para biriktiremiyorum

..............

Son düzenleme:
paranızı dövize yatırın ya da altına.bunlar dolar hesabınızda değil yanınızda dursun gidin çekin paraları.döviz bozdurmak zor geldiğinden harcamazsınız.ben şahsen her ay başında 2 bin lira atıyorum vadesiz hesaba,(kira-faturalar-mazot parası hariç) o parayı yiyorum.zaten artıyor da.arta kalan zaten çoğunlukla dolar olarak geldiği için hiç bozdurmuyorum.malum dolar yükseliyor :)

kendinize haftalık limit koyun bende de aynı problem vardı sizinki kadar olmsada haftalık limit belirledim kendime bu şekilde biriktirmeye başladım ben

Kısa vadeli alışverişler için değilde sana ömür boyu yarar sağlayacak alışverişleri için saklamalısın örneğin yaşlandığında rahat edebilceğin bahçeli yemyeşil bi villa neden olmasın yaşlandığında dilşlerin döküldüğünde dışardan gelen yemeklerimi yiyeceksin gereksiz yere asla harcamamalısın oyun gamingiymiş dışardaki pis yemeklermiş vs...

çok basit yaşadıgım o bataklığı unutmuyorum önceden nasılsam şimdi de öyleyim

bu durumda para seni değiştirmiş oluyor haberin olsun kendine çeki düzen vermen lazım

Off hocam inanılmaz doğru bi tespit mükemmel olayın özü burda. Hani konu kitlense yeridir üzerine söyleyecek söz kalmamış resmen.

Son düzenleme:
Bireysel emekliliği araştır. aylık 1000 lira atsan 250 de devlet veriyor. Emekli olana kadar dokunma bak gör neler oluyor. Al sana kısa bir hesapla yaşın yazmadığı için 24 yaşında olduğunu varsayarak;
QiHbnqX.png

Bu da 10 yıl hiç dokunmazsan elde edeceğin para;
MT990mV.png

Son düzenleme:
yemedikten sonra para bankada durmuş ne işe yarar :D harca gitsin hocam.

vay arkadaş, para var ama biriktiremiyorum diye hayıflanıyorsunuz arkadaşlar..
hiç bişey gelmiyosa aklınıza krediyle bi gayrimenkul alın (arsa - araç en basitinden) ya da tahvil - hisse senedine yatırın uzun vadeli SEVE SEVE bitiriktirirsiniz :)

ya da olmadı ben sizler için biriktireyim bir sözleşme mukabilinde :D

Bireysel emekliliği araştır. aylık 1000 lira atsan 250 de devlet veriyor. Emekli olana kadar dokunma bak gör neler oluyor. Al sana kısa bir hesapla yaşın yazmadığı için 24 yaşında olduğunu varsayarak;
QiHbnqX.png

Bu da 10 yıl hiç dokunmazsan elde edeceğin para;
MT990mV.png

hocam harika bilgiler çok teşekkür ederim.

Bende geleni yiyordum ama baktım az gelmeye başladı elimde ne varsa tutuyorum artık :D :D

Ben kamera ve mikrofon için biriktirdim şükür, şimdi başka bir şey için kasıyorum. Biraz zor oluyor, benim de aklıma pat diye bir şey geliyor ama genel olarak YT'ye yatırım yapmaya çalışıyorum.

insanın hedefi olmalı önce. Sonra para nasıl tutuluyor görürsün :) Hedefim ev almaktı. Sigarayı bile bıraktım :) 29 yaşında ev sahibi oldum çok şükür . Daha ne olsun

Kendine hedefler koyabilirsin, hedefin olmadığı zaman paranın sende fazlalık olduğunu hissetip olmayan ihtiyaçların çıkıyor :) Ev araba veya arsa tarla gibi yatırım yapmak için biriktirmeye başlarsan emin ol ihtiyaçların minimuma iner ;)

para gelir gider ama hiç bir zaman dilimi geri gelmiyor kim bilir vademiz ne kadar. mutlu mesut yaşamaya bak. en güzel birikim mutlu hatırlalardır. altı boş bineya ne kadar tuğla koysan koy biriktir et altın sağlam değilse vasifsızsan ileride kaynak kuruduğunda o elindekilerlede kurtulamazsın. hayatını yaşa boşver. bu gelen taşıma su değirmen dönmez.

hocam hep şu tvdeki balları kim alıyor merak ederdim :D

ben de gelen parayı cumhuriyet altını yapıcam. nakit olunca veya hesapta olunca eriyip gidiyo

hedef koy kendine ,her hedefi yerine getirdikçe, çıtayı 1 daha yukarı çıkar.

1-benim iyibir pc alma hayalim vardı önce onu aldım.
2-sonra dedim ayağımı yerden kesecek bir arabam olsun onuda aldım şükür.
3-dedim başımı sokacak bir ev sahibi olayım. Onada zamanla sahip oldum şükür.
4-şimdi yıllardır elin kapısında çalıştım durdum. Gurbet çektim eşimden dostumdan ayrı kaldım. Dedim kendime ait bir işyerim olsun Allah kısmet ederse onuda hedefim arasına koydum ömrüm yeterse onada sahip olacam inş.

Yeterki hedefiniz olsun, o hedefe gitmek için mutlaka bişeyler yaparsınız. para biriktirmeiyorum felan bunlar bence engel değil. Ben kendime aylık bir harcama belirliyorum. Ne sosyal hayatımdan vazgeçiyorum nede hayallerimden ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri