Para Kazanma Kapanma Asıl Sebebini Buldum

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
laf atmak gibi olmasın ama spam yapıp youtube'un doğru çalışmadığını söylemek bana göre yanlış.

hiç bir anda 100 video atmadığım için bilemiyorum :)

O kadar videonun "farklı boyutlar için" (144p,280p,360p,480p) işlenmesi, kontroller yapılması (telif ve 3. taraf erişimi açısından) öyle aniden olabilecek birşey değil malesef...

ilk dediğine ben de katılıyorum :D
ikinci dediğin ise yanlış. google bunları saniyeler içinde yapıyor.

yanan dolar ünleme döner şöyle...
,internete bir video düşer... herkes atlar populer olur video ...sonrasında biri çıkar telifini 3 gun sonra alır yada 1 hafta sonra...
adam videoları goole dan sildirir kişilik hakkı için, o zaman ünleme düşer.. ünlemlerde malum para kazanmayı iptal eder. çunku o eser çalıntıdır... ama BU VİDEOLAR HALA KANALLARDA TEK FARK PARA KAZANMIYOR ?

ilk dediğine ben de katılıyorum :D
ikinci dediğin ise yanlış. google bunları saniyeler içinde yapıyor.

1-2 MB boyutlu videolar için "saniyeler içine yapıyor" tabiri doğru olabilir.

ANCAK

milyonlarca youtube kullanıcısı binlerce video yüklüyor youtube'a 1 saniye içerisinde.

2012 Mart ayında Intel'in yapmış olduğu bir araştırmayı sunayım size What Happens in an Internet Minute? - Inside Scoop:

1 saniyede 30 saatlik youtube videosu yükleniyormuş (1.5 yıl önce)

ortalama 1 video'nun 1 dakika olduğunu düşünürsek: 30*60 = 1800* 1dk video eder bu sayı.

Tamam google'ın binlerce sunucusu var eyvallah ama gelen bu veriyi işleyebilecek kapasitesi var mı? Ve her geçen saniye bu sayıya 1800* 1dk'lık yeni videolar ekleniyor.

Şöyle düşünün: Elinizde 1 tane 1dakikalık 720p video olsun. Kişisel bilgisayarınızı sadece bu videoyu "480p, 360p, 280p ve 144p" boyutlarına düşürme ve tür dönüşümü (mp4'ten flv'ye) yapma işlerinde kullanın. Kişisel bilgisayarınız 4 çekirdek 8 thread işlemcili 16 GB ram'li bile olsa bu işlem kişisel bilgisayarınızda en az 10 dakika sürer.

1 tek video'yu tek bir bilgisayar 10 dakikada işliyor, ve bu sadece işleyip yayına hazırlama kısmı. Bunun kullanıcıya sunulması var, teknik analizi var, cartı var curtu var.

Yani bu işler öyle sandığınız kadar basit şeyler değil...

hayır hocam bu yüzden de kapanmıyor. 8 aydan fazladır o şekilde olan videolarım var ama hala taş gibi kanal.

hocam benim bu spor alt kanal 1 video var kanalda 1 haftadır böyle " ! " kanalın para kazanması kapatılmadı uyarıda gelmedi.

7if5.png

Sebepsiz değil işte ! lerden gitti topluluk-telif-content yeşil ama gidiyor sebebi ! ler

---------- Mesaj saat 17:59:23 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:57:59 civarında gönderildi. ----------

Kanallar adsense e bağlı mı, ! ler ciddi sebep bunun arkasındayım

bence değil çünkü bugün yine aynı şekilde onlarca dikkat işareti olan videoları sildim şuan hiç bir sorun yok.

Düzgün çalışmıyor, 100 video yükle, 10 tane ? li çıkarıyor aslında 25 ? li videon oluyor

---------- Mesaj saat 17:51:14 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:49:45 civarında gönderildi. ----------

Çok güzel kesin haber ver sonucu ama Adsense e bağlı olmalı kanalın

---------- Mesaj saat 17:53:58 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:51:14 civarında gönderildi. ----------

Bu etkenler youtube tarafından bildirildi zaten ama asıl sebep ? li videoların ! olması herkesin bu yüzden kapatıldı ben bunu vurguladım.

---------- Mesaj saat 17:55:39 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:53:58 civarında gönderildi. ----------

! li kalsın bakalım adsense e bağlı kanalın kapanmayacak mı

? bunun ! buna donmesi diye birsey yok bu yeni guncelleme ile gelen sey :)

onceden soru isareti inceleniyordu unlem ise uygun bulunmadi ticari haklarini kanitla diyordu simdi ? ! ne birakti yerini

Benim Kırmızıydı kardeşim :)

Kırmızı olması Dünya Genelinden kapatıldığı anlamına gelmez

! li videon oldu mu hiç kanalında

---------- Mesaj saat 20:18:09 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:15:26 civarında gönderildi. ----------

hayır hocam bu yüzden de kapanmıyor. 8 aydan fazladır o şekilde olan videolarım var ama hala taş gibi kanal.

Bu olaydan kapanıyor kapanma sebebi Ticari Kullanım Hakkı

8 aydır ! li video mu tutuyorsunuz kanalınızda?

---------- Mesaj saat 20:19:28 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:18:09 civarında gönderildi. ----------

hocam benim bu spor alt kanal 1 video var kanalda 1 haftadır böyle " ! " kanalın para kazanması kapatılmadı uyarıda gelmedi.

7if5.png

Sebep 1 tane olması olabilir mi?

O kanala 5 tane. ! li video at sonra bana sonucu söyle

---------- Mesaj saat 20:20:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:19:28 civarında gönderildi. ----------

bence değil çünkü bugün yine aynı şekilde onlarca dikkat işareti olan videoları sildim şuan hiç bir sorun yok.

2 gün içinde görüşelim

Ayrıca ünlemli videolar bir süre kalması ve uyarı maili almış olman lazım

Sebepsiz değil işte ! lerden gitti topluluk-telif-content yeşil ama gidiyor sebebi ! ler

---------- Mesaj saat 17:59:23 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:57:59 civarında gönderildi. ----------

Kanallar adsense e bağlı mı, ! ler ciddi sebep bunun arkasındayım

2 aydır ;)

? bunun ! buna donmesi diye birsey yok bu yeni guncelleme ile gelen sey :)

onceden soru isareti inceleniyordu unlem ise uygun bulunmadi ticari haklarini kanitla diyordu simdi ? ! ne birakti yerini

Öyle birşey yok hocam ? çıkmaya halen devam ediyor bekleyince ! oluyor

alex bence soru işaretinden kapanmıyor ben her kanalıma video yüklerim soru işaretlerinin kanalının hepsini silerim ole çıkarım kanaldan daha öle hiç bırakmadım benim kanallar para kazanma gitti nedeninni sana söylerim dünya geneli telif 3 üncü taraf oldukça oldukça adsenseye birikiyor birikiyor birikiyor adsense artık en sonunda bu kendi videolarını değil başkasının videolarını yüklüyor diyerekten tüm kanallarını uçuruyor ben soru işareti ilee alakalı olmadığını düşünüyorum çünkü öle hiç bıakmadım bve benimde kapandı bence sorunun cevabı kesinlikle yazdığım şeydir youtube önlemini almıştır bakalım ne yapacaz özgün videodan başka çaremiz şuan yok gibi herkese kolay gelsin

Son Dönemde Meydana Gelen Para Kazanmaların Kapatılma Sebebi %90 Ticari Kullanım Hakkının Ispat Edilememesi ( ? Videoların ! Olması ) Sebeplidir.

Bu dediklerime kulak vermenizi tavsiye ederim.

Öyle birşey yok hocam ? çıkmaya halen devam ediyor bekleyince ! oluyor

yanlis anlattim :)

eskiden ? soru isaret yerine inceleniyor derdi ! unlemede yine unlem cikardi farkli sekilde.

yeni guncellemede bunlar cikti youtubenin guncellemesinde bunlar cikti.

dediklerinde haklisin bu sebep para kazanmanin kapatilmasina neden.!

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri