Satın aldığınız maillerin şifresini değiştirin!!!

Ben şifreleri değiştirseydim o mailler ele geçirelemeyecekti diyorsun!
Şifre değiştirmeyince ele geçiriliyorsa, suçluyu aramanın anlamı yok, zira kabak gibi ortada.
Yahu evime hırsız girmiş, yatak odasına baksın yapmadıysa göz ardı et diyorsun. Neyi, neden savunduğunun gayet farkındasın ama yanlış yapıyorsun. Tedbir alın demek farklı, boşuna suçlu arama otur aşağı demek farklı.

bu çocuk kendini yahut arkadaşlarını aklamaya çalışıyor herhalde yoksa bu kafa yapısının bi izanı olmaz.

bak şimdi ben sana insanlar neden mail adreslerinin şifresini değiştirmiyor anlatayım.

1. mail adresini zaten kendin uğraşarak açmak istemediğin için başkasından alırsın
2. mail adresini kendin uğraşarak açtığın zaman bu hesabın kapanabileceğini, yani bu işi net bilmediğin için bi yerden falso verip ilerde hesabın kapatılması sonucuyla karşılaşabileceğini düşünerek bu işi bilenden alırsın
3. çok sayıda hesaba ihtiyacın vardır hepsini kendi başına üretmeye kalktığında işin uzmanı değilsen tüm vaktini buna ayırmıyor, taktikleri bilmiyorsan sorun yaşayabileceğini düşündüğün için başkasından alırsın
4. hesapları oluşturmayla uğraşacak vaktin yoktur başkasından alırsın

bu 4 maddeyi yaz kafana. şimdi neden şifre değiştirmeyle uğraşılmıyor bunlara gelelim

1. 100 hesap satın alan adam zaten bu hesapları kendi oluşturmayla uğraşmak istemediği için başkasından alan adamdır. haliyle hesap oluşturmayla uğraşmak istemeyen adam tutup bi de şifre, kurtarma no değiştirme ile neden uğraşmak istesin. bunlarla uğraşmak isteyen adam hesabı da kendi açar zaten

2. kendi başına hesap açmak istemeyen adamın en temel kaygısı hesaplara giriş yaptığı ip ler, bilgisayarının çerezleri, hwid leri gibi sebeplerle o hesabın çöp olabileceğini düşünmesi. paranoya yani. bu yüzden hesabı bu işi yapanlardan alır. bu işi yapanlar adama hesabı verdikten sonra bu hesaplara gerçekten video yüklemek için değil de şifre değiştirmek için tek tek giriş yapmaya kalkarsa o hesapların hepsinin çöp olabileceğini, patlayabileceğini düşünür. o yüzden zaten youtube da spam yaparken kanala videoyu yükler bi daha hiç giriş yapmayız. risk almamak için. burada şifre değişmek için kanala giren adamlar risk alıp kanalı sıkıntıya sokacağını düşünür. kaldı ki hesap alanlar 50-100 tane alıp bırakmıyor 1000 tane 2000 tane 10k hesap alanlar var. hangi birinin şifresini değiştirceksin kardeşim dalga mı geçiyosun?

3. hesap alanların %90 ının mantığı şudur bana göre çünkü benim mantığım da aynı. hesaba girersin çalışmalarını yaparsın. hesap tutar, kazandırmaya başlar. o zaman risk almamak için hesaba sadece login olma riskini alarak şifre değişimi için girersin. hesabı tamamen güvene almak için. ama sen hiç bi çalışma yapmadığın içi boş 1-2-5k hesaba tek tek girip şifre değişmekle uğraşmak istemezsin. onun risklerini de almazsın. 5k hesaba giriş şifre değişeceğini düşünelim. her hesap için ip resetlemen gerek. 1 ip reseti 1 dk sürse, şifre değişim kurtarma no değişim işlemleri 5 dk sürse hesap başı 6 dk vaktin gidiyor. sadece 10 hesap için 1 saatin gidiyor. 5k hesaptan söz ediyoruz. bu adam oturup 6 ay boyunca hesap şifrelerini değiştirmeyle mi uğraşcak?

boş boş şeyleri savunup durmayın burada. nasıl tipler olduğunuzu ifşa ediyorsunuz sadece böyle yaparak.

kanal satan adam eğer *** **** değilse yapacağı şey sattığı tüm hesapların bilgilerini bilgisayarından komple silmektir. ben zannetmiyorum ki bunu yapmalarına rağmen o hesaplar çalınsın.

2 ihtimal var. ya silmiyolar ve yazdıkları programlarla kendileri tekrar otomatik değiştiriyolar ilerde. ya da bu hesapları zaten onlar da başkalarından atıyorum 5-10 kuruşa alıp 50 kuruşa satıyor. hesabı açan onlar da değil yani.

kısacası. bu tip kanal çalınma konuların bana göre %95 oranında suç tamamen kanal satıcısına ait. özellikle o satıcının sattığı kanalların yüklü miktarda şifreleri değiştiriliyorsa. başka suçlu arama yani. boş konuşmanın manası yok.

İkinize de cevap niteliğinde yazıyorum;
Ben burada kimsenin avukatlığını yapmıyorum. Hiçbir mail satıcısının arkadaşı da değilim. Konuyu ve diğer yazdıklarımı güzel okumadığınız da ortada...
Dört maddeyi yazmana gerek yoktu :) Postlarımı okusaydınız aynılarını bende yazmıştım zaten :)
Bakıyorum foruma üye olarak benden daha eskisiniz.
Mailleri alan kişilerin yüksek alımlar yaptığını ve her bir mail için şifre kurtarma, ip değiştirmenin ne kadar zaman alacağından bahsetmişiniz. Bunların hepsine tamam. Ama teknik bilgi olarak anlıyorum ki biraz sıkıntılar var. Bu kadar yüksek alım yapan bir kişinin, en basiti selenium ile yazılmış ufak bir bot olması gerekmez mi? Binlerce tl mail parası veren bir kişi, birkaç yüz tlde bu bot için para harcayabilir sanırım. Gerekli bütün güvenlik önlemleri alınacak şekilde bu bot yazılıp kullanılabilir. Bu bot ile Mail şifre kurtarma değişir ip değiştirilerek bütün güvenik önlemleri alınıp risk ortadan kalmış olur :)

Yani konuyu açmamda ki sebep şu ki; Önlem önlem önlem !!!
Bir mail satıcısından mail satın alacaksın bir yıl boyunca sorun yaşamayacaksın, bir yıl boyunca o mail satıcı çok iyi çocuk olacak, taki mailler çalınana kadar :) Kusura bakmayın ama adama gülerler :)
Açık kapıyı bırakan sensin, güvenmeyeceksin kimseye!

Ben hırsızlığı yapan her kimse onu burada kayırmıyorum, Onun Allah bildiği yapsın. Eğer ben birilerini burada haklı çıkarma peşindeysen Allah benimde belamı versin...
Daha bunun üstüne söz söyleyecekseniz konuşuruz sıkıntı değil...

---------- Spam Engelliyici 12:16 ---------- Önceki Mesaj 12:11 ----------

Herkes maillerin çalındığını iddia ediyor ama kimse bir mail satıcısının ismini vermedi şuana kadar sanırım. Madem böyle bir durum var banlattırın.

Ne yazık ki kimsenin elinde %100 delil olmadığı için bunu yapamıyorlar.
Önlem alın diye konu açıyorum. Açtığım konu için fişleniyorum :) Sebep; hırsızı haklı çıkarıyormuşum :)

hirsizlik normal, guvenmek suc. yeni dunya duzenine hosgeldiniz
Çok çok çok yakın tanıdıklarınızdan hiç kazık yememiş gibi yazmışınız :) Eğer öyleyse imrenirim açıkçası.
Evet yeni dünya düzeni bu şekilde ne yazıkki.

Son düzenleme:
Şu ünlü mail satıcısını ifşa edinde kim olduğunu herkes bilsin.
Hep bir mail satıcısından isim vermeden bahsediliyor.
Banlatın forumdan şikayetçi olun herkes bilsin bundan sonra mağdur olmasın.

Ben burada kimsenin avukatlığını yapmıyorum. Hiçbir mail satıcısının arkadaşı da değilim. Konuyu ve diğer yazdıklarımı güzel okumadığınız da ortada...
Dört maddeyi yazmana gerek yoktu :) Postlarımı okusaydınız aynılarını bende yazmıştım zaten :)
Mailleri alan kişilerin yüksek alımlar yaptığını ve her bir mail için şifre kurtarma, ip değiştirmenin ne kadar zaman alacağından bahsetmişiniz. Bunların hepsine tamam. Ama teknik bilgi olarak anlıyorum ki biraz sıkıntılar var. Bu kadar yüksek alım yapan bir kişinin, en basiti selenium ile yazılmış ufak bir bot olması gerekmez mi? Binlerce tl mail parası veren bir kişi, birkaç yüz tlde bu bot için para harcayabilir sanırım. Gerekli bütün güvenlik önlemleri alınacak şekilde bu bot yazılıp kullanılabilir. Bu bot ile Mail şifre kurtarma değişir ip değiştirilerek bütün güvenik önlemleri alınıp risk ortadan kalmış olur :)

Bir mail satıcısından mail satın alacaksın bir yıl boyunca sorun yaşamayacaksın, bir yıl boyunca o mail satıcı çok iyi çocuk olacak, taki mailler çalınana kadar :) Kusura bakmayın ama adama gülerler :)

Ben hırsızlığı yapan her kimse onu burada kayırmıyorum, Onun Allah bildiği yapsın. Eğer ben birilerini burada haklı çıkarma peşindeysen Allah benimde belamı versin...

Önlem alın diye konu açıyorum. Açtığım konu için fişleniyorum :) Sebep; hırsızı haklı çıkarıyormuşum :)

ben o söylediğin web botlarını oluşturuyorum. ama bilmediğin mesele şu. o botlar hesaplara giriş yaptığı an onaya düşüyor. ya captcha doğrulaması ya telefon, mail doğrulaması. sen birinden mail aldığın zaman vds de o maile ilk girişinde onay sormadan girişini yapar ama 2. cihazdan giriş denendiği an onay ister. 50 kuruşa maili alan adam bi de şifre değişmek için captcha geçme apilerine, sms onay için servislere ücret mi ödesin her kanal için?

hayatında 2-3k kanalın şifresini değiştin mi? değiştirdiysen nasıl yaptığını detaylıca anlat ki herkes öğrensin sana teşekkür etsin.

edit. ayrıca hepsini geçtim değindiğim 2 mesele hakkında yorum yapmamışsın. şifreler değişiyorsa bunu ya kanalı satan değiştiriyor ya kanalı satan başkasından satın almıştır o aldığı kişi değiştiriyor demişim. yani burada söylemen gereken şey, şifresi değiştirilen hesap satıcılarının forumdan tamamen banlanması ve bi daha satış yapmaması gerekliliğiyken hala daha şifre değiştirmeyenler için bi şeyler söylemek mantıksız. suçlu ortada. bak parmakla gösteriyoruz kim olduğunu. tutup ona sallaman lazım. google 3 kuruşluk şirket değil ki tak diye bot yazdırıp tüm şifrelerini değiştirmeye başlayabilesin. bi dünya masrafı var bunun arkaplanında. proxy masraflarını katmadım bile.

Son düzenleme:
"Çok merak ediyorum bu bir yıllık süre boyunca o satın aldığınız maillerden kazandığınız onlarca liradan da neden şikayetçi olmuyorsunuz

Bu maili aldıysan şifresini değiştreceksin!!! Aradan aylar, yıllar geçtikten sonra sızlanmak şikayet konusu açmak çooooook saçma."

Bunu yazmışsın sen daha ne yazacaksın.

Şu ünlü mail satıcısını ifşa edinde kim olduğunu herkes bilsin.
Hep bir mail satıcısından isim vermeden bahsediliyor.
Banlatın forumdan şikayetçi olun herkes bilsin bundan sonra mağdur olmasın.

hocam kanıt olmuyor işte kanıt olsa herkes açıklayacak boşuna kimsede günahına girmek istemiyor kimsenin

ben o söylediğin web botlarını oluşturuyorum. ama bilmediğin mesele şu. o botlar hesaplara giriş yaptığı an onaya düşüyor. ya captcha doğrulaması ya telefon, mail doğrulaması. sen birinden mail aldığın zaman vds de o maile ilk girişinde onay sormadan girişini yapar ama 2. cihazdan giriş denendiği an onay ister. 50 kuruşa maili alan adam bi de şifre değişmek için captcha geçme apilerine, sms onay için servislere ücret mi ödesin her kanal için?

hayatında 2-3k kanalın şifresini değiştin mi? değiştirdiysen nasıl yaptığını detaylıca anlat ki herkes öğrensin sana teşekkür etsin.

edit. ayrıca hepsini geçtim değindiğim 2 mesele hakkında yorum yapmamışsın. şifreler değişiyorsa bunu ya kanalı satan değiştiriyor ya kanalı satan başkasından satın almıştır o aldığı kişi değiştiriyor demişim. yani burada söylemen gereken şey, şifresi değiştirilen hesap satıcılarının forumdan tamamen banlanması ve bi daha satış yapmaması gerekliliğiyken hala daha şifre değiştirmeyenler için bi şeyler söylemek mantıksız. suçlu ortada. bak parmakla gösteriyoruz kim olduğunu. tutup ona sallaman lazım. google 3 kuruşluk şirket değil ki tak diye bot yazdırıp tüm şifrelerini değiştirmeye başlayabilesin. bi dünya masrafı var bunun arkaplanında. proxy masraflarını katmadım bile.

Elimde yaklaşık 30k gmail mevcut. Ve bir kez bile şifre çalınma şikayeti yaşamadım. Ispat mı bir kısmı şurada ve youtube ile uğraşmadığım için, api sorunları v.s olduğu için size sadece sayıyı gösterebilcem. Burada sadece 15k eski olan mailler var.
https://hizliresim.com/Vje3wm

Yani 2kdan çok fazlasının şifresini değiştirdim...
Şuda yakın zaman önce açtığım alım konusu: Bu konuyla beraber15 k kadar daha alım yaptım.
https://www.ytpara.com/onayli-gmail...diginiz-gmail-hesaplar-satin-alinacaktir.html

İki mesele hakkında;
Şimdiye kadar gerçek ıspat delil getirip bu mail satıcılarından banlanan kişilerde oldu bu forumda.
Ama bir taraftan bu banlanan kişiler farklı kimlikle gelip tekrar satış yaptığıda oldu :)
Yani banlattırmak çözüm değil. Bir şekilde piyasaya tekrar giriyorlar.
Önlem ! önlem! önlem! başka yolu yok.

Konu harici olacak ama; r10'a dadanan bir soyguncu var. Belki duymuşunuzdur Seyyit Çağlı diye bir dolandırıcı. Bende kurbanıyım. O kadar fazla kişiyi dolandırdıki her seferinde farklı kimlikle forumda barınmayı başardı. En sonunda r10 admini olayı ele alıp Cumhurbaşkanı avukatını devreye sokarak dava yolu açtılar. Bu adam ekstrem bir örnek oldu ama, var yani... Banlamak çözüm değil...

Maillerin şifrelerini ve diğer güvenlik bilgilerini değiştirmek için yardımcı olurum elbette. Birkaç püf nokta var. Buraya yazmak istemiyorum, çünkü ne zaman bu tarz forum sitelerinde bilgi paylaşılsa önlem alınıp bu açıklar kapatıldı hep. Bu konuda kaç kişi bilgi isterse skypeden ulaşabilir bana:
[email protected]

"Çok merak ediyorum bu bir yıllık süre boyunca o satın aldığınız maillerden kazandığınız onlarca liradan da neden şikayetçi olmuyorsunuz

Bu maili aldıysan şifresini değiştreceksin!!! Aradan aylar, yıllar geçtikten sonra sızlanmak şikayet konusu açmak çooooook saçma."

Bunu yazmışsın sen daha ne yazacaksın.

Bunu yazmamdaki amaç şuydu; mail satın alalı bir yıl olmuş, bir yıl boyunca maili satan çocuk şahane kişilik, dürüst birisi, aradan upuzunnn bir yıl geçtikten sonra, mail çalındıktan sonra şeref yoksunu bir insan.
Sen önlemini bir yıllık sürede alma, sonra çalınsın, ne ala memleket...

Hırsızlığın haklı bir yanı olamaz. Ama kendime de bir özeleştiri yapmak gerekirse evet şifre değiştirmek gerekiyor kendimize bir zarar gelmesin diye. Lakin bu çözüm mü? Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz derler, bu forum çokca duydu 2 aşamalı eklenmesine rağmen çalınan kanalları.

Hatta ben geçenlerde çalınan hesabımı kurtarmaya çalışırken "1 saat önce değiştirildi, bunu sen yapmadıysan tıklayın" gibi bir şey çıktı ve tıkladığım gibi yeni şifre oluşturma ekranı geldi yani hiç bir şey sormadı. E ama ben aslında sattığım bir kanalı da geri almaya çalışan biri olabilirdim, anlatabildim mi bilmiyorum ama satılan şeyin şifresi & kurtarması değişmesine rağmen hiç bir şey sormadan bana google hesabı geri veriyor. O yüzden değişilmesi gereken esas şey beyinler.

Ama / tedbir tedbirdir.

Çok enteresan olaylar yaşanıyor forumda :) Konuyu okuyanlar anlayacaktır ne olduğunu. Kimsenin avukatlığını yapmak için açmıyorum bu konuyu. Farkındalık için açıyorum konuyu.

Mail satıcılarının maillerin şifrelerini değiştirip, sattıkları mailleri geri çaldıkları yönünde birçok şikayet konusu açıldı şimdiye kadar.

Yahu şunu anlamıyorum, aldığın mailin şifresini, kurtarma bilgilerini neden değiştirmezsin arkadaş :)
Asıl saçma olanda şu, maili satın alalı neredeyse bir yıl olmuş, aradan bir yıl geçtikten sonra mail çalınıyor ve şifresi değiştirildi diye konu açılıyor :)

Çok merak ediyorum bu bir yıllık süre boyunca o satın aldığınız maillerden kazandığınız onlarca liradan da neden şikayetçi olmuyorsunuz :)

Bu maili aldıysan şifresini değiştreceksin!!! Aradan aylar, yıllar geçtikten sonra sızlanmak şikayet konusu açmak çooooook saçma.
Ben çalan kişiyi etik bulmuyorum elbette, Sorumsuzluk bizde diyorum !!!

ben sıkayet konusu acmadım ama sıfreyı degıstırsen kurtarma maılını degıstırsen botlarla zaten gerı alabılıyordu en son

Çok çok çok yakın tanıdıklarınızdan hiç kazık yememiş gibi yazmışınız :) Eğer öyleyse imrenirim açıkçası.
Evet yeni dünya düzeni bu şekilde ne yazıkki.

bebeklik yillarinizda annenizden tam guven alamamissiniz . bu yuzden temel guven problemi var sizde. ne yazik ki bunu degistiremizsiniz.

Elimde yaklaşık 30k gmail mevcut. Ve bir kez bile şifre çalınma şikayeti yaşamadım. Ispat mı bir kısmı şurada ve youtube ile uğraşmadığım için, api sorunları v.s olduğu için size sadece sayıyı gösterebilcem. Burada sadece 15k eski olan mailler var.

Şuda yakın zaman önce açtığım alım konusu: Bu konuyla beraber15 k kadar daha alım yaptım.
https://www.ytpara.com/onayli-gmail...diginiz-gmail-hesaplar-satin-alinacaktir.html

İki mesele hakkında;
Şimdiye kadar gerçek ıspat delil getirip bu mail satıcılarından banlanan kişilerde oldu bu forumda.
Ama bir taraftan bu banlanan kişiler farklı kimlikle gelip tekrar satış yaptığıda oldu :)

Konu harici olacak ama; r10'a dadanan bir soyguncu var. Belki duymuşunuzdur Seyyit Çağlı diye bir dolandırıcı. Bende kurbanıyım. O kadar fazla kişiyi dolandırdıki her seferinde farklı kimlikle forumda barınmayı başardı. En sonunda r10 admini olayı ele alıp Cumhurbaşkanı avukatını devreye sokarak dava yolu açtılar. Bu adam ekstrem bir örnek oldu ama, var yani... Banlamak çözüm değil...

Maillerin şifrelerini ve diğer güvenlik bilgilerini değiştirmek için yardımcı olurum elbette. Birkaç püf nokta var. Buraya yazmak istemiyorum, çünkü ne zaman bu tarz forum sitelerinde bilgi paylaşılsa önlem alınıp bu açıklar kapatıldı hep. Bu konuda kaç kişi bilgi isterse skypeden ulaşabilir bana:
[email protected]

Bunu yazmamdaki amaç şuydu; mail satın alalı bir yıl olmuş, bir yıl boyunca maili satan çocuk şahane kişilik, dürüst birisi, aradan upuzunnn bir yıl geçtikten sonra, mail çalındıktan sonra şeref yoksunu bir insan.

Elinde olmayan verilerle x bir kişinin onlarca, yüzlerce mailini çalabilir misin? Sadece buna cevap versen yine yeterlidir.

bebeklik yillarinizda annenizden tam guven alamamissiniz . bu yuzden temel guven problemi var sizde. ne yazik ki bunu degistiremizsiniz.

İnsanlar güvendiği için, mailim çalındı diye şikayet konuları açılıyor öyle mi :)
Konu başlığım bile tedbirle alakalı... Önlemle alakalı...

Siz anlamamaya devam edin, maillerinizi çaldırmaya devam edin...

---------- Spam Engelliyici 14:27 ---------- Önceki Mesaj 14:23 ----------

Elinde olmayan verilerle x bir kişinin onlarca, yüzlerce mailini çalabilir misin? Sadece buna cevap versen yine yeterlidir.

Evet çalınabilir.
Bunu mail satıcısı da yapabilir,
Hiç tanımadığınız bir başka insanda yapabilir,
Hatta ve hatta dost bildikleriniz bile yapabilir.
Çünkü elinizde ıspat yok... ıspat varsa amenna. Ama %100 ıspat yoksa sorumsuzluk sizde olur...

Anlaşamadığımız konu ne biliyormusunuz? Ben tedbir önlemden bahsediyorum, siz mail satıcılarını kayırdığımı düşünyorsunuz...

İnsanlar güvendiği için, mailim çalındı diye şikayet konuları açılıyor öyle mi :)
Konu başlığım bile tedbirle alakalı... Önlemle alakalı...

Siz anlamamaya devam edin, maillerinizi çaldırmaya devam edin...

---------- Spam Engelliyici 14:27 ---------- Önceki Mesaj 14:23 ----------

Evet çalınabilir.
Bunu mail satıcısı da yapabilir,
Hiç tanımadığınız bir başka insanda yapabilir,
Hatta ve hatta dost bildikleriniz bile yapabilir.
Çünkü elinizde ıspat yok... ıspat varsa amenna. Ama %100 ıspat yoksa sorumsuzluk sizde olur...

Anlaşamadığımız konu ne biliyormusunuz? Ben tedbir önlemden bahsediyorum, siz mail satıcılarını kayırdığımı düşünyorsunuz...

Yalnızca tedbirden bahsetseydin teşekkür ederdim. Oluruna gidip yokuş yaptığınız için konu bana ters geldi. Neyse artık daha fazla uzatmamıza gerek yok. Kg.

İki mesele hakkında;

[email protected]

bak gördün mü? kendin bile izahını yapıyorsun. şifrelerin değiştirilmesi için özel bi yöntem var ama burada açıklamak istemiyorum diye. e senin gizli tuttuğun bilgiyi kanal alan insanlar nerden bilsin de seriden hesap şifrelerini rahatlıkla değiştirebilsin? o bilgiyi bilmedikleri için de uğraşamıyolar her biriyle. seleniumla rahatlıkla değişir cart curt olayı da değil bu yani. kendi söylediğin gibi, özel bi şeyler yapılması gerekiyor ki değiştirilsin. haliyle bu kadar basit olmayan bi konu için insanlara " şifrelerinizi değiştirmezseniz sonucuna katlanırsınız, o kanalın ekmeğini yerken iyiydi ama " gibi konuşmalar yapmak çok anlamsız. yardımcı olmak istiyorsan bu konuyu açmak yerine, şifrelerini değiştirmek isteyen arkadaşlar için özel bi şifre değiştirme yolu paylaşıcam sadece özel mesajdan diyip yardımcı olmayı deneyebilirsin. bakış açını beğenmiyorum ben dile getirdiğim mevzu bu. yoksa elbette herkes şifresini değiştirmeli ama imkanı yoksa yapacak bi şeyi de yok.

Mail satın alarak bir tür ticaret yapmış oluyorsunuz. Farklı açıdan yaklaşıcam.
Boş bir senede imza atar mısınız?
Veya sadece rakam yazılı ve rakamın sağı solu boş bir senede imza atar mısınız?
İmza atmak aptallık olurdu değil mi :)
Başka örnek; birisine çek vereceksiniz yazılı olarak. Çeki vereceğiniz kişiye al kardeşim çeke miktarı sen yaz der misiniz :) Kendiniz yazar kontrol edersiniz değil mi ?
Aslında bakarsanız satın aldığınız maillerde çek ve senetten bir farkı yok.
Bu mailleri alıyorsan en kısa sürede şifre ve diğer güvenlik adımlarını değiştireceksin.
Maili alır almaz mailiniz çalındıysa buna sözüm yok. Ama aldığınız mailin üzerinden bir yıl geçmiş ve şifreleri değişmişse burada kim sorunlu?
Maili satan kişi mi, gerekli güvenlik önlemlerini almayan alıcı mı?
Şunu unutmayın hocam dini inancınız nedir bilmiyorum. Benim inancıma göre nefis ve şeytan var... Buradan bile çok anlam çıkar.
Bir atasözü var eşeğini sağlam kazığa bağla...
Ayrıca; mailleri satan değilde bir başkası çalmaya kalkışmışsa? Nasıl emin olacaksınız?

Hocam sizede farklı bir acıdan yaklaşıcam :) Bir arsa satın alacaksınız. Arsayı gittiniz, gördünüz, beğendiniz... Parayı anlaştınız. Adama arsanın parasını verip tapu işlerini sonra hallederiz dediniz. Çünkü sizin söyleminize göre arsayı satan kişi arsanın arkasında durmalı. Sahtekarlık yapmamalı.
Aradan belli bir zaman geçti arsa sahibi sana bu arsayı satmadım dedi :) Sizi dolandırdı.

Oysa arsa sahibine para verirken zamanında tapu işlerini halletseydiniz...
Oysa satın aldığınız maillerin zamanında şifresini ve diğer güvenlik bilgilerini değiştirseydiniz...
Dolandırılmayacaktınız!
İkisi de aynı şeyler.

Hocam lütfen kusura bakmayın ama ilk söylediğiniz cümleden daha anlamsız bir örnek olmuş. Neden mi?

Benim arsayı almam için satış işleminin gerçekleşmesi lazım. Arsayı üstüme almam lazım. Peki ben aldıktan sonra başkasına aynı tapuyu tekrar satabiliyor mu ?

Sizin örneğinizde alıcı saf,enayi ama bizim örneğimizde satıcı şarlatan diyebiliriz. :rolleyes:

Bir örnek verilecekse doğrusu nedir biliyor musunuz?

5 yıl önce 0 araba aldım, kilidini değiştirmedim. Arabam çalınmadı.

Ayrıca bu şarlatanları inatla savunmanıza anlam veremiyorum.

Son düzenleme:
Adam ne açıklıyor millet ne anlıyor. Değiştireceksiniz arkadaş. Önlem alacaksınız. Herkes kendisinden sorumlu. Çalan adi zaten onu kimse tartışmaz. Ama kaptıranda haketmiştir. Herkes kendi önlemini alacak. DünyA tertemiz berrak değil.

Ben açtım öyle bir konu zamanında al sana direk yapanı da buraya etiketliyorum.
[MENTION=30137]TolgaDemo[/MENTION]

Ayrıca benim net olarak bildiğim ve %100 bu işlemi yaptığını bildiğim arkadaş bu. Başkası var mı yaptı mı bilemem.
Ama sabırlı vardı bir zamanlar binlerce kanal aldım. Tek bir sorun bu şekilde yaşamadım.

Yukarıdaki mesajları okumak isterdim ama sanırım hepsi boş.
Şöyle bir gerçek var lafı uzatmanın anlamı yok.

Ben senden bir ürün aldıysam satıcı arkadaş gidip te sattığı bir ürünü başkasına satamaz.
Bunun başka izahı yoktur.

Herkes maillerin çalındığını iddia ediyor ama kimse bir mail satıcısının ismini vermedi şuana kadar sanırım. Madem böyle bir durum var banlattırın.

Ben verdim daha önce de verdim. Ama aradan 3-4 sene geçtiği için bir kanıt vs bişey peşine düşülmüyor.

Son düzenleme:
Adam ne açıklıyor millet ne anlıyor. Değiştireceksiniz arkadaş. Önlem alacaksınız. Herkes kendisinden sorumlu. Çalan adi zaten onu kimse tartışmaz. Ama kaptıranda haketmiştir. Herkes kendi önlemini alacak. DünyA tertemiz berrak değil.

Ben değiştirmeyeceğim arkadaş, satan adam olacak. Ben önlemimi benden kaynaklanan sorunlar için alacağım. "Ama kaptıranda haketmiştir" siz böyle sırt sıvazladıkça buda böyle gider.

---------- Spam Engelliyici 19:56 ---------- Önceki Mesaj 19:55 ----------

Ben değiştirmeyeceğim arkadaş, satan adam olacak. Ben önlemimi benden kaynaklanan sorunlar için alacağım. "Ama kaptıranda haketmiştir" siz böyle sırt sıvazladıkça buda böyle gider.

Mevlana ne güzel söylemiş;

"Cahille girme münakaşaya;
Ya sinirini zıplatır tavana,
ya da yazık olur adabına" diye.....

Uzatmanın bir anlamı yoktur , değişin rahatlayın herkese hayırlı akşamlar dilerim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri