim çekmeyen bilemez..
Namaza baslayip,Mümkün oldugunca namazini cemaatle camii de kil 1 ay bak bakalim panik manik kaliyormu.
geçmiş olsun..ben herkesin aksine farklı bir şey tavsiye edeceğim..Aşık olmayı dene !
gecmis olsun, benim de kulagim bir suredir 24 saat boyunca cinliyor. Hem de hic durmadanAlistim neredeyse, artik yadirgamiyorum cinlamalari.. O kadar doktora gittim, ilac kullandim nafile.. Ilk zamanlar sirf cinlamalari duymayayim diye uyuyordum ama artik gecmeyecegini anladim ve cinlamayla yasamayi ogrendim
![]()
Sebebi ne peki? Kulak Burun Boğaz bir teşhis koymadı mı? Beyin emarı falan çektir bence.
4 ayri doktora gittim. Beyin MR'i, boyun MR'i, kan tahlilleri, odyometrisinden tutun da diger tahlillerine kadar herseyi yaptilar. Cikan sonuc "stres"![]()
Stresse iyi o zaman çok sorun olmaz geçmiş olsun bu arada.
[MENTION=13663]silentspy[/MENTION] geçmiş olsun.öncelikle elinden geldiği kadar düşünmemeye calıs. ama desemde düşünceksin illa ki böyle bi yapın var belli ki. öncelikle insanın şunu bilmesi lazım.şunu idrak etmesi lazım.ALLAH dan geldik. ALLAH'a gideceğiz. dünyada emanetciyiz. bunun farkına varman lazım biraz. o yüzden teslimiyet içinde olman lazm biraz. beklediklerini bizden ytparadan doktordan değil ilk olarak ALLAH dan beklemelisin.tabi ki tıp önemli doktorlar hap ilaç herşey önemli zaten böyle buyruluyor ama ALLAH ol derse olur. Olma derse olmaz. O(Rabbimiz), ol dedi 6 günde dünya oldu.. işe biraz bu boyuttan bak. daha sonra tavsiyelerim ise;
o durumun yaklastıgını hissedince git abdest al, hatta gün boyu abdestli gezersen daha verimli olabilir.ama bunu yapamıyosan bile o durum yaklasırken "abdest al, yatağa sağ tarafına elini basının altına koyup, dizlerini hafif büküp yat" bu şekilde kendini dinlendir.kötü şeyler düşnme iyi şeyler düşün. hiçbişey düşünemiyosan öldüğünü ve seni mezara kefenle koyup üzerine toprak attıklarını düşün. o zaman dünyaya niye geldiğimizi nereye gideceğimizi biraz daha idrak ederiz belki.
daha sonra tavsiyem ise.
*her gün yatağa girdiğinde. "estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyul kayyum ve etubü ileyh" bunu 3 kez oku.
*her gün sabah uyandıkdan sonra ayetel kürsi yi bir kez oku.ve evden yurttan. kısaca yaşadığın mekanın kapısından çıkarken yada dışarı çıktıgında "fatiha,ihlas,felak,nas" surelerini bir kez oku.
*Cuma günleri cuma namazından önce el ve ayak tırnaklarını kes.
Herşeyden önemlisi, Şifa'yı ALLAH dan bekle..
Bunları bi dene, seni eminim ki rahatlatacakdır. denemekle bişey kaybetmessin. ALLAH yar ve yardımcın olsun. takma kafana o kadar..
Yaşamayan asla anlamaz bunu bende uzun yıllar yaşadım. Babaannemi kaybettikten sonra başladı bende. Dotora gitmeye asansöre binmeye korkuyordum ve hala asansöre binmiyorum. ÇArpıntı uyuşmalar bilincini kaybedecemiş gibi olmalar lanet bir şey tamam bu sefer son ölüyorum dediğim çok zaman oldu. İlaç konusuna gelince kullanan arkadaşlarım vardı ama memnun değillerdi bende bu yüzden korktum hep ilaçtan. Tartışmak kavga kapalı alan hep korkuttu beni. Sonra bir gün maden suyunun bana iyi geldiğini fark ettim maden suyu içince hemen geçiyordu atağım. Emin ol Önemli bir yere gideceksem beni korkutan elimde maden suyuyla gidiyordum atağım gelirse hemen içeyim k urtulayım diye arabayla bir yere gideceksem arabaya paket maden suyu alıyordum ilaçsız böylece gecişdirdim. Sevdiğim arkadaşlarımla takıldım hep sonra biter çikolatayı keşfettim bir elimde maden suyu diğerinde biter çikolata en büyük kurtarıcım olmuştu. Sonra dedim ki kendime bunları ne maden suyu nede çikolata yapıyor bunu kendi beynimle ben yapıyorum dedim. İlaç kullanmadan böylece geçirdim şimdi normala döndüm kötü havalarda yine kötü hissediyorum uzun zamandır atakda geçirmedim korktuğum şeylerin üzerine gitmeye çalıştım ama çok da zorlamadım kendimi. Sana tavsiyem sana iyi geldiğine inandırdığın bir şeyle başla bu bana iyi geliyor de bunu içtiğim de yediğimde atak geçirmeyeceğim de beni yenemezsin ben güçlüyüm. Uzun oldu ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.