Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sigortalar çok pahalı
hocam bende motosiklet var sigortası yeni bitti yaptırdım inanın çok pahalı motorun fiyatına yakın sigortalar bile çıktı yani ilk aldığımda 211 tl yaptırdım sigortayı 2. sigortayı 520 tl`ye yaptırdım siz düşünün.2.788,05 TL Bu miktar doğru mudur yani hocam? Ayrıca bu sigortalar arabaya göre değişmiyor mu?
2.788,05 TL Bu miktar doğru mudur yani hocam? Ayrıca bu sigortalar arabaya göre değişmiyor mu?
Merhaba arkadaşlar.
2. el bir araç almaya karar verdim. Kafama göre bir araba da buldum. Ama araba doğu plaka ( 02 ) olduğundan plaka değiştirmeyi düşünüyorum. İnternetten edindiğim bilgilere göre plaka değişikliğinde aracın zorunlu trafik sigortası olması gerekiyormuş. Sormadım ama alacağım arabanın sigortası olduğunu sanmıyorum. Sigorta fiyatına bakayım dedim 2.788,05 TL yazıyor. Benim alacağım araba zaten 16000 tlBu yazan fiyat doğru mudur arkadaslar? Bilgisi olan var mı bu konuda?
Ben bu arabayı alsam plakayı değiştirmesem sizce batıda, doğu plaka araba ile gezmenin dezavantajları olabilir mi? ( trafikte skıstırma, yol vermeme, ... gibi ) Ayrıca Satarken zorluk yasar mıyım?
Hocam trafik sigortası zaten zorunlu birşey.. Kasko isteğe bağlı.. Zorunlu trafik sigortası olmazsa araçta ilk çevirmede bağlanır..
Trafik sigortası hesaplanırken benim bildiğim:
Aracın yaşı, sahibinin yaşı ve deneyimi, birde aracın geçmiş kazalarına bakılıyor.. Aldığınız aracın hasar kayıtları fazla ve modeli düşükse fiyat yüksek çıkıyor...
Hasar kaydı yok ve 2000 modelse ?
Aldıktan sonra her türlü sigortayı kendin yapacaksın, sigortası olsun olmasın farketmez. Adı üstünde zorunlu. Orta yaşlı kaza geçmişi olmayan yakın akrabanın üstüne al arabayı alabiliyorsan.
üzerine alınca eski sigorta iptal olur yeniden araç sahibinin yapması lazım yanlış hatırlamıyorsamPeki sigorta kişinin üzerine mi yoksa arabanın üzerine mi oluyor hocam? Yani arabada sigorta varsa kendi üzerime gecirirken de para ödeyecek miyim ?
Peki sigorta kişinin üzerine mi yoksa arabanın üzerine mi oluyor hocam? Yani arabada sigorta varsa kendi üzerime gecirirken de para ödeyecek miyim ?
1 ay eski sigorta geçerli olur diye biliyorum.. Birde 3 - 5 firmadan fiyat al.. 15 gün önce kasko yeniledim 1950 TL fiyat verdiler.. Al takke ver külah 1450 TL ye yaptırdım..
Sigorta şirketine neden yüksek çıktığını sorarsan net cevap veriyorlar şundan şundan diye..
Geçen ay aldım arabamı 1700 tl çıktı sigorta . Plakayıda değişmedim 16 plaka bıraktım öyle. 200 300 tl masrafu var onunda. Sigorta artık ruhsat sahibinni ikametgahına göre çıkıyormuş. Yani 34 plaka ile 02 plaka arasında fark yok. İkametin nereysr oraya göre çıkıyo dediler
1700 tl çokmuş hocam ya. Sen kendi üzerine almıstın sanırım?
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.