Sosyal Medya üzerinden elde eldilen kazanca vergi!! Yeni Gelişmeler!!

geriye dönük vergiyi bir taraflarından uyduran çok arkadaşım,ağzı olan konuşuyor anlayacağın :)

Hocam yalnız şöyle bir şey var bunla alakalı yeni bir yasa olacağını zannetmiyorum bizimkiler denetlemiyordu normalde verilmesi gereken bir şey bu artık denetleriz der ve geriye dönük 5 yıla kadar da isterse alır. Bana sorarsan en iyisi bu konular hakkında çok konuşmamak olacağı ileride görürüz zaten umarım bizim için ters bir şey çıkmaz.

bir tarafımdan uydurmuyorum hocam olmaması zaten herkesin yararına olacak.ama başka vergi borçlarında yaşandı onu örnek verdim sadece umarım olmaz. ama vergi geleceği kesin.

Hocam seni kastetmedim genel konuştum

---------- Spam Engelliyici 20:30 ---------- Önceki Mesaj 20:29 ----------

Hocam yalnız şöyle bir şey var bunla alakalı yeni bir yasa olacağını zannetmiyorum bizimkiler denetlemiyordu normalde verilmesi gereken bir şey bu artık denetleriz der ve geriye dönük 5 yıla kadar da isterse alır. Bana sorarsan en iyisi bu konular hakkında çok konuşmamak olacağı ileride görürüz zaten umarım bizim için ters bir şey çıkmaz.

olacağı şu ; şu anda kazananları geriye dönük incleyebilirler !

geriye dönük vergiyi bir taraflarından uyduran çok arkadaşım,ağzı olan konuşuyor anlayacağın :)

aynen çok fazla bilgi kirliliği var ama vergi geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz çünkü Cumhurbaşkanı bir tane video da intertten gelir elde edenlere vergi geleceğini söylemişti.

Son düzenleme:
Zaten irlanda tarafından vergi kesiliyor. Bizden almaları için hizmetin burada olması gerekir + anlaşma var. Kısaca bu işi bizden değil irlanda üstünden yapmaları gerek. Yoksa almanyada çalışıp emekli olandan da para almaları gerek bu mantıkla. Kısaca yedirmeye çalışıp paraya el koyma düşüncesi var. Zaten iş olsa ülkede youtuber olmaz insanlar. Üstüne gel kazanca kon oh ne ala.

Şaka maka vakıf, dernek,kulup kurmanın zamanı geldi. Toplanın youtube sevenler vakfı/derneği/kulubu kuruyoruz :)

Şaka maka vakıf, dernek,kulup kurmanın zamanı geldi. Toplanın youtube sevenler vakfı/derneği/kulubu kuruyoruz :)

Arkadaşlar benim daha önce bu konuda bir girişimim oldu avukat bir arkadaşla da değerlendirme yaptık.

Hem youtuber derneği oluşturup devlete karşı tek yerden seslenebilmek hem de gerekirse derneğe bağlı iktisadi teşebbüs veya şirket oluşturup kazançları bir çatıda toplayıp dağıtarak herkesin ayrı ayrı sabit maliyetlere katlanmasını engellemek amaçlı. Bir kaç eksiğimiz vardı projeyi askıya aldık ama genel hatları ile hazır durumda talep olursa oturup konuşabiliriz

Şimdi düz bir hesap yapmak istiyorum: sabahtan akşama kadar didinip TBM si düşük Türkiye'de, ayda 2.000 TL net gelirden yılda 24.000 gelir elde eden bir şahıs bu gelirin karşılığında 4,900 TL bir de üstüne üstlük vergi verecek. 24-4.900 = 19,000 tl . 19.000/12 = 1,583 tl. ABD'nin oluşturduğu gençlere bir nevi gelir kapısı Türkiye'de asgari ücretin altında bir paraya tekabül edecek. Bravo gerçekten !

Zaten irlanda tarafından vergi kesiliyor. Bizden almaları için hizmetin burada olması gerekir + anlaşma var. Kısaca bu işi bizden değil irlanda üstünden yapmaları gerek. Yoksa almanyada çalışıp emekli olandan da para almaları gerek bu mantıkla. Kısaca yedirmeye çalışıp paraya el koyma düşüncesi var. Zaten iş olsa ülkede youtuber olmaz insanlar. Üstüne gel kazanca kon oh ne ala.

İrlanda'da kesilen vergi Google'ın kendi kazancı için ödediği gelir vergisidir. Size ödediği parayı vergi olarak ödemez 10k reklam kazancı vardır bunun 5.5k sını size verir 4.5k sını kendi alır. Ve size gönderdiği 5.5k'yı gider olarak düşüp 4.5kyı vergilendirir. Sizin de gidip 5.5k parayı vergilendirmeniz gerekir. Bu işler böyle işliyor.

mali müşavir dayım ile az önce konuştum.

Dediğine göre geriye dönük vergi olmaz.

Eğer bir yasa çıkarsa yasa çıktığı tarihten sonra işlemeye başlar

Geriye dönük bir vergilendirmenin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Hali hazırda varolan kanunda zaten bireylerin elde ettikleri gelirleri vergilendirmeleri gerektiği belirtiliyordu. Çoğu youtuberın kazançlarında vergilendirme yapmaması nedeniyle maliye inceleme başlatacağını açıklamış.

YouTube olayı henüz yeni, daha önceleri web adsense kazançları için 2006-2007 yıllarında bile vergi geliyor vs muhabbetleri vardı. Bu ülkede doğrudan vergi alınmaz. Holdinglerin milyar tl borçları bir gecede silinir ve akabinde ötv'ye zam yapılarak o telafi edilir. Siz kafaniza takmayın daha çok kazanmaya bakın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri