R10'a saldırı var galiba..

Kendi sitelerine mi saldırıyor adamlar sanki. Yeni sahipleri bu kadar sorun yaratmaya demişsin.

2008 den beridir r10 da üyeliğim var. 2008 den beridir saldırı alır bu site.

Yeni sahipleri bunu göz önünde bulundurarak ona göre sağlam bir önlem almaları gerekirdi.

Eski düzen neyse aynen devam ediyor demek. İlk başlarda bu sorunlarla karşılaşıyorlarsa yarın birgün daha büyük sorunlarda site diye bişey kalmıcak bunu demek istedim.

dDos olduğunu düşünmüyorum saldırı Botnet muhtemelen ddos kaldıramayan bir hostta barınmıyordur r10 muhtemelen botnet saldırısı var.

hiç anlamam bu işlerden ama mesajları okumak bile zevkli abi ya ddos, botnet felan :DD

1921152_10203321413386197_1528358651_o.jpg
1 gün önce r10..

işin ilginç tarafı ne zaman r10 a girmem gerekse hep kapanmış oluyor,bahtsızlığında bu kadarına pess ))

Site satılmadı , sadece bir bölümü devredildi diye biliyorum. Yani yatırım aldı , yatırımı aldı ama bu yatırım siteye harcanmadıktan sonra ne anlamı kalır ki? Gerekirse tamamını kullanıp bu sorunların aşılması lazım (500.000 TL) olarak biliyorum. Sanırım o miktarın yarısıyla bile , bu sorunlardan kurtulabilir forum.
Marka olmuş kaliteli bir forum , bunları haketmiyor bence.

millete her şey ne kadar çok basit geliyor

Hayır saldırıya engel olmak için yapmışlar security chech yazıyor direk siteye girilmiyor.Ordaki yazıları kutucuğa yazmak lazım

Hayır saldırıya engel olmak için yapmışlar security chech yazıyor direk siteye girilmiyor.Ordaki yazıları kutucuğa yazmak lazım

O sistem sanırım biraz önce geldi , daha önce karşılaşmadım. İlk defa görüyorum , cache sistemi mantıklı geliyor.

O sistem sanırım biraz önce geldi , daha önce karşılaşmadım. İlk defa görüyorum , cache sistemi mantıklı geliyor.

Bende ilk defa gördüm ama akıllıca

---------- Mesaj saat 22:13:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:08:54 civarında gönderildi. ----------

Yaşasın sonunda biri benim mesajımı beğenmiş.yuppii :D :D :D Hep iç geçiriyodum.Benden 3 te bir oranında daha az mesaj yazanlar bile kat kat bende fazla begeni alıyodu.Sonunda :D

Bende ilk defa gördüm ama akıllıca

---------- Mesaj saat 22:13:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:08:54 civarında gönderildi. ----------

Yaşasın sonunda biri benim mesajımı beğenmiş.yuppii :D :D :D Hep iç geçiriyodum.Benden 3 te bir oranında daha az mesaj yazanlar bile kat kat bende fazla begeni alıyodu.Sonunda :D

Alemsin :)

---------- Mesaj saat 22:25:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:24:20 civarında gönderildi. ----------

Şu an R10 aktif..

Ya sistem benim beğenileri kilitledi heralde kaç kişi beğendi ama 15 te kaldı nedense neyse :P

dDos olduğunu düşünmüyorum saldırı Botnet muhtemelen ddos kaldıramayan bir hostta barınmıyordur r10 muhtemelen botnet saldırısı var.

Ddos saldırıları zaten botnet yardımı ile yapılır, çeşitleri vardır.
Dolayısıyla iki ayrı terimmiş gibi bahsetmene gerek yok üstad.
Botnet bildiğimiz ele geçirilmiş yada bir görevi yerine getirmek üzere oluşturulan saldırıya hazır bilgisayarlar/cihazlar topluluğudur.

Zombi filmleri gibi düşünün, ısırılan bilgisayar zombiye dönüşür ve belli bir amaca hizmet eder.

Saldırgan başkasının bilgisayarını ele geçirmek zorunda diye düşünmeyin, kendi çok büyük networke sahipse kurum kuruluş vs bunuda bu amaç için kullanabilir , yani ülkeler arası siber saldırılarda devlet bir ağı botnet olarak kullanılması için müsade edebilir.

Ama genellikle bir virüs ile bilgisayarlar kontrol altına alınır, ondan sonra hepsine aynı anda bir yere trafik göndermesi/istek göndermesi yani sunucuyu meşgul etmesi için emir verilir, ve ddos saldırısı başlatılır.

Vs. vs. dediğim gibi ddos'unda türevleri var.
Ama bu r10 eğer ddos saldırısı aldıysa ki muhtemelen sağlam bir botnet ağı sürekli bunlarla uğraşıyorlardır, ben takılmıyorum r10 bilmiyorum o yüzden, fakat birçok Dünya'ca ünlü siteler bunların içinde en iyi korunan güvenlik siteleri dahil botnet ile yamulmuşlardır. (bkz: milw0rm.com) bir zamanların güvenlik sitesi / bug researcherların takıldığı platform ciddi bir botnet saldırısı ile neye uğradığını şaşırmıştır.

Hotmail,mynet,yahoo da bu saldırılardan zamanında nasibini almıştır, hala da bu tip saldırılar devam etmektedir.

Yani uzun lafın kısası, çok güçlü bir botnet ağına karşı alınabilecek önlem sınırlıdır, bir yere kadar durdurabilirsiniz.R10 gibi bir sitenin buna gücü yetmez.Varolan saldırının boyutunu tespit edip belki geçici olarak bir önlem alabilirler ama abimi çağırıcam hesabı, daha güçlü bir botnet ağı gene yamultur.

Sahipleri pek etik adam olmadıkları için böyle saldırılar yemeleride doğal. Beter olsunlar..

Cloudflare 'den hizmet alıyorlar. Bende, ücretli paketler yerine test amaçlı ücretsiz olarak bir kaç sitemde kullanıyorum. Ama R10 'un halini gördükçe ücretli paketlerinde bir faydası olacağını düşünmüyorum.

IP adresi ile ilgili problem vardır diye düşünüyorum. O kadar saldırı alan bir yer veya hizmet aldığı yer buna bir önlem düşünmüştür diyorum. Yine olmuyor.

Google Türkçe aramada "Cloudflare" arama sonuçları hala Cloudflare'nin güvenlik için şart olduğunu savunan yazılar ile dolu. Bunu hiç anlamıyorum.

r10net sevmiyorum . çete gibi çalışıyor ve karanlık işler dönüyor sürekli. keşke başka bi alternativ olsa ama oda yok.

YTpara.com' ben daha çok seviyorum youtube için en iyi form sitesi, r10 dan bile daha bilgili buradakiler :)

r10 daha genel anlamda,çeşitli kategorilerde daha iyi bence.bi süredir bende neredeyse hiç r10a girmiyorum ama sebebi bi süredir youtube harici bi işim olmaması nette ve sizinde söylediginiz gibi bu forum youtube konusunda r10dan çok daha iyi durumda.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri