Para Kazanma Kapanma Asıl Sebebini Buldum

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
evet hocam bir çok kanalımda ! bu şekilde var. kapanmaya neden değil hiç bir kanalımda kapanmadı.

birde burdan herkese bir önerim yar para kazanmayı aktif ettikten sonra ? olanları geri kapatın 3-5 gün sonra tekrar açın direk dolar yanıyor.

Kırmızı olması Dünya Genelinden kapatıldığı anlamına gelmez

! li videon oldu mu hiç kanalında

---------- Mesaj saat 20:18:09 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:15:26 civarında gönderildi. ----------

Bu olaydan kapanıyor kapanma sebebi Ticari Kullanım Hakkı

8 aydır ! li video mu tutuyorsunuz kanalınızda?

---------- Mesaj saat 20:19:28 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:18:09 civarında gönderildi. ----------

Sebep 1 tane olması olabilir mi?

O kanala 5 tane. ! li video at sonra bana sonucu söyle

---------- Mesaj saat 20:20:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:19:28 civarında gönderildi. ----------

2 gün içinde görüşelim

Ayrıca ünlemli videolar bir süre kalması ve uyarı maili almış olman lazım

evet hocam bir çok kanalımda ! bu şekilde var. kapanmaya neden değil hiç bir kanalımda kapanmadı.

birde burdan herkese bir önerim yar para kazanmayı aktif ettikten sonra ? olanları geri kapatın 3-5 gün sonra tekrar açın direk dolar yanıyor.

Ekran görüntüsü verir misin

Ekran görüntüsü verir misin

normalde o işaretler ünlem tarayıca göre değişiyor. bu ara güncelleme var youtubede ondan heralde.

attachment.php

evet araştırmalar ..... ayın 19/10/2013 de gelen uyarılar toplamda 3 uyarı....
uyarı örneği : 1
---
sayın xxxxxxxhesabınızda birden çok çözülmemiş Topluluk Kuralları ihtarı, telif hakkı ihtarı ve/veya dünya geneli Content ID engellemesi olduğunu fark ettik. Videolarınızdan para kazanma hakkınız, bu sorunları çözmediğiniz takdirde bu AdSense hesabına bağlı tüm hesaplarınızda devre dışı bırakılabilir. Hesaptan para kazanma özelliğinin engellenen videoları silseniz bile hala devre dışı bırakılabileceğini unutmayın.

----
uyarı 2 :
xxxxxx hesabınızda birden çok çözülmemiş Topluluk Kuralları ihtarı, telif hakkı ihtarı ve/veya dünya geneli Content ID engellemesi olduğunu fark ettik. Videolarınızdan para kazanma hakkınız, bu sorunları çözmediğiniz takdirde bu AdSense hesabına bağlı tüm hesaplarınızda devre dışı bırakılabilir. Hesaptan para kazanma özelliğinin engellenen videoları silseniz bile hala devre dışı bırakılabileceğini unutmayın.

Para kazanma hakkınız devre dışı bırakılırsa bu AdSense hesabına bağlı tüm YouTube kanallarının altı ay sonra iyi durumda olması halinde tekrar para kazanma hakkına sahip olabilirsiniz.

YouTube'daki içeriğinizi yönetme hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Telif Hakkı Merkezi'mize ve Politika ve Güvenlik Merkezi'mize başvurun. Ayrıca hesap durumunuz hakkında daha fazla bilgi almak için YouTube hesabınızın Özellikler ve Telif Hakkı Bildirimleri bölümlerini ziyaret edebilir ve ticari kullanım hakları konusunda daha fazla bilgi almak için Yardım Merkezi'ne bakabilirsiniz.

Saygılarımızla,

YouTube Ekibi
---
bir hesaba ayın 19 unda topam 3 uyarı var yukarıdakiler ilk uyarı 2 adet. son yazdıgım de kapanma sebebi uyarı, tesadüfen bir maile gelen uyarılar sonrasındada kanallar kapanıyor :D ... ama ilk mail yonetıcı hakkı alınan, youtubeye giriş engellenen kanal oldugunda etki etmiyor sanırım ama 2. mail yine açık olan bir kanala gelınce bommmluyor....
yanı unlemlerden ziyade bence belirli sayı uyarı-telif- şikayet gibi nedenlerden ötürü oluyor diye düşünmeye başladım... arkadaş hesabını inceliyorum
---
ayın 29 undada 10 gun sonrasındada

xxxxxxx hesabınızdaki birden çok Topluluk Kuralları ihtarı, telif hakkı ihtarı ve/veya dünya geneli Content ID engellemesinin sonucu olarak hesabınızın para kazanma özelliğini devre dışı bıraktık. Engellenen videoları sildiyseniz hesabınızın para kazanma özelliği hala devre dışı olabilir. Bu durum AdSense hesabınıza bağlı tüm YouTube kanallarını etkiler.

Altı ay sonra bu AdSense hesabına bağlı tüm YouTube kanallarının iyi olması durumunda para kazanma hakkını tekrar elde edebilirsiniz.

YouTube'daki içeriğinizi yönetme hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Telif Hakkı Merkezi'mize ve Politika ve Güvenlik Merkezi'mize başvurun. Ayrıca hesap durumunuz hakkında daha fazla bilgi almak için YouTube hesabınızın Özellikler ve Telif Hakkı Bildirimleri bölümlerini ziyaret edebilir ve ticari kullanım hakları konusunda daha fazla bilgi almak için Yardım Merkezi'ne göz atabilirsiniz.

Saygılarımızla,

YouTube Ekibi

--
özetle 3 kanala uyarı gelıyor ama uyarı gelmeyen başka bir kanalın uyarısı olmadan aynı gerekçe ile adsense para kazanma iptal edılıyor...

ek: unlem açıklamasına gelınce unlem çıktıgında o videoya senin unlemı tıklayarak belgenı gondererek , üzerine orjınal telıfını anlamı sağlıyormuş, örnek: sinema filmin var Turkıyede sen vdeo yukleyınce unlem sistemını kullanıp belge gonderıyorsun telifini üzerine alıyorsun, birileri o videoyu yukleyıncede sen dunyagenelı engelli edebılıyorsun o işe yarıyormuş...
arkadaşın hesaplara bakıyorum bişeler çıkarsa yazarım

Erken dönem Youtube işlerimin hepsinde ünlemim vardır. Şimdi iki tanesine girdim her birinde beşten fazla ünlem var.

Fakat bu kanallar 12-15 ay arası geçmişe sahipler. Belki tespit dışı tutulabilirler.

Bu arada [MENTION=1316]Alex[/MENTION] dün hiçbir kanalımın para kazanmasının iptal edilmediğini söylemiştim. Bugün baktım 38 kanalınki gitmiş. Hepsi ayın 19'unda. Benim kanal sayımla mukayese edilince çok küçük ama netice gitmiş yani. Beni korkutan bir günde kapatılan 38 kanal değil ayın ondokuzundan bugüne 6-7 kanalın peyderpey gitmiş olması. Bütün Adsense'lerimde gitmeler olmuş. Bazısında bir iki bazısında beş on.

Bir başka şey de şu olacak. Ben neredeyse 6 aydır. Videoları attıktan birkaç saat sonra hala "?" olan video varsa bunların hepsini silmişimdir. Benim yüzlerce kanalımın hiçbirinin içinde soru işareti almış bir video bir saatten uzun durmamıştır.

Bu da maalesef bu başlıkta söylenen şeyi biraz yanlışlıyor. Benim giden 40 kanalım içerisinde ünlem olan hiçbir video olduğunu sanmıyorum.

Hep youtubenin iş yemesi
Aslında doğru
youtube maillerimi kontrol etmedim hiç bu konudan sonra baktım cidden ünlem gösteren videolar yüzünden patlamış onca kanalım

Ben para kazanma devre dışı diye hiç dikkate almamıştım ünlem çıkan videoları

Haklısın.

mesele ilki sonrasi degil bakin eslesen videolardan para kazanma kapatilmaz ihtar alabilir benimde cok yazilarim var eslesen verdi ne yapiyim gibi sorulara garantisi yok silin dedim ama suan para kazanmadan bahsediyoruz.!

eslesen ler para kazanmanin kapatilmasina sebep degildir.

2 nedeni vardir yazdim hic bir sebep yok iken para kazanmasi kapatilan kanallar ise digerler kanallarinizin lekeli olmasi.

sabikali babanin oglu yada kizinin memur olamamasi gibi.!

emin olmadigim hic bir konuda idda etmem

soyle bir arastirmaya girebiliriz siz dunya geneli engelli video yukleyin kac adetten sonra uyari yada ceza alacaksiniz ayni adette bende eslesen yukleyim sonucu gorelim ? nedersiniz ?

zaman kaybi olabilir ama birsey soyluyorsam ve aksini idda eden varsa ayrica ben o konuda emin isem bunu kanitlamak icin harcanan zamanin benim icin bir onemi yoktur.

bakin mesela dun bir konuya yazdim.
video onu reklamlar ile, denemeler yapmistim genelde 15 dk ustu videolarda ciktigini gordum ve o konuyada dedim ki 15 dk ustu videolarda cikiyor sonra karsi yanit geldi yok abi dedi ben denedim gordum 50 saniyelikte bile cikti dedi iddalasmadim demekki tesaduf dedim

ama para kazanma konusu tesaduf degil 2 nedeni var bu nedenlerden kacinin sorun olacagini sanmiyorum.

eslesenlere gelince dedigim gibi ihtar alma riski vardir.

birde konu tarihine baktim 27.09 diyor ben 5-6. aylarda bahsediyordum bu durumlardan 7. ayda tatil nedeniyel uzaklastim 8. ayda cok nadir girdim 9. ayda network kurduk derken tabi sesimiz kesildi.

Bende diyorumki, Eşleşen her zaman riskli.
3 ay önce aldığım ihtar, Eşleşeni Kabul Ettiğim halde Telif attılar.
Ondan sonra birdaha eşleşene bulaşmıyorum.
İsteyen istediği taktikte gitmekte serbest.
4 Kasımda 3 Ay olacak telifi alalı.
Bu kanal gizli, kanalda 200k'lık videolar var silemedim.
İyi getiren bir kanal.

Zaten Telifli kanallardan para kazanma kapatılırsa bundan dolayıda benim kanallar kapatılabilir.
Bir tek telifli kanal bu var elimde.

Bende birşeyleri yazarken hep ispatlı yazarım.
Eşleşenden kanallarımın para kazanması kapanmadı, Ama kapananlar forumda var dedim.
Yazarlarsa bu konuya görürsün zaten.
:cool:

Biz sadece tedbir alın diyebiliyoruz, isteyen istediğini yapmakta özgür.
İsterse 1m'lik videoda eşleşen kabul eder abone kasar birşey diyemeyiz.
Ama her zaman riskide vardır o tür videoların.

Erken dönem Youtube işlerimin hepsinde ünlemim vardır. Şimdi iki tanesine girdim her birinde beşten fazla ünlem var.

Fakat bu kanallar 12-15 ay arası geçmişe sahipler. Belki tespit dışı tutulabilirler.

Bu arada [MENTION=1316]Alex[/MENTION] dün hiçbir kanalımın para kazanmasının iptal edilmediğini söylemiştim. Bugün baktım 38 kanalınki gitmiş. Hepsi ayın 19'unda. Benim kanal sayımla mukayese edilince çok küçük ama netice gitmiş yani. Beni korkutan bir günde kapatılan 38 kanal değil ayın ondokuzundan bugüne 6-7 kanalın peyderpey gitmiş olması. Bütün Adsense'lerimde gitmeler olmuş. Bazısında bir iki bazısında beş on.

Bir başka şey de şu olacak. Ben neredeyse 6 aydır. Videoları attıktan birkaç saat sonra hala "?" olan video varsa bunların hepsini silmişimdir. Benim yüzlerce kanalımın hiçbirinin içinde soru işareti almış bir video bir saatten uzun durmamıştır.

Bu da maalesef bu başlıkta söylenen şeyi biraz yanlışlıyor. Benim giden 40 kanalım içerisinde ünlem olan hiçbir video olduğunu sanmıyorum.

Adsense ile ilişkilendirip, tertemiz kanallarınız kapandı mı ?

ne oldu şimdi bu işte sonuc varmı ?

[MENTION=2306]muratti[/MENTION]
Benim kapanan kanallarımın içerisinde hiçbirinde eşleşen üçüncü taraf yoktu. Hiçbirinde ünlem işareti yoktu. Dolayısıyla hepsi temizdi bana göre.

Ama beni öyle vurmadı bu sistem. 14 gün sonrasında ancak farkına varabildim. Reklam gösterim sayılarımda hiç düşüş yok.

telif -uyarı -ihtar almayan tertemiz kanalı olupda, adsense ye bağlı olarak kanalları para kazanmaya kapanan herhangi bir arkadaş varmı ? benım tahmınım, telif-uyarı-ihtar-topluluk vb. nedenlerden dolayı ayın 19 unda youtube gorevlılerı Türkiyeye daldı... 10 gun sonrada hesapları bomlattı... tezime uymayan varmı ?????

(not: bu arada ben parasal işlemlerin , yani paraların hesaplanacağı kanısındayım %51 parasal bakımdan sorun beklemıyorum,)

zaten ilk videoları attığında $ işareti olacak olanlar yanıyor direk bazılarını da zorlayarak yakıyosun ama uzun süre yanmayanlar bilin ki sıkıntı çıkartacak

kapanan kanalımı google bağlantısını keserek açtım tekrar ,yedek adsense deiştim hemen,acaba kanal yine para kazanmaya kapanırmı? yeni adsens hesabımıda kara isteye almıyayım

Bence emin olmadan yazma 1 kanalında ! li videolar sorun yaratmış ve 40 kanalını etkilemiş olabilir

ben yedek adsense inize yazık ettiğinizi düşünüyorum.
bende adsense çok olduğu için bir deneme yaptım ve gümledi....
kapanan kanalımı google bağlantısını keserek açtım tekrar ,yedek adsense deiştim hemen,acaba kanal yine para kazanmaya kapanırmı? yeni adsens hesabımıda kara isteye almıyayım

[MENTION=1907]Muslera07[/MENTION] sormak istediğim, aynı adsense'e bağlı tüm kanalların kapanması olayına denk geldiniz mi ?

Ben malak gibi bekliyorum şuan bunu çözmeden yola çıkarsak tekrar başa dönebiliriz diye korku oturdu içime

[MENTION=51]beyto33[/MENTION], evet dogal ama bu sürece yakalanmayan kişiler var...Şans mı yoksa başka bir nedeni var mı merak ediyorum acıkcası...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri