Reklam Çıkmama Sorunu[ANKET]

• Kullanıcı Katip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Reklam Sorunu Algoritma mı? Reklamverenlerle ilgili sorun mu?

• Kullanılan toplam oy
    99

Katip

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar tahmin değil de fikirsel olarak ankette oyunuzu kullanır mısınız? bu iş gerçekten can sıkmaya başladı. 1 aydır reklam çıkmaması imkansız gibi bir şey. Bazen diyorum reklamverenlerden kaynaklı, bazen diyorum yeni bir algoritma.. kafam karıştı iyice..

Dostum hem reklam çıkmama hemde izlenim sıkıntısı var. Günlük 15.000 izlenim alan kanal 650 izlenim alır oldu.. Yani sorun sadece reklam çıkmama olayı değil. İzlenim yokki reklam çıksın. İzlenim de düştü.1 Nisan dan beri inanılmaz bi sıkıntı var.

Arkadaşlar tahmin değil de fikirsel olarak ankette oyunuzu kullanır mısınız? bu iş gerçekten can sıkmaya başladı. 1 aydır reklam çıkmaması imkansız gibi bir şey. Bazen diyorum reklamverenlerden kaynaklı, bazen diyorum yeni bir algoritma.. kafam karıştı iyice..

Hocam birşey sorucam reklam çıkmama derken ne kadar kötü durum.Bende normal çıkıyor şu şekilde sizde ne kadar kötü ?
Özgün kanalı 1 nisanda bağladım böyle oranlar. Kazanç paylaşımına girmez sayın adminler ceza vermeyin aman 10 tl zaten altı üstü :)
http://i.hizliresim.com/ojVWOX.png

Arkadaşlar bundan sonra böyle olsa bir büyük kanalda görmüştüm 1 izlenim 30 beğeni gelmiş bir videoya normal birşey değil yani yeni bir algoritma olsa açıklamaları ne olucak biz sizin 100 görüntülemeyi 5 olarak gösteriyoruz yeni özellikmi diyicekler saçma yani bir sorun var galiba sadece spam yapanlarda değil çoğu özgüncüde durum aynı ne oluyor kimse bilmiyor.
Düşüncem bu şekilde

Reklamlarda özgün videolardada çıkmıyor bazılarında çıkıyor ne yaptıkları belli değil sadece spamcılarda reklam çıkmasa spamcıları engellemek için diye düşünürsün ama özgün videolardada oluyor bu.

Son düzenleme:
Hocam birşey sorucam reklam çıkmama derken ne kadar kötü durum.Bende normal çıkıyor şu şekilde sizde ne kadar kötü ?
Özgün kanalı 1 nisanda bağladım böyle oranlar. Kazanç paylaşımına girmez sayın adminler ceza vermeyin aman 10 tl zaten altı üstü :)
http://i.hizliresim.com/ojVWOX.png

özgünde kiminde sorun var kiminde yok anlamadım valla hiç bir şey ben :)

benim büyük sorunlarım var çıkmıyor reklamlar çıldırıcam :S

Geçici Bir Sorun ve Reklamverenlerle ilgilidir inşAllah

Geçici olsa 24 saat sürmez düzelirdi yani kaç mühendis var bir şekilde halledilirdi başka bir sıkıntı var gibi.

valla ben e-ticarete geçiyorum en azından düzelene kadar deniyeceğim bügün niş domainimi ve hostingimi aldım yt'yi bırakmayın ama bişeylere bakının derim

reklamverenle ilgili olduğunu düşündüğüm için ikinciyi işaretledim bu karineyi oluşturan şeyse özgünlerde de aynı problemin olması. umut ediyorum böyledir yoksa ciddi anlamda bu iş biter. istediğin renderi yap, içeriği yükle, izlenimi al reklam çıkmadiktan sonra boşa uğraşmanın bi anlamı yok

Önerilen sistemininde verdikleri açık yüzünden milyonlarca TL boşa aktı afedersin.Şuanda son 2 ay içinde bilinen taktik uygulanamaz hale geldi.(Takip ettiğim bazı kategoriler boş şuan. 1 günde 200K 300K 1 milyon çıkıyordu videolar ve yüklenen videoların haddi hesabı yok gerisini siz düşünün..)Şuan sistemi engellediler.Ama engellerken de bir çok şeyi berbat ettiler diyebiliriz.

Şuan bazı büyük kanalların videolarında izlenimler yerlere inmiş durumda.Bazı kanallarda ise aşırı artmış ve reklamlar halen gösterilmeye devam ediyor.Yeni bir algoritma değişikliği ve çalışma olduğu zaten kesin.He bu çalışma nasıl devam eder nasıl düzelir zamanla bekleyip görücez.Ama düzelecektir belki 1 ay belki 3 ay..

Bu sorun ilk tr adsense lerde başlamıştı, hem özgün hem spamlarda.
Ondan sonra yabancı adsense lere geçtik biz. Tr özgün adsense lerde reklam sorunu sonradan düzeldi bildiğim kadarıyla.

Merak ettiğim soru şu; 16 mart tan önce tr adsense spam kanallarda reklam sorunu var mıydı ?

Eğer 16 mart öncesi tr spam kanallar da reklam sorunu düzeldiyse şu an yaşadığımız geçici bir sorundur
Yok düzelmediyse bu sorun kalıcıdır. Yani özgünler düzelecek fakat spamlarda reklam sorunu devam edecek demektir.

Son düzenleme:
Bugün Almanlarda sosyal medya paylaşımları için para cezasını oyladı ve onayladı sanırım. Bence yakın zamanda düzelecek problemler değil.

reklamverenlerden dolayı bence, çok büyük darbe aldı youtube ülkemizde fazla haber değeri olmadıgı için dile getirilmiyor ama yabancı basında bayaa çıktı bu uk news youtube ads diye aratıp göz atabilirsiniz, fikrimce düzelicek ama videolara yeni filtre gelicek, eski ünlemin biraz daha gelişmişi şeklinde

asıl mesele youtube dan eskisi gibi bir kazanç olucak mı zira büyük firmalar yt ye geri dönmez ise bgbg düşüklüğü olucak

Diyelim ki bu durum reklamverenlerle ilgili. Bu sebepten reklam çıkmıyor. Peki İzlenimlerin 20/1 oranda düşmesine ne diyorsunuz. Yani günlük 15 bin hit alan kanal 600 hit alır hale geldi.. Acaba diyorum bu reklam verenlerin şikayet ettikleri terör ve şiddet içerikli videoları araştırıyorlar ve bunların izlenmemesi için bu sürede tüm izlenimleri mi kontrol altına alıyorlar süzgeçten geçiriyorlar. Yoksa yeni algoritma buysa bu algoritma neye göre işliyecek. O zaman yandık ki ne yandık. Kimse birşey kazanamaz. Gerçek anlamda herşeyiyle özgün kanallarda durum ne bakmak lazım. Bu Burak Oyunda lar Enes Baturlar vs de durum ne acaba???

0b607e742c2442ea8b6f52bdfdaa1f94.png

https://www.youtube.com/watch?v=-MqnE7TPcRw

Bende iki gündür izlenme hiti eski haline döndü. Aynı izlenim sayısına reklamlar yarıya düştü ama çöp reklamlar çıkmadığı için gösterim bgbg'si yüksek. Yani bir nevi o reklamların çıkmaması bgbg oranını yükseltmiş. Bendeki izlenimler bu şekilde.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri