Sizde Telif Riski Düşük Videolar Bulabilirsiniz

• Kullanıcı BOZGUN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Dünyadan Youtube Teknikleri

BOZGUN

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Forumda paylaşımın azaldığı ve morallerin sıfıra indiği şu son günlerde bende birkaç bildiğimi sizlere anlatarak moral vermek istedim.

Web işleriyle daha doğrusu SEO konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlar bu söyleyeceğim durumu bilebilirler ancak bilmeyen kişi sayısı oldukça fazladır diye tahmin ediyorum. Anlatacağım yöntemle uğraştığınız takdirde işinizi görecek videolar elde edebileceksiniz.

Öncelikli olarak bizlere tabiki de YouTube harici kullanıcıların video yüklemesine izin veren video siteleri gerekiyor. Örneğin;

Kod:
http://www.dailymotion.com/
http://www.vimeo.com/

Bu iki web sitemiz kullanıcıların video yüklemesine ve videolarını yayınlamasına izin veren siteler. Tabi iki web sitesi de arama motorları tarafından bu videoların indexlenmesini istiyor doğal olarak. İşin detayına fazla girmeyerek olayın şuanda bizi ilgilendiren tarafının bu olduğunu söyleyelim.
Şimdi öncelikli olarak bu iki sitenin de "robots.txt" dosyasına ulaşmamız gerekiyor. (Robots.Txt hakkında daha detaylı bilgi için tıkla) O kadar da zor bir işlem değil hemen halledelim;
Kod:
http://www.dailymotion.com/robots.txt
http://www.vimeo.com/robots.txt

Şimdi bu sayfaları açtığımızda karşımıza belli komut dizinleri gelecek. Biraz karışık gelebilir ancak hepsinin bir anlamı ve görevi bulunmakta. Bizi ilgilendiren kısım burada arama motoru örümceklerinin ulaşabileceği ve sürekli olarak güncellenen, web sitesine en son yüklenen videoların belirtildiği dosyaya ulaşmak. İki web sitenin de "Robots.txt" dosyalarında bulunan komutların arasında son videoların belirtildiği dosyayı buluyoruz.

Daily için;
4lh8b8.jpg

Vimeo için;
28s6iqd.jpg

Şimdi daily de bahsettiğim sayfaya tıkladığınızda karşınıza belli aralıklarla güncellenmiş ve güncellenmeye devam eden sıkıştırılmış "XML" dosyaları çıkacak. İşte bu dosyalarda gün içerisinde DailyMotion'a kullanıcılar tarafından yüklenen videoların listesi bulunmakta. Örnek olarak;
Kod:
http://www.dailymotion.com/map-videolast-00001.xml.gz
Linkini tarayıcınızda çalıştırdığınızda Winrar vb. bir program yardımızla açabileceğiniz sıkıştırılmış bir dosya indirilcek.

!!Vimeo'da sadece robots.txt de bulunan "/latest.xml.gz" dosyasını indirmeniz yeterli.
Sıkıştırılmış dosyaları bilgisayarınızda açtığınızda özellikle Daily'nin dosyasının oldukça karışık olduğunu göreceksiniz.
!!Dosyaları daha düzenli bir şekilde okuyabilmeniz adına ben "Notepad++" öneriyorum. Windows kurulu olan her bilgisayarda bulunan "WordPad" de işimizi görecektir.

DailyMotion' dan indirdiğimiz XML dosyasını WordPad ile açtık diyelim. Karmakarışık bir sayfa bizi karşıladı. Burada;
Kod:
<loc> </loc>
tagları arasında bulunan linkler aradığımız video linkleri. Ben sizin için bir kaşını WordPad üzerinde bold kırmızı olarak belirttim.

24ecis9.jpg

v66m1s.jpg

Tabi bu dosyanın yapısı siteden siteye farklılık gösteriyor. DailyMotion'da bu dosyanın yapısı ne kadar karışıksa Vimeo'da o kadar sade ve düzenli. :)

soa8ac.jpg

Yukarıda ekran görüntüsünde Vimeo için videoların linklerini aynı şekilde belirttim.

Bundan sonrası artık size kalmış. Videoları tek tek kontrol edip amatör olarak çekilmiş ve telif riski oldukça düşük olan yüzlerce hatta binlerce videoyu günlük olarak elde edebilirsiniz. :)
Haydi işiniz rast gide. ;)

Son düzenleme:
teşekkürler,resmen hazine değerinde paylaşım olmuş :)

not:dm yi çizgi film manyağı yapmışlar :D

Son düzenleme:
Paylaşım için tesekkurler SPAM BİTMEZ !!! :D

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar YouTube için bu uygulamayı soranlar olmuş. YouTube için maalesen böyle bir uygulama yok veya ben bilmiyorum. YouTube'da tüm klavye karakterlerini kullanıp "a,b,c,1,2,3,?,!, vb" filtrelemeden son 24 saat seçilip arama yapıldığında benzeri bir uygualamayı elde edebiliriz sanırım.
Mobil olarak gönderildi. Yazım hataları için kusura bakmayın.

15 20 sayfa gezdim videolara bakayim diye sonra bir iki video actim butun videlolar ayni harcadigim zamana yandim 😄

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence bu değerli paylaşım silinip atılmamalı. bende sizlere kolaylık olsun diye paylaşımda bulunayım dedim yukarıda anlatımda gördüğünüz gibi linkler karışık.
Ben bu linkleri rahatlıkla kopyala yapıştır yapabilmeniz adına düzenledim.
son 24 saatte yüklenenler. Tam 50.000 video var.
Rasgele.
İndir vimeo son saat txt

bence bu değerli paylaşım silinip atılmamalı. bende sizlere kolaylık olsun diye paylaşımda bulunayım dedim yukarıda anlatımda gördüğünüz gibi linkler karışık.
Ben bu linkleri rahatlıkla kopyala yapıştır yapabilmeniz adına düzenledim.
son 24 saatte yüklenenler. Tam 50.000 video var.
Rasgele.
İndir vimeo son saat txt

Niye exe hocam dosya

aynen ben yazacaktım şimdi. Arkadaş [MENTION=8073]laincest[/MENTION] yazmış sağolsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri