Spam var, Spam var

YouTube'a da bi tuvalet yazısı asmak lazım. "Bulmak istediğiniz gibi bırakın" diye...

Duygularıma tercüman olmuşsunuz ağzınıza sağlıkta, kime dinletebileceksiniz ki.
Forumun yarısından fazlası bu şekilde çalışıyordur.
Bunları dile getirince biz suçlu oluyoruz.
Hem suçlu hem güçlüler.

benim sinir olduğum nokta ise;bu çöp kanallar yıllarca açık kalır bizim tertemiz kanallar kapanır :D

Spam vaar bir de spam var...

Her işte olduğu gibi bu işte de durum böyle. Bir yanda işini hakkıyla yapan spamcılar var, diğer yanda işi eline yüzüne bulaştıranlar var.

Amma velâkin arkadaşlar;

Bir bakkal işini iyi yapamazsa kendi kaybeder başkasına zararı olmaz.
Bir kasap işini iyi yapamazsa kendi kaybeder başkasına zararı olmaz.
Bir market işini iyi yapamazsa kendi kaybeder başkasına zararı olmaz.

gibi gibi gibi.

Fakat Youtube'dan ülkemizde binlerce kişi ekmek yiyor. Böyle bir sektör var, burayı en iyi şekilde kullanmak varken, düşüncesizce gelişi güzel davranan arkadaşlar, ortamı çöplüğe çeviriyor adeta... Ekmek yediği kaba pislemek deyimini bilirsiniz. Bunların yaptığı da farklı birşey değil. Ama sadece kendinize değil bu işten ekmek yiyen herkese zararınız oluyor farkında olmadan. Ortamı çöplüğe çevirmenin yanı sıra Google cephesinde Türklerin kötü izlenim kazanmalarına destek oluyorsunuz.

Mesela ben o gün izleyemediğim bir dizinin yüksek çözünürlükteki yüklemesini aradığımda bu işi hakkıyla helaliyle yapmış kişinin videosunu bulup izliyorum teşekkür ediyorum, ama diğer arkadaş ne yapmış?

1,5 saat uzunluğundaki falanca dizinin falanca bölümü başlıklı videoda sadece aşağıdaki cümleye benzer bir şey yazıyor:

"Az sonra çıkacak reklamı tıklayınca diziyi izleyebileceksiniz."

Yahu yapmayın etmeyin, nereye kazanacaksınız bu yöntemle?

Bir diğeri;

Bu çok çalışkan arkadaşımız ise aynı kategoride 5-6 tane yerli yabancı özgün(!!!) kanalın videlarını alıp yüklemiş.

Sanki spamlayacak başka bir kategori kalmamış gibi..

Son dizi çekilmiş paylaşılmış, son çizgifilm paylaşılmış ya da spamlanabilecek her ne varsa... Sanarsınız hepsi bitmiş, bu arkadaş da bu özgün kanallara dadanmış...

Yine bunu da hakkıyla yapsa tamam diyeceğim ama o da ne?

1080p kalitesindeki video 144p kalitesinde yüklenmiş hiçbir şey net değil, anlaşılamıyor. Etrafında da kalıııııııınca bir çerçeve...

852756.png

Burada amaç nedir sevgili arkadaşım?

Gerçekten bu şekilde çalışarak kazanabileceğini mi sanıyorsun?

Yaptığınız ortamı çöplüğe çevirmekten başka birşey değil. Attığınız her berbat video sektörün zarar alması için atılmış bir çentik!

Ama unutmayın siz kazanamamakla kalmıyor herkese zarar veriyorsunuz!

İsim paylaşmadım herkes kendini biliyor.

İşini hakkıyla yapan spamcı kardeşlere selam olsun...

Helal olsun üşenip yazamadıklarımı düşündüklerimi yazmışsın üstad, forumun %70 i Spam nedir nasıl yapılır onu bile bilmiyor, kopyalamak sanıyor herşeyi

Gordugumu hic usenmem flag atarim hele şu x filmi diye gidip y filmi koyanlara deli oluyorum. Aldatici icerik

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugun video atıyım dedim dizi bir baktım spamlıyamadım millet 2 3 saatlik video atmış arkadaşın dediği gibi videoda az sonra çıkacak reklama tıklayınızdan başka bir şey yok ha başına bir kadın koymuş dediklerimi söylüyor reklama tıklamadan dizi başlamıcaktır diye birde videoları 301 yapmış bunların yüzünden diziyi bulamadım spamlıyamadım :D

YT'nin önleyici kurallar getirmesi hep bunlar yüzünden işte, adamlar ne yapsın sistemi korumak zorundalar, yoksa video yükleyenleri cezalandırmak gibi bir dertleri yok.. Gerçi her sistemde bu tür evrelerden geçilir, ve elene elene en sona sadece kendini geliştirmiş ve sisteme uyum sağlamış olanlar kalır, bir çeşit evrim bu..

Spam vaar bir de spam var...

Her işte olduğu gibi bu işte de durum böyle. Bir yanda işini hakkıyla yapan spamcılar var, diğer yanda işi eline yüzüne bulaştıranlar var.

Amma velâkin arkadaşlar;

Bir bakkal işini iyi yapamazsa kendi kaybeder başkasına zararı olmaz.
Bir kasap işini iyi yapamazsa kendi kaybeder başkasına zararı olmaz.
Bir market işini iyi yapamazsa kendi kaybeder başkasına zararı olmaz.

gibi gibi gibi.

Fakat Youtube'dan ülkemizde binlerce kişi ekmek yiyor. Böyle bir sektör var, burayı en iyi şekilde kullanmak varken, düşüncesizce gelişi güzel davranan arkadaşlar, ortamı çöplüğe çeviriyor adeta... Ekmek yediği kaba pislemek deyimini bilirsiniz. Bunların yaptığı da farklı birşey değil. Ama sadece kendinize değil bu işten ekmek yiyen herkese zararınız oluyor farkında olmadan. Ortamı çöplüğe çevirmenin yanı sıra Google cephesinde Türklerin kötü izlenim kazanmalarına destek oluyorsunuz.

Mesela ben o gün izleyemediğim bir dizinin yüksek çözünürlükteki yüklemesini aradığımda bu işi hakkıyla helaliyle yapmış kişinin videosunu bulup izliyorum teşekkür ediyorum, ama diğer arkadaş ne yapmış?

1,5 saat uzunluğundaki falanca dizinin falanca bölümü başlıklı videoda sadece aşağıdaki cümleye benzer bir şey yazıyor:

"Az sonra çıkacak reklamı tıklayınca diziyi izleyebileceksiniz."

Yahu yapmayın etmeyin, nereye kazanacaksınız bu yöntemle?

Bir diğeri;

Bu çok çalışkan arkadaşımız ise aynı kategoride 5-6 tane yerli yabancı özgün(!!!) kanalın videlarını alıp yüklemiş.

Sanki spamlayacak başka bir kategori kalmamış gibi..

Son dizi çekilmiş paylaşılmış, son çizgifilm paylaşılmış ya da spamlanabilecek her ne varsa... Sanarsınız hepsi bitmiş, bu arkadaş da bu özgün kanallara dadanmış...

Yine bunu da hakkıyla yapsa tamam diyeceğim ama o da ne?

1080p kalitesindeki video 144p kalitesinde yüklenmiş hiçbir şey net değil, anlaşılamıyor. Etrafında da kalıııııııınca bir çerçeve...

852756.png

Burada amaç nedir sevgili arkadaşım?

Gerçekten bu şekilde çalışarak kazanabileceğini mi sanıyorsun?

Yaptığınız ortamı çöplüğe çevirmekten başka birşey değil. Attığınız her berbat video sektörün zarar alması için atılmış bir çentik!

Ama unutmayın siz kazanamamakla kalmıyor herkese zarar veriyorsunuz!

İsim paylaşmadım herkes kendini biliyor.

