Program yazmak istiyorum

Kod yazacaksan algoritma öğrenmeden yazamassın sadece yazmaya çalışırsın

ilk önce kendine şu soruyu sormalısın, ben ne yapacağım?
c# bana göre senin işini fazlası ile görecektir

Yazılım ayrı bir zevk

oturup dil öğrenmeye, teori öğrenmeye kasmayın. çoğu boşa gidecek. direkt hazır kodları inceleyerek ilerlemeye çalışın. çok daha hızlı ilerlersiniz. işin teorisi çok önemli ama öğrenip teknik anlamda güzel kod yazsanız bile bi değeri yok. her şeyle ilgili örnek var zaten, youtube api örnekleri de dahil. onlarla ilerleyebilirsiniz. hiç bilginiz yoksa php ve csharp ile başlayabilirsiniz. php inanılmaz basit bir dil bu sebeple önerebilirim, csharpı ise visual studio çok kolaylaştırıyor. java ile csharp eşdeğer dillerdir fakat javada csharp gibi bir standart program yok, eclipse netbeans intellijidea hepsi kullanılıyor. yeniyseniz farklı ortamlar sıkıntı yapabilir. csharp, php için ise her şey standart sayılır ve deli gibi kaynak var. php ile copy paste çok iyi yol alabilirsiniz ,csharp biraz teori gerektirir fakat uğraşırsanız bir ayda ele gelir program yazıp satarsınız.

ben bilgisayar programcılığı bitirdim okul zamanı bikaç bişe yazıyoduk ufak programlar ama okuldan sonra unuttum hepsini :( tek hedef kpss

Bu MEGEP sitesinde Bilişim i Seçtikten sonra Nesne Tabanlı Programla'mayımı secicem c# ve java için ?

bende bu sene 10.cu sınıf bilişim bölümündeyim banada dediler c# 'la başlıyorlar diye hocalarla konustum temeli ogren felan dedi , aldırmadım hiç bakalım çok pişman olucaz mı

Arkadaşlar ben program yazmak istiyorum.Ancak nerden başlamalıyım?Ben javascripti öğrenmem gerektiğini sanıyodum.Bir arkadaş virtual 6 yazmıştı.Sizce nerden başlamalıyım?

Yazılım öğrenmek derken önce güzel bir araştırma yap ve doğru olanı seç. .Net ve c# seni hiç bir zaman aç bırakmaz. Bütün yazılım dillerinin prensibi birbirine çok yakın denebilir (aynı demiyorum). Ama .net ve C#'ya hakim olman demek neredeyse geleceğini garanti altına almak demektir. Zor denildiğine bakma, bilmediğin herşey zordur, mantığını kaptınmı göreceksin ne kadar kolay.

Daha sabah baktım Visual Studio :D o kitabı okuma aömür yetmez şansa ünv kütüphanesinde kurcaladım biraz vazgeçtim biraz bilgim vardı dedim geliştiriyim kendimi kitapları görünce vazgeçtim

bu konuyu nerden açtınız arkadaşlar :D :D

bugün C# ile VideoFileReader.dll sorunlar yaşadık,programıda yapamadık herşey yarıda kaldı ufak bir hata 4-5 saat yedi :D, (Acemililik)

algoritmanin_onemi.jpg

c#, visual basic benzerdir zaten bunlardan biriyle başla :) ilk adım text box sayılarla çalış x > büyükse felan :) 2. adım hesap makinesi sonra yaparsın birşeyler :)

visual studio

c#, visual basic benzerdir zaten bunlardan biriyle başla :) ilk adım text box sayılarla çalış x > büyükse felan :) 2. adım hesap makinesi sonra yaparsın birşeyler :)

visual studio

bende başlıcam artık bilişim okumak için c# , veritabanı yazılımı gerekli , güzel bir kaynak varmı hocam bildiginiz , bilgim 0 bu konuda

Arkadaşlar konuyla ilgili bayağı bilginiz varmış tahmin ettiğimden fazla :) Asıl söylemek istediğim şey şu:Mesela nette görüyorum adam hit programı yazmış nasıl bişeyse 1.000.000 youtube izleme şu kadar para diyor mesela bunu nasıl yaptığını bilmiyorum.1 milyon kişiye adam videoyu kendisi izlettiremeyceğine göre heralde programla falan yazıyodur.Bilgisi olan arkadaşlara soruyorum:Böyle video hiti artırma istediğim yerlere tıklatma gibi program yazılabiliyosa hangi dili tercih etmeliyim?

Arkadaşlar buraya gene yazdım son olarak soruyorum daha da uzatmıcam.Yazdıklarınızı okumuştum pekçok tavsiyelerde bulundunuz sağolun.İncelemelerim sonunda java ve visual basic arasında kaldım. youtubeda java ve visual basic videolarını izledim visual basic daha basit geldi.Bilenlere sorum:
1)visual basic öğrenirsem java ile yapılabilecek herşeyi yapabilir miyim?

2)Mesela youtube izleme artırma hakkında bir arkadaşa sordum kodlarla youtube izleme artırma yapıyoruz yazmış.Bu gibi şeyleri java ile mi yapabilirim sadece yoksa visual basic ile de olur mu?Teşekkürler.

---------- Spam Engelliyici 21:40 ---------- Önceki Mesaj 21:34 ----------

Eskiden hep cevap yazardınız gene yazın ya :(

arkadaşlar arkadaş program yazmak istiyorum demiş visual basic C++ Vs. Öneri Dememiş Kardeş hazır kodları al editleyerek ortaya güzel şeyler çıkartmaya çalış en öğretici geliştirici yöntem bu Visual Basic 6 Başlamalısın başta

Arkadaşlar buraya gene yazdım son olarak soruyorum daha da uzatmıcam.Yazdıklarınızı okumuştum pekçok tavsiyelerde bulundunuz sağolun.İncelemelerim sonunda java ve visual basic arasında kaldım. youtubeda java ve visual basic videolarını izledim visual basic daha basit geldi.Bilenlere sorum:
1)visual basic öğrenirsem java ile yapılabilecek herşeyi yapabilir miyim?

2)Mesela youtube izleme artırma hakkında bir arkadaşa sordum kodlarla youtube izleme artırma yapıyoruz yazmış.Bu gibi şeyleri java ile mi yapabilirim sadece yoksa visual basic ile de olur mu?Teşekkürler.

---------- Spam Engelliyici 21:40 ---------- Önceki Mesaj 21:34 ----------

Eskiden hep cevap yazardınız gene yazın ya :(

Arkadaşım zaten yeterli olan her şey konuda var. C# ile Java'da aynı güçtedir. Java her sistemde çalışır, C# ise sadece Microsoft framework olan sistemlerde çalışır. Java öğrenirsen sadece pc için değil, telefon için falanda uygulama yazabilirsin. Ben sana Java öneriyorum, C#'yi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ama şöyle bir şey de var Java daha güçlüdür her türlü şey yazabilirsin web, android için, görsel, bot, scanner, program vs.. ama otomasyon için C# çok daha avantajlıdır çünkü zamandan çok kolaylaştırıyor

arkadaşlar arkadaş program yazmak istiyorum demiş visual basic C++ Vs. Öneri Dememiş Kardeş hazır kodları al editleyerek ortaya güzel şeyler çıkartmaya çalış en öğretici geliştirici yöntem bu Visual Basic 6 Başlamalısın başta

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim arkadaşım VB 6 dediğin dil eskidi. VB 6 yerine C# öğrensin bin kat daha yararlı.

Arkadaşım zaten yeterli olan her şey konuda var. C# ile Java'da aynı güçtedir. Java her sistemde çalışır, C# ise sadece Microsoft framework olan sistemlerde çalışır. Java öğrenirsen sadece pc için değil, telefon için falanda uygulama yazabilirsin. Ben sana Java öneriyorum, C#'yi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ama şöyle bir şey de var Java daha güçlüdür her türlü şey yazabilirsin web, android için, görsel, bot, scanner, program vs.. ama otomasyon için C# çok daha avantajlıdır çünkü zamandan çok kolaylaştırıyor

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim arkadaşım VB 6 dediğin dil eskidi. VB 6 yerine C# öğrensin bin kat daha yararlı.

insanları yanlış yönlendirdiğim felen yok kolay oldugu için onu önerdim birden zora başlaması aşırı mantıksız bişey öğrene öğrene gitmesi daha iyi VB6 Başlamalısın . hazır kodları editleyerek devam et. en doğrusu bu.

Hocam açık konuşayım.Bu konuyu açarken asıl hedefim youtube izlenme artırmaydı daha sonraları android oyun falan yaparım diye düşünmüştüm.Ancak ilk hedefim youtube izlenme artırma.Bir yerde okumuştum kodlarla yapıldığını tabi ben anlamadığım için uygulayamadım.Bu kodları javayla yazabilirim heralde
c# nedir ilk sizlerden gördüm anlamıyorum otomasyon derken neyi kastettiğini bilmiyorum.
visul basic 6 dan hiç bahsetmemişsin.Bu program ile javayla yapılacak herşeyi yapılabilir mi?(çünkü videolarını izledim visual basic javaya göre daha kolay java full kod)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri