insanları yanlış yönlendirdiğim felen yok kolay oldugu için onu önerdim birden zora başlaması aşırı mantıksız bişey öğrene öğrene gitmesi daha iyi VB6 Başlamalısın . hazır kodları editleyerek devam et. en doğrusu bu.
Kardeşim sanırım bir programlama diline hakim değilsin dışardan yüzeysel olarak bakıyorsun. Şu an bilgisayardan orta derecede anlayan birini getirsen - hiç programlama bilgisi olmasın - ona C# öğretsen anlar. Ama Java anlatsan biraz sıkıntı çeker sonra anlar. Java daha zor. VB 6 ve Delphi dilleri eskidi artık microsoft onları geliştirmiyor artık C# üzerine yoğunlaştı. Senin o vb6 dediğin sırf modülden oluşan bir sistem ve C# den bir sürü eksiği var.
Hocam açık konuşayım.Bu konuyu açarken asıl hedefim youtube izlenme artırmaydı daha sonraları android oyun falan yaparım diye düşünmüştüm.Ancak ilk hedefim youtube izlenme artırma.Bir yerde okumuştum kodlarla yapıldığını tabi ben anlamadığım için uygulayamadım.Bu kodları javayla yazabilirim heralde
c# nedir ilk sizlerden gördüm anlamıyorum otomasyon derken neyi kastettiğini bilmiyorum.
visul basic 6 dan hiç bahsetmemişsin.Bu program ile javayla yapılacak herşeyi yapılabilir mi?(çünkü videolarını izledim visual basic javaya göre daha kolay java full kod)
Keşke biraz araştırma yapsanız hocam.. Yetiştirmem gereken sayfalarca ödevi bırakıp size yorum yapıyorum şu an lütfen sizde biraz araştırın binlerce bilgi var bu konu hakkında.. C# bir programlama dilidir, microsoft tarafından Java diline karşı çıkartılmıştır. C# daha çok görsel olduğu için sürükle bırak ve sonrada bilgine göre kodla tarzında bir sistemdir. Otomasyon da genelde hani o fatura kontrol programı, hasta takip, personel takip tarzı vs.. olan programlardır. Evet Java full kod ama Java daha güçlüdür ve her işletim sisteminde - telefonda bile - çalışır. Fakat C# ile yazılmış programlar sadece Microsoft işletim sistemi olup .net Framework yüklü olan sistemlerde çalışır.
Evet yaparsın aklına gelebilecek her türlü şeyi yazabilirsin C# ile de, Java ile de. En gelişmiş ve rahat kontrol edebileceğin sistemi , olan dil C++'dir . Ama seni çok zorlar hiç bulaşma şimdiden. Sen C#'den başla sürükle bırak falan bir şeyler yap mantığını kavra öğren C#'yi sonra Java geçersin. Zaten syntax(sözdizimi) birbirine çok benziyor.