İşini hakkıyla yapan spamcı kardeşlere selam olsun...

spam yapmanın da bi adamı var. sanıyorlar ki günde 100 lerce kanal açıp çok para kazanacaklarını. işi bilmeyen anlamayan her videoda $ dolar gören eline 2-3 kuruş geçince kendini birşey zanneden zavallı tipler. zaten program felan kullanmasını bilmezler. sadece 2-3 birşey görmüştür okumuştur onları uygulamaya çalışırlar. bunlara bot felan satmayacaksın o zaman görürüm bunları ben. neredeyse gördüğü her kategoriyi çöpe çeviren bu tipler oldukça daha çok bu tarz konular açılır.
bu arada geçmiş olsun. :)

En çok maç ozetlerinde denk geliyorum.
oraya tıkla, buraya tıkla diye. Flag en iyisi bunlara

İlla birilerinin birilerine akıl vermek yol göstermek gibi bir zorunluluğu yok. Bu bir bahane de değil açıkçası. Bunlar gene iyi, birde - Flag/Telif vb. gibi olaylar var. Bunlar da hiçbir şekilde bahanesi olmayan işler. Kısacası kişi kendini bilmediği sürece her türlü namussuzluğu yapmaya müsaittir.
*Ne güzel nimet ki akıl; kullanmasını bilene, ne güzel bir terbiyedir ki ahlak; almasını bilene!
Bu tarz namussuzlukları yapıp, sonra namusluyum diye ortalıkta delikanlı gibi gezerler bir de!

Yt nin sinirlarini zorlamaktir bu. Baska birsey degil. Ha gun gelicek bunun icinde onlem alacaklar ama kurunun yaninda yasda yanacak.
Olan gene bizlere olacak. Sinir oluyorum...

geçen de benim de dile getirdiğime benzer bir sitem olmuş. haklısın abi :)

Evet dostum. Şimdi bir kanal daha gördüm.

Videolarımı almış yavaşlatmış, çerçeve eklemiş, intro-outro kesilmiş. Farklı dilde tekrar yüklemiş. Afedersin videoların içine etmiş... Onu izleyen niye neden izlesin a be ilerizekalı arkadaşım.... Bazı videolarımı da liste dışı yüklemiş. Daha sonra yayınlayacak. Başlıklar, açıklamalar, önizlemeler tamamen alakasız.

Muhtemelen spam çizgi film kanalından falan trafik çekiyor. Çünkü tüm video istatistiklerine baktım başta izlenmiş sonra düz çizgi...

Ama ben buna telif göndereceğim. Fakat videoları yavaşlattığı için sistem algılar mı bilemiyorum. Olmazsa direkt Youtube ile iletişime geçeceğim.

Sizin de fikriniz varsa alabilirim bu konuda

Son düzenleme:
kontrolsüz şekilde spam yapanlar artık profesyonel spama geçseler o zaman anlayacaklar youtube'un nimetlerini ama düz mantıkla basabildiği kadar videoyu basıp ortalığın anasnı belliyor. Sonra niye flag yedim, niye adsense'im banlandı falan filan.

kontrolsüz şekilde spam yapanlar artık profesyonel spama geçseler o zaman anlayacaklar youtube'un nimetlerini ama düz mantıkla basabildiği kadar videoyu basıp ortalığın anasnı belliyor. Sonra niye flag yedim, niye adsense'im banlandı falan filan.

Adam videomu almış epey yavaşlatmış, iğrenç bir çerçeve eklemiş. Önizleme alakasız, başlık alakasız. Yani bir diziyi izlemek için girip ağır çekimdeki bir futbol maçını izliyormuş gibi düşün.

Hadi özgün kanalımı spamlıyarak zaten bir hata yapıyor da bu videoyu kim neden izlesin hiç mi kafası çalışmıyor bunun hayretler içerisindeyim.

Adam videomu almış epey yavaşlatmış, iğrenç bir çerçeve eklemiş. Önizleme alakasız, başlık alakasız. Yani bir diziyi izlemek için girip ağır çekimdeki bir futbol maçını izliyormuş gibi düşün.

Hadi özgün kanalımı spamlıyarak zaten bir hata yapıyor da bu videoyu kim neden izlesin hiç mi kafası çalışmıyor bunun hayretler içerisindeyim.

Forumda dolaşan hurafelere inanmış, bu noktaya gelmişler hocam. Söyleyecek söz bulmak güç.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri