render dediginiz şeyi önce bi araştırıp,pc almaya sonra karar vermenizi öneririm hocam.çünkü render almak için çok fazla program alternatifi var.biz ytde spamdan para kazanırken,her videoyu render alıyorduk mesela yt yakalamasın diye.biçok farklı sebepten dolayı bunun için de vds/server kullandık.ben mesela aylık 500tl ye bi server kiraladım ve onu kullanıyorum diyelim.render için kullanılan programlardan birisi bu serverda resmen canavar gibi çalışıyor,çünkü program sadece işlemci gücü kullanıyordu render için.başka bi programı denedigimde bu iş için ram kullanıyordu....serverlarda harici ekran kartı olmaz normalde,gerekiyorsa ona göre sipariş geçersin.bagzı programlar ise render için ekran kartı ister.yani elimdeki o canavar gibi server,ekran kartı ile render alan programı kullanmak istedigimde çöp gibi degersiz olur.
sen şimdi,daha çok ekran kartı kullanan bi program kullanıyorsan render için ve işlemciyi,anakartı filan daha yüksek tutmak için ekran kartından biraz tasarruf edeyim dersen performans sorunu yaşarsın...