Oruçlulara saygı ile ilgili kısa film

• Kullanıcı yenerk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

yenerk

Kayıtlı Üye
Lisede dersime giren bir hocam paylaşmış sanırım yarışmaya katılmışlar youtube ile ilgilenen biri olarak izleyince bazı hatalar görsemde (adamın telefonuna görüntünün sonradan eklenmesi ve videonun liste dışı olması gibi) kamera açısını vs beğendim bence başarılı sizce ?

https://www.youtube.com/watch?v=uAZOTpxvEpI

Yapanları tanımıyorum sanırım yapan kişilerden biri hocamın eski öğrencisiymiş :D

oruç tutuyo diye saygı bekleyenler oruç tutmasın boşuna.

ben beğenmedim, çekimler idare eder ama senaryo idare etmez. bir yerden başlayıp bir yere bağlansa bile yeterdi. yine de emek verenlerin ellerine sağlık.

[MENTION=8667]bacanak[/MENTION] oruç tutwanlar saygı görmek için oruç tutmuyor.ama saygı gösterilmesi şart.kimsenin ibadeti gram umrumda değil ama ortada bir görüş varsa buna saygı göstermelidir.dindar olsun ateist olsun iki taraf birbirine saygı göstermeli.

bende beğenmedim, oruç tutan insan videodaki çocuk gibi sağa sola yemeklere bakarak yürüyüp iç geçiriyorsa tutmasın madem :)
çevredeki saygısızlığa birşey diyemiycem, çocukluğumdaki ramazanları hatırlıyorum, pastane, lokanta gibi yerler camlarını beyaz örtüyle kapatırlardı, artık o yok.

oruç tutuyo diye saygı bekleyenler oruç tutmasın boşuna.
saygıdan kasıt onu demek istemedim tutupta oruçlu insanın karşısında yemekten bahsettim yoksa al başının üstüne koy demedim hocam :D misal bende tutmadım bu hafta sınav haftası diye pizzayı nasıl komşular görmeden eve alırım diye takla attım dün öğlen :D

Oyunculuk güzel fakat anlatmak istediği yanlış. Oruç insanın yanında yakınında bir şeyler yemek yanlışmış gibi anlatılmış, aç insanlar evsiz insanlar hiç mi dışarıda yemek yiyen insan görmüyor veya yiyecek bir şeyler ? biz orucu allah rızası ve açın halini anlamak için tutuyoruz. Ülkemizde bazı illerde kavgalar çıkıyor karakolluk olanlar var. Biz orucuz önümüzde yemek yiyorsun hatta sigara içiyorsun diye. Sözüm meclisten dışarı sen oruç tutsan ne olur tutmasan ne olur güzel kardeşim. :)

Abarta abarta söylenilen %99 ' u müslüman olan ülkemizde ben şimdiye kadar oruç tuttuğu için dayak yiyen kimseyi görmedim.. Dolayısıyla bir algı yönetimi yapılacaksa bu oruç tutmayanlara saygı gösterilmesi yönünde olmalı..

saygı için oruç tutmuyoruz ama saygı gösterilmesi gerek.

saygıdan kasıt onu demek istemedim tutupta oruçlu insanın karşısında yemekten bahsettim yoksa al başının üstüne koy demedim hocam :D misal bende tutmadım bu hafta sınav haftası diye pizzayı nasıl komşular görmeden eve alırım diye takla attım dün öğlen :D

[MENTION=8667]bacanak[/MENTION] oruç tutwanlar saygı görmek için oruç tutmuyor.ama saygı gösterilmesi şart.kimsenin ibadeti gram umrumda değil ama ortada bir görüş varsa buna saygı göstermelidir.dindar olsun ateist olsun iki taraf birbirine saygı göstermeli.
üçünüzde aynı şeyi söylemişsiniz o yüzden tek cevap yazıyorum arkadaşlar.

fakir, fukara nasıl karnı aç gezerken siz karşılarında bişeyler yiyorsanız siz oruçluyken de oruç tutmayanlar sizin karşınızda bişeyler yiyebilir. zor geliyorsa tutmayın.

neden oruç tutmayan oruç tutana saygı gösteriyor? tutanlar, tutmayanlara saygı göstersin bunu neden yapmıyorsunuz? onların yemek yedikleri ortamlara girmeyin, yolda bişeyler yiyen birini görünce yolunuzu değiştirin.

siz üstüme gelmeden ben söyleyim, ben de oruç tutuyorum. direk dinsiz ilan etmeyin yani. :o yolda sigara içeni görüncede yürüyüp gidiyorum, yemek yiyeni görüncede.

orucun bir önemi de nefsinizi kontrol edebilmenizdir.

Açıkçası böyle yapıyorsa tutmasın daha iyi tarzı bir fikrin yazılmasını hoş bulmuyorum. Bunu söylemek bize düşmez çünkü.

Öte bir yandan da saygıdan kastınız çevrenizde su içilmesi yemek yenmesi ise benim için açıkçası hiç sorun değil. İsteyen çayını da içsin kahvesini de. Ben zaten oruç tutarken bunu bilerek tutuyorum. Bir şeye zorlanmadıktan, size karşı ısrarcı olunmadıktan, tuttuğunuz oruca laf söylenmedikten sonra kimse inancımıza ve ibadetimize karışmamış oluyor zaten. Daha fazlasını beklemek bence biraz bencilce

bu konu içerisinde "Nerede o eski ramazanlar" geyiği yapan ilk arkadaşın süresiz banlanmasını rica ediyorum :D

Kimsenin ibadetine kimsseye fayda saglamaz ama boyle guzel bir ayi sagligimiz sihhatimiz yerinde iken degerlendirmemek kotu bir sona goturur.

Oruç tutanlara saygı göstermek için dışarda yemek yememek kadar saçma bi düşünce tarzı görmedim hayatım da biz de oruç tutuyoruz ama önümüzde biri yemek yerken de iç geçirmiyoruz oruç zaten nefsinle imtihanın ayrıca sadece ramazan ayında aç gezip karşında yemek yenmemesini isteyen herkes dışarda yemek yerken o yediğini yiyemeyen kişileri düşünsün yılın 11 ayı da dışarda yemesin video da aşırı abartı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri