Özgün içerik oluşturma yolları :!OYUN!

• Kullanıcı Coree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Youtube Kazanc Artırma Yolları

Coree

Kayıtlı Üye
Youtube para kazanmayla ilgili sizlerle paylaşmak istediğim bir kaç şey var gerek abilerim,gerek kardeşlerim gerekse akranlarım...

Az ve öz olarak direk konuya başlamak istiyorum arkadaşlar.Nereden Başlayacağımı bilmiyorum ama bir nebze de olsa bilgileri toparlayarak sizlere bir şeyler katmak istiyorum.....

Özellikle yeni başlayan arkadaşlar nereden başlayacaklarını kestiremezler.Birilerinin gelip kendilerine bir kategori,bir site,bir yol vermesini beklerler.-Kendimden biliyorum- Zamanında [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] ile aynı sebepten bir sürü mesaj trafiği yaşadım.Sağolsun kendisi beni hiç geri çevirmedi.
Şimdi denediğim yöntemlerden yola çıkarak kazanmanın bi takım yolları var diye düşündüm.Bunları da aşağıda sıraladım.

Youtubeden Kazanmanın Temel Yolları:

1-) Özgün içerik oluşturma
2-) Bulk uploading
3-) Gündem Takibi
4-) Dizi,Film Alanı

Yazımızın diğer bir konusu olan özgün içerik fikirleri için belirlediğim ilk alan OYUN

Türkiye'de de son dönemde popüler olan oyun kanalları socialbakers.com sitesinden de incelenebileceği gibi kısa dönemde en çok abone toplayabilen alan haline gelmiştir.Herhangi bir bilgisayar oyununu oynarken kişinin "FACECAM" + "Video Screen" alarak oyun sırasındaki yorumlarını kapsayan genel videolardır.

Oyun kategorisinde insanların dikkatini çekebilmek için doğal,eğlenceli,yeri gelince saçmalayan pozitif bir insan olmanız gerekmektedir.

Kanalınızın tasarımının sizi yansıtan,özgün, ilgi çekici olması gerekiyor.İnsanların aklında kısa vadede sadece kanal tasarımınız ve isminiz kalır.Hatta isminiz unutulduğunda bile kanal tasarımı beyindeki yerini korur.

Yapılan araştırmalarda insan beyninin herhangi bir bilgiyi geçiçi hafızadan kalıcı hale geçirebilmesi için görsel öğelerden faydalanması gerekmektedir.Hatta görsel girdilerin öğrenme için mutlak gereklilik olduğu kesinlik kazanmış bir teoridir.

Facecam nedir?

Aşağıdaki videoda Pewdiepie bir diğer ismiyle Felix'in youtube kanalını örnek vereceğim.Kendisi bu işte uç noktalardan biridir.11 milyona yakın abonesiyle bu işin zirvesindeki kişidir.
SCARIEST GAME? - Outlast Gameplay - YouTube

Yukarıdaki videoyu başlatım bir 20 saniye beklediğinizde sol üst köşede kendi suratı,kalanıysa ekran kaydı olmak üzere iki görüntünün sentezlendiği bir video kayıt biçimi olarak tanımlarsak yanlış bişi söylememiş oluruz.

Hangi oyunların videoları daha çok izlenir?

Her oyunun bir izleyeni vardır fakat kısa sürede izleyiciyi eğlendiren veya bir şeyler öğrenmesini sağlayan oyunlar genellikle istenir ve izlenir.

-Minecraft ( Bir şeyler öğrenme,rehber,macera,hayatta kalma açısından izleyiciyi cezbeder.EN ÇOK İZLENEN OYUNDUR.Facecam gerektirmez)

-Korku Oyunları ( Amnesia,Slender gibi oyunlar "FACECAM" ile sunulduğu zaman ciddi derecede izlenim ve abone kasar.Sebebiyse korktuğunuz anların izleyiciyi eğlendirmesidir.)

-Görev tabanlı oyunlar. ( Kimi oyunlar görevlerle ilerlemeli bir şekilde devam eder.Bazen öyle bi görevle karşılaşırsınız ki napacağınızı şaşırır.Bir yerden yardım alma ihtiyacı duyarsınız.İşte o zaman youtubedeki kanalınız devreye girer ve izleyici yardımını kanalınızdan alır.)

-Online Oyunlar.. ( Karakter tabanlı oyunlar, karşılıklı güç gösterileri, insanların kendi karakterleriyle karşılaştırma isteği izleyicinin kanalınızı izleme sebebidir.Knight Online,SRO,Wolfteam gibi oyunlar örnek verilebilir.)

Kullanmanız gereken programlar:

Oyun kanalı açacaksanız ekran görüntüsünü ve kendi görüntünüzü kaydeden programlara ihtiyaç duyacaksınız.

-Camtasia studio
-Fraps
-Freez Screen Recorder
-Gamecam
-Movie Maker (Kendi görüntünüz için)
-Debut Video Capture ( Kendi görüntünüz için)

Kanal Örnekleri:

Bu işi dünyada ve Türkiye'de yapan beğendiğim kanallardan 3'er tane örnek verecek olursam.

Yabancı:
1-)PewDiePie Günlük kazancı 3 K - 46 K dolar arası değişmektedir.
2-)TobyGames ( Tobuscus olarak da bilinir.Aynı zamanda VLOG kanalı da vardır.Kendisi kendi oyunu için açtığı bağış hesabında 300 bin $'a yakın parayı 2 günde toplamıştı.)
3-)markiplierGAME
Türk:
1-)Burak Oyunda
2-)aGunzagun
3-)Fare Düşmanı

örnek sayısı arttırılabilir fakat benim incelediğim kanalları sizlerle paylaştım.

Bu kanalları incelerken dikkat etmenizi istediğim bi kaç nokta Kanalların hepsi Kendi Tumbnaillerini yapmış,Videoların Hepsi İlgi çekici başlıklara sahip,Oyun oynarken tıkanmadan konuşabiliyor.Kanalların hepsi günde en az 1 video yüklüyor.1 ayda 1 de kendilerinin eğlenceli hallerinin bulunduğu 1 ay boyunca oynadığı oyun videolarından seçmeler yaparak abone ve izlenim çekiyorlar.(Bunun ABONE üzerine %100 etkisi vardır.)

Ayrıca video dönüştürmek ve editlemek için ihtiyaç duyacağınız programlarsa
After EFFECTS
VEGAS PRO
AVS video editor** Şiddetle tavsiye ederim.

Youtubede oyun kanalı oluşturdum.Adsense mi Partner mi?

Youtubede oyun kanalı için partnerliği tavsiye ederim.Neticede düzenli bir takipçi kitleniz olacak ve attığınız video doğrudan izlenim alacak,aynı zamanda telife karşı haklarınız korunacak.

Önerebileceğim partner firmaları : Machinima,FullScreen,TGS

Ek olarak bazı oyunların firmaları kendi izni olmadan oyunların gameplay videolarının çekilmesine izin vermiyor.Haliyle youtube 3. taraf içeriği veriyor.Bunun için BELİRLİ bir hite ulaştıktan sonra firmayla iletişime geçip izin istemeniz gerekiyor.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu,

Gerçekten güzel bilgiler yeni başlayanlar için örnek özgün video kategorisi.Ben kendimden bahsedicek olursam kesinlikle uraşamam :D Mesela yakında gta 5 çıkıcak ilk koyanlar siz olursanız iyi kazanç elde edebilirsiniz.

Hocam emeğine sağlık. Çok güzel bilgiler. Böyle birşey düşünüyordum :)

Eminim oluşturduğunuz içeriklere bile telif gelir aslında güzel yöntem denemek lazım ama dediğim gibi telif atan çok olur youtube ortamı iyece bozuldu. bana telif geldi adama dedim niye telif atıyorsun videonun başlığı benim videonun başlığıyla aynı o yüzden telif attım :)

Güzel anlatım olmuş.

Şu noktada gözler takılı kaldı :D günlük kazancı 3 K - 46 K dolar arası değişmektedir.

Arkadaşlar ben popüler videoları derleyip kırpıyorum arkasına da telifsiz müzik koyuyorum ama bir türlü ışıklar yanmıyor ünlem oluyor lütfen yardımcı olur musunuz? [MENTION=1]Muslera06[/MENTION]

Populer diyorsun bak,sorun orda zaten,Her ne kadar cok unlu yada cok izlenmis videolari kirpip derleyip para kaznamalarini aktif etsekde cogunda bu olmuyor.Ekledigin muzikleri kaldir oyle dene birde.Belki mzuiklerden dolayi.Bu isle cok ugrasmadigim icin yeterli bilgim yok ama bazi sekillerde deneyerek cozumunu bulabilirsin bence.

paylaşım için çok teşekkür ederim, baya yararlı bir bilgi böyle bir şey yapmayı düşünüyordum aklımdaki soru işaretleri artık yok.. geriye sadece yeni bir bilgisayar almak kaldı :P :D

Hocam zaten bence önemli olan video trend olmadan videoyu yüklemen. Trend olmuş video göz önünde olacağından kanalın spam yada kopya içerik durumuna düşmesi de kaçınılmaz bence.

Populer diyorsun bak,sorun orda zaten,Her ne kadar cok unlu yada cok izlenmis videolari kirpip derleyip para kaznamalarini aktif etsekde cogunda bu olmuyor.Ekledigin muzikleri kaldir oyle dene birde.Belki mzuiklerden dolayi.Bu isle cok ugrasmadigim icin yeterli bilgim yok ama bazi sekillerde deneyerek cozumunu bulabilirsin bence.

Tamam ağabey

güzel ve faydalı bi paylaşım olmuş
ellerinize sağlık hocam

Şu noktada gözler takılı kaldı :D günlük kazancı 3 K - 46 K dolar arası değişmektedir.[/B][/QUOTE]

oda bişey mi hocam, ekrana kilitlendim resmen :D

Yanlız adam on numara yapıyor işini bildiğin oyunun içinde yaşıyor :)

ql46l.png

Oyunun ortalarından bir kısım sadece izle abi ne güldüm ya :D

Güzel bilgiler hocam insan yapmak istiyo ama naparsın türkiyede yaşıyoruz Anamız babamız her 5dk da bir odanın yanından çaprazından içinden dışından bi yerden geçiyor.. İşimiz zor :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri