Şok'ta Küçük Yoğurdun Rakibinin Olmaması

freusty

Kayıtlı Üye
arkadaşlar bu adamlar küçük yoğurdu sadece kendi markalarıyla(mis) satıyolar. rakip ürün koymamışlar. bu suç değil mi? şikayet etmek istiyorum bu adamları. ben mecbur muyum senin kalitesiz, tadı tuzu garip ürününü almaya.

umarım bi akıllı çıkıp " başka yerden al sen de o zaman " gibi boş bi söz söylemez.

---------- Spam Engelliyici 12:24 ---------- Önceki Mesaj 12:24 ----------

ayrıca diğer ürünlerden raflara 1-2 tane koyup kendi markalarından 20-30 tane diziyolar. algı oluşturup markalarını zihinlere kazımaya çalışıyorlar.

Kızacaksın belki ama ben aykırı bir durum göremiyorum. Adam istediğini satar yani her marka ile anlaşma yapmak zorunda değil. Beğenmiyosan bir sürü market var yani zorla şoktan aldırmıyorlar ya :D Ben tüm market alışverişimi istegelsin üzerinden yapıyorum tavsiye ederim.

bim de aşağı yukarı çoğu üründe aynı hocam aynı kafandayım bende senin. Yani en azındn farklı marka koy senin o dandik ürünlerini yemek zorunda değiliz ben yıllardır bime girmem şok a da girmem a101 tekdir bu konuda. Alman çikolatası yiyorum bildiğin :)

Bir adet Benetech Gm1311 Dijital Saplamalı Yemek Termometresi alıyorsun.
Hazır süt veya günlük satılan süt alıyorsun. Sütü pişir soğumasını bekle 40-45 derece gelince sütü mayala bir güzel çevresini kapat sofra bezi ile 4-5 saat sonra aç.1gün buzdolabında durduktan afiyetle ye. (cam cam kavanoz daha lezzetli oluyor. özellikle 1 kiloluk kullanınca 3-5 tane cam kavanoz yeterli olur)

Son düzenleme:
Orası bir market adam istediğini satar nihayetinde. Kendi açından evet mantıklı ve haklısın ama şok açısından da o haklı. Kendi ürünlerinde kâr marjı yüksek, diğer ürünlerde kâr marjı düşük olacaktır.

Arkadaşlar küçük büyük , market bakkal, o marka şu marka hazır yoğurt almayın yemeyin..

ben kendimi bildim bileli bagzı şübelerde a101,bim,şok vb hepsi öyle bagzılarında ekstra ürünlerde koyuyorlar.ürün çeşitliligi her markette olucak diye bişey yok heralde kanun olarak.sana-bana göre bu gerekli bişey olsada,büyüklerimiz buna gerek görmemiş anlaşılan :)

bi ara eti nin hiç birşeyini satmıyorlardı, o zamandan beri girmiyorum

Kızacaksın belki ama ben aykırı bir durum göremiyorum. Adam istediğini satar yani her marka ile anlaşma yapmak zorunda değil. Beğenmiyosan bir sürü market var yani zorla şoktan aldırmıyorlar ya :D Ben tüm market alışverişimi istegelsin üzerinden yapıyorum tavsiye ederim.

başka yerde bunun cevabını verdim buraya da kopyalayayım.

" hocam zaten benim bu konuyu açarken anlatmak istediğim şey bu. bugün yoğurdun rakip ürünü olmaz. yarın bunu kaşara uygularlar ertesi gün sucuklarını yapıp ona uygularlar ardından ketçap, mayonez, pirinç vs vs derken bütün ürünler sadece kendi üretimleri olan rakiplerine göre düşük kalitede ürünlerden oluşur. bu duruma ses çıkaran olmadığında da bunu bugün şok yapar, yarın bim yapar, yarın a101 yapar, migros, carrefour bütün firmalar yapar. ardından tüketebileceğin ürün çeşidi süpermarketler için her üründe 1 adete düşer. sadece onların ürünleri. böyle bi durumda da diğer firmalar üretim yapmayı bırakır, batarlar. kaliteli, güzel ürünün fiyatı da daha fazla arşa çıkar satılacağı alan sayısı düştüğü için( kimse şu anki market zincirlerinin kapsadığı alan sayısıyla mücadele edemez mevcut durumda ). az yerde satalım ama ciddi fiyatlara satalım, fabrika ve işçi sayılarımızı düşürelim der adamlar küçülmeye giderler ama yine aç kalmazlar. aç kalan orada çalışan işçi, emekçi olur. sana da bugün 5 lira olan mis yoğurdu tekel olduktan sonra 15 e satmaya başlarlar. bime gidersin dost yoğurttan başka yoğurt olmadığı için 15 e de onu satarlar. migrosa gidersin migros yoğurttan başkası yoktur, 15 e onu satarlar. almıyosan alma kardeşim derler. bakkala gidersin, kaliteli ürün vardır sütaş, sek, pınar yoğurt fakat fiyatları da az sayıda üretildikleri için 30 liradan başlar.

yani bu tarz tekelleşmelerin neticesinde zarar eden yine sen ben, işçi emekçi olcak. bugün bu başlıkta bana saldıranlar, elinden gelse hakaret edecek hale bürünenler umarım yarınlarda bu dediklerimi hatırlamak zorunda kalmaz. "

---------- Spam Engelliyici 15:41 ---------- Önceki Mesaj 15:36 ----------

bu arada şunu unutmayın. her şey, her değişim küçük adımlarla, hissettirmeden başlar. ince ince ağır ağır piyasaya kendi ürünlerini sokarlar senelerce alıştırırlar. ardından diğer ürünlerin sayıları azalır, kendi ürünleri çoğalır. insanlar tepki göstermezse rakip ürünlerin sayısı da düşer. bunda dahi ses çıkarmadıklarını gördüklerinde rakipleri tamamen kaldırıp sadece kendi ürünlerini koyarlar. ağır ağır, alıştıra alıştıra işlerler seni seneler süresince. ardından markete girmişsin ve bir bakmışsın, gördüğün her şey mis'den, dost'tan ibaret. hem de eski kaliteli ürünlerin fiyatındalar. eski o kaliteli ürünler de bakkallarda satılır olmuş sadece. fiyatları da eskisinin 2 katı tabi.

tavsiyem; asla ama asla işverenleri savunmayın. kendinizi savunun. müşterileri. boşuna demiyoruz " müşteri memnuniyeti " diye. öylesine üretilmiş söz değil bu. siz adamları onlardan daha çok düşünürseniz, eskiden 1 kazanıyolardı artık kendileri üretip 5 kazanıyor tabiki kendi ürünlerini satacaklar derseniz sizin başınıza ne gelse müstehak olur çünkü siz kendinizi asla savunmadınız, para kazanan adam daha çok kazansın dediniz. bunun sonuçlarına da katlanırsınız. sesinizi çıkarmak istediğinizde ise iş işten çoktan geçmiş olur.

yaptıkları yasak değil o tür market zincirlerinin en az 3-4 marka yan yana koymaları lazım https://www.rekabet.gov.tr/

burdan gerekli şikayeti yaparsan akıllanırlar

başka yerde bunun cevabını verdim buraya da kopyalayayım.

" hocam zaten benim bu konuyu açarken anlatmak istediğim şey bu. bugün yoğurdun rakip ürünü olmaz. yarın bunu kaşara uygularlar ertesi gün sucuklarını yapıp ona uygularlar ardından ketçap, mayonez, pirinç vs vs derken bütün ürünler sadece kendi üretimleri olan rakiplerine göre düşük kalitede ürünlerden oluşur. bu duruma ses çıkaran olmadığında da bunu bugün şok yapar, yarın bim yapar, yarın a101 yapar, migros, carrefour bütün firmalar yapar. ardından tüketebileceğin ürün çeşidi süpermarketler için her üründe 1 adete düşer. sadece onların ürünleri. böyle bi durumda da diğer firmalar üretim yapmayı bırakır, batarlar. kaliteli, güzel ürünün fiyatı da daha fazla arşa çıkar satılacağı alan sayısı düştüğü için( kimse şu anki market zincirlerinin kapsadığı alan sayısıyla mücadele edemez mevcut durumda ). az yerde satalım ama ciddi fiyatlara satalım, fabrika ve işçi sayılarımızı düşürelim der adamlar küçülmeye giderler ama yine aç kalmazlar. aç kalan orada çalışan işçi, emekçi olur. sana da bugün 5 lira olan mis yoğurdu tekel olduktan sonra 15 e satmaya başlarlar. bime gidersin dost yoğurttan başka yoğurt olmadığı için 15 e de onu satarlar. migrosa gidersin migros yoğurttan başkası yoktur, 15 e onu satarlar. almıyosan alma kardeşim derler. bakkala gidersin, kaliteli ürün vardır sütaş, sek, pınar yoğurt fakat fiyatları da az sayıda üretildikleri için 30 liradan başlar.

yani bu tarz tekelleşmelerin neticesinde zarar eden yine sen ben, işçi emekçi olcak. bugün bu başlıkta bana saldıranlar, elinden gelse hakaret edecek hale bürünenler umarım yarınlarda bu dediklerimi hatırlamak zorunda kalmaz. "

---------- Spam Engelliyici 15:41 ---------- Önceki Mesaj 15:36 ----------

bu arada şunu unutmayın. her şey, her değişim küçük adımlarla, hissettirmeden başlar. ince ince ağır ağır piyasaya kendi ürünlerini sokarlar senelerce alıştırırlar. ardından diğer ürünlerin sayıları azalır, kendi ürünleri çoğalır. insanlar tepki göstermezse rakip ürünlerin sayısı da düşer. bunda dahi ses çıkarmadıklarını gördüklerinde rakipleri tamamen kaldırıp sadece kendi ürünlerini koyarlar. ağır ağır, alıştıra alıştıra işlerler seni seneler süresince. ardından markete girmişsin ve bir bakmışsın, gördüğün her şey mis'den, dost'tan ibaret. hem de eski kaliteli ürünlerin fiyatındalar. eski o kaliteli ürünler de bakkallarda satılır olmuş sadece. fiyatları da eskisinin 2 katı tabi.

tavsiyem; asla ama asla işverenleri savunmayın. kendinizi savunun. müşterileri. boşuna demiyoruz " müşteri memnuniyeti " diye. öylesine üretilmiş söz değil bu. siz adamları onlardan daha çok düşünürseniz, eskiden 1 kazanıyolardı artık kendileri üretip 5 kazanıyor tabiki kendi ürünlerini satacaklar derseniz sizin başınıza ne gelse müstehak olur çünkü siz kendinizi asla savunmadınız, para kazanan adam daha çok kazansın dediniz. bunun sonuçlarına da katlanırsınız. sesinizi çıkarmak istediğinizde ise iş işten çoktan geçmiş olur.

Hocam bu bahsettiğin bim a101 şok gibi marketler dönüşümü yakalayamazlarsa zaten 10 yıl içerisinde yok olacak marketler. Bundan 15-20 sene önce hipermarketler yaygındı. Kocaman alanlara inşa edilmiş şuanki migros carrefour gibi marketler revaştaydı. Ancak insanlar alışveriş yapmak için 5-10km gidip gelmek istemediler ve her mahalleye market açma furyası başladı ve şuanki Bim, A101, Şok gibi marketler türedi. Ancak geldiğimiz şu noktada artık insanlar evlerinden çıkıp markete gidip zaman kaybetmek istemiyor her istediği bir tıkla evine gelsin istiyor. Yani demem o ki gelecek darkstore denilen depodan satış sisteminin ve malesef ki şuanki işçilerin çoğu zaten işsiz kalacaklar.

Markaların batıp batmaması sizlerin elinde diye düşünüyorum. Örneğin ben Keskinoğlu markasından başka yumurta almam pahalı diye getirmiyor bazen geç getiriyorlar ve gidip söylüyorum Keskinoğlu bekliyorum diye. Yoğurtta da keza öyle aradığım marka yoksa gider başka yerden alırım çünkü her yoğurdu yiyemem. Ama tabi şok gibi bir zincirde bunu nasıl elde edersiniz bilemiyorum.

Bir de şu etken var Bim, Şok gibi marketler lokasyon bazlı marka çalışması yürütürler. Semtin maddi durumuna göre getirdikleri ürünler değişkenlik gösterir. Sizde de muhtemelen böyle bir durum mevcut.

Şok senin olsa muhtemelen aynısı yapardın. Bu işler böyledir müşteri olunca müşteri gibi kendi işin olunca kendi işin gibi davranırsın

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri