Parayı Nasıl verebilirim?

ByHergeLe

Kayıtlı Üye
Beyler iş yerinden tanıştıgım bi abim var 40 yaslarında evli ve 2yasında çocugu var, Bu adamın durumu iyi değil evi kira, özel sektörde çalışıyor zar zor geçinen bi insan,Neyse asıl meseleye gelecek olursam az önce telefonla konuştuk başından geçenleri anlattı kötü oldum,uzun uzun konuştuk sizede özet geçiyim

Bikaçün önce hırsızlar internet üzerinden kredi kartından 6bin lira alışveriş yapmışlar, bankaya 6k borçlanmış ve bununda farkına banka maaşına el koyunca anlıyor,Zaten durumu iyi değildi, şimdi kirayı ödiyecek durumu kalmamış.Etrafından bu adama yardım edecek kişide yok.benim bu adama yardım etmem lazım hayatta tanıdıgım en saf(temiz) insanlardan birisi,bu adama yardım etmek istiyorum ama borç olarak değil,aklımdaki miktar yüksek o yüzden onu mahcup etmeden nediyerek vermeliyim bilemedim,nasıl desem doğru olur,elinemi vermeliyim yoksa bankayamı yatırıyım.fikri olan varmı ne yapıyım?

Bence direk bankaya yatır hocam adamla beraber. Yada yolunu bulursan habersiz yatır.
İnsan evladı parayı verirsin başka yere harcar yada başka borcunu kapatır felan. Ama bankaya ödemen mantıklı. Şahıs borçları bekler ama banka faiz+hacize kadar gidebilir.
Bu arada Yüreğine sağlık ;)

Beyler iş yerinden tanıştıgım bi abim var 40 yaslarında evli ve 2yasında çocugu var, Bu adamın durumu iyi değil evi kira, özel sektörde çalışıyor zar zor geçinen bi insan,Neyse asıl meseleye gelecek olursam az önce telefonla konuştuk başından geçenleri anlattı kötü oldum,uzun uzun konuştuk sizede özet geçiyim

Bikaçün önce hırsızlar internet üzerinden kredi kartından 6bin lira alışveriş yapmışlar, bankaya 6k borçlanmış ve bununda farkına banka maaşına el koyunca anlıyor,Zaten durumu iyi değildi, şimdi kirayı ödiyecek durumu kalmamış.Etrafından bu adama yardım edecek kişide yok.benim bu adama yardım etmem lazım hayatta tanıdıgım en saf(temiz) insanlardan birisi,bu adama yardım etmek istiyorum ama borç olarak değil,aklımdaki miktar yüksek o yüzden onu mahcup etmeden nediyerek vermeliyim bilemedim,nasıl desem doğru olur,elinemi vermeliyim yoksa bankayamı yatırıyım.fikri olan varmı ne yapıyım?

aynısı bi tanıdığıma oldu. Bankaya dilekçe versin banka parayı almıyor araştırdıktan sonra ikna olursa eğer. 6 bin liralık yardım etmiş olursun hocam bunu becerebilirlerse ;)

Bir zarfın içine koy ve bir yere davet et kalkmaya yakın abi biliyorum bu aralar elin sıkışık elimden bu kadarı geldi beni kırma al lütfen de bu 1 fikrim 2.fikrim
bu intetnetten alisveris olayi icin bir avukatla gorus emsal karar varsa %100 banka geri iade edecekse dava acabilirsin + olarak ev sahibini taniyorsan kirasini ev sahibine verebilirsin ve kapisinin onune kumanya ramazan kolileri var onlardan birakabilirsin

Bankalar emekli maaşı dışında her paraya el koyabilir...banka adı ve şubesini öğren ad soyad ını verip kredi kartı borcunu ödeyeceğim de..
..laf etmeden ,sormadan ödemeyi alırlar

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ev sahibi ile iletişime geçerek kirayı ödeyebilirsin dostum veya bir şekilde banka hesap bilgilerini öğrenebilirsin. Gerekirse bir bankacı arkadaşınızın hesabı incelemek istediğini vs. öne sürün hocam bir şekilde ulaştırın parayı, büyük sevap işlersin. :) Güzel düşüncelerin içinde yüreğine sağlık dostum..

Hocam miktar belirtmediğiniz için net şu şans oyunu diyemiyorum ama beraber şans oyunu oynamayı teklif edin veya tel açın ikizim adına yapıyorum veya yaptım diyin (iddia, süperloto, milli piyango v.s) Ertesi günde şu kadar kazandık yarısı bu kadar diye verebilirsiniz.. İddia bunun için ideal sanırım..süper den 5 tuttu denebilir.. milli piyango son 4 - 5 rakamı v.s.

tebrik ederim, çok büyük sevap işliyorsunuz.

kenarda boş boş duran paranızın olduğunu söyleyin, yardım amaçlı kullanmayı düşünüyodum senin nasibinmiş bu dersin. 3. başka bir kişi konuşmaya şahit olmasın yeter utanmaması için bence.. ikna olmaz ise borçlu olduğu bankaya gidip ödemeyi siz yapın, aynı işyerinde olduğunuz için bilgilerini bulursunuz ztn.

Son olarak hikaye bana inandırıcı gelmedi...şifresiz internet alışverişinde genelde banka meblağ yüksekse ya telefon açar ya sms yollar...

Bence direk bankaya yatır hocam adamla beraber. Yada yolunu bulursan habersiz yatır.
İnsan evladı parayı verirsin başka yere harcar yada başka borcunu kapatır felan. Ama bankaya ödemen mantıklı. Şahıs borçları bekler ama banka faiz+hacize kadar gidebilir.
Bu arada Yüreğine sağlık ;)

Şahısa borcu yok bildigim kadarıyla,nakit vermek taraftarıyım hocam sonuçta kendisi benden daha iyi bilir harcıyacagı yeri

aynısı bi tanıdığıma oldu. Bankaya dilekçe versin banka parayı almıyor araştırdıktan sonra ikna olursa eğer. 6 bin liralık yardım etmiş olursun hocam bunu becerebilirlerse ;)

Polise gitmiş dilekçe doldurmuşlar hocam bankaylada konuşmuş anladıgım kadarıyla nerden ne alınmış hepsi çıkarmış yarın yanına gidip bakcam aldıgı şeyleri telefondan söyledi pek anlamadım

Bir zarfın içine koy ve bir yere davet et kalkmaya yakın abi biliyorum bu aralar elin sıkışık elimden bu kadarı geldi beni kırma al lütfen de bu 1 fikrim 2.fikrim
bu intetnetten alisveris olayi icin bir avukatla gorus emsal karar varsa %100 banka geri iade edecekse dava acabilirsin + olarak ev sahibini taniyorsan kirasini ev sahibine verebilirsin ve kapisinin onune kumanya ramazan kolileri var onlardan birakabilirsin

1.fikrinde olabilir hocam aklıma gelmemişti hiç
2.polise dilekçe vermiş ondan sonuç bekliyorum dedi ondan bişey çıkmazsa avukata danısılabilinir aklımda bulunsun.Ev sahibini tanımıyorum, bide sadece kira olarak yardım etmicem hocam nakit olarak vermeyi düşünüyorum daha iyi olur elinde para bulunması ihriyaçlarını bu parayla giderebilirler.

Hocam miktar belirtmediğiniz için net şu şans oyunu diyemiyorum ama beraber şans oyunu oynamayı teklif edin veya tel açın ikizim adına yapıyorum veya yaptım diyin (iddia, süperloto, milli piyango v.s) Ertesi günde şu kadar kazandık yarısı bu kadar diye verebilirsiniz.. İddia bunun için ideal sanırım..süper den 5 tuttu denebilir.. milli piyango son 4 - 5 rakamı v.s.

hocam böyle yaparsa da adam bu sefer şans oyunlarına sarar. eline para geçtikçe adım gibi eminim lotoya, piyangoya, iddaaya yatırır. kolay para çok tatlıdır çünkü.

Bankalar emekli maaşı dışında her paraya el koyabilir...banka adı ve şubesini öğren ad soyad ını verip kredi kartı borcunu ödeyeceğim de..

bankalar dul maaşına da el koyamıyor :D

aklımda bulunsun.polisten gelen bilgiye göre hareket ediyim hocam dilekçe vermiş,insallah olumlu sonuçlanır

Ev sahibi ile iletişime geçerek kirayı ödeyebilirsin dostum veya bir şekilde banka hesap bilgilerini öğrenebilirsin. Gerekirse bir bankacı arkadaşınızın hesabı incelemek istediğini vs. öne sürün hocam bir şekilde ulaştırın parayı, büyük sevap işlersin. :) Güzel düşüncelerin içinde yüreğine sağlık dostum..

hesap numarası üzerinden habersiz yatırmak benimde aklıma geldi ama bide bu para bnm değil deyip reddederse parayı onu düşündüm :)

güzel bi düşünce bunuda degerlendiriyim hocam teşekkürler.

tebrik ederim, çok büyük sevap işliyorsunuz.

kenarda boş boş duran paranızın olduğunu söyleyin, yardım amaçlı kullanmayı düşünüyodum senin nasibinmiş bu dersin. 3. başka bir kişi konuşmaya şahit olmasın yeter utanmaması için bence.. ikna olmaz ise borçlu olduğu bankaya gidip ödemeyi siz yapın, aynı işyerinde olduğunuz için bilgilerini bulursunuz ztn.

borçlu oldugu bankayı bilmiyorum suanlık hesap bilgilerinide bulamam konuşmadan 3-4sene önce beraber çalışmıştık şimdi bn çalışmıyorum zaten oda başka yerde, benim çalışmadıgımıı biliyo o yüzden kabul etmesi zor olur gibi geliyo

Son olarak hikaye bana inandırıcı gelmedi...şifresiz internet alışverişinde genelde banka meblağ yüksekse ya telefon açar ya sms yollar...

aynen onlarıda konuştuk hocam herşeyi burayı yazmadım,aynı soruyu bnde sordum ne telefon gelmiş nede sms, bunuda dilekçede belirtmişler bu bankanın suçu burdan belki bişeyler çıkar insallah bu kadar kolaymı oluyo bu işler anlamadım 6k birden çekilmemiş dedigine göre parça parça harcanmış

Bence direk eline verme mahçup olup alamaz bir şekilde ona ulaştır ancak banka mantıklı.

Helal olsun kardeşim sana , senin gibi insanlar inş çok daha fazla olur şu dünyada , allah razı olsun senden.

Bir kişinin nereye borcu olursa olsun maksimum maaşının %25'i alınılabilir. Bu nedenle bence sen biraz araştır.

eminmisin hocam böyle bişeyin olduguna, böyle bişey varda banka tüm maaşına el koyduysa bu işte bi sıkıntı var, adamın bana yalan söylemiyecegine eminim yarın yanına gitcem zaten evraklarının fotosunu çekiyim ne girmiş ne çıkmış bilen birine göstermek en iyisi olcak

Bir kişinin nereye borcu olursa olsun maksimum maaşının %25'i alınılabilir. Bu nedenle bence sen biraz araştır.

Dediğiniz doğru fakat avukatlar çakallıp yapıp direk hesaba bloke attırıyorlar icra dairesine gidip maaş hesabı olduğunu bildirip ordan aldığı yazı ilede bankaya gidip blokeyi kaldırması gerekir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri