zihniyet bozuk birader, zihniyet! bu çocuğun adı ömer değil, fakirlik! Bu çocuğu izlerken sadece bu çocuğu değil, kendisi gibi sokaklarda aç gezen, selpak satan binlerce çocuğu düşünüyorum. Fakat insanlarımız gerçekten ikiyüzlü neden mi? gelin söyleyeyim.
Şirinevler üstgeçidini bilirsiniz. Genellikle böyle fakir çocuklarla doludur. Çok iyi hatırlıyorum, bu çocuklardan biri adamın birisinden para istedi, o da dönüp "yok lan kaybol" dedi ve kendi arkadaşına dönüp "böyle 10-20 çocuk getiriyorlar, dertlerini de biz çekiyoruz." dedi. Birkaç gün sonra yine oradaydım ve yine böyle bir olaya şahit oldum. Çocuk suriyeliydi, sanırım. yanımdan geçenlere kulak misafiri oldum ve şu sözleri duydum: "bu ******** suriyelilerini doldurdular, bela oldular." dedi.
Şimdi ben böyle ********leri niye anlattım? Çünkü günümüzde iyilik yapmak bile popüler akıma göre şekil kazanıyor. Örneğin bu "caps" sayfasında sizce kaç kişi aslında bu çocukları önemsiyordur? Bence çok az. Kaç kişi suriyelileri gördüğü gibi küfür savurmuyordur? Bence çok az. Peki durup dururken neden iyilik meleği oldu tüm sayfa? Cevap: Popüler akım.
İşin sosyolojik boyutunu bir kenara bırakacak olursak, bu çocuk gibi sokaklarda yaşayan binlerce çocuk var. Yukarıda bir arkadaşın da değindiği gibi bu sorun, bu tür yardımlarla bitemez! Bir düzenleme şart bu konuda. İnsanları bilinçlendirmek şart. Asgari ücret düşük, yükseltilmeli. Yardım kuruluşlarına devlet bütçe ayırmalı. İş olanakları ve iş dağılımı düzenlenmeli.
Fakat biraz zor. Neden? çünkü fakirliğe değil fakire karşı olan bir toplumuz biz. Başkalarının sorunu bizim umrumuzda bile değil ki... Sadece ayda yılda böyle bir akım oluşur herkes iyilik meleği kesilir. Geri kalan 364 gün ise fakirlere sövmeye, fakirleri kovmaya devam.. çünkü fakir pis,işe yaramaz filan işte...
Bu kampanyaya gönül vermiş herkesi kutluyorum. Fakat yazdığım gibi, yardım bekleyen daha binlerce aile, binlerce çocuk var.