boşuna kendimizi çok akıllı bir toplum olarak görmeye gerek yok. eğer o kadar akıllı bir toplum olsaydık gelişmiş ülke konumuna ulaşabilirdik. ama hala kendimizi kandıran bir toplumuz.bak kardeşim 77 milyonluk koca bir topluma aptal demek hiçkimsenin haddi değil. insanın yerini bilmesi lazım önce. bunu dışarıda bir yerde duysaydım karakolluk olurduk senle, sanal ortam güzel rahat rahat konuşuyorsunuz tabii.
ikincisi herkes nasıl davranması gerektiğini iyi bilir. insanları ihanetle suçlamak yine senin haddin değil. hakaret için söylemiyorum yanlış anlama da: sen kimsin? yani nasıl bir otorite olduğunu düşünüyorsunki benim gibi düşünen insanları ihanetle suçlayıp bunun yanında koca topluma aptal damgası vurabiliyorsun?
haketmiyorsun ama sana neden böyle düşündüğümü açıklayayım: bu tür tecavüz, cinayet gibi suçları işleyen insanlar maalesef toplumun çok alt kesiminden eğitimsiz insanlar oluyor. bunu ben sallamıyorum. istatistikler. 2 hashtag yayarak bu tür ruh hastalarına ulaşabileceğini hakikaten düşünüyor musun? ulaşacak olsa bile bu tür bir azgınlığa meyledecek bir insanı durdurabileceğini hakikaten düşünüyor musun? komik olma sende bende bal gibi biliyoruz bunun önüne geçilemeyeceğini.
karşı olduğum şeyi de çarpıtmaya çalışıyorsun açık açık, karşı olduğum şey sosyal medya hesaplarında, sahte bir acıma duygusuyla bu kızcağız üzerinden prim yapmaya çalışanları eleştiriyorum. insanlar bunu açık açık baskıya dönüştürüyor.
fakat Türk halkını aptal addeden bir insanın bu düşünceyi anlamasını beklemek benim acizliğim. ama umudumu kaybetmedim senin için bak uzun bir mesaj yazdım sana. güzelce oku, takıldığın yerler olursa özel mesajla anlatayım sana. hadi kendine iyi davran, yeniden herhangi bir faşist düşünceyi dikte etmeye kalkacaksan lütfen yazma.
söylediğim şey %100 istisnasız herkesin aptal olduğu değil zaten o kadar da aptal olsaydık gelişmekte olan bir ülke konumunda da olamazdık.
böyle bir olay karşısında bütün söyleyeceği "allah rahmet eylesin" olan insanlar yüzünden gelişemiyoruz, "bilinç" olarak. ha bu sözümden dolayı da müslüman düşmanı ilan edileceğim. ama merak etmeyin elhamdülillah müslümanım. adımı soracak olursanız da peygamber efendimizin adını koymuşlar. keşke koymasalardı. öyle yüce bir insanın adını taşımak çok zor. ama yapmışlar bi kere.
senin o 2 hashtag dediğin şey çok şey anlatıyor aslında da sen sosyal medyanın gücünün farkında değilsin galiba. o hashtag'lar sayesinde çok olay çözüldü, önlemler alındı. mesela benim okuduğum üniversitede de böyle bir olay olduğu söylendi, bi kıza tecavüz edildiği. ama rektör, vali sadece öyle bişey yok deyip geçiştirmeye kalkıştılar.
bu olayın üzerine sosyal medya kullanıcıları gitti. öğrencilerle birlikte sosyal medyanın gücü kullanılarak gece saat 3'te hem valiyi, hem rektörü hem emniyet müdürünü yurdun önüne diktiler. o sayede artık kampüsümüze artık öğrenci olmayanlar giremiyor.
eskiden yol geçen hanıydı. nizamiye kapısı vardı ama önüne gelen elini kolunu sallayarak hem kampüse hem de fakültelere girebiliyordu. artık kapıda kalıyorlar. bunlar o 2 hashtag ile yapıldı. kapatılmaya çalışılan gerçekler o 2 hashtag sayesinde yapılıyor. bardağın yarısı boş yarısı dolu iken görmek istediğin ne ise onu görürsün. ben dolu tarafını görmek istiyorum o beğenmediğiniz sosyal medyadan buna da bir çare bulabileceğimize inanıyorum. zira devletin el uzatıp tedavi ettiremediği çocuklara bile o hashtag'ler ile ilikler bulundu.
ben her vicdanlı insanın bu olay karşısında bir kaç cümle söyleyebileceğine, söylemesi gerektiğine inanıyorum "küfür dahi olsa".
bu duruma tepki için yürüyüş düzenleniyordu, nahil_ kullanıcı adıyla twitter'dan bir kullanıcı bişeyler saçmaladı. "resim" bu yazıya gelen tepkiyle sanırım korkmuş olmalı ki hem twitter hem facebook hesabını kapattı. sanal alemde bile delikanlılık zor oluyomuş gerçekten.
bu olayları yapanlar da toplumun en alt tabakası değil. toplumun en üst tabakasındaki insanların da kadına ne kadar değer verdiğini, kadınlar hakkındaki düşüncelerini biliyoruz.
gelelim faşist düşünce kısmına. normal bir konuyu konuşmuyoruz şu anda. 20 yaşında gencecik bir kıza önce tecavüz ediyorlar sonra da yakıyorlar. ben bu adamlara işkence yapılmasını da isterim idam edilmelerini de isterim. bu beni faşist yapmaz aksine insan yapar diye düşünüyorum. bir nevi kısasa kısas diyorum ben.
bu olaya sessiz kalanlara da, tecavüz edenleri savunanlara da söyleyeceğim tek şey. sesimiz yetmez de başkalarının da başına aynı şeyler gelecek olursa ki maalesef olacak. dua edin de sizin başınıza gelmesin. o zaman böyle soğukkanlı olamazsınız. o zaman feryat eden siz olursunuz ama merak etmeyin sessiz kalmayan yine biz oluruz.