Spam ı Nasıl Yaşatacağız?

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Dediklerine katiliyorum ustad bu gercek ve dogru.Ama spamda'da tbm ler yuksek :) Ozgunden guncelden kalir yanida yok hani ama dediklerin aslinda bu iste uygulanmasi greken hepsinin yapmasi gereken bir is [MENTION=3272]fth[/MENTION] ustad'da belirtmis ne oldugunu bu ikinizin dedigi gibi calisilmali esas bu iste ama ugrasmayi sevmiyoruz,sevmedigimiz gibi sorun oluncada isyan ediyoruz.

Ya bunu kabullenip isyan etmeyeceksin kanal patladiginda para kaznama gittiginde,yada sizin dediginiz gibi calisip az ama oz uzun vadeli kazandiracak skeilde calisacaksin.Bu bu isteki en onemli yol ayrimi birini secip,ve hangisi olursa olsun sectiginiz yolda pes etmeden bikmadan sabrederek devam etmeniz gerekiyor.Illaki bir yerde meyvelerini toplarsiniz.

Açtığım konuyu isyeaan olarak algılamamışsındır umarım abi, sadece tartışalım ve önümüzü görelim istedim yoksa kanallar kapandığında ben de üzülmedim beklenen süreçti, varolan riski baştan kabul ederek girdik Spam işine.

Bir de alınganlıklar çok fazla Türk milleti olarak mizah anlayışımız Avrupa dan geride öylesine söyledim hacım kırdıysak affola.

magara esprisini donanımhaberde cok gorurum yanı ıyı bılırım onu. :D
yok ben bunu sen yazdıgın için demiyorum zaten ben başkaları için dedim geçen adam ben youtube un etiket olayını anlıyorum dedı bende soylede bızde bılelım dedım ama soylemmestı.... senın ıcın degıl baskaları ıcın dedım yanı.

Açtığım konuyu isyeaan olarak algılamamışsındır umarım abi, sadece tartışalım ve önümüzü görelim istedim yoksa kanallar kapandığında ben de üzülmedim beklenen süreçti, varolan riski baştan kabul ederek girdik Spam işine.
Yokya ne alakasi var gayetde guzel konu,amac spam cozumu olmasada fikir alisverisi tarisma bilgi edinebilme yada yeni girenlere bir one bilgi gibi birsey.

Sen imlemeyi kendi sitene yapmıyorsun o yüzden sorun yok. İmleme yapılan site youtube. Sen eğer tutupta yeni açtığın bir siteye bu şekilde imleme kasarsan dediğin olur..

şöyle nasıl olur? face sayfası yapıp videoları oraya atıp oradan izletme getiremezmiyiz?

Buda bir yöntem fakat geçici. İmleme kalıcı yöntemdir.

nasıl oluyor o ? video çekip youtube atıyoruz ve imlemeler youtube uzerınden mı yapılıyor ? yoksa o dediğin 200-300 imleme sitesinden mı ? biraz detaylı anlatırsan varsa o kadar çok sevinirim ki !:(:o

Konunun dağılmaması için Spam dışı meseleleri özelden çözmenizi rica ediyorum arkadaşlar

Hiçbir fikrim yok ki. Para kazanmanın kapanmasını bile Alex'e sorup öğrendim. Binden fazla kanal var para kazanmaya kapanan yok.

Bir aralar biz Türkiye'de "Yandım Allah, SPAM'dan 130321293 adet kanalım banlandı." derken 06 çıkıp valla benim hiçbir bilgim fikrim yok diyordu da sinir oluyordum.

Diğer kaliteli spamcılardan farklı olarak tek yaptığım az video yüklemek olsa gerek.

Hiçbir fikrim yok ki. Para kazanmanın kapanmasını bile Alex'e sorup öğrendim. Binden fazla kanal var para kazanmaya kapanan yok.

Bir aralar biz Türkiye'de "Yandım Allah, SPAM'dan 130321293 adet kanalım banlandı." derken 06 çıkıp valla benim hiçbir bilgim fikrim yok diyordu da sinir oluyordum.

Diğer kaliteli spamcılardan farklı olarak tek yaptığım az video yüklemek olsa gerek.

Bayağı kanal biriktirmişin, 1 kanala kaç video atıyorsun ortalama max?

İşte işin kritik noktalarından birisi bu bence ben 500 atıyordum her kanala haliyle çok video çok risk demek

Peki 100 videoluk kanalların günde 0,50 kuruş getiriyor mu?

---------- Mesaj saat 22:56:23 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:55:28 civarında gönderildi. ----------

100*1000 = 100 bin video eder...Hiç mi teliftir, ücüncü taraftır ugramıyor size ?

Kontrollü atıyor değişik bir yöntemi var yoksa bütün kanallar kapanırdı çoktan para kazanmaya ama direk sallamıyor videoları kanımca

Monetization'ı açık olmayan bir sürü kanalım var. Bir tanesinde 23 bin video birikti :)
Tabiki o kanalım Adsense ile ilişkilendirilmemiş durumda. Ayrıca tabiki video görünürlüğü public değil.

Deli gibi video atmadığım için rahatlıkla kros çek yapabiliyorum.
Günde 50 kuruş getirmez. Bazıları haftada getiriyor o parayı. Kanal sayım şaşırtmasın çok kazanan birisi değilim. Eylül 9 bin TL, Ekim 4500 TL kazandım.

Yani bu kanal sayısına göre çok kazanmıyorum. Premium kazanan ilk on içinde değilimdir Türkiye'de. Daha az kanalla daha fazla kazananlar vardır.

Kasım ayı gelirim ise Ekim'den de düşük gelecek. Anlayamadığım bir şekilde TO sorunum var. Bunu da son üç günde aştım sanırım.

Netice olarak ne yaptığımı bilemiyorum para kazanmaya kapanmaması için kanalların. Az video atarım. Bir de süper düper şekilde kanalların spamdan kapanmasının önüne geçme yollarını bilirim.

Monetization'ı açık olmayan bir sürü kanalım var. Bir tanesinde 23 bin video birikti :)
Tabiki o kanalım Adsense ile ilişkilendirilmemiş durumda. Ayrıca tabiki video görünürlüğü public değil.

Günde 50 kuruş getirmez. Bazıları haftada getiriyor o parayı. Kanal sayım şaşırtmasın çok kazanan birisi değilim. Eylül 9 bin TL, Ekim 4500 TL kazandım.

Yani bu kanal sayısına göre çok kazanmıyorum. Premium kazanan ilk on içinde değilimdir Türkiye'de. Daha az kanalla daha fazla kazananlar vardır.

Kasım ayı gelirim ise Ekim'den de düşük gelecek. Anlayamadığım bir şekilde TO sorunum var. Bunu da son üç günde aştım sanırım.

Netice olarak ne yaptığımı bilemiyorum para kazanmaya kapanmaması için kanalların. Az video atarım. Bir de süper düper şekilde kanalların spamdan kapanmasının önüne geçme yollarını bilirim.

Şu ana kadar, telifte yediniz, ünlem de aldınız, ücüncü sahışta aldınız ama para kazanmanız hiç iptal olmadı öyle mi ?

Hayır sadece üçüncü şahıs almadım hiç diyorum. Aldıysam da zaman geçince gelen düşük olasılıklı tek tük üçüncü şahıslar var onlardan almışımdır o da nadiren. Telif de nadiren alırım diye tahmin ediyorum.

Tahmin ediyorum diyorum çünkü kanallarımı sürekli kontrol etmem. Açarım ve dönüp arkama bakmam bile. Ayda bir istatistiki çalışma olsun diye 20-30 tanesine rastgele girer bakarım. Çok azından telif gelir. Belki bir tanesinden.

Bir videoya telif gelmesi için o videonun yeni olması gerekir. 2 yıllık videoya telif gelmez. Telif gönderilen videolar sıklıkla video sahibi tarafından takip edilen videolar olur hep.
Ben spam için seçtiğim diyelim 2000 videoyu Adsense'siz kanalıma atarım. Bunlar orada en az 3-4 hafta bekler. Bu sürede tüm üçüncü taraf eşleşmelerini alırlar.

Oradan üçüncü tarafları ayıklar Andoid ile açtığım uyduruk kaydırık onaysız mail ile açtığım konak Youtube kanalına atarım. Eğer attıklarım içerisinde dünya geneli çıkarsa anlarım ki bu başka kanallarda telif almış sahibi tarafından sıklıkla takip edilen bir videodur. Bu videoya bulaşmam. Dünya geneli engelinin ben sebebinin yoğun şekilde telif almış conent ID eşleşmesi olduğunu düşünüyorum. İspatım yok ama inancım bu.

Birçok da Adsense hesabım var tabi. Hiç öyle patır patır hepsinin kapanması diye bir şey olmadı. Belki bilmiyorumdur ama içlerinden para kazanmaya kapanan kanal olmuştur. Fakat bu eski zamanlardaki gibi sadece o kanalı bağlamış anlaşılan.

Bir de benim Adsense'e bağlama prosedürüm de sizinkinden farklı. Sizler kanalları Adsense'e riskli bir prosedürle bağlıyorsunuz.

hocam ben simdiye kadar hic az video atib cok para kazanan birisine rast gelmedim ve dogrusu bunun mumkun olacaginada inanmiyorum neden derseniz kisaca anlatayim.senin bin kanalin olsada her kanala ayda 100 video atsan cok kazanamassin,cunki atdigin videolarin cok izlenmeyeceyi belli cunki yt to yt videolari yani onceden izlenilmis bir video.ben 12 kisilik bir ekiple,kisi basina 30 kanal spamda az videoyla ne kadar kazanmak olur diye 2 aylik calisma yaptik birinci ay her kanala 100 video atdik ve ay sonu her kanaldan 5$ bazilarindan 3$ geldi ilk ayda bu kadar oldu 2-ci ayda 250 video atdik ve sonuc 30$ oldu cunki kanalda toplamda 350 video vardi,yani su mantiga geliyoruz cok video cok para :cool: bundan aksini soyleyene aldirmam pek(ustune alinma)

İnanmayabilirsin güzel kardeşim. Ben de kendimi mukayese ettiğim zaman çok kazanıyorum demiyorum zaten. Sadece para kazanmaya kapatılmayı yaşamıyorum diyorum.

Ben de kanallardan senin söylediğin kadar para kazanıyorumdur zaten. 3 - 5 dolar. Hatta son ay ortalamam ayda 2 dolar gibi duruyor.
Tam olarak beni yalancılıkla itham ettiğin noktayı söylersen daha rahat anlaşırız.

İnanmayabilirsin güzel kardeşim. Ben de kendimi mukayese ettiğim zaman çok kazanıyorum demiyorum zaten. Sadece para kazanmaya kapatılmayı yaşamıyorum diyorum.

Ben de kanallardan senin söylediğin kadar para kazanıyorumdur zaten. 3 - 5 dolar. Hatta son ay ortalamam ayda 2 dolar gibi duruyor.
Tam olarak beni yalancılıkla itham ettiğin noktayı söylersen daha rahat anlaşırız.

hayir hocam asla ne haddime seni yalancilikla itham edeyim :) yanlis anlama ben kendi fikrimi belirtdim :(

hocam ben simdiye kadar hic az video atib cok para kazanan birisine rast gelmedim ve dogrusu bunun mumkun olacaginada inanmiyorum neden derseniz kisaca anlatayim.senin bin kanalin olsada her kanala ayda 100 video atsan cok kazanamassin,cunki atdigin videolarin cok izlenmeyeceyi belli cunki yt to yt videolari yani onceden izlenilmis bir video.ben 12 kisilik bir ekiple,kisi basina 30 kanal spamda az videoyla ne kadar kazanmak olur diye 2 aylik calisma yaptik birinci ay her kanala 100 video atdik ve ay sonu her kanaldan 5$ bazilarindan 3$ geldi ilk ayda bu kadar oldu 2-ci ayda 250 video atdik ve sonuc 30$ oldu cunki kanalda toplamda 350 video vardi,yani su mantiga geliyoruz cok video cok para :cool: bundan aksini soyleyene aldirmam pek(ustune alinma)

Aksini söyliyeyim bari :)

Her kanala 500 video atıyordum şimdi 100 civarına düşürücem kendimce sebebini söyliyim:

500 video fazla telif riski fazla 3. Taraf fazla dünya engeli riski demektir

100 video da ise riskler daha azdır kanallar daha ömürlü olur

Ayrıca 100 videolu kanal 0,50 kuruş kazandırsa yeterli benim için

---------- Mesaj saat 00:00:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:55:18 civarında gönderildi. ----------

Ben spam için seçtiğim diyelim 2000 videoyu Adsense'siz kanalıma atarım. Bunlar orada en az 3-4 hafta bekler. Bu sürede tüm üçüncü taraf eşleşmelerini alırlar.

Oradan üçüncü tarafları ayıklar Andoid ile açtığım uyduruk kaydırık onaysız mail ile açtığım konak Youtube kanalına atarım. Eğer attıklarım içerisinde dünya geneli çıkarsa anlarım ki bu başka kanallarda telif almış sahibi tarafından sıklıkla takip edilen bir videodur. Bu videoya bulaşmam. Dünya geneli engelinin ben sebebinin yoğun şekilde telif almış conent ID eşleşmesi olduğunu düşünüyorum. İspatım yok ama inancım bu
.

Bu satırlar çok önemli.

Bir de benim Adsense'e bağlama prosedürüm de sizinkinden farklı. Sizler kanalları Adsense'e riskli bir prosedürle bağlıyorsunuz.
[MENTION=1907]Muslera07[/MENTION] adsensi bağlama biçimini paylaşır mısın rica etsem?

1 kanalda 23.000 video biriktirme sebebini merak ettim depolama için mi :)

2 adım da mı videoları bekletiosun 2-3 hafta bir kanalda sonra bir uyduruk kanala daha atıyorum dedin orayı da merak ettim neden 2 adım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri