online.net

Valla açıkçası ne olup bittiğini pek anlamadım ama kartımı onayladıktan sonra ödemeyi yapabildim online.net'e, öncesinde denediğimde başarısız oldum.

alışverişi tamamladıktan sonra serveri kendiniz kuruyormuşsunuz galiba bi video filan çekerseniz bizede faydası olabilir

[MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Şuanda kullandığım VDSde 1,5 saatte 9,4GB lık 400 video attım normal mi ? Sizin hız testini verdiğiniz sunucuda böyle bir işlem ne kadar sürüyor ?

İnanılmaz yararlı konu işime yarayacak

Bende dün 49.99 Euro olanını sipariş verdim. Bana 60 Euro ya patladı. Bir sunucu sahibi benim yerime alıyor 10 Euro ona veriyorum.

29.99 euroluk makine

Muslera üstadım herhangi bir sıkıntı çıkmaz değilmi ? Çünkü bi ara hatırlıyorum r10 da online.net den satış yapan biri vardı onun bütün makineleri kapatılmıştı.Eğer Türkiye den alımlarda sıkıntı çıkmaz dersen sipariş geçecem.

Muslera üstadım herhangi bir sıkıntı çıkmaz değilmi ? Çünkü bi ara hatırlıyorum r10 da online.net den satış yapan biri vardı onun bütün makineleri kapatılmıştı.Eğer Türkiye den alımlarda sıkıntı çıkmaz dersen sipariş geçecem.

server kiralarsa sonucu bana pm atarmısın hocam alım ve alım sonrası kurulum

https://console.online.net/en/order/server

Paket listesinde aynı fiyata iki farklı sunucu var bunların farkı nedir tam olarak yardımcı olurmusunuz hangileri youtube upload için idealdir

Server Dedibox LT Xeon E3 1220 16 Go 2 x 2To 1Gbit/sec 49.99 € HT
Server Dedibox LT15K Xeon E3 1220 16 Go 2 x 450Go SAS15K 1Gbit/sec 49.99 € HT

Server Dedibox MD Xeon E3 1240 24Go 2 x 2To 1Gbit/sec 64.99 € HT
Server Dedibox MD15K Xeon E3 1240 24Go 2 x 450Go SAS 15K 1Gbit/sec 64.99 € HT

İlk satırdakiler 2x2 tb sata disk. İkinci satırdaki 2x450gb sas disk. Sas disk daha iyi olduğu için alanı kısarak fiyatı aynı tutmuşlar.

Merhaba,

Bütün sorularınıza burdan cevap alabilirsiniz, Online.net Türkiye Sunucu Satışı Başladı - Google Fan Webmaster Forum

Bu arada kesinlike speedtest'e kanmayın, paypal ayarlarını yapamayanlar olabilir skype adresimizi eklerseniz yardımcı olabiliriz.

5-6 gündür uğraşıyorum hocam bir türlü paypal ile alışveriş yapamadım Anabirimi £ yaptım yine olmadı 3 farklı paypal hesabı denedim limitleride var bir türlü alamadım ticket actım ama yardımcı olmaya niyetleri hiç yok :) paypalı nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz sevınırım.

Konuyu okudumda bizim millete 50 Euro, 29 Euro yazınca ucuz geldi heralde? :D

Arkadaşlar 1 Euro = 2,55559493 Türk Lirası hatırlatırım.

Serkan abi Fransa'da yaşadığı için ona göre rakamlar normal çünkü Euro, TL para birimine göre daha değerli.

Yabancılar paraları daha değerli olduğu için Türkiye'ye tatile gelmiyorlar mı?

29.90 £ olan paket;

Xeon E3 1220v2 işlemci
8 GB Ram
2 TB HDD
1 Gbit Hat

30 Euro = 77 TL (Yaklaşık)

Bide PayPal kuru fazladır muhtemelen siz ona düz 80TL deyin.

Ancak tabii ki 80TL VDS'ye vermek yerine Dedicated almak daha mantıklıdır.

Soran arkadaşlar olacaktır ikisi arasındaki fark nedir diye.

Dedicated evdeki bilgisayarınız gibi sadece 1 kişinin kullanımına sunulur ve internet hattıda paylaşımsızdır. Sömürün sömürebildiğiniz kadar mânâsına gelir.

VDS ise Virtual Dedicated Server anlamına gelir. Sanal sunucudur Türkçe manası. Sanal sunucular adındanda anlaşıldığı gibi Dedicated server sanallaştırılarak oluşturulur. VmWare Esxi ile sanallaştırma işlemi yapılır.

Atıyorum;

Intel Quad Xeon e5620 12MB HT Cpu (2.4Ghz * 4)
2 TB HDD
Limitsiz Bandwith
96 GB Ram
1 Gbit Hat Girişi

Bunu atıyorum yine şu şekilde bölerler;

İşlemci
1GB Ram
100 GB HDD
Limitsiz Bandwith

30TL / Ay

---------------------------------------------------

İşlemci
2GB Ram
200 GB HDD
Limitsiz Bandwith

40TL / Ay

İşlemci
3GB Ram
300 GB HDD
Limitsiz Bandiwth

50 TL / Ay

-------------------------------------------------------------------------------------

Bu şekilde bölünür ve giriş yapılan 1 Gbit/sec hatta bölünür.

VDS'lerin olmazsa olmazı hat sınırı, kaynak tüketimidir.

Ben %90 hat kullanıp size %10 hat bırakırsam bu olmaz.

Bu yüzden birçok hosting firması suspend eder ve haklıdırlarda. Torrent v.s yasaktır çoğunda. Bundan ötürü dedicated makine her zaman daha iyidir.

Biraz fazla yazdım ama olsun, sağlıacakla kalın.

Konuyu okudumda bizim millete 50 Euro, 29 Euro yazınca ucuz geldi heralde? :D

Arkadaşlar 1 Euro = 2,55559493 Türk Lirası hatırlatırım.

Serkan abi Fransa'da yaşadığı için ona göre rakamlar normal çünkü Euro, TL para birimine göre daha değerli.

Yabancılar paraları daha değerli olduğu için Türkiye'ye tatile gelmiyorlar mı?

29.90 £ olan paket;

Xeon E3 1220v2 işlemci
8 GB Ram
2 TB HDD
1 Gbit Hat

30 Euro = 77 TL (Yaklaşık)

Bide PayPal kuru fazladır muhtemelen siz ona düz 80TL deyin.

Ancak tabii ki 80TL VDS'ye vermek yerine Dedicated almak daha mantıklıdır.

Soran arkadaşlar olacaktır ikisi arasındaki fark nedir diye.

Dedicated evdeki bilgisayarınız gibi sadece 1 kişinin kullanımına sunulur ve internet hattıda paylaşımsızdır. Sömürün sömürebildiğiniz kadar mânâsına gelir.

VDS ise Virtual Dedicated Server anlamına gelir. Sanal sunucudur Türkçe manası. Sanal sunucular adındanda anlaşıldığı gibi Dedicated server sanallaştırılarak oluşturulur. VmWare Esxi ile sanallaştırma işlemi yapılır.

Atıyorum;

Intel Quad Xeon e5620 12MB HT Cpu (2.4Ghz * 4)
2 TB HDD
Limitsiz Bandwith
96 GB Ram
1 Gbit Hat Girişi

Bunu atıyorum yine şu şekilde bölerler;

İşlemci
1GB Ram
100 GB HDD
Limitsiz Bandwith

30TL / Ay

İşlemci
2GB Ram
200 GB HDD
Limitsiz Bandwith

40TL / Ay

İşlemci
3GB Ram
300 GB HDD
Limitsiz Bandiwth

50 TL / Ay

-------------------------------------------------------------------------------------

Bu şekilde bölünür ve giriş yapılan 1 Gbit/sec hatta bölünür.

VDS'lerin olmazsa olmazı hat sınırı, kaynak tüketimidir.

Ben %90 hat kullanıp size %10 hat bırakırsam bu olmaz.

Bu yüzden birçok hosting firması suspend eder ve haklıdırlarda. Torrent v.s yasaktır çoğunda. Bundan ötürü dedicated makine her zaman daha iyidir.

Biraz fazla yazdım ama olsun, sağlıacakla kalın.

yanlız online.net teki Dedibox mini serverler donanım olarak bağımsız internet alt yapısı olarak paylaşımlıdır belirtmekte fayda var

polemiğe gerek yok. Yazdığımı mesajınızda belirtmemişsiniz. Bende ekleme yapmak istedim.

Hayır hocam polemik değil okumamışsınız o yüzden alındım, kırıldım..

- Ancak tabii ki 80TL VDS'ye vermek yerine Dedicated almak daha mantıklıdır.

- Dedicated evdeki bilgisayarınız gibi sadece 1 kişinin kullanımına sunulur ve internet hattıda paylaşımsızdır. Sömürün sömürebildiğiniz kadar mânâsına gelir.

Bakın yazmışım.. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri