Para Kazanma Kapanma Asıl Sebebini Buldum

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
bence önemli etkenlerden biride bu-hiç aklıma gelmemişti teşekkürler alex.
faktörleri bir araya toplayıp oluşmasını engellersek bununda üstesinden geleceğiz hep beraber :) bu arada benim adsensemde sayım devam ediyor,etkilenmedi bu toplu kapanmalara rağmen!

Bir sürü ünlem var deneme kanalım olsun bakalım para kazanmaya kapatılacak mı?
ptMRI9A.png

[MENTION=2666]anonyload[/MENTION] bu arada da maillerini de kontrol et, herhangi bir mail gelecek mi diye?
bu bu videolarınızı doğrulayın gibi bir mail gelecek mi ?

Para kazanması yanmayan " ? " olan videoları anında uçurun, " ! " e dönmesine asla izin vermeyin. " ! " e dönerse şu mail geliyor;

Özetle: Videoların Ticari Kullanım hakkını ıspat edin diyor, eğer edemezseniz ve tekrar tekrar para kazanmaya uygun olmayan video gönderirseniz hesabınızın para kazanmasını kapatırız diyor.

İngilizcesi: Youtube: we may disable monetization for partners who repeatedly submit ineligible videos.

Bu da en baştan bize yaptığı uyarı:

Ticari kullanım hakları

YouTube, videolarınızdaki tüm işitsel ve görsel öğelerin gerekli ticari kullanım haklarına sahip olduğunuzu kanıtlayan belgeleri sağlayamamanız durumunda da para kazanma özelliğini devre dışı bırakabilir.

Bunun yanı sıra, AdSense hesabınızı başka YouTube hesaplarıyla da kullanamazsınız.

Herkesin Para Kazanması bu sebepten kapatıldı artık dikkat edin arkadaşlar.

Dünya Geneli de kapatma sebebi ama ondan kapatılmadı hesaplar, bunu nasıl anladım?

1 deneme kanalıma en az 100 tane dünya geneli videosu attım hala sağlam.

Çok İlginç Anektot: Herşey tamamen youtube un suçu, biz haklıyız neden mi? Para kazanmayan videoları gösteren butonu kaç aydır bozuk bunların işlevini düzgün yapmıyor. Tıklıyorsun güya para kazanmayan video yok sayfalarda bir geziyorsun bir sürü ? li video var, haliyle çok video atınca gözden kaçıyor ben dikkat etmeme rağmen 2 tane ? videoyu gözden kaçırdım ! e dönmüş o yüzden tüm kazancımdan oldum aman siz dikkat edin.

TAM ÖZET: Para kazanmalar ? Videolardan ! e dönen videolar yüzünden kapatılıyor, herkes dikkat etsin.

Bu tezimi destekleyen son anektot: Telif-topluluk-content yeşil iyi durumda, para kazanma devre dışı kaldı hepimizin. Sebebi belirttiğim sebep. Saygılar.

Bir destekçi olay daha: Bazılarının Videoları kendilerine ait olanların bile para kazanmaları gitmiş sebep ne olabilir? söylediğim şey. ? ve ! e dönüş.

tamamda ben bunu 3 ay once soyledim zaten :)

cok guzel takip ediliyorum allah razi olsun hepinizden

para kazanma neden kapataliyor.

1- Para kazanmasi inceleniyorda uzun sure kalirsa ve par akazanmaya uygun degildir derse bu sicilinize isler. Bu yuzden demistim ki 5-10 dk para kazanma acilmiyorsa kapatin ugrasmayin altini ustunu kesmeye etiket baslik oynamayla ugrasmayin demistim.!

2- Dunya geneli yada Bazi ulkelerde engelli uyarili video yuklerseniz para kazanma ozelligini kaybedersiniz. Bunun icinde demistim ki yeni bir kanal acin para kazanmayi aktif edin ama adsenseye baglamayin. bot vds vps fark etmez hizlilik acisindan ne atiyorsaniz o kanala atin bunlari eleyin kendi kanaliniza ondan sonra atin demistim.!

eslesenden para kazanma kapatilmaz.!

Ben hep diyorum.
! ? işareti çıkanları silin diye.
Eşleşenleri kanalınızda tutmayın diye.

Herkes abone kasarım mantığıyla hareket ediyor, birde bakmışsın ya 3. taraf eşleşmesi diye Telif yiyorsun yada eşleşenler birikince para kazanma gidiyor.

Forumda her masajda yazıyorum bana para kazandırmayan videoyu anında silerim.
İşim olmaz aboneyle.
:cool:

ben silmiyorum ? videoyu fakat kapanmıyor yinede kanalım :)

dünya geneli vs. oldumu maile geliyor benim ve bugünde geldi hem dünya geneli hemde para kazanması reddedilmiş videolar için mail geldi ve sağlam duruyor kanallar.

Kanallarımın para kazanması kapatılırken sebep gösterdikleri kanal tertemizdi hiç bir şey yoktu sadece 3.taraf içeren 1 2 video vardı o kadar.

Ve gelen mailde conten id falan diyordu yani kanalları sebepsez yere kapatmış.

Para kazanması yanmayan " ? " olan videoları anında uçurun, " ! " e dönmesine asla izin vermeyin. " ! " e dönerse şu mail geliyor;

Özetle: Videoların Ticari Kullanım hakkını ıspat edin diyor, eğer edemezseniz ve tekrar tekrar para kazanmaya uygun olmayan video gönderirseniz hesabınızın para kazanmasını kapatırız diyor.

İngilizcesi: Youtube: we may disable monetization for partners who repeatedly submit ineligible videos.

Bu da en baştan bize yaptığı uyarı:

Ticari kullanım hakları

YouTube, videolarınızdaki tüm işitsel ve görsel öğelerin gerekli ticari kullanım haklarına sahip olduğunuzu kanıtlayan belgeleri sağlayamamanız durumunda da para kazanma özelliğini devre dışı bırakabilir.

Bunun yanı sıra, AdSense hesabınızı başka YouTube hesaplarıyla da kullanamazsınız.

Herkesin Para Kazanması bu sebepten kapatıldı artık dikkat edin arkadaşlar.

Dünya Geneli de kapatma sebebi ama ondan kapatılmadı hesaplar, bunu nasıl anladım?

1 deneme kanalıma en az 100 tane dünya geneli videosu attım hala sağlam.

Çok İlginç Anektot: Herşey tamamen youtube un suçu, biz haklıyız neden mi? Para kazanmayan videoları gösteren butonu kaç aydır bozuk bunların işlevini düzgün yapmıyor. Tıklıyorsun güya para kazanmayan video yok sayfalarda bir geziyorsun bir sürü ? li video var, haliyle çok video atınca gözden kaçıyor ben dikkat etmeme rağmen 2 tane ? videoyu gözden kaçırdım ! e dönmüş o yüzden tüm kazancımdan oldum aman siz dikkat edin.

TAM ÖZET: Para kazanmalar ? Videolardan ! e dönen videolar yüzünden kapatılıyor, herkes dikkat etsin.

Bu tezimi destekleyen son anektot: Telif-topluluk-content yeşil iyi durumda, para kazanma devre dışı kaldı hepimizin. Sebebi belirttiğim sebep. Saygılar.

Bir destekçi olay daha: Bazılarının Videoları kendilerine ait olanların bile para kazanmaları gitmiş sebep ne olabilir? söylediğim şey. ? ve ! e dönüş.

Son kısımdaki "Videolardan ! e dönen videolar yüzünden kapatılıyor" kısmına katılmıyorum şahsen, bir çok kanalımda videoların nerdeyse %80inde ünlem çıktı uzun süredirde 3 yeşil aktif şekilde yayındalar.

[MENTION=2666]anonyload[/MENTION] bu arada da maillerini de kontrol et, herhangi bir mail gelecek mi diye?
bu bu videolarınızı doğrulayın gibi bir mail gelecek mi ?
Bu tarz bir mail gelmiş.

We have not been able to confirm your commercial use rights to all the elements of your video.

We may consider your video(s) for further review provided you verify that you are authorized to commercially use all of the elements of your content. This includes all video, images, music, video game footage, and any other audio or visual elements. Learn more

Please note that YouTube reserves the right to make the final decision whether to monetize a video, and we may disable monetization for partners who repeatedly submit ineligible videos. All videos are subject to our Terms of Service and Community Guidelines, and may be removed from the site if they do not meet those standards.

Please submit your additional information below:

? işaretine takılıpta daha $ olan video görmedim..En iyisi inceleniyor sorununun çözümü başlığı ab yapınca her kesin olarak yanıyor.Ama buda baya zahmetli iş :)

toplu kanal kapatılma olayını ilk yaşayanlardanım. kurban bayramı arefe gecesi olmuştu. sonradan hepsini açtım diğer adsenselere taşıdım, şuan problem yok. toplu kapatılma, para kazanması kapalı olan kanalımı google+ yöntemiyle açtığım kanalım yüzünden olmuştu, gelen mail o kanalı sebep göstermişti. dolar işareti yandıktan sonra bile ünleme dönebiliyor ben çok defa yaşadım bunu. aksi taktirde partner kanallarda hiç ünleme dönüşmemesi gerekir ki imkansız bir olay bu.... benim partner kanalda bile ünleme dönüştüğünü görmüştüm.

PEK ZAMAN YOK AMA ARADA BAKIYORUM BAŞKA YERLERE ANLADIKLARIM VE İZLENIMLERİM ÖZETLE :::::
bende arkadaşa katılıyorum. yabancı forumlarda bu tip yazılar var... ama bir adım ötesi yazıyor...
"""adam cezalı kanalı para kazanmaya dondurmuş, döndurudkten sonrada, para kazanmasını açıp , üzerine birde video yuklemış, yenı yukledıgı videolarıda para kazanmaya aktif etmiş..."""
bu yontem de ciddi biçimde sıkıntı bende bu işi bunun yaptığını düşünüyorum.... olayın öncesin ebakıncada nbeden kanal tek başına dolar işareti yok eoluyor? telif uyarışikayet vb.. kanal para kazanmaya kapalısa açmayın a, adsenseden kopartın o kanalı... para açıpda bağlamayın. heleki açtıkdan sonra hiç video yuklemeyın yukledıgındede youtube olayı anlıyor yasadışı mudehaleden adsenseye bağlı kanalları para kazanmaya kapıyor... adsenseyi donduruyor....
AMA PARA DURUMUNDAN EMIN DEĞİLİM, ADSENSE SORNA AÇILINCA HESAP PARASI YATABILIR, YADA ŞU HALİ İLE KAZANÇ KESINLEİP YATABİLİR. DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM...

aslında youtube için hangisi kötü diye düşündüğümüzde bi videodan ait olduğuna dair belge istemesi dünya geneli vermesinden daha iyi olmalı veya 3.taraf eşleşmesinden.. diğerleri gibi sebepler dururken ! işareti sebebiyle kapatması garip geliyo..
benim bugüne kadar açıtığım nerden baksanız toplam 20 civarı kanal oldu hepsi şuan aktif değil yani biri tehlikeye girdimi yeni kanal açıp onla devam ederim diğerindeki videoları siler veya özel yaparım.. günde 5-10 video yüklüyorum yüklediğim videoda para kazanma 15dk içinde aktif oldu oldu olmazsa siler geçerim yani Alex in dediği ! %90 görmem açtığım kanalda.. son zamanlarda gelen mailden bana da hiç gelmiş mi diye tüm kanalların maillerini kontrol ettim dün.. hiç birindede öyle bi mail yok şu kanal sebebiyle adsenseye bağlı tüm kanllarınız tehlikede diye.. bu da Alex in söylediğini doğruluyo gibi :)

Arkadaşlar bahsettiğim hesap uyarı aldı az önce

YouTube Topluluğu, videolarınızdan birini veya birkaçını uygunsuz etiketiyle işaretledi. Bir video işaretlendiğinde, Topluluk Kurallarımıza uyup uymadığının belirlenmesi için YouTube Ekibi tarafından incelemeye alınır. İnceleme sonucunda aşağıdaki videoların bu kuralları ihlal eden içerik barındırdığı belirlendi ve devre dışı bırakıldı:

Hesabınız uyarı amaçlı bir Topluluk Kuralları ihtarı aldı. Bu ihtarın süresi altı ay içinde sona erecektir. Başka ihlallerin olması durumunda YouTube'da içerik yayınlama hakkınız geçici olarak devre dışı bırakılabilir ve/veya hesabınız feshedilebilir.
YouTube'un Topluluk Kuralları ve bu kuralların uygulanmasının sağlanması hakkında daha fazla bilgi için lütfen yardım merkezini ziyaret edin.
Bu videoyu silmekle hesabınızdaki ihtarın kaldırılmayacağını lütfen unutmayın. İhtarlara nasıl itiraz başvurusu yapıldığı konusunda daha fazla bilgi için lütfen yardım merkezindeki bu sayfayı ziyaret edin.

1 temiz adsense feda edin, 5 kanal açın adsense e bağlayın

1 kanala 5 ünlemli (!) video çıkarın emin olun 5 tanesi yeticek.

dün gece başka bir yotube hesabından 20 tane video çektim 3 tanesini attım gece hepsi para kazanılandı 3 de ünlem işareti olmuş hiç birşey anlamadım

15 gün önce birçok kanalım para kazanmaya kapanmıştı kanalları silip tekrar açmıştım. Şuan kanalları kontrol ediyorum bazı videolarda para kazanma tamamen kaybolmuş isterseniz sizde kanallarınızı bir kontrol edin acaba youtube bütün para kazanmları kapatmak yerine videolardaki para kazanmalarımı kapatmaya başladı merak ediyorum. Kötü yanı bu videolar video yoneticisinden para kazanmaya kapalı videolar kısmında gözükmüyor sayfa sayfa kontrol etmek lazım bunları ileride sorun çıkarmasın diye tek tek siliyorum.

Ben demistim zaten, bu isi cozse cozse Alex cozer diye. FB li olsunda camurdan olsun.

8-10 civari " ! " olunca kanaliniz para kazanmaya kapatilcak diye e-mail geldi. Aradan 1 gun gecmeden de kanalin para kazanmasi devre disi oldu.

Bir seye dikkat etmek lazim, " ! " isaretli videolari silseniz bile bu yt nin hafizasinda kaliyor.Cunku ben hic bekletmeden silmistim.Yinede kanalin para kazanmasi devre disi birakildi.

Bu tarz bir mail gelmiş.

We have not been able to confirm your commercial use rights to all the elements of your video.

We may consider your video(s) for further review provided you verify that you are authorized to commercially use all of the elements of your content. This includes all video, images, music, video game footage, and any other audio or visual elements. Learn more

Please note that YouTube reserves the right to make the final decision whether to monetize a video, and we may disable monetization for partners who repeatedly submit ineligible videos. All videos are subject to our Terms of Service and Community Guidelines, and may be removed from the site if they do not meet those standards.

Please submit your additional information below:

Aynen tartıştığımız konudan bahsediyor, ticari olarak kullanmaya çalıştığınız videoları işte onaylayın onaylayamazsanız eğer hesabını para kazanmaya kapanacaktır diyor.

..............
Artık Ünlem yeyince direk kanalı uçurmak lazım ya da yemeyeceksin ! Çok zor bişi değil zaten Dolar yanınca bir daha ! e dönme ihtimali yok.

Bu dediginize katilmiyorum malesef, cunku dolar isareti yesil olduktan sonra da ! cikabiliyor.Birkac defa denedim.

peki para olayı ? %100 yatmıyormu bununla ilgili net bişe varmı ? bu işin sonu adsense da 1 ay çalış boşa çalış oluyor :D bugun olmadı yarın başımıza gelebilir... ki belki o video bana ait, adamlar bana bişe demeden neden kanalımı kapatsın ? unlem olunca ben kendım sildim belki, bana bişe demeden neden kanalı mı kapatıp adsensemdekileri para kazanmayı iptal etsin ?? bana uyarı versin ki bende inlemli yaad soru işaretli kanalımın bana ait oldugunu ispat edeyim...
yanı bu işde başka bişeler olmalı onu demek istiyorum... habersiz beyansız çatttttttttttt umlen çıktı kapatıyorum demesi saçma deıl mı ? uyarmadan soylemeden ??? belki %100 bana ait vide xxx sitesinde yukeldım sonra youtubeye geç yukledım, ama telifi elımde ?? ..
bu işde daha detaylı bişeler olmaslı gerekli bence hala çözulmedı...

Kesinlikle doğru bi tesbit hatta ben de şunu ekleyeyim youtube da toplu işlemlerden para kazanmayı aktif ederken şunu diyor " Sürekli videoların size ait olduğunu ispat edemezseniz para kazanmanız devre dışı kalacaktır" diyor. Bu da demek oluyorki ünlem gelmeden videoları silin kesinlikle kanalda tutmayın yada para kazanmasını aktif etmeyin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri