Pinterest ile İlgili Soru ve Sorunlarınız

1) xyz ve free domainler harici tüm domain uzantılarını kullanıyorum, xyz +18 site sahipleri kullanıyor, kötü imajı olduğundan kullanmıyorum
2) sub domain kurmak, domain uzantısı ile alakası yok, kullanıcağınız hosting ile alakalıdır, sub domain açmak
3) Vps alıp plesk panel kuruyorum, r10da birçok vps satan firma var,
4) Türk adsense ile çalışmam
5) 1 Adsensede 1 ya da 2 domain oluyor, ancak bir sunucuda hostingde bir domain oluyor ve bu domaindede 40 sub domain site açıyorum
[MENTION=12700]freusty[/MENTION];

1) xyz ve free domainler harici tüm domain uzantılarını kullanıyorum, xyz +18 site sahipleri kullanıyor, kötü imajı olduğundan kullanmıyorum
2) sub domain kurmak, domain uzantısı ile alakası yok, kullanıcağınız hosting ile alakalıdır, sub domain açmak
3) Vps alıp plesk panel kuruyorum, r10da birçok vps satan firma var,
4) Türk adsense ile çalışmam
5) 1 Adsensede 1 ya da 2 domain oluyor, ancak bir sunucuda hostingde bir domain oluyor ve bu domaindede 40 sub domain site açıyorum
[MENTION=12700]freusty[/MENTION];

hangi hosting firmasını tercih ediyosunuz ve türkiye lokasyon mu satın alıyorsunuz eğer öyleyse sorun yaşadığınız olmuyor mu? ( özellikle abd ye çalışırken )

plesk panel ile cpanel arası fark nedir, plesk panel kullanacaksak cpanele nazaran sorun yaşayabileceğimiz noktalar var mı yoksa bi fark yok da direkt kullanabilir miyiz sorunsuz. önerdiğiniz bi satıcı var mı?

birden fazla adsense e sahip olduğunuz bu durumda adsense girişlerini nasıl yapıyorsunuz? tek pc de ip değişmeden farklı tarayıcılarda hepsini açıyor musunuz yoksa kullandığınız özel bi giriş metodu var mı? haricen bu hesapları nasıl oluşturuyorsunuz, ben sıfır telefon numarası adresle oluşturduğum hesap için başka hesabınız var uyarısı alıyordum. bu konuda bilgi paylaşmak ister misiniz

1 subdomain oluşturup yedeğini alıp tümünü diğerine mi kuruyorsunuz her subdomain için sıfırdan detaylı tekrar mı uğraşıyorsunuz. 1 subdomain oluşturmak için ortalama ne kadar süreniz gidiyor.1 domaine kurduğunuz 40 sub için 1 vps yeterli oluyor mu tüketilen kaynak gücü bakımından.

arkadaşlar bu konuda emin olun sorular bitmez. bu yüzden devamlı farklı sorduğumuz için rahatsızlık duymayın, uygun anlarınızda yanıt vermek isterseniz verin.

herkese günaydın.

Normalde pinler gözüküyor, ama gizli sekmede veya farklı bir tarayıcıdan girince tamamen beyaz bir sayfa gözüküyor. Ne anlama geliyor
Not: Tesadüf kontol ettiğim 3 farklı sitede aynı oldu.

çok şükür hiç yaşamadıgım için emin degilim ama,o da sanırım shadow ban oluyor :) pinterestde degilde,farklı bi yerde bi hesabımda bende bu durumu yaşıyorum ve araştırmalarım sonucu o sitedeki o hesabımın aslında shadow ban yedigini ögrendim.linkler bana açık,sorun yok.gizli sekmeden yada farklı hesapdan bakınca beyaz sayfa çıkıyor.

pinterestte oturum açmanız lazım pinlerin gözükmesi için

Oturum açıkken sıkıntı yok pinler gözüküyor, o link üzerinden, ama gizli sekmede veya başka tarayıcıda beyaz ekran geliyor, shadowban anlamına mı geliyor bu

---------- Spam Engelliyici 20:26 ---------- Önceki Mesaj 20:25 ----------

çok şükür hiç yaşamadıgım için emin degilim ama,o da sanırım shadow ban oluyor :) pinterestde degilde,farklı bi yerde bi hesabımda bende bu durumu yaşıyorum ve araştırmalarım sonucu o sitedeki o hesabımın aslında shadow ban yedigini ögrendim.linkler bana açık,sorun yok.gizli sekmeden yada farklı hesapdan bakınca beyaz sayfa çıkıyor.

O zaman shadow mu beyaz sayfa çıkan linklerin hepsi

Çok birşey demeyeceğim.
Konuşarak vakit kaybetmektense çalışmaya başlayarak tecrübe edip kazansanız ?
Hayırlı geceler.

Oturum açıkken sıkıntı yok pinler gözüküyor, o link üzerinden, ama gizli sekmede veya başka tarayıcıda beyaz ekran geliyor, shadowban anlamına mı geliyor bu

---------- Spam Engelliyici 20:26 ---------- Önceki Mesaj 20:25 ----------

O zaman shadow mu beyaz sayfa çıkan linklerin hepsi

hocam zaten shadow banın özelligi,sen hesabına,pinlerine baktıgında normalde sorunsuz görünüyor olması.yoksa normal ban atardı zaten.ama shadow ban yiyenler bunu farketmiyor,çalışmaya devam ediyor.çünkü dedigim gibi dışarıdan baktıgında shadow banda bi problem görünmüyor sana ama gizli sekmeden yada farklı bi pinterest hesabından gir bak,o hesapda sorun oldugunu görüyorsun.normal banda zaten direkt hesabı banlar,hemen farkedersin.

resellerda cronjob sorunu olabileceği söyleniyor ve yabancılar için türkiye lokasyon sorun yaratmıyor mu?

subdomainin ne kadar kurulabileceğini öğrenebileceğimiz bi yer var mı yoksa mesaj atıp sormalı mıyız

şu an spam yapanların %90 ından fazlası pintopin mi yapıyor, pintopine alternatif bi yöntem var mı sizin denediğiniz yahut bu da denenebilir diyebileceğiniz.

---------- Spam Engelliyici 23:46 ---------- Önceki Mesaj 23:42 ----------

yeni soru geliyor.

500 bin içerikli site yedeğini 250 ye satan da var 18 bin içerikli site yedeğini 500 e satan da.

site yedeklerini kendi oluşturduğunuz sitelerden mi ayarlıyorsunuz yoksa site yedeği satın alınmalı mı sıfırdan tek tek uğraşmak yerine. site yedeği satın alma konusuyla ilgili düşünceniz nedir?

1 yedeği sürekli kullanıyor musunuz yoksa her subdomain için sıfırdan farklı şekilde uğraşıyor musunuz?

Subdomainde sınır yok hocam vpsde. Ama dosya sayısı, dosya boyutu vs aşarsa o zaman sınır olur. 10 civarı yapmanızı öneririm. Benim hep tr lokasyon sorun olmadı, sadece hız için avrupa olabilir denicem bu ay.Cron job olayını iyi bir sunucu firması ile çalışırsanız sorunsuz devam ettirirsiniz.

Site yedeği tamamen hikaye bence. Pintopin bir site oluşturup onu yedekleyip satıyorlar anladığım kadarıyla. Kesinlikle birinden site yedeği almayın kendiniz yapın her yerde videoları var. Benim 2-3 kendi hazırladığım format var onları kullanıyorum.

Pintopin dışında tek bildiğim yöntem scrapes. Geçenlerde forumda paylaşılmıştı. Çok daha sağlıklı bence. Güzel site bulabilirseniz kopyalancak, adsense Zarar görmeden yıllarca ödeme alabilirsiniz ama zahmetli.

merhaba arkadaşlar günaydın. yeni sorum

şimdi ben isimtescil üzerinden " .site " uzantılı bir domain aldım.

istediğim şey vps alıp domaini buna kurmak fakat aklımda bazı sorular var.

1. 30-40 subdomain kurmak için hangi vps yi önerirsiniz?

2. vps yi aldıktan sonra hangi işlemleri yapmalıyım(kurulumlar vs)

3. bu domaine wordpress i nasıl giydiririm? godaddy üzerinden aldığım domain ve hostingde her şey sitenin içinden hallediliyordu fakat manuel bi şekilde nasıl yürüyor olay bilgim yok.

kendi kafama göre yanlış adımlar atıp özellikle zaman ve motivasyon kaybetmemek için bilen arkadaşlardan yardım istiyorum otu b*ku sorup durma lan demezsiniz inş.

3. bu domaine wordpress i nasıl giydiririm? godaddy üzerinden aldığım domain ve hostingde her şey sitenin içinden hallediliyordu fakat manuel bi şekilde nasıl yürüyor olay bilgim yok.

kendi kafama göre yanlış adımlar atıp özellikle zaman ve motivasyon kaybetmemek için bilen arkadaşlardan yardım istiyorum otu b*ku sorup durma lan demezsiniz inş.

Aldığınız hostinge dns yönlendirmesi yapacaksınız. ns1.hostingfirmasi.com ns2.hostingfirmasi.com gibi

Cpanel varsa hostingde direk subu ve wordpressi yönetip clon yapabilirsiniz.

Ben veridyenden alıyorum öneririm.

https://contabo.com/ da 4.99 Euroluk paket var ben ve benım gibi pintopin yapan arkadaşlar buradan alıyoruz.

arkadaşlar başka bi sorum daha var.

ben pintopin olaylarından vazgeçtim kafamda farklı bi plan var. bunun için kendi alan adımı kullanmak istiyorum tek sitem olcak subdomain vs takılmıcam. fakat bi sorun var. ben bu alan adını 3 farklı adsense e kayıt ettim. sebepleri şöyle ( sebeplerini okumak istemeyen --- den sonrasına atlasın )

ilkine kayıt edip onaya yolladığımda 4-5 gün bekledim siteniz inceleniyor yazısı geçmedi bi türlü. aynı şekilde verdikleri kodu kopyalamayı becerememiştim " daha sonra kopyalıcam " seçeneğiyle incelemeye yollamıştım. web konusunda sıfır bilgim vardı ve ilk defa bi web sitesini onaya gönderdiğim için böyle saçma sapan bi süreç işlettim.

bu adsense teki " siteniz inceleniyor " yazısı bahsettiğim sorunlar yüzünden(kod girmeme vs) uzun süre geçmeyeceğini düşünüp ( bunda okuduğum bazı yazılar da etkiliydi örneğin ben 2 ay bekledim öyle diyenler falan vardı ) başka adsense oluşturdum. bu defa kodu doğru bi şekilde yapıştırmayı becerdim. ( fatihbaz hocam sağolsun, cache eklentisi yüklüyse önbelleği temizleyin dedi onu yaptıktan sonra kodu algıladı adsense yoksa önceki adsensete de aynı şekilde kopyalamıştım ama cache eklentisi üzerindeki bu detayı bilmediğimden kodu bi türlü okutturamıyordum 2. adsensete sorunu [MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION] hocam sayesinde çözmüştüm ) siteyi incelemeye gönderdim. 1 gün sonra " başka adsense iniz var görülüyor " uyarısı aldım ve gösterdiği adsense yıllar önce satın aldığım bi gmail hesabını işaret ediyordu ilk 4 harfinden anladığım kadarıyla fakat o hesap da devre dışı bırakılmıştı google tarafından yani silmek istesem de silemiyordum.

bu başka adsense muhabbetinin temel nedenini aynı telefon numarasını kullanıyor olmam olarak düşündüm ve sıfır bi numara, farklı adres girişi, farklı isimle sıfır bi adsense oluşturdum. siteyi bu sefer buna bağlayıp kodu yapıştırdım incelemeye yolladım. 19 elle yazdığım özgünleştirilmiş makaleyle başvurdum fakat hem politika ihlali hem başka adsense iniz olabilir gibisinden uyarı aldım. yine çuvalladım anlayacağınız, aşamadım onay sorununu.

---

şimdi sorum şu arkadaşlar. bu domain benim için şart, tam çalışmak istediğim alan üzerine oluşturduğum ve adını çok beğendiğim bi domain. içinde de ücretli template kurulu.

acaba bu domaini onaylatma şansımız hala var mıdır yoksa tamamen kara listeye düşmüş, mimlenmiş midir? diğer adsenseler kökten silinmeden başka adsense e bağlanması mümkün değil midir? domaini onaylatması için ücretli destek alcam çünkü, destek vercek kişi mimlenmiştir o demişti fakat sizler de tecrübelisiniz sizin de yorumunuzu almak istiyorum. bu domaini kurtarma, onaylatma şansımız yok mu?

arkadaşlar başka bi sorum daha var.

ben pintopin olaylarından vazgeçtim kafamda farklı bi plan var. bunun için kendi alan adımı kullanmak istiyorum tek sitem olcak subdomain vs takılmıcam. fakat bi sorun var. ben bu alan adını 3 farklı adsense e kayıt ettim. sebepleri şöyle ( sebeplerini okumak istemeyen --- den sonrasına atlasın )

ilkine kayıt edip onaya yolladığımda 4-5 gün bekledim siteniz inceleniyor yazısı geçmedi bi türlü. aynı şekilde verdikleri kodu kopyalamayı becerememiştim " daha sonra kopyalıcam " seçeneğiyle incelemeye yollamıştım. web konusunda sıfır bilgim vardı ve ilk defa bi web sitesini onaya gönderdiğim için böyle saçma sapan bi süreç işlettim.

bu adsense teki " siteniz inceleniyor " yazısı bahsettiğim sorunlar yüzünden(kod girmeme vs) uzun süre geçmeyeceğini düşünüp ( bunda okuduğum bazı yazılar da etkiliydi örneğin ben 2 ay bekledim öyle diyenler falan vardı ) başka adsense oluşturdum. bu defa kodu doğru bi şekilde yapıştırmayı becerdim. ( fatihbaz hocam sağolsun, cache eklentisi yüklüyse önbelleği temizleyin dedi onu yaptıktan sonra kodu algıladı adsense yoksa önceki adsensete de aynı şekilde kopyalamıştım ama cache eklentisi üzerindeki bu detayı bilmediğimden kodu bi türlü okutturamıyordum 2. adsensete sorunu [MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION] hocam sayesinde çözmüştüm ) siteyi incelemeye gönderdim. 1 gün sonra " başka adsense iniz var görülüyor " uyarısı aldım ve gösterdiği adsense yıllar önce satın aldığım bi gmail hesabını işaret ediyordu ilk 4 harfinden anladığım kadarıyla fakat o hesap da devre dışı bırakılmıştı google tarafından yani silmek istesem de silemiyordum.

bu başka adsense muhabbetinin temel nedenini aynı telefon numarasını kullanıyor olmam olarak düşündüm ve sıfır bi numara, farklı adres girişi, farklı isimle sıfır bi adsense oluşturdum. siteyi bu sefer buna bağlayıp kodu yapıştırdım incelemeye yolladım. 19 elle yazdığım özgünleştirilmiş makaleyle başvurdum fakat hem politika ihlali hem başka adsense iniz olabilir gibisinden uyarı aldım. yine çuvalladım anlayacağınız, aşamadım onay sorununu.

---

şimdi sorum şu arkadaşlar. bu domain benim için şart, tam çalışmak istediğim alan üzerine oluşturduğum ve adını çok beğendiğim bi domain. içinde de ücretli template kurulu.

acaba bu domaini onaylatma şansımız hala var mıdır yoksa tamamen kara listeye düşmüş, mimlenmiş midir? diğer adsenseler kökten silinmeden başka adsense e bağlanması mümkün değil midir? domaini onaylatması için ücretli destek alcam çünkü, destek vercek kişi mimlenmiştir o demişti fakat sizler de tecrübelisiniz sizin de yorumunuzu almak istiyorum. bu domaini kurtarma, onaylatma şansımız yok mu?

Sen başlayana kadar pinterest olayı bitecek haberin olsun.

Sen başlayana kadar pinterest olayı bitecek haberin olsun.

pinterestle işim yok hocam şu an pinterestte bize ekmek çıkmaz zaten kolay kolay günde 100-200k pin atan tipler varmış peh :d şu domaini kurtarsam hele bi..

ayrıca kazanç için 1-2 ay beklemen gerekiyormuş o vakte dek shadowdan kapanmıcak da sonra belki kazanırsan. ölme eşeğim ölme, webde komple acemiyim ben elime yüzüme bulaştırır batırırım onu vaktime yazık olur. şöyle 1 haftada netice göstercek sistem kovalıyorum.

pinterestle işim yok hocam şu an pinterestte bize ekmek çıkmaz zaten kolay kolay günde 100-200k pin atan tipler varmış peh :d şu domaini kurtarsam hele bi..

ayrıca kazanç için 1-2 ay beklemen gerekiyormuş o vakte dek shadowdan kapanmıcak da sonra belki kazanırsan. ölme eşeğim ölme, webde komple acemiyim ben elime yüzüme bulaştırır batırırım onu vaktime yazık olur. şöyle 1 haftada netice göstercek sistem kovalıyorum.

Pinterest spamı bitirecem derken kendini de bitiriyor farkında değiller.

EIQ3Qh.md.png

Bu hesapta api ile 115k pin atılmış, linklerin hepsi alakasız sayfaya çıkıyor, bu hesabı tespit edemeyip,50-100 pinli hesapları kapatarak spamı bitireceklerini sanıyorlar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri