kayipsans
Yasaklanmış
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
"Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar."
- Albert Einstein
İki kişi aynı yerde yere düşüyor ama arada fark var birisi sarhoş yada uyuşturucu almış havası ile yerde ikincisi ise daha sıradan bir insan havası burada.
Hanginiz sokakta bir tinerciye yardım ediyorsunuz ki? Burada da öyle adam çekmiş hapı veya otu yerde yatıyor ki hergün onlarcasını görüyoruz. Kimse ona yardım etmez etmeye kalsan bir ton küfür duyarsın. EN basidini dün yaşadım, Bahnof'un hemen yakının bir adam yerde yatıyordu ve bir polis yanına yaklaştı, adam kolunun altındaki şişeyi polise doğru fırlattı. Sonucta polis öyle yada boyle aldı götürdü.
Kısacası normal bir insana ve gercekten yardım talep isteyen birisi hemen kendini belli eder, ilkinde adam sarhoş olmuş yatıyor gibiydi ama ikincisi biraz daha farklı.
Bence olayı milletsel boyuta cekmeyin.
2 düşüş arasında fark var, insanlar önyargılarından değil gerçekçi olmadığı için yardım etmiyorlar..
Aynı durum türkiye'de de olsa farklı tepkiler olmayacaktı, video tamamen duyguları sömüren yalancı bir deney olmuş.
Video da beğendiğim tek olay arka planda çalan senfoni o da (Beethoven - Moonlight) heralde![]()
bızde allah korkusu var,yaradandan oturu yaradılana saygı var herseyden once,bu ıyı nıyetı kullananlarda var,vicdanınıza kalmıs
Hocam mobilim arkadasın paylaştıgı şeye bakamadım ama yaklasık 2 ay önce kaldıgımız yerden büyük sıkıntılardan dolayı taşındık bir kiralık ev bulduk 1 ay kaldıktan sonra ev sahibi evimi sattım çıkın burdan dedi neyse bir şey demedik evi yine taşıdık başka bir eve tam oturduk derken ev sahibi geldi yok bilmem babam ölmüş evimden çıkmanızı istiyorum dedi biz yine ses etmedik başka kiralık ev aradık sagolsun birisi yardımcı oldu evi bulduk anlaştık parayı verdik evi temizleyip yıkadık eşyaları taşımak için bir nakliyeci aramaya başladık adam aradı dayım evimi kiraya vermeyin diyor dedi. Kısacası türk dahil dünyadaki hiçbir insana güven olmuyor şuan sokakta kalmaktan farkımız yok Allah insanlarımıza merhamet etsin akıl fikir versin paraya tapar olmuşlarAvrupadan farkımız işte. burda öyle birşey söz konusu olamaz. bizim milletimiz yardımsever koşar kaldırır hastaneye götürür yedirir içirir cebine parasını koyar evine bırakır. evi yoksa yardımcı olur evinde misafir eder bir hal çaresini bulur. Ama yarın ne olacağı belli olmaz. malum ülkemizde bozulmaya başladı
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.