SGK Borcunuzu Kontrol Edin

• Kullanıcı KacaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
783 lira borç çıktı iyimi :S

hocam benimde 783 lira.bu arada ben geçen gün doktora gittim ardından eczaneye ilaç almaya gittiğimde ilacı alamadım her ne kadar devlet biizi mecburi olarak sigortalayıp boru bindirsede, borcun taksitlerini ödemediğimiz için sigortamızı kullanamıyoruz, sadece aydan aya borçlanıyoruz boş boş :(
not : arkadaşlar bu borçtan kaçış yok mecbur herkese uygulanıyor ama bazıları aylık 40 tl den bazıları 186 tlden bazıları 200küsürden borçlanıyor.eğer gelir testi yaptırmadıysanız en yuksek mebladan borçlanıyorsunuz.
gelir testi için gerekenler: 1-ailenizin bireylerinin ( anne baba kardesler ) maaş bodrosu 2-sosyal yardımlaşma vakfına gıtmek ( kaymakamlık bınalarında ) oraya kımlıgınızle başwuracaksınız. her hafta bır kere kurul toplanacak, o kurulda sızın aylık kac tl den borçlanacagınıza karar verılecek.

---------- Mesaj saat 01:13:03 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:10:38 civarında gönderildi. ----------

Af dediğin faiz için mi yoksa genel borca mı ?

hocam bıraz once yazdım üniversiteyı bıtırıpte borcunu azaltmanın yöntemini. bende bu yazın 8. ayda bitirdim okulu. 9. ay borçlanmaya başladım :(

BU LİNKTEN geçen bana 3400 lira borç çıktı sildirdim. siz de kontrol ediniz.

giriş yaptıktan sonra GEnel sağlık sigortası (YENi) yazar bakarsınız ordan.

Ünlemlerden sonra bir bu eksikti ya ! Başka yerde devlet para verir ama biz borçlanıyoruz üstelik haberimiz olmadan !

3555 lria çikti 27 dönem!
Bu ne arkadaşlar neyin borcu?
Memur adamim ben, gss devlet tarfindan yatiriliyor.

350 lirada bana çıktı :) Benim 1000 küsürdü ben öğrenci belgemi göstermemiştim sonra gittim öğrenci olduğum tarihleri ispat ettim ve o tarihleri düştü 1 yıl ygs lygs hazırlığı yaptığım 2 sene öncesindeki aranın parası buda.

3555 de benim çıktı başka ülkelerde işsizlik maaşı veriyorlar bizde okudugumuz için borç çıkartıyorlar devletimiz çok yaşa :D

Bende kayit tesciliniz bulunamadı gibi birsey çıkıyordu

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Borçlu Dönem Sayısı, 21
Toplam Ana Borç Tutar, 776.26
Toplam H. Faiz Tutar, 131.77

şaka gibi. 6 yıldır ögrenciyim böyle saçmalık görmedim:) daha 2 ay önce yoktu borcum. eylül ayında yeni güz döneminde aldıgım ögrenci belgesini sgkya verip provizyon alma hakkımı kontrol etmiştim.

işin garibi sgk govda provizyon alabilir yazıyor. yani sigortalı oldugum ve sigorta kapsamında tedavi görebilecegim yazıyor.

sgk la yaptıgım görüşmede önceki dönemlere dair olabilecegi belirtildi borcun. 6 yıldır ögrenci oldugumu bu kanun taslagının yasalaştığı tarihten itibaren her güz ve bahar dönemi sürelerinde aldıgım ögrenci belgesini sgk veya kaymakamlığa aktardıgımı ilettigimde , bilgileri doğruladılar. hem evet evraklarınızı vermişsiniz diyorlar hem borcunuz var diyorlar. neymiş gidip bizzat sildirmem gerekiyormuş!

gitmem abi uğraşsınlar hic peşinden koşamam bu olayın. açık ve net.

Oha ya banada çıkmış.Kısa dönem askerlik yaptığım süreden taki sigortalı olduğum döneme kadar çıkmış..Askerlik süresi boyunca bana nasıl borç çıkar anlamadım. 6 ay askerlik yaptım 3 ayda işsiz kaldım toplamda 11 dönem çıkarmışlar o süreler için sigortalı süremde bile 2 ay eklemişler 6 ayda askerlik o zaman burda 3 dönem ödemem gerekiyor.

arkadaşlar annenizin babanızın ve bekar olan kardeşiniz varsa onun maaş, arabası, arsası tapusu artık ne kadar malı yada maaşı varsa siz işsizde olsanız o sızınde gelırınız olarak gorunuyor.mesela ben kpssye hazırlanıyorum işim gücüm yok, ünide bitti ama aylık şahsi gelirim 1100 tl gözüküyor. böyle bir saçmalık böyle bir gereksiz sağlık politikası başka hiçbir ülkede görülecek bişey değil :(

1500 TL Borç çıkmıştı geçen sene öğrenci belgem ile sıfırladım.Şuan borcum bulunmamakta :)

Dikkat edilmesi gereken bir konu
Paylaşım için teşekkürler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri