dDos olduğunu düşünmüyorum saldırı Botnet muhtemelen ddos kaldıramayan bir hostta barınmıyordur r10 muhtemelen botnet saldırısı var.
Ddos saldırıları zaten botnet yardımı ile yapılır, çeşitleri vardır.
Dolayısıyla iki ayrı terimmiş gibi bahsetmene gerek yok üstad.
Botnet bildiğimiz ele geçirilmiş yada bir görevi yerine getirmek üzere oluşturulan saldırıya hazır bilgisayarlar/cihazlar topluluğudur.
Zombi filmleri gibi düşünün, ısırılan bilgisayar zombiye dönüşür ve belli bir amaca hizmet eder.
Saldırgan başkasının bilgisayarını ele geçirmek zorunda diye düşünmeyin, kendi çok büyük networke sahipse kurum kuruluş vs bunuda bu amaç için kullanabilir , yani ülkeler arası siber saldırılarda devlet bir ağı botnet olarak kullanılması için müsade edebilir.
Ama genellikle bir virüs ile bilgisayarlar kontrol altına alınır, ondan sonra hepsine aynı anda bir yere trafik göndermesi/istek göndermesi yani sunucuyu meşgul etmesi için emir verilir, ve ddos saldırısı başlatılır.
Vs. vs. dediğim gibi ddos'unda türevleri var.
Ama bu r10 eğer ddos saldırısı aldıysa ki muhtemelen sağlam bir botnet ağı sürekli bunlarla uğraşıyorlardır, ben takılmıyorum r10 bilmiyorum o yüzden, fakat birçok Dünya'ca ünlü siteler bunların içinde en iyi korunan güvenlik siteleri dahil botnet ile yamulmuşlardır. (bkz: milw0rm.com) bir zamanların güvenlik sitesi / bug researcherların takıldığı platform ciddi bir botnet saldırısı ile neye uğradığını şaşırmıştır.
Hotmail,mynet,yahoo da bu saldırılardan zamanında nasibini almıştır, hala da bu tip saldırılar devam etmektedir.
Yani uzun lafın kısası, çok güçlü bir botnet ağına karşı alınabilecek önlem sınırlıdır, bir yere kadar durdurabilirsiniz.R10 gibi bir sitenin buna gücü yetmez.Varolan saldırının boyutunu tespit edip belki geçici olarak bir önlem alabilirler ama abimi çağırıcam hesabı, daha güçlü bir botnet ağı gene yamultur